خبرخوان
گردوغبار در رامشیر ۱۳ برابر و در اهواز ۹ برابر حد مجاز گزارش شد

روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان اعلام کرد که میزان گردوغبار در استان خوزستان به بیش از حد مجاز رسیده است.
وزش باد در روز چهارشنبه چهارم فروردین میزان گردوغبار در رامشیر را به ۱۳ برابر و در اهواز به ۹ برابر حد مجاز رسانده است.
در دیگر شهرهای این استان هم میزان گردوغبار در هوا بیش از حد مجاز بوده است.
خبرگزاری ایرنا به نقل از مدیرکل هواشناسی خوزستان گزارش داده که منشاء گردوغبار امروز از کانونهای داخلی است اما فردا پنجشنبه نیز پدیده گردوغبار را خواهیم داشت که منشاء آن خارجی است.
در سالهای اخیر میزان ریزگردها در استان خوزستان و برخی از مناطق جنوب غربی ایران، به اندازهای رسیده که در مواردی، «از شاخص فوق بحران» نیز عبور کرده است.
اردیبهشت ۹۷ نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی از مهاجرت «بسیاری» از ساکنان خوزستان به شهرهای کرج و مشهد به دلیل آلودگی هوای این استان به واسطه گردوغبار خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا و سایت رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
مهمترین خبرهای ایران و جهان
اتحادیه اروپا در واکنش به حادثه نطنز: با تضعیف مذاکرات برجام مخالفیم

اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۳ فروردین، پس از آنکه تهران اسرائیل را «عامل خرابکاری» در تاسیسات هستهای نطنز اعلام کرد، نسبت به هرگونه اقدام در جهت به خطر انداختن مذاکرات بازگشت آمریکا به برجام هشدار داد.
مقامهای ایرانی روز شنبه خبر از راهاندازی سانتریفوژهای پیشرفته غنیسازی اورانیوم در نطنز دادند، اما یک روز بعد از آن، این سایت هستهای با قطع برق مواجه شد؛ اقدامی که ایران آن را «تروریسم هستهای» خوانده است.
پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه گفت که این حادثه «میتواند اقدامی خرابکارانه باشد» اما تأکید کرد در مورد اینکه چه کسی مسئول آن بوده «هیچ اعلان رسمی» منتشر نشده است.
او در این مورد گفت که ابعاد موضوع «باید هرچه سریعتر با جزئیات روشن شود» و در عین حال افزود که «ما هرگونه تلاش برای برهم زدن یا تضعیف تلاشهای دیپلماتیک توافق هستهای را رد میکنیم».
در همین اثنا، مذاکرهکنندگان در وین در تلاشند راهی برای بازگشت ایالات متحده و ایران به برجام پیدا کنند. میانجیگران اروپایی روز جمعه جلسات تازه این مذاکرات را «سازنده» توصیف کردند.
اسرائیل به شدت با توافق هستهای ایران مخالف است و همچنین قول داده که هرگونه تلاش ایران برای ساخت بمب اتمی را مختل کند. تهران میگوید قصدش رسیدن به بمب اتم نیست.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه/پ.پ/ک.ر
هشدار سخنگوی ستاد مقابله با کرونا درباره افزایش قربانیان به روزانه هزار نفر

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، گفته است آمار رسمی قربانیان کرونا که اکنون اعلام میشود، مربوط به «خریدهای نوروزی قبل از آغاز سال جدید است» و در صورت عدم رعایت محدودیتهای جدید، «باید منتظر مرگ های چهار رقمی باشیم».
این مقام مسئول همزمان با هشدار درباره افزایش قربانیان روزانه کرونا به چهار رقم یا هزار نفر در روز، گفته است محدودیتهای قانونی اعلامشده در برخی استانها خوب اِعمال نمیشود.
در روزهای گذشته نحوه مدیریت ستاد مقابله با کرونا درباره تعطیلات نوروزی با انتقادات گستردهای مواجه شده است و برخی مقامهای وزارت بهداشت بدون ذکر نام اعضای ستاد میگویند مخالفت برخی افراد با اعمال محدودیت گسترده در تعطیلات نوروزی، موجب از کنترل خارج شدن شیوع کرونا در ایران شده است.
در تازهترین آمار رسمی که وزارت بهداشت اعلام کرده، در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۴ بیمار دیگر قربانی شدهاند و ۲۳ هزار و ۳۱۱ بیمار جدید شناسایی شدهاند.
بر اساس این آمار تاکنون ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر در ایران به علت کرونا جان باختهاند و تعداد کل مبتلایان به بیش از دو میلیون و ۹۰ هزار نفر رسیده است.
پیش از این برخی منابع رسمی داخلی مانند سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان و مبتلایان کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی وزارت بهداشت برآورد کردهاند.
علیرغم فشارها، ۴۳ نفر دیگر بیانیه فیلمسازان علیه سند همکاری ایران و چین را امضا کردند

در پی انتشار بیانیه ۱۸ سینماگر ایرانی علیه سند همکاری ایران و چین و علیرغم انتشار خبرهایی مبنی بر فشار بر آنان برای پس گرفتن امضای خود، ۴۳ سینماگر و نویسنده دیگر هم به امضاکنندگان این بیانیه پیوستند.
امضاکنندگان در این بیانیه که روز ۱۴ فروردین منتشر شد، سند همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین را «فاقد وجاهت و مشروعیت» اعلام و تأکید کردهاند این سند که «مفاد آن از ما مردم ایران پنهان شده است، در راستای منافع ملی» نیست.
در روزهای گذشته خبرهایی از فشار و تهدید علیه ۱۸ فیلمساز امضاکننده بیانیه منتشر شده بود، ازجمله محمد رسولاف، کارگردان ایرانی، خبر داد که یک خبرنگار وبسایتی وابسته به سپاه پاسداران با بیشتر امضاکنندگان تماس گرفته و حتی آنان را به بازداشت نیز تهدید کرده است.
همزمان در روزهای گذشته رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران و رهبر جمهوری اسلامی از جمله روزنامه کیهان، خبرگزاری تسنیم و وبسایت مشرقنیوز با انتشار مطالب مختلف بهشدت از فیلمسازان امضاکننده بیانیه انتقاد کردند.
با این حال روز گذشته خبر رسید که ۴۳ سینماگر و نویسنده دیگر نیز به جمع امضاکنندگان این بیانیه پیوستهاند.
در میان سینماگران و چهرههای فرهنگی و هنری اضافهشده به جمع فیلمسازان منتقدِ سند همکاری ایران و چین نامهای شناختهشدهای چون مهناز افشار، میترا حجار، محسن امیریوسفی، سامان سالور، عنایت سمیعی، مصطفی خرفهپوش و فرشته صدرعرفایی به چشم میخورد.
جعفر پناهی، محمد رسولاف، کیومرث پوراحمد، علی مصفا، مصطفی آلاحمد، سعید ابراهیمیفر، محسن استادعلی، مجید برزگر، عزیزالله حمیدنژاد، علیرضا رئیسیان، محمدعلی سجادی، مهوش شیخالاسلامی، محمد شیروانی، ناصر صفاریان، عبدالرضا کاهانی، خسرو معصومی،فرهاد مهرانفر و مجتبی میرطهماسب امضاکنندگان نخست این بیانیه بودند.
با اضافه شدن سینماگران، نویسندگان و فعالان فرهنگی دیگر به ۱۸ فیلمساز، مجموع منتقدان سند همکاری ایران و چین در میان اهالی فرهنگ و هنر به ۶۱ نفر رسید.
سند همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین روز هفتم اسفند ۱۳۹۹ به امضای وزرای خارجه دو کشور رسید، ولی تاکنون متن کامل آن منتشر نشده است.
انتشار اخبار مربوط به امضای این سند در طول یک سال گذشته با انتقادات گستردهای همراه بوده است و برخی مخالفان از این سند به عنوان سند «فروش ایران به چین» نام میبرند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی: در کانال دودکش ۷ متری تاسیسات نطنز سقوط کردم، پایم شکست

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمانانرژی اتمی ایران که در حادثه ۲۲ فروردین تأسیسات هستهای نطنز آسیب دیده است، میگوید هنگام بازدید از محل حادثه به داخل یک دودکش به عمق بیش از هفت متر سقوط کرده و هر دو پایش شکسته است.
در ویدئویی که باشگاه خبرنگاران جوان از مصاحبه موبایلی با آقای کمالوندی منتشر کرده، او همچنین میگوید که دلیل سقوطش وجود ورقههای آلومینومی تخریبشده روی دریچه کانال دودکش بوده که متوجه آن نشده است.
به گفته او، این ورقهها مربوط به سقف کاذب مجموعه بود و دریچه کانال دودکش طبقه پایینتر بوده است و او پس از افتادن در کانال، برای مدتی تنها مانده، چون دسترسی به او سخت بوده است.
مشخص نیست چه عاملی باعث تخریب سقف کاذب شده است. محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته از وقوع «آتش سوزی» در این مجموعه خبر داده بود.
در همین حال روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده است که در این مجموعه یک انفجار قوی صورت گرفته است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین افزوده است که به دلیل داشتن کلاه ایمنی در این حادثه آسیب جدی به سرش وارد نشده و تا چند هفته دیگر دوره نقاهت را پشت سر خواهد گذاشت.
حادثه ۲۲ فروردین نطنز تنها یک روز پس از آن رخ داد که جمهوری اسلامی اعلام کرده بود «مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته» این مرکز را که تیرماه سال ۹۹ در جریان حادثهای دیگر تخریب شده بود، دوباره راهاندازی کرده است.
هنوز هیچ گزارش دقیق و رسمی از این حادثه که منجر به قطعی برق در تأسیسات غنیسازی اورانیوم ایران در نطنز شد، منتشر نشده است ولی سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است تعدادی سانتریفیوژ نسل اول از مدار خارج شده و مسئولان برای دریافت ابعاد خسارت در حال «بررسی تک تک سانتریفیوژها» هستند.
واکسن کرونای «۶۰ میلیون تومانی» در بازار سیاه تهران

سایت خبری تجارتنیوز گزارش داده است که دلالان در تهران در ازای دریافت ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان، وعده تهیه واکسن کرونا میدهند.
یکی از دلالان خیابان ناصر خسرو به خبرنگار این رسانه گفته است که میتواند واسطه تهیه واکسن شود: «میری بیمارستان واکسن رو میزنی. قیمتش ولی ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است. حالا یا دو میلیون کمتر یا بیشتر».
حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، نیز تلویحاً خبر را تأیید کرده ولی گفته است امکان چنین کاری «بهندرت پیش میآید».
او توضیح داده است اگر واکسنها پس از خروج از حالت یخزده تزریق نشوند، «باید دور ریخته شوند و به همین دلیل برای اینکه واکسنها دور ریخته نشود، در آن لحظه شخصی را پیدا میکنند و واکسن را به او میزنند».
وزارت بهداشت ایران هنوز آمارهای جدید از تعداد دریافتکنندگان واکسن کرونا که فعلاً کادر نظام پزشکی هستند، نداده، اما آمارهای هفته گذشته نشان میدهد تنها ۱۶۱ هزار نفر در ایران واکسن دریافت کردهاند.
وبسایت تجارتنیوز همچنین از قول دو پزشک گزارش داده که در صف دریافت واکسن افرادی را مشاهده کردهاند که از همکاران آنها نبودهاند.
یک مقام مسئول در خانه پرستار کشور نیز پیشتر به تجارتنیوز گفته بود: «واکسنهای کرونا به صاحبان اصلی خود نرسیده و از کانالهایی به افرای غیر از کادر درمان رسیده است».
داوری به نقل از احمدینژاد: جمهوری اسلامی با فوت خامنهای فرو میپاشد

عبدالرضا داوری، مشاور پیشین محمود احمدینژاد، میگوید که آقای احمدینژاد اعتقاد دارد جمهوری اسلامی با فوت علی خامنهای، رهبر حکومت ایران فرو میپاشد.
آقای داوری در گفتوگویی که روز دوشنبه، ۲۳ فروردین در وبسایت عصر ایران منتشر شده، گفته است بر همین مبنا، «یکی از اخباری که همیشه در محافل خاص آقای احمدینژاد دنبال میشود، وضعیت سلامتی» رهبر جمهوری اسلامی است.
او همچنین گفته است که احمدینژاد از حمله آمریکا به ایران استقبال میکند و میگوید: «اگر آمریکا حمله کند و زیرساختها را بزند، یعنی آب و برق قطع شوند، این نقطۀ آغاز فروپاشی جمهوری اسلامی خواهد بود».
آقای داوری عامل سوم فروپاشی جمهوری اسلامی را «آشوبهای اجتماعی» را اعلام کرده و گفته است احمدینژاد امیدوار است که در صورت فروپاشی جمهوری اسلامی با حمایت برخی کشورهای خارجی «پرچمدار تغییر سیاسی در ایران شود».
محمود احمدینژاد اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. او که به خاطر عملکرد دولتش در سالهای ۸۴ تا ۹۲ که به گفته منتقدان شامل فساد و تاراج گسترده منابع مالی، سرکوب شدید مخالفان و تخلف و تقلب در انتخابات سال ۸۸ است، با اعتراضهای گستردهای مواجه است، در سالهای اخیر به منتقد سیاستهای حکومت ایران تبدیل شده است.
دو معترض آبان ۹۸ در کرمانشاه مجموعا به ۱۳ سال زندان محکوم شدند

جلال نامداری و سعید خالدی، دو شهروندی که در جریان اعتراضهای آبان سال ۹۸ بازداشت شده بودند، با حکم دادگاه انقلاب، در مجموع به ۱۳ سال زندان محکوم شدند.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، آقای نامداری در دو اتهام جداگانه «اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق» و ««اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم به واسطه شرکت و تشویق مردم برای شرکت در اعتراضات آبان۹۸» به ترتیب به ۵ سال و ۳ سال زندان محکوم شده است که طبق قانون مجازات اسلامی حکم حداکثری یعنی ۵ سال زندان قابل اجرا است.
آقای نامداری دی ماه سال ۹۹ بازداشت و اکنون در زندان دیزلآباد کرمانشاه به سر میبرد.
سعید خالدی نیز با دو اتهام «تبلیغ علیه نظام» و ««اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با گروهای مخالف نظام» مواجه بوده و برای هر کدام به ترتیب حکم یک سال و ۴ سال زندان دریافت کرده است که مجازات حداکثری او یعنی ۴ سال زندان اعمال میشود.
آقای خالدی که اهل شهرستان پاوه است، دیماه سال گذشته بازداشت شد ولی پس از مدت کوتاهی با قرار وثیقه آزاد شد.
با وجود گذشت ۱۷ ماه از حوادث آبان ۹۸ که اعتراضهای مردم به سیاستهای حکومت با سرکوب گسترده نیروهای امنیتی مواجه و بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز به کشته شدن ۱۵۰۰ نفر منجر شد، شعبههای مختلف دادگاههای انقلاب در شهرهای مختلف به صدور احکام زندان طولانیمدت برای معترضان بازداشت شده ادامه میدهند.
مقامهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی تاکنون تعداد افراد بازداشت شده در جریان این اعتراضها را اعلام نکردهاند.
بلینکن به چین در مورد اقدامات «خصمانه» علیه تایوان هشدار داد

وزیر خارجه ایالات متحده روز یکشنبه ۲۲ فروردین با ابراز نگرانی در مورد اقدامات «بهطرز فزاینده خصمانه» چین علیه تایوان، تلاش برای تغییر وضعیت موجود در منطقه غرب اقیانوس آرام را «اشتباهی جدی» خواند.
آنتونی بلینکن در مصاحبه با شبکه تلویزیونی انبیسی تصریح کرد که بر اساس قانون روابط تایوان، ایالات متحده متعهد شده است تا از توانایی این کشور برای دفاع از خود و حفظ صلح و امنیت در منطقه غرب اقیانوس آرام اطمینان حاصل کند.
پکن پیش از این روز ۱۹ فروردین در پی نزدیک شدن ناو جنگی آمریکا به تایوان، از ایالات متحده بهدلیل تشدید تنشها انتقاد کرده بود.
چین جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند اما تایوان میگوید کشوری مستقل است و هرگز به چین ملحق نخواهد شد.
تایوان، با نام رسمی جمهوری چین، پس از شکستهای پیاپی ناسیونالیستها (موسوم به «کومینتانگ» یا کومینتانگ) از مائوئیستها، و عزیمت آنها به جزیره تایوان در سال ۱۹۴۹، بهعنوان یک دولت موقت ایجاد شد.
آقای بلینکن در پاسخ به این سوال که در صورت هر گونه اقدام دولت پکن علیه تایوان، آیا آمریکا واکنش نظامی نشان خواهد داد یا نه، گفت که او بر اساس فرضیات اظهارنظر نمیکند.
وزارت دفاع تایوان در چند ماه گذشته از پرواز پیاپی جنگندههای چینی در نزدیکی جزایر پراتاس در جنوب غرب این کشور شکایت کرده است. با این حال، چین میگوید که این رزمایشها را با هدف «حفظ حاکمیت ملی کشور» انجام میدهد.
با استفاده از خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
ولیعهد پیشین اردن برای نخستینبار در کنار پادشاه ظاهر شد

شاهزاده حمزه بن حسین، ولیعهد پیشین و برادر ناتنی پادشاه اردن، که از ۱۴ فروردین به اتهام «تهدید امنیت کشور» در حبس خانگی بود، برای نخستینبار پس از اختلاف اخیر در کنار ملک عبدالله دوم ظاهر شد.
رسانههای دولتی اردن روز یکشنبه ۲۲ فروردین شاهزاده حمزه را در کنار پادشاه اردن و سایر اعضای خانواده سلطنتی نشان دادند که در جشن صدمین سالروز استقلال اردن در کاخ پادشاهی رغدان در امان حضور یافته است.
رسانههای اردن روز چهارشنبه ۱۷ فروردین گزارش دادند که با میانجیگری شاهزاده حسن بن طلال، عموی ملک عبدالله دوم و شاهزاده حمزه، اختلاف پیشآمده میان پادشاه و برادر ناتنیاش برطرف شده و شاهزاده حمزه نامه بیعت دوباره خود با ملک عبدالله را امضا کرده است.
پادشاه اردن هاشمی نیز در همان روز اعلام کرد «فتنهای» که در روزهای اخیر ایجاد شده بود «ختم به خیر شده» و کشورش این غائله را «پشت سر گذاشته است».
بهگفته پادشاه اردن، شاهزاده حمزه «عهد بسته که به میراث خاندان هاشمی وفادار بماند و منافع اردن و قوانین آن را بر هر انگیزه دیگری برتر بداند».
واژه «فتنه» در میان اعراب منطقه برای بیان انشقاق در میان برادران و اعضای یک فامیل و خاندان به کار میرود.
برخی رسانههای منطقه مدعی شده بودند که دربارهای سعودی و امارات با شاهزاده حمزه در تماس و مشوق او برای اقدام به کودتا بودهاند. این در حالی است که در میان بسیاری از سران کشورهای عرب که سریعا در روزهای گذشته با ملک عبدالله دوم و حکومت او ابراز همبستگی و حمایت کردند، عربستان نیز قرار داشت.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/آ.ت/ک.ر
امام جمعه مشهد به کرونا مبتلا شد

