لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۹

رییس پلیس فتا نیروی انتظامی: دولت با فیلتر شدن اینستاگرام مخالف است


رییس پلیس فتا نیروی انتظامی خبر داد که در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه «چندین بار تصمیم بر این بود» که اینستاگرام فیلتر بشود اما دولت با فیلتر شدن آن مخالف کرده و وزارت ارتباطات درباره فیلترینگ هوشمند این شبکه اقداماتی را انجام داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، کمال هادیانفر روز دوشنبه ۱۲ مهر گفت پلیس فتا قصد دارد «صفحات با موضوعات مختلف که استمرار در ادامه جرم‌شان دارند» را شناسایی کرده و به پلیس امنیت اخلاقی ارجاع دهد تا گردانندگان این صفحه‌ها دستگیر شوند.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران هفتم اسفند ۹۴گفته بود که «برخی نهاد‌ها برای فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی و قطع نت فشار آوردند اما مقاومت کردیم».

وایبر، واتس‌اپ و اینستاگرام، پیش از تلگرام از شبکه‌های پرطرفدار در ایران بودند و دولت حسن روحانی اعلام کرده است که خواستار مسدود شدن این شبکه‌های اجتماعی نیست، بلکه سیاست «فیلترینگ هوشمند» را در مورد آن‌ها اجرا می‌کند.

فیلترینگ هوشمند در ایران از زمستان ۹۳ و با فیلترینگ شبکه اجتماعی اینستاگرام آغاز شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این گفته بود که فیلترینگ اینستاگرام ۸۳ درصد موفق بوده‌است و این وزارتخانه قصد دارد نرم‌افزارهای به کار برده شده برای فیلتر کردن این شبکه را به سایر شبکه‌های اجتماعی گسترش دهد.

در فیلترینگ هوشمند دسترسی به وب‌سایت‌ها به طور کامل محدود نمی‌شود، بلکه بخشی از محتوای سایت که توسط این نرم‌افزار مشخص شده از دسترسی کاربران ایرانی خارج خواهد شد.

«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت» مجموعه‌ای به ریاست دادستان کل کشور و با عضویت مسئولان ارشد سیاسی، امنیتی و قضایی است که فیلترینگ اینترنت در ایران را بر عهده دارد.

رییس پلیس فتا نیروی انتظامی همچنین با اشاره به حملات هکر‌ها به سایت‌های دولتی در ایران گفت که این حملات از عربستان و ترکیه توسط «گروهی به اسم داعش» انجام شده بود که اطلاعات این گروه به عربستان سعودی داده شده اما «اتفاقی در این زمینه رخ نداده است».

وی با اشاره به اینکه «مهم‌ترین حمله به سازمان آمار بود»، افزود که پلیس فتا وب سایت ۴۰۰ مرکز دولتی که امنیت پایین داشتند را شناسایی و به مدیران این مراکز اعلام کرده است.

وب‌سایت مرکز آمار ایران شامگاه چهارم خرداد برای مدتی از دسترس خارج شد و کاربران نتوانستند به هیچ یک از بخش‌های این سایت دسترسی داشته باشند.

در صورت جستجوی عبارت «مرکز آمار ایران» در جستجوگر گوگل نیز عبارتی عربی به جای نام این مرکز دیده می‌شد که خبر می‌داد این وب‌سایت را «داعس هکر» از دسترس خارج کرده‌ است.

پس از آن نیز وب سایت سازمان ثبت اسناد و املاک ایران و چند وب‌سایت رسمی وزارت خارجه، از جمله وب‌سایت سفارتخانه‌های ایران در آرژانتین، اوکراین، روسیه، و قرقیزستان هک شده بودند.

مقام‌های پلیس ایران این اقدامات را به گروه‌های وابسته به دولت عربستان سعودی منتسب کرده‌اند.

با این حال «مرکز بررسی جرایم سایبری» وابسته به سپاه پاسداران، روز ۲۹ خرداد از دستگیری هکر برخی از سایت‌های دولتی خبر داده بود.

XS
SM
MD
LG