لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۴۶

اعزام ۲۱ هزار نیروی جدید آمریکا به عراق


آقای بوش می گویدکه عقب نشینی نیروهای آمریکایی « در لحظه کنونی باعث سقوط حکومت عراق خواهد شد.»
آقای بوش می گویدکه عقب نشینی نیروهای آمریکایی « در لحظه کنونی باعث سقوط حکومت عراق خواهد شد.»

آمريکا در راستای استراتژی جديد خود در عراق برای پايان دادن به دور خشونت ها دراين کشور بيش از ۲۱ هزار نيروی نظامی تازه نفس به بغداد و استان انبار اعزام می کند.


جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا روز چهارشنبه با اعلام راهبرد جديد آمريکا در عراق گفت که از دولت نوری المالکی نخست وزير عراق خواسته است تا در جهت بهبود شرايط امنيتی تلاش کند.


آقای بوش گفت که نخست وزير عراق به او قول داده است که به خشونت های قومی پايان دهد.
او همچنين مساله خروج نيروهای آمريکايی ازعراق را رد کرد.


رييس جمهور آمريکا گفت ا گر دولت عراق به آنچه که گفته عمل نکند حمايت مردم آمريکا و عراق را از دست خواهد داد. او افزود:« اکنون زمان عمل کردن فرا رسيده است.»


جرج بوش در واکنش به در خواست خروج نيروهای آمريکايی از عراق هشدار داد که عقب نشینی نیروهای آمریکایی « در لحظه کنونی باعث سقوط حکومت عراق خواهد شد.»



«جمهوری اسلامی تامین کننده و حامی ستیزه جویان برای حمله به نیروهای آمریکایی است.»
جرج بوش

او گفت:« چنين سناريوی نيروهای ما را وادار خواهد کرد تاحتی بيشتر درعراق بمانند و با دشمنی خطرناکتر مواجه خواهند شد.»


آقای بوش افزود:« اما اگر ما در زمان حساس کنونی نيروهای خودرا افزايش دهيم و به دولت عراق کمک کنيم تا به دور خشونت ها پايان دهد، آن گاه می توانيم بازگشت نيروها را تسريع کنيم.»


رییس جمهوری آمریکا تاکید کرد:« فرمول معجزه آسایی برای حل مشکلات عراق وجود ندارد. شکست در عراق برای ایالات متحده یک فاجعه خواهد بود. تبعات این فاجعه روشن است : بنیادگرایی افراطی اسلامی در منطقه گسترش خواهد یافت و از استحکام برخوردار خواهد شد تا حدی که خواهند توانست دست به براندازی حکومت های میانه رو بزنند» .



فرمول معجزه آسایی برای حل مشکلات عراق وجود ندارد. شکست در عراق برای ایالات متحده یک فاجعه خواهد بود. تبعات این فاجعه روشن است : بنیادگرایی افراطی اسلامی در منطقه گسترش خواهد یافت.
جرج بوش

رییس جمهوری آمریکا چند بار به ایران اشاره کرد و دولت جمهوری اسلامی را به حمایت از درگیری ها و خشونت های فرقه ای درعراق متهم ساخت.


وی گفت: رژیم های ایران و سوریه به تروریست ها و ستیزه جویان اجازه می دهند از خاکشان برای ورود و خروج از عراق استفاده کنند.


آقای بوش تاکید کرد که جمهوری اسلامی تامین کننده و حامی ستیزه جویان برای حمله به نیروهای آمریکایی است.


او همچنین گفت: نیروهای آمریکایی حمایت های ایران و سوریه از شورشیان و تروریست ها را مختل خواهند کرد و شبکه هایی را که به ستیزه جویان آموزش و سلاح می دهند از بین خواهند برد.


رییس جمهوری آمریکا تاکید کرد: ایالات متحده با همکاری کشورهای دیگر تلاش خواهد کرد تا مانع دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی و تسلط بر منطقه شود.


واکنش منفی ايران به اظهارات بوش


ساعاتی پس از سخنرانی جرج بوش، محمدعلی حسينی ، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی سياست جديد رييس جمهوری آمريکا درعراق را ادامه اشغال اين کشور خواند و آن را محکوم کرد.


آقای حسينی گفت تصميم جرج بوش برای افزايش نيروهای نظامی آمريکايی در عراق «می‌تواند به گسترش بيشتر ناامنی و تنش در اين کشور منجرشود که کمکی به حل مشکلات عراق نخواهد کرد.»


سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اضافه کردکه «آمريکا با فرافکنی مشکلات خود و متهم کردن ساير کشورها به دخالت در عراق ، سعی دارد تا بر سياست های اشتباه خود سرپوش بگذارد.»


محمدعلی حسينی همچنين به تصميم جرج بوش برای استقرارموشک های پاتريوت درمنطقه اشاره کرد و گفت که «استقرار اين موشک ها درعراق صرفا در راستای تلاش آمريکا برای ايجاد چتر حمايتی از رژيم اسراييل از طريق يک کشور اسلامی صورت می گيرد که از نظر ما و مسلمانان سراسرجهان محکوم است.»


موشک های پاتريوت


جرج بوش، چهارشنبه شب درجريان اعلام استراتژی جيد خود برای عراق، همچنين گفت که برای تقويت امنيت عراق و حفاظت از منافع آمريکا در منطقه، علاوه براعزام يک ناو جنگی به خليخ فارس که اخيرا صورت گرفته، موشک های پاتريوت نيز در منطقه مستقر خواهند شد.


آقای بوش افزود آمريکا برای جلوگيری ازدستيابی ايران به سلاح های هسته ای و تسلط جمهوری اسلامی برمنطقه، با ديگران همکاری خواهد کرد.


جرج بوش افزود که به دولت های ترکيه وعراق کمک می کند تا اختلافات مرزی خود را حل کنند و تمامی نيروی ديپلماتيک خود را برای جلب حمايت دولت های منطقه ازعراق، به کارخواهد بست.


آقای بوش با نام بردن ازعربستان سعودی، مصر، اردن و اميرنشين های خليخ فارس گفت:« اين کشورها بايد درک کنند که شکست آمريکا درعراق، پناهگاه جديدی را برای افراطيون فراهم خواهد کرد و تهديدی استراتژيک برای بقای خود اين رژيم ها خواهد بود.»



نحوه استقرار سربازان جديد

نزديک به ۱۷ هزار نيروی نظامی برای تامين امنيت در بغداد مستقر خواهند شد و هفت هزار تفنگدار آمریکایی در دو گروه به استان انبار اعزام خواهند شد


رييس جمهوری آمريکا در سخنرانی خود در باره راهبرد جدید، به افزايش ۲۱ هزار نيروهای نظامی در عراق اشاره کرد.


هم اکنون نزديک به ۱۳۰ هزار نيروی نظامی آمريکايی در عراق مستقر هستند.


پيشتر در اين زمينه دن بارتلت، مشاور کاخ سفيد، در گفت وگو با شبکه سی.بی اس. گفته بود:«رييس جمهوری در سخنرانی امشب خود به طور مشخص درباره اشتباهات در آغاز عمليات در عراق سخن خواهد گفت».


آقای بوش هم چنين در سخنرانی خود به انتقال و واگذاری کنترل حقظ امنيت ۱۸ استان عراق به نيروهای اين کشور در نوامبر سال جاری ميلادی اشاره کرد.


از زمان آغاز حمله آمريکا به عراق در مارس ۲۰۰۳ بيش از ۳هزار سرباز آمريکايی کشته شده اند.


موضع حزب دمکرات در باره افزایش نیروها در عراق


به نظر می رسد دموکرات ها درصدند طرح جديد آقای بوش برای افزايش نيروها در عراق را به چالش بکشند.


پيشتر در همين زمينه نانسی پلوسی، رييس جديد کنگره آمريکا، اعلام کرده بود که در مورد افزايش نيروها در عراق، رای گيری خواهد کرد.


سناتور رابرت برد از حزب دمکرات نيز گفت :«به نظرمن، این احتمال وجود دارد که ما در عراق در حال انجام اشتباه اساسی هستيم و در جهت نادرستی گام بر می داريم».


او افزود:« ما بهتر است به دنبال راهکاری برای کاهش نيروها باشيم.»


بر اساس طرح اخير، بودجه چند ميليارد دلاری تنها در صورت موافقت کنگره در اختيار جرج بوش قرار خواهد گرفت.


اگرچه هنوز روشن نيست که اين طرح به تصويب برسد اما طرح آن، نخستين رويارويی جدی دموکرات ها با سياست های کاخ سفيد بر سر مساله عراق محسوب می شود.


XS
SM
MD
LG