پایگاه اطلاعرسانی احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، روز یکشنبه ۲۲ فروردین از ابتلای او به ویروس کرونا خبر داد.
گزارش این وبسایت میگوید که نتیجه تست کرونای آقای علمالهدی روز شنبه مثبت اعلام شد، اما «در حال حاضر علائم و عوارض خاصی از بیماری کرونا در او مشاهده نمیشود».
این گزارش میافزاید که نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی فعلا در خانه خود را قرنطینه کرده و حال عمومی وی نیز مساعد است.
تنها از سه روز قبل از این گزارش آقای علمالهدی گفته بود که «ایران بهترین مدیریت را در کل کره زمین در خصوص ویروس کرونا داشته است»، اما فردای آن با اشاره به موج جدید کرونا در کشور به انتقاد از دولت پرداخت و عنوان کرد که «هرچه گفتند، برعکس شد و این بار هم گفتند کرونا تمام شد، موج چهارم آمد.»
احمد علمالهدی، پدر همسر ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، است و از روحانیون محافظهکار نزدیک به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی محسوب میشود.
زمینلرزه در رابر کرمان به برخی خانههای روستایی خسارت زد

زمینلرزهای چهار درجهای در استان کرمان خساراتی را به خانههای روستاییان منطقه وارد آورد، اما تلفات جانی نداشت.
این زمینلرزه شامگاه یکشنبه در شهرستان رابر، ۱۷۰ کیلومتری جنوب غرب مرکز کرمان به وقوع پیوست که به گفته مسئولان منطقه موجب ترکخوردگی سقف و دیوار برخی واحدهای روستایی این شهرستان شد.
به گفته مجید سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان، کانون این زلزله در منطقه غیرمسکونی بوده، اما اهالی منطقه به دلیل وقوع در عمق ۹ کیلومتری زمین آن را احساس کردهاند.
استان کرمان یکی از مناطقی در استان ایران است که زمین لرزههای متعددی در آن رخ میدهد. کارشناسان میگویند که این استان دارای ۱۸ گسل فعال شناخته شده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری ایرنا؛ س.ن
روحانیون اعزامی به ترکیه برای نظارت بر ذبح شرعی مرغ ماهیانه «۲۵۰۰ یورو» حقوق میگیرند

