لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۱۲

سازمان بهداشت جهانی و مکرون نابرابری در دسترسی به واکسن کرونا را محکوم کردند


تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی
تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی روز جمعه ۳ اردیبهشت در نشستی خبری به مناسبت اولین سالگرد راه‌اندازی طرح «کوواکس» گفت کشورهای فقیر کماکان به واکسن کرونا دسترسی ندارند.

تدروس ادهانوم بارها از نابرابری در توزیع واکسن کرونا انتقاد کرