لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۴

بسته پیشنهادی یک تریلیون دلاری آمریکا برای مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا


وزیر خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه گفت: «به‌دنبال این هستیم که سریعا چک‌ها را به دست آمریکایی‌ها برسانیم».
وزیر خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه گفت: «به‌دنبال این هستیم که سریعا چک‌ها را به دست آمریکایی‌ها برسانیم».

دولت دونالد ترامپ روز سه‌شنبه ۲۷ اسفند یک بسته اقدامات و محرک‌های اقتصادی یک تریلیون دلاری را برای مقابله با پیامدهای ویروس کرونا به کنگره آمریکا تسلیم کرد.

این بزرگترین مشوق‌های اقتصادی از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ است.

اسیتو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، قرار است در یک دیدار خصوصی جزئیات این مشوق‌های اقتصادی را برای جمهوریخواهان مجلس سنا تشریح کند و هدف دولت این است که کنگره آمریکا در هفته جاری این اقدامات را تصویب کند.

او در این زمینه گفته است: «به‌دنبال این هستیم تا سریعا چک‌ها را به دست آمریکایی‌ها برسانیم».

میچ مک کانل، رئیس جمهوریخواه مجلس سنا، روز سه‌شنبه هنگام گشایش نشست این مجلس وعده داد که در این مورد با سرعت اقدام خواهد شد.

از جمله جزئیات این محرک‌های مالی می‌توان به معافیت مالیاتی بزرگ شاغلان، ۵۰ میلیارد دلار کمک به شرکت‌های هواپیمایی و کمک‌های مالی به موسسات اقتصادی کوچک اشاره کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در نشست خبری روز سه‌شنبه در کاخ سفید هنگام تشریح رئوس این طرح گفت: «می‌توانم بگویم که هم جمهوریخواهان و هم دمکرات‌ها با روحیه خوبی با این مسئله برخورد خواهند کرد».

ولی بررسی و تصویب این طرح در کنگره آمرکا که به کندی حرکت می‌کند ممکن است زمان بیشتری طول بکشد و مسلما اختلاف‌نظرها در مورد نحوه نجات مالی بانک‌ها در بحران سال ۲۰۰۸ را دوباره زنده خواهد کرد.

ترامپ امیدوار است این طرح در هفته جاری تصویب شود به خصوص که دولت او در هفته‌های گذشته هشدارها در مورد پیامدهای همه‌گیر شدن ویروس کرونا را جدی نگرفت و بازارهای مالی جهان و آمریکا در روزهای اخیر شاهد افت چشمگیر ارزش سهام بودند.

لری کودلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید، غروب دوشنبه در دیدار با برخی از اعضای مجلس سنا بر ضرورت تصویب سریع این طرح تاکید کرد.

استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، نیز غروب دوشنبه به خبرنگاران گفت: «ما باید کارهای زیادی انجام بدهیم».

مجلس نمایندگان آمریکا در جلسات اضطراری روزهای تعطیل آخر هفته یک بسته کمک مالی ۱۰۰ میلیارد دلاری برای پرداخت هزینه مرخصی دوران بیماری کارکنان، کمک‌های اضطراری مواد غذایی و دارو به افراد نیازمند و تست رایگان ویروس کرونا را تصویب کرد. این طرح در انتظار تصویب نهایی در مجلس سنا است.

تصویب و اجرای این طرح‌ها در اوج بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا و در سال انتخابات ریاست‌جمهوری برای دولت و کنگره آمریکا یک سنجش مهم خواهد بود.

دمکرات‌ها در مجلس سنا یک بسته مالی جداگانه پیشنهاد کرده‌اند که محورهای اصلی آن افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها و پوشش بیمه بیکاری برای شاغلانی است که تحت تاثیر کاهش فعالیت‌های اقتصادی بیکار خواهند شد.

همه طرف‌ها از جمله کاخ سفید، مجلس نمایندگان و مجلس سنا معتقدند که بودجه بیشتری باید به مقابله با پیامدهای درمانی و اقتصادی شیوع ویروس کرونا اختصاص یابد.

در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما دولت آمریکا برای نجات بانک‌ها و موسسات مالی و اقتصادی که از پیامدهای بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ لطمه خوردند حدود ۸۳۰ میلیارد دلار اختصاص داد.

در شرایط کنونی نیز به نظر می‌رسد جمهوریخواهان که معمولات مخالف هزینه‌های عمومی هستند با بسته‌های کمک و محرک مالی مخالفت نخواهند کرد.

میت رامنی، سناتور جمهوریخواه، پیشنهاد کرده است که دولت به هر فرد بالغ هزار دلار کمک مالی پرداخت کند.

اجرای اقدامات اضطراری در آمریکا مثل تعطیلی بسیای از مدارس، پرهیز از برگزاری اجتماعات بیش از ده نفر و کاهش فعالیت بسیاری از شرکت‌های کوچک روی اقتصاد آمریکا و درآمد بسیاری از مردم تاثیر منفی قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.

اتاق بازرگانی آمریکا روز دوشنبه از دولت و کنگره خواست که به سرعت به اقتصاد نقدینگی تزریق کنند چون اقتصاد کشور به وضعیت «بسیار وخیمی» نزدیک می‌شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ ش.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG