لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۶

آمریکا از عملیات یمن حمایت «اطلاعاتی و لجستیکی» می‌کند


شورشیان حوثی در یک ایست بازرسی در نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری در صنعا
شورشیان حوثی در یک ایست بازرسی در نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری در صنعا

کاخ سفید می‌گوید ایالات متحده از نزدیک «هماهنگ» با عربستان سعودی و قدرت‌های منطقه در عملیات نظامی آنها علیه شورشیان حوثی در یمن است و برای حمایت از هم‌پیمانان و منافع خود از آن حمایت اطلاعاتی و لجستیکی می‌کند.

برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در بیانیه‌ای گفته است «رئیس‌جمهوری اوباما، اجازه تدارک حمایت لجستیک و اطلاعاتی از عملیات نظامی کشورهای شورای همکاری خلیج [فارس] را صادر کرده است».

این گفته‌ها ساعاتی پس از آن مطرح شده که عادل الجبیر، سفیر عربستان سعودی در واشینگتن، در یک نشست خبری گفت نیروهای سعودی برای بازگرداندن قدرت به دولت برکنار شده یمن، دست به عملیات هوایی علیه شورشیان حوثی، زده‌اند. [بیشتر بخوانید]

در کنار این کشور قطر، کویت، بحرین و امارات متحده عربی -اعضای شورای همکاری خلیج فارس منهای عمان- با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که به درخواست رئیس‌جمهوری یمن پاسخ مثبت داده و قصد دارند «از یمن و مردم‌اش در برابر شبه‌نظامیان حوثی دفاع کنند».

خانم میهان ضمن محکوم کردن آنچه شورشیان حوثی در یمن انجام داده‌اند؛ سرنگونی عبد ربه منصور هادی و دولت در صنعا- می‌گوید واشینگتن از نزدیک با آقای هادی در ارتباط بوده است.

در حال حاضر، بنا بر گزارش‌ها، رئیس‌جمهوری سرنگون شده یمن که به شهر جنوبی عدن رفته بود، با پیشروی‌های اخیر شورشیان، از کشور خود گریخته است.

برنادت میهان تاکید کرده است که ایالات متحده به طور مستقیم در عملیات نظامی کشورهای عربی در یمن دخالت نمی‌کند.

او می‌گوید «ما قویا به حوثی‌ها هشدار می‌دهیم که عملیات نظامی خود را که به بی‌ثباتی می‌انجامد، متوقف کرده و به عنوان بخشی از گفتمان سیاسی، پای میز مذاکره بازگردند».

به گفته این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا جامعه جهانی هم از طریق شورای امنیت سازمان ملل و هم از طریق دیگر مجامع، اعلام کرده است که سرنگونی خشونت‌بار قدرت در یمن با دست بردن به اسلحه، غیر قابل قبول است. و یک گذار سیاسی مشروع -که مدت‌هاست مردم یمن خواهان آن هستند- تنها از طریق گفت‌وگوهای سیاسی و اجماع تمام احزاب، به دست می‌آید.

بنا بر برخی تحلیل‌ها، ناآرامی‌ها در یمن می‌تواند به جنگی نیابتی میان قدرت‌های سنی عرب، به ویژه عربستان سعودی و ایران تبدیل شود.

احمد الرزقه، خبرنگار و تحلیلگر سیاسی در یمن، در گفت‌وگویی با رادیو فردا، ضمن تاکید بر تلاش شبه‌نظامیان حوثی برای کنترل یمن و حذف طرف‌های دیگر، از سویی می‌گوید عبد ربه منصور هادی، طی سه سال زمامداری خود در ایجاد ارتشی که تابعش باشد، ناتوان بوده است.

XS
SM
MD
LG