خبرگزاری فارس تصویری از یک سند منتشر کرده است که نشان میدهد روحانیونی که برای نظارت بر ذبح شرعی مرغ به ترکیه اعزام میشوند، ماهیانه ۲۵۰۰ یورو دریافت میکنند.
این سند روز ۱۸ فروردین امسال از سوی «مرکز حلال جهانی» به شرکتهای واردکننده مرغ از ترکیه ارسال شده و رونوشت آن نیز برای رضا تقوی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در وزارت جهاد کشاورزی، فرستاده شده است.
بحران تولید و توزیع مرغ که منجر به شکلگیری صفهای طویل خرید مرغ شد، دولت ایران را وادار به واردات گسترده مرغ از برخی کشورها مانند ترکیه کرده است.
در این سند اشاره شده است که ماهیانه ۲۵۰۰ یورو برای «اضافه کار و بهرهوری ناظرین شرعی» پرداخت میشود. برخی کاربران شبکههای اجتماعی نوشتهاند که ممکن است که این مبلغ صرفا برای «اضافه کار» این گروه از روحانیون پرداخت شده باشد و حقوق این افراد از محل دیگری پرداخت شود.
در این سند تاکید شده است که علاوه بر پرداخت این مبلغ، «پذیرایی و تغذیه»، «اسکان» و «پشتیبانی و حمل نقل ناظرین شرعی» نیز بر اساس آییننامه دولت باید جداگانه پرداخت شود ولی به مبلغ آن اشاره نشده است.
رضا تقوی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در وزارت جهاد کشاورزی، بهمن سال گذشته گفته بود که ناظرین شرعی به کشورهای برزیل ارمنستان، گرجستان، قزاقستان، روسیه، استرالیا، رومانی، هند، پاراگوئه و مغولستان نیز اعزام میشوند.
او تعداد این ناظرین را ۵۰ نفر اعلام کرده بود که با توجه به واردات مرغ از ترکیه باید تعداد این افراد افزایش یافته باشد.
مهدی اعتمادی، طلبه حوزه حوزه علمیه قم که تابستان سال ۹۹ به عنوان ناظر شرعی به برزیل سفر کرده، در گزارشی درباره سفر خود نوشته است که ناظران اعزامی باید متاهل و ۳۵ سال به بالا باشند.
به نوشته این ناظر شرعی، افرادی که در شیفت شب کار کنند، ۲۰ درصد حقوق بیشتر میگیرند و کارشان این است که نظارت کنند ذبح گاوها طبق نظر مراجع تقلید شیعه باشد.
او همچنین گزارش داده بود برخی کسانی که گاوها را ذبح میکردند، ایرانی بودند و «اغلب با زن برزیلی ازدواج کرده و موفق به دریافت اقامت قانونی شده بودند».
اطلاعات شخصی ۱.۳ میلیون کاربر شبکه اجتماعی کلابهاوس لو رفت

سایتهای خبری از لو رفتن اطلاعات شخصی ۱.۳ میلیون کاربر شبکه اجتماعی کلابهاوس و انتشار این اطلاعات بر روی یک سایت ویژه هکرها خبر میدهند.
منبع خبری سایبرنیوز روز شنبه نوشت که این اطلاعات لو رفته شامل نام اصلی افراد، نامهای کاربری افراد بر روی شبکههای اجتماعی و سایر جزئیات است.
منابع خبری میگویند این رخنه اطلاعاتی میتواند باعث شود کاربران هدف باجخواهی و سرقت هویت قرار بگیرند و برای ارائه اطلاعات بیشتر از خود، به دام هکرها بیفتند.
شبکه اجتماعی کلابهاوس که فعلاً در ایران فیلتر نشده، یک شبکه جدید اجتماعی مبتنی بر صدا و «اتاقهای» بحث و تبادل نظر است.این شبکه کمتر از یک سال دارد و در حال حاضر عضوگیری آن محدود به کاربران آیاواس است اما ایرانیهای هم در آن حضور فعال دارند.
گزارش روز شنبه در مورد لو رفتن دادههای کلابهاوس پس از آن منتشر میشود که سهشنبه پیش از آن هم خبر رسیده بود که اطلاعات شخصی ۵۰۰ میلیون کاربر لینکدین (LinkedIn)، یعنی حدود دو سوم از کاربران این پایگاه اینترنتی، لو رفته و برای فروش آنلاین عرضه شده است.
شبکه اجتماعی لینکدین مخصوص شاغلین و متخصصان است و در سالهای اخیر به یکی از مهمترین عرصههای تماسهای حرفهای و کاریابی بدل شده است.
پرونده شکایت نمایندگان مجلس از حسن روحانی به قوه قضائیه ارسال شد

