ارتش اسرائیل در اطلاعیهای اعلام کرد که بعد از پرتاب یک موشک از نوار غزه به سوی این کشور، یک جنگنده اسرائیلی مواضع حماس در این منطقه را بمباران کرد.
این سومین حمله راکتی حماس به اسرائیل طی روزهای گذشته است و حدود دو هفته پیش نیز حملات راکتی گروه جهاد اسلامی به اسرائیل پاسخ جنگندههای تلآویو را در پی داشت.
ارتش اسرائیل میگوید شامگاه جمعه یک موشک از غزه به سمت اسرائیل شلیک شد و بعد از آن جنگنده ارتش اسرائیل یک پست نظامی در شمال غزه را بمباران کرد.
حدود سه هفته پیش، اسرائیل یک رهبر گروه جهاد اسلامی در غره را کشت و در پی آن تنشها اوج گرفت.
در حملات متقابل اسرائیل و جهاد اسلامی ۳۶ فلسطینی کشته شدند، اما به رغم پرتاب ۴۵۰ راکت توسط گروه جهاد اسلامی، اسرائیل هیچ تلفاتی نداد.
گروه حماس از سال ۲۰۰۷ کنترل نوار غزه را در دست دارد و اسرائیل این گروه را مسئول راکتهایی که پرتاب میشود، میداند.
از سال ۲۰۰۸ تاکنون سه بار میان حماس و اسرائیل جنگ درگرفته است.
رئیسجمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۴ آذر سرکوب اعتراضها در ایران را «وحشیانه» خواند و هشدار داد که اگر ایران کوچکترین تهدیدی متوجه منافع کشورش در منطقه بکند، آمریکا پاسخ «محکمی» به آن نشان خواهد داد.
دونالد ترامپ در نشستی با دیپلماتهای سازمان ملل متحد در کاخ سفید با اشاره به وقایع اخیر ایران اظهار داشت: «آنها با سرکوب وحشیانهای که انجام دادند تعداد زیادی را کشتند و هزاران تن از شهروندانشان را زندانی کردهاند».
وی شرایط فعلی در ایران را «وحشتناک» توصیف کرد و هشدار داد که ایران در صورت هر گونه تهدیدی علیه منافع ایالات متحده، «با پاسخی بسیار قدرتمند مواجه خواهد شد».
سازمان عفو بینالملل میگوید که در جریان اعتراضهای اخیر در ایران دستکم ۲۰۸ نفر کشته شدهاند. سایت «کلمه» هم برآورد کرده که شمار کشتهها دستکم ۳۶۶ نفر است. ولی ایالات متحده می گوید که حکومت ایران احتمالا هزار نفر را در جریان سرکوبها کشته است.
وبسایت «کلمه» نزدیک به میرحسین موسوی جزئیاتی از آمار قربانیان اعتراضهای اخیر در ایران منتشر کرده و گزارش داده که در استانهای کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی بیش از ۱۴۰ تن از معترضان کشته شدهاند.
این وبسایت میافزاید بر اساس «اطلاعات موثقی» که بدست آورده است، «۷۰ نفر در کرمانشاه، ۴۰ نفر در مریوان، ۲۵ نفر در جوانرود و پنج نفر در بوکان بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی و امنیتی با لباس نظامی و شخصی جان خود را از دست دادهاند».
سایت «کلمه» پیش از این تعداد کل کشتههای اعتراضهای هفته آخر آبان را دستکم ۳۶۶ نفر برآورد کرده بود. سازمان عفو بینالملل میگوید که دستکم ۲۰۸ نفر در این اعتراضها کشته شدهاند ولی رقم واقعی میتواند بیش از این تعداد باشد.
این در حالی است که برایان هوک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، میگوید نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی از زمان آغاز اعتراضها به افزایش قیمت بنزین، بیش از هزار نفر از معترضان را کشتهاند.
منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از کشتهشدگان اعتراضات اخیر در ایران، گفت که شاهزاده رضا پهلوی با خانواده آنها تماس گرفته و ابراز همدردی کرده است.
آقای بختیاری روز پنجشنبه در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: «با سپاس و امتنان از شاهزاده رضا پهلوی که با تماس و ابراز همدردی ما را سرافراز و دلگرم نمودند».
پویا بختیاری یکی از چهرههای نمادین اعتراضات اخیر سراسری در ایران، در دومین روز از اعتراضهای هفته آخر آبان هدف گلوله قرار گرفت و پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخت.
پدر وی در گفتوگویی با رادیو فردا اظهار داشت که آقای پهلوی روز سهشنبه با او تماس گرفته و همدردی خود و خانوادهاش را به او اعلام کرده است.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، به خبرگزاری رویترز گفت که عملیات خروج نیروهای آمریکایی از سوریه تکمیل شده است.
سه ماه پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، در آستانه ورود ارتش ترکیه به شمال شرق سوریه اعلام کرد نیروهایش را از این کشور خارج میکند و بعدها گفته شد حدود ۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا برای حفاظت از میادین نفتی این منطقه که در کنترل نظامیان کرد است، حضور خواهد داشت.
اما آقای اسپر گفته است حدود ۴۰ درصد از نیروها از سوریه خارج شده و هم اکنون ۶۰۰ نظامی آمریکایی در سوریه حضور دارند.
وی گفت این رقم بسته به نیازها، در آینده میتواند تغییر کند و مثلا اگر کشورهای عضو ناتو، خصوصا اروپا مایل باشد ۵۰ سرباز در اختیار ائتلاف برای حضور در سوریه بگذارد، آمریکا میتواند به همین تعداد نیروهای بیشتری از سوریه خارج کند.
آمریکا میگوید نفت یکی از منابع اصلی درآمد داعش بود و نمیخواهد دوباره این منابع به دست تروریستها بیفتد.
دقیقا معلوم نیست چه میزان نفت از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه تولید میشود، اما ترامپ قبلا گفته بود درآمد ماهانه نفت تولیدی این منطقه ۴۵ میلیون دلار است که به دست کردها میرسد.
کنفدراسیون بینالمللی کارگران صنایع کشاورزی، مواد غذایی و خدمات، آییواف، در بیانیهای با اشاره به تظاهرات آبانماه در شهرهای ایران، از برخورد خشونتبار حکومت با معترضان، از جمله استفاده از تکتیرانداز، انتقاد کرد.
این کنفدراسیون کارگری اضافه کرد که صدها تن از تظاهرکنندگان که عمدتا از کارگران و فقرای شهری بودند، در این تظاهرات مسالمتآمیز کشته و هزاران تن نیز بازداشت شدند.
کنفدراسیون بینالمللی کارگران صنایع کشاورزی، مواد غذایی و خدمات در بیانیه خود همچنین از اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفتتپه و خواستههایشان حمایت کرد.
در این بیانیه گفته شد در شرایطی که دولت پافشاری میکند اعتراضها کار توطئهگران خارجی بوده است، سالها تلاش کارگران نیشکر هفتتپه برای نان، کرامت انسانی و حقوق، نشاندهنده شرایط بیرحمی است که مردم را به خیابانهای شهرهای سراسر ایران کشانده بود.
کنفدراسیون بینالمللی کارگران صنایع کشاورزی، مواد غذایی و خدمات گفت که حکومت جمهوری اسلامی باید پاسخگوی جنایات خود باشد و تاکید کرد که اکنون بیش از هر زمان دیگری، نیاز به همبستگی جهانی برای حمایت از کارگران و مدافعان حقوق کار در ایران احساس میشود.
نایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی گفت: بسیاری از کارگران ساختمانی که جزء اقشار محروم و شدیدا آسیبپذیر هستند، کمک معیشتی دریافت نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، هادی ساداتی با اشاره به این که اعتقادی به کارساز بودن این بسته معیشتی با توجه به وضعیت تورمی که اکنون به وجود آمده ندارد و بعید میداند تاثیری بر زندگی کارگران ساختمانی بگذارد افزود: بیشتر کارگران ساختمانی کد ملی خود را در کد دستوری و سامانه اعلام شده ثبت کردهاند، ولی هنوز جوابی نگرفتهاند.
حدود یک میلیون کارگر ساختمانی در ایران هست.
به گزارش ایسنا، با وجود آن که سخنگوی ستاد شناسایی گفته که ۶۰ میلیون نفر از کمک معیشتی بهرهمند شدهاند، فعالان و مقامات کارگری میگویند این یارانه به طور محدود و به تعداد کمی از کارگران حداقلبگیر و بازنشسته پرداخت شده و شامل بخش بزرگی از کارگران نشده است.
کارمندان حوزه حمل و نقل، معلمان، وکلا و برخی دیگر از اصناف فرانسه روز پنجشنبه اعتصاب سراسری در مخالفت با برنامه تغییر نظام بازنشستگی دولت امانوئل مکرون را آغاز کردند و میخواهند این اعتصابات را در روزهای آتی نیز ادامه دهند.
دولت قصد دارد سن بازنشستگی را افزایش دهد و کسانی که قبل از ۶۲ سالگی در این کشور بازنشسته میشوند، از مستمری کمتری برخوردار خواهند بود.
سن رسمی بازنشستگی در فرانسه یکی از کمترینها میان کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی است.
روز پنجشنبه ۹۰ درصد قطارهای سریعالسیر، بیشتر متروها و مدارس تعطیل شد و صدها پرواز داخلی و خارجی لغو شده است.
با نظام بازنشستگی جدیدی که امانوئل مکرون قول آن را داده است، امتیازاتی که به برخی کارکنان اصناف برای بازنشستگی زودهنگام داده شده بود، لغو میشود.
سال ۱۹۹۵ نیز اعتصابات مشابهی در مخالفت با تغییر رژیم بازنشستگی در فرانسه به مدت سه هفته برگزار شد و اقتصاد کشور را فلج کرد. آن زمان نهایتا دولت عقبنشینی کرد.
بعد از جنبش موسوم به «جلیقهزردها»، این اعتصابات یکی از چالشهای مهم دولت مکرون است، اگرچه نظرسنجیها نشان میدهد دو سوم مردم، خصوصا جوانها با تغییر سیستم بازنشستگی موافق هستند.
دولت در نظر دارد شش هزار پلیس در خیابانها مستقر کند.
در حالی که وزیر بهداشت ایران میگوید نقطه اوج ابتلا به آنفلوآنزا در ایران «در حال مهار شدن است»، خبر از تعطیلی کلیه مدارس سیستان و بلوچستان به خاطر خطر آنفلوآنزا میرسد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سعید نمکی، وزیر بهداشت، روز پنجشنبه گفت که «طبق برآورد ما این پیک [نقطه اوج] آنفلوآنزا از هفته آینده رو به نزول خواهد بود.»
در همین روز، حمیدرضا رخشانی، مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان، در گفتوگو با ایرنا از مرگ ۵ نفر در این استان به خاطر آنفلوآنزا و مراجعه بیش از ۷۵۰ نفر با علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا در چند روز اخیر به بیمارستانهای زاهدان خبر داد و گفت که ۱۵۰ نفر از آنها هماکنون بستری شدهاند.
او گفت که با توجه به شیوع آنفلوآنزا کلیه مدارس این استان هم از امروز تا روز یکشنبه هفته آینده تعطیل است.
در پی شیوع شدید و زودهنگام آنفلوآنزا در ایران، پیش از این قاسم جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت گفته بود که «استانهای گلستان، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و خوزستان استانهایی هستند که بیشترین بروز و شیوع بیماری آنفلوآنزا در آنها گزارش شده است».
او روز پنجشنبه از «ازدحام مراجعه به اورژانس بیمارستانها» به خاطر آنفلوآنزا خبر داد.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته است آلودگی هوا میتواند باعث تشدید بیماری آنفلوآنزا شود. در هفته گذشته، آلودگی هوا در برخی مناطق تهران، اصفهان، خوزستان و فارس تا ۳۰ برابر حد مجاز بالا رفت.
باشگاه خبرنگاران جوان، روز سهشنبه با اشاره به مرگ ۵۶ نفر بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا، از کمیاب شدن واکسن این بیماری و افزایش قیمت آن در بازار سیاه تا ۱۵۰ هزار تومان خبر داد. این در حالی است که قیمت این واکسن در داروخانه ۴۰ هزار تومان است.
با این حال وزیر بهداشت میگوید که داروی آنفلوآنزا «به قدر کافی» موجود است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز دوشنبه، ۱۱ آذر، برای قانون کشورش مربوط به رسانهها اصلاحیهای را امضا کرد که بر اساس آن از این پس کار خبرنگاری برای رسانههایی که روسیه به آنها برچسب «عامل خارجی» زده دشوارتر میشود.
جیمی فلای، رئیس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، روز چهارشنبه در واکنش به این اقدام، آن را بهشدت نکوهیده و اقدامی برای بستن راه خبررسانی توسط اندک رسانههایی دانست که تحت کنترل کرملین نیستند.
