لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۵

مجوز تاسیس نخستین «مرکز ترک الکل» در ایران صادر شد


مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت سال ۱۳۹۱ اعلام کرد که سالانه «بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون ‌لیتر» از انواع مشروبات الکلی به ایران قاچاق می‌شود.
مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت سال ۱۳۹۱ اعلام کرد که سالانه «بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون ‌لیتر» از انواع مشروبات الکلی به ایران قاچاق می‌شود.
مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی ایران می‌گوید مجوز تاسیس نخستین «مرکز ترک الکل» در ایران با امکان بستری کردن افراد را صادر کرده است. پیش از این سازمان بهزیستی مجوز تشکیل جلسه‌های ترک الکل را صادر کرده بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، فرید براتی سده روز شنبه، دوم شهریورماه گفت مجوز اولین مرکز ترک الکل که قرار است در تهران کار خود را آغاز کند، به صورت «پایلوت صادر شده است» و فعلا تا زمان بررسی شرایط و نتایج فعالیت این مرکز، مجوز دیگری صادر نخواهد شد.

آقای براتی توضیح داد که شرایط مراکز ترک الکل مشابه سایر مراکز درمان ترک اعتیاد است و افزود که افراد مصرف کننده برای ترک، «از ۲۵ روز تا یک ماه» در این مراکز بستری می‌شوند.

اواسط خردادماه سال جاری بود که آقای براتی از تصمیم این سازمان برای تاسیس مراکز ترک الکل خبر و توضیح داد که در این مراکز، افراد الکلی می‌توانند گروه‌های ناشناس تشکیل دهند و این گروه‌ها می‌توانند تنها جلسه داشته باشند و دارای مراکز بستری و اقامتی نیستند.

به گفته روز شنبه مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی ایران، مجوز فعالیت گروه‌های الکلی ناشناس پیشتر صادر شده است و متقاضیان دریافت مجوز می‌توانند در این زمینه به سازمان بهزیستی و استانداری‌ها مراجعه کنند.

آقای براتی می‌گوید مجوزی که این‌بار صادر شده است، مربوط به تاسیس مراکز ترک الکل با امکان بستری کردن افراد است و به پزشکان و متخصصان واجد شرایط و آموزش دیده ارائه می‌ود.

فرید براتی روز شنبه اظهار داشت که تا امروز به درخواست وزارت کشور مجوز تاسیس این مراکز صادر نشده بود، اما در مورد دلیل این درخواست توضیحی نداد.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین اطلاعیه وزارت بهداشت در خصوص عدم نیاز به تاسیس مراکز درمان اختصاصی سوء مصرف الکل را «کاملا بی‌ربط» دانست و در بخشی از سخنانش تاکید کرد که به گفته فرمانده نیروی انتظامی «چیزی در حدود ۲۰۰ هزار نفر مبتلا به الکل در کشور وجود دارد».

وی پیشتر نیز با اظهار این‌که به خاطر «نهی شرعی» و «انکار واقعیت از سوی مسئولان» برای ترک اعتیاد به الکل در ایران دیر عمل شده است، گفته بود که وزارت ارشاد حتی اجازه انتشار بروشور یا پوستر تبلیغاتی با موضوع اعتیاد به الکل را به سازمان بهزیستی نمی‌دهد.

در ایران تاکنون پژوهشی رسمی در زمینه آمارهای مرتبط با مصرف‌کنندگان مشروبات الکلی منتشر نشده است، اما مسئولان پزشکی و انتظامی در ایران نسبت به میزان افزایش مصرف الکل در کشور هشدار داده‌اند.

سال گذشته باقر لاریجانی، قائم‌مقام پیشین وزیر بهداشت، از افزایش امراضی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی ناشی از مصرف الکل در کشور ابراز نگرانی کرده بود واز فروش مشروبات الکلی در برخی از فروشگاه‌های پایتخت خبر داده بود.

در عین حال اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی هم از وجود دستکم «۲۰۰ هزار فرد الکلی» در ایران خبر داده بود.

آن طور که عباس‌علی ناصحی، مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت، سال گذشته عنوان کرد، سالانه «بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون ‌لیتر» از انواع مشروبات الکلی به ایران قاچاق می‌شود.

نوشیدن مشروبات الکلی در ایران طبق قوانین اسلام ممنوع است و قانون مجازات اسلامی برای آن ۸۰ ضربه شلاق در نظر گرفته است. این قانون در عین حال می‌گوید اگر کسی دو بار به خاطر نوشیدن مشروبات الکلی شلاق بخورد، در مرتبه سوم به اعدام محکوم می‌شود.
XS
SM
MD
LG