درصد بالایی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی میگویند حسن روحانی از صدور دستور برای اجرای ۱۳ فقره قانون مصوب مجلس خودداری کرده و به این خاطر مجلس اکنون از او به قوه قضائیه شکایت کرده است.
بنابر گزارشها، این تصمیم روز یکشنبه، ۲۲ فروردین، با ۱۹۰ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه گرفته شده است.
۱۳ فقره قانونی که مجلسیان میگویند دولت حسن روحانی از امضا، صدور دستور انتشار و ابلاغ آنها استنکاف (سرپیچی) کرده است عبارتند از:
«قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، قانون پیشگیری از وقوع جرم، قانون رسیدگی به دارایی مقامات مسئولان و کارگزاران، قانون اصلاح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور، قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، قانون الحاقی به آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی، قانون الحاق یک ماده به قانوان تعیین تعکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش، قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قانون مواقفتنامه خدمات هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت، قانون الزام دولت به پرداخت یارانههای اساسی، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران.»
بر اساس ماده یک قانون مدنی، مصوبات مجلس شورای اسلامی به رئیسجمهور ابلاغ میشود و رئیسجمهور باید ظرف ۵ روز آن را امضا و به دولت ابلاغ کرده و دولت موظف است ظرف ۴۸ ساعت آن را منتشر کند.
رمزی کلارک، دادستان کل پيشين آمريكا، در ۹۳ سالگی درگذشت

رمزی کلارک، دادستان کل پيشين آمريكا٬ که به تدوین قوانین حقوق مدنی ایالات متحده در زمان دولت لیندون جانسون کمک کرده بود٬ در ۹۳ سالگی درگذشت.
رمزی کلارک در دولت ليندون جانسون به مدت دو سال، ۱۹۶۹-۱۹۶۷، دادستان کل آمریکا بود.
به گزارش رویترز، از او به عنوان معمار قانون مهم «حق رای» در سال ۱۹۶۵ و قانون حقوق مدنی در سال ۱۹۶۸ یاد میشود.
شارون ولچ، یک عضو خانواده رمزی کلاک عصر شنبه ۲۱ فروردین خبر درگذشت او را منتشر کرده است.
رویترز میگوید، رمزی کلارک در طول عمر خود به شماری از شخصیتهای نامحبوب مشاوره داده یا از آنها دفاع کرده بود. از جمله او وکیل مدافع شخصیتهایی چون اسلوبودان میلوشویچ، رئیسجمهور سابق صربستان ، چارلز تیلور، سیاستمدار سابق لیبریایی، و صدام حسین دیکتاتور سابق عراق شده بود.
اسلوبودان میلوشویچ بهخاطر جنایتهای جنگی در اوایل دهه ۲۰۰۰ در لاهه محاکمه شد. او در سال ۲۰۰۱ دستگیر شد و پیش از پایان محاکمه اش به اتهام جنایت جنگی در سال ۲۰۰۶ در سلول خود درگذشت.
رمزی کلارک در سال ۲۰۰۱ در جریان تدارک دفاع اسلوبودان میلوشویچ به خبرگزاری رویترز گفته بود، من ۳۰ سال است از ایده تشکیل یک دادگاه کیفری بین المللی حمایت میکنم که دارای صلاحیت جهانی و مستقل از هرگونه نفوذ سیاسی باشد و قدرت پیگرد قانونی مقامات بلندپایه و قدرتمند و همچنین ضعیف و شکست خورده را داشته باشد.
وی اضافه کرده بود، برابری مادر عدالت است. اگر در قانون برابری وجود نداشته باشد، هیچ عدالتی نیز وجود نخواهد داشت.
سازمان ملل در سال ۲۰۰۸ برای تقدیر از فعالیتهای رمزی کلارک در زمینه حقوق بشر، او را به عنوان یکی از برندگان جایزه معتبر خود در زمینه حقوق بشر معرفی كرد.
رمزی کلارک همچنین در جریان انقلاب در ایران در ۲۳ ژانویه سال ۱۹۷۹ پس از یک سفر هشت روز به تهران٬ به پاریس رفت و با آیت الله خمینی دیدار کرده بود.
انتخاب سردبیر
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
دانش و فنآوری
بهترین دوربین موبایلها در جهان کداماند؟
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
-
گزارش و تحلیل
فساد بنیاد تعاون سپاه؛ ۴ میلیارد دلاری که نوک کوه یخ است
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.