جیمی فلای میافزاید: «بر اساس اصلاحیه کنونی، صدها خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در سراسر روسیه که شریان حیاتی خبررسانی به اهالی مناطق کشور هستند و به موضوعات مهمی میپردازند که رسانههای دولتی از آنها چشم میپوشند، از این پس، به طرزی بیمعنی 'عامل خارجی' به حساب میآیند.»
قانون «عامل خارجی» روسیه به گروهی از رسانهها در روسیه عنوان «رسانههایی که کشورهای خارجی را نمایندگی میکنند» میدهد.
طبق این قانون «عوامل خارجی» باید در هر مطلبی که منتشر میکنند خود را به عنوان «عامل خارجی» معرفی کنند، باید نام خود را در ادارهای دولتی به ثبت برسانند و از منبع درآمد و اهداف خود منظماً گزارش بدهند.
همچنین بر اساس این قانون و اصلاحیه آن، اگر مقامهای روسی هر مطلبی از این رسانهها را مغایر با قوانین روسیه بدانند حق خواهند داشت وبسایت این رسانهها را مسدود کنند.
قانون اصلی «عوامل خارجی» در سال ۲۰۱۲ یعنی در زمانی تصویب شد که روسیه شاهد بزرگترین موج اعتراضات ضددولتی از زمان به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین بود. پوتین نفوذ و پول غربی را مقصر بروز این اعتراضات دانست.
از سوی دیگر، در پی پیروزی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور در آمریکا و بالا گرفتن اتهام مداخله در انتخابات این کشور توسط روسیه، راشا تودی، شبکه تلویزیونی دولتی روسیه، مجبور شد طبق قانون موسوم به «ثبت نام عوامل خارجی» نام خود را به عنوان عامل خارجی در آمریکا ثبت کند.
در پی این اتفاق، نمایندگان مجلس روسیه قانونی را «در پاسخ» و به عنوان مقابله به مثل در سال ۲۰۱۲ به تصویب رساندند.
دو سال پیش، در سال ۲۰۱۷، وزارت دادگستری روسیه این قانون را شامل حال رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، صدای آمریکا، شبکه تلویزیونی کارنتتایم، و چند سرویس و بخش در رادیو اروپای آزاد از جمله سرویس تاتار، سیبری، و فاکتوگراف نیز کرد.
علی آوایی، پسر اسدالله آوایی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در منچستر و برادرزاده علیرضا آوایی، وزیر دادگستری، نامزد انتخابات پارلمان بریتانیا شده است.
وی در مصاحبه با شبکه من و تو گفت که فرد «مستقلی» است. او از طرف حزب لیبرال دموکرات نامزد شده است.
آقای آوایی گفت که این حزب با همه دولتهای خاورمیانه مشکل دارد و تلاش میکند این دولت ها را به مواضع لیبرال نزدیک کند.
علیرضا آوایی از اوایل انقلاب تا ۱۳۶۷دادستان عمومی و انقلاب دزفول، کردستان و اهواز بود.
اتحادیه اروپا در سال ۱۳۹۰ علیرضا آوایی را به دلیل «در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی» مورد تحریم قرار داد.
شبکه تلویزیونی العربیه شامگاه چهارشنبه ۱۳ آذر گزارش داد که یکی از زاغههای مهمات سپاه پاسداران در شرق سوریه هدف حمله قرار گرفته است.
این گزارش میگوید که زاغه مهمات مورد اشاره در محوطه یک فرودگاه، نزدیکی البوکمال در مرز عراق و سوریه واقع شده است.
شبهنظامیان شیعه مورد حمایت ایران در سوریه در ماههای اخیر بارها هدف حملات قرار گرفتهاند که این حملات به اسرائیل نسبت داده شده است.
ارتش اسرائیل شهریورماه اعلام کرد که یگانهای شیعی تحت فرماندهی قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، تلاش کردهاند تا چندین موشک را به اسرائیل شلیک کنند که این عملیات ناموفق بود.
دونالد ترامپ روز چهارشنبه ۱۳ آذر در واکنش به انتشار ویدئویی از سخنان خصوصی جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، با جمعی از رهبران اروپایی که بدون اطلاع وی و از فاصله نسبتا دور فیلمبرداری شده بود، او را «دو رو» خواند.
روز سهشنبه در حاشیه اجلاس ناتو در لندن ویدئویی از گفتوگوی خصوصی ترودو با رهبران فرانسه، بریتانیا و وزیر خارجه آلمان منتشر شد که وی در جواب بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا در رابطه با تاخیرش، گفته بود تاخیر ترامپ برای دیدار با وی علت این مسئله بوده است.
ترودو در بخشی از صحبتهایش میگوید: «او تاخیر کرد، چون یک کنفرانس خبری ۴۰ دقیقهای داشت... شما باید قیافه تیمش را میدیدید که فکشان افتاده بود».
اشاره وی به نشست خبری مشترک خودش با رئیسجمهوری آمریکا بود.
آقای ترامپ روز چهارشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با این ویدئو، نخستوزیر کانادا را «دو رو» خواند و گفت، «من او (ترودو) را مرد خوبی میدانم، اما احتمالا از درخواست من برای پایبندی کشورش به پرداخت دو درصد از هزینههای ناتو ناراحت شده باشد».
ترامپ گفت کانادا سهم دو درصدی خود از هزینههای ناتو را پرداخت نمیکند. «کانادا کشور ثروتمندی است و باید این پول را پرداخت کند».
آمار تعداد کودکان کشته شده در اعتراضهای آبان امسال در ایران، بر اساس تحقیقات رادیو فردا به ۱۸ نفر افزایش یافته است.
مقامات جمهوری اسلامی هنوز تعداد دقیق افراد کشته شده در این اعتراضات را اعلام نکردهاند.
گزارشهای رسیده به فعالان و نهادهای حقوق بشری حاکی از کشته شدن بیش از ۲۰ نفر از افراد زیر ۱۸ سال در اعتراضهاست و این نهادها توانستهاند درباره هویت ۱۸ نفر به نتیجه قطعی برسند.
در این میان هشت نفر در استان خوزستان، دو نفر در استان کردستان، دو نفر در استان کرمانشاه، دو نفر در استان اصفهان، دو نفر در استان تهران و دو نفر در استان البرز کشته شدهاند.
در این زمینه پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس، روز ۱۱ آذر بدون ارائه آمار دقیق تأیید کرد که تعدادی از نوجوانان در این اعتراضات کشته شدهاند.
آلمان روز چهارشنبه ۱۳ آذر اعلام کرد دو دیپلمات روسیه را بهخاطر عدم همکاری در رابطه با قتل یک شهروند گرجی که زمانی از رهبران جنگ چچنها با روسیه بود، از این کشور اخراج میکند.
وزارت خارجه آلمان گفته است دو دیپلمات روسی را در لیست «عناصر نامطلوب» قرار داده و از آنها خواسته که سریعا از کشور خارج شوند.
زلیمخان خانگوشویلی شهریور امسال در حالی که از پارکی در برلین به سمت مسجد میرفت، دو بار از ناحیه سر مورد هدف گلوله قرار گرفت. پلیس بلافاصله یک مظنون را بازداشت کرد و شاهدان عینی گفتهاند وی بعد از شلیک به سر زلیمخان، اسلحه کمری خود را به رودخانه انداخته است.
این مظنون شش روز قبل از قتل آقای زلیمخان، از مسکو به پاریس سفر کرده و از آنجا به برلین آمده بود. این شهروند روسیه بعد از بازداشت سکوت کرده است.
دادستانی فدرال آلمان میگوید «سرنخهای کافی» از دست داشتن دولت روسیه یا چچن در این قتل وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز گفته است به رغم توافق رهبران دو کشور، این دو دیپلمات از هرگونه همکاری در رابطه با این قتل خودداری کردند.
روسیه دست داشتن در این قتل را رد کرده و گفته است مقابله به مثل خواهد کرد.
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی میگوید قطعی اینترنت در سیستان و بلوچستان ارتباطی به اعتراضات ندارد و به آنچه «سرویسهای امنیتی خارج از کشور و ضدانقلاب نامیده»، مرتبط است.
حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس، در گفتوگو با شبکه نظر، شبکهای داخل ایران که خود را حامی اصلاحات معرفی کرده، ادعا میکند که افرادی قصد داشتهاند برای استان مرزی سیستان و بلوچستان مسائلی ایجاد کنند.
یک روز پس از آغاز اعتراضات در ایران در روز ۲۴ آبان، دسترسی به اینترنت محدود و سپس بهطور کامل قطعی شد. قطعی اینترنت تلفنهای همراه برای بیش از یازده روز در سرتاسر ایران ادامه داشت و اگرچه اینترنت در بسیاری از استانها وصل شده، اما استان سیستان و بلوچستان نزدیک به ۲۰ روز پس از آغاز اعتراضات همچنان قطع است.