رادیو به انتخاب شما

برنامه بعدی

گالری عکس

هفته گذشته از نگاه دوربین

ايران / سياسی

تلویزیون «العالم» در کشورهای عربی قطع شد

لوگوی تلویزیون عربی‌زبان العالم، متعلق به جمهوری اسلامی

۱۳۸۸/۰۸/۱۴
دو اپراتور اصلی تلویزیون ماهواره‌ای در خاورمیانه روز چهارشنبه پخش برنامه های شبکه تلویزیونی العالم، تلویزیون عربی جمهوری اسلامی ایران ، را برای کشورهای عرب زبان قطع کردند.

دو کمپانی «عرب‌ست» در عربستان سعودی و «نایل‌ست» در مصر که امواج ماهواره‌ای را به میلیون‌ها بیننده عربی‌زبان در بیش از ۱۰۰ کشور جهان می‌رسانند دلیل عدم پخش برنامه‌های شبکه العالم را «نقض مفاد قرارداد» از سوی این شبکه عنوان کرده‌اند.

شبکه العالم در بیانیه‌ای که بر وب‌سایت خود منتشر ساخته است می‌گوید که «عرب‌ست و نایل‌ست این شبکه عربی‌زبان را قطع کرده‌اند».

مسئولان شبکه العالم که همواره به دولت‌های عربی نگاه انتقادآمیز داشته است در مقابل انگیزه این دو کمپانی را «سیاسی» و این اقدام را «مصداق نقض آزادی بیان» خوانده‌اند.

به گفته عاطف الموسوی، مدیر دفتر العالم در بیروت لبنان، یک مقام مصری بدون هیچ توضیحی به شبکه العالم گفته است که دستور قطع پخش برنامه‌های این شبکه «از سوی مقامات بالا» صادر شده است.

به گفته آقای الموسوی، به‌رغم این تصمیم مقامات عربی این شبکه هنوز از طریق چهار اپراتور دیگر که بیشتر اروپا و آمریکا و آسیا را پوشش می‌دهند قابل دسترسی است.

به گفته خبرگزاری آسوشیتدپرس، کشورهای عربی و به‌ویژه مصر و عربستان سعودی «نگران گسترش نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه از طریق حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی و افراطی» هستند. در این میان برنامه هسته‌ای ایران نیز که تهران می‌گوید اهداف صلح‌آمیز دارد مزید بر علت شده است.

یک سازمان حقوق بشری مستقر در قاهره، پایتخت مصر، قطع برنامه‌های العالم را «تندترین» اقدام تاکنون علیه این شبکه توصیف کرده است.

آسوشیتدپرس از قول جمال عید، از شبکه عربی اطلاعات حقوق بشر، می‌گوید که پیشتر نیز این شبکه در مصر قطع شده، ماموران امنیتی دفاتر آن را بازرسی کرده‌اند، و العالم هم اکنون در مصر با اتهام «ایجاد التهاب و تشویش اذهان» تحت پیگرد است.

شبکه تلویزیونی العالم نبرد دولت یمن با شورشیان شیعه در شمال این کشور را از نزدیک دنبال کرده و به طور منظم بیانیه‌های این شورشیان را که عربستان سعودی را به حمایت از صنعا متهم می‌کنند منتشر ساخته است.

کمپانی عرب‌ست متعلق به چند کشور عربی از جمله عربستان است.
     
نظرات
توسط: دولت سبز ملی از: ایران سبز
۱۵ ۰۸ ۱۳۸۸ ۱۳:۰۲
دستشون درد نکنه این یکی از راه های جلوگیری از ترویج فرهنگ خرافی شیعه است

توسط: مهدی از: تهران
۱۵ ۰۸ ۱۳۸۸ ۰۹:۳۶
دلیل قطع این تلویزیون پوشش خبر توقیف کشتی حامل اسلحه توسط اسراییل است که ادعا می شود از طرف جمهوری اسلامی برای کمک به حزب ا.. ارسال شده است.

توسط: رستم از: تهران
۱۵ ۰۸ ۱۳۸۸ ۰۱:۲۹
دمشون گرم.هنوز نمیفهمم چرا شبکه فارسی زبان باید اسم عربی داشته باشه؟

توسط: ثریا
۱۴ ۰۸ ۱۳۸۸ ۲۳:۰۶
بی شرمی را خیلی وقت است که اینها سر کشیده اند خودشان با ارسال پارازیت بالا و خطر ناک برای جان مردم روی ماهواره ها و تلویزیونهای خارجی مانع رسیدن اخبار دنیا به ایران هستند و هیچ گونه آزادی بیان را تحمل ندارند آنوقت با بیشرمی وقتیکه جلوی یک فرستنده خودشان را که از صبح تا شب بذر نفاق و نفرت و تروریزم میپراکند را میگیرند فغان بر میاورند که نقض آزادی بیان است !

توسط: امیر
۱۴ ۰۸ ۱۳۸۸ ۲۲:۳۷
طعم سانسور خودشون رو کمی بچشند، همین الان هم به برکت آزادی ماهواره های غربی می توانند العالم رو روی ماهواره های دیگه مثل هات برد پخش کنند! خیلی جالبه آن رفتار را با بی بی سی در ایران انجام می دهند بعد بیا و بین با سو استفاده از آزادی در انگلیس چه دفتر و دستکی برای PressTV راه انداختند!

توسط: سبز
۱۴ ۰۸ ۱۳۸۸ ۲۲:۰۱
کار درستی انجام شده است باید جلوی سخنان دروغگین و افراطی را گرفت

توسط: ققنوس
۱۴ ۰۸ ۱۳۸۸ ۲۰:۰۲
مکانیزمی که جنگ نیز بخشی از ان است در حال ادامه یافتن است.
یکی از اهداف بزرگی که در طی این فرایند بدست خواهد امد،فروپاشی وتجزیه
ایران است.کاری که با فشار وجنگ خارجی وسیاست های اقتصادی کمرشکن
دولت به ظاهر داخلی! گام به گام در حال تحقق است.

توسط: reza
۱۴ ۰۸ ۱۳۸۸ ۱۹:۲۰
هر ماهواره و سیستمی كه تلویزیون ایران رو برای هر کجای دنیا پخش کنه، دشمن مردم ما، دشمن بشریت، دشمن آزادی است و فردا بیاد پاسخگوی مردم ما باشد.