۱۳۸۶/۱۰/۲۳
ايران: آمريکا برای حادثه تنگه هرمز عذرخواهی کند
جمهوری اسلامی روز يکشنبه آمريکا را متهم کرد که به «ايران هراسی» در خليج فارس دامن می زند و خواستار عذرخواهی واشينگتن به دليل حادثه تنگه هرمز شد.
محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به خبرنگاران در تهران گفت:« برخی جناح های داخلی آمريکا همچنان به دنبال سياست ماجراجويی هستند تا به سفر بوش برای گسترش ايران هراسی کمک کنند.»
رييس جمهوری آمريکا برای یک سفرهشت روزه در منطقه خاورميانه به سر می برد و روز يکشنبه پس از ديدار از بحرين و ناوگان پنجم نیروی دريايی آمريکا در بحرين برای ديدار و سخنرانی به امارات متحده عربی سفر کرد.
ايالات متحده آمريکا روز ششم ژانويه اعلام کرد که پنج فروند قايق تندروی ايرانی با نزديک شدن به سه ناو جنگی در دهانه تنگه هرمز، آنها را تهديد به منفجر شدن کرده اند. به گفته مقامات نظامی واشينگتن، اين قايق ها زمانی که کشتی های جنگی آماده آتش گشودن بر روی آنها بودند صحنه را ترک کردند.
جمهوری اسلامی ايران تهديد ناوهای آمريکايی را رد کرده و می گويد که حادثه رخ داده امری «عادی» بوده است.
محمد علی حسينی در مصاحبه مطبوعاتی خود گفته است: «حرکت قايق های ايرانی در تنگه هرمز کاملا عادی و منبطق بر قوانين و حقوق بوده است و گفت وگو در خصوص هويت و هدف شناورها جزء کارهای کاملا عادی در خليج فارس است که بين شناورها انجام می گيرد.»
وی افزود: «آمريکا در اين باره بايد از ايران، کشورهای منطقه و ملت آمريکا عذرخواهی کند.»
اوايل روز يکشنبه، درياسالار کوين کاسگريف، فرمانده ناوگان پنجم آمريکا در بحرين به جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا گفت: نيروهای نظامی تحت امر او حادثه تنگه هرمز را « خطر بسيار جدی» می دانند.
دانا پرينو، سخنگوی کاخ سفيد که همراه آقای بوش است به خبرنگارات گفت: « همه نظاميان واقعه ای را که در گذشته برای ناو يو اس اس کول اتفاق افتاد را به خاطر می آورند.»
اشاره وی به حمله مرگبار افراطيون اسلامگرا به يک ناو آمريکايی در يمن بود که در سال ۲۰۰۰ رخ داد.
واکنش ايران به اقدام آمريکا
رييس جمهوری آمريکا هفته گذشته در جريان ديدار از اسراييل به ايران هشدار داده بود که اگر اين اتفاق بار ديگر رخ دهد اين مسئله می تواند «عواقب جدی» برای ايران داشته باشد و افزود: همه گزينه ها روی ميز است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در پاسخ به سوالی درباره اين تهديد آمريکا گفت که « تهديدات هيچ وقت تاثيری بر انجام وظايف قانونی و تعهدات بين المللی ما نخواهد داشت.»
آقای حسينی همچنين درباره دو مورد برخورد ديگر ميان قايق های ايرانی و کشنتی های آمريکايی گفته است که « اين را هيچ يک از مسئولان ذيربط تاييد نکرده اند.»
روز جمعه پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا، اعلام کرد که در ماه دسامبر نيز دو برخورد ميان يک قايق کوچک ايرانی و کشتی های جنگی آمريکايی در تنگه هرمز رخ داد که با شليک هشدار روبرو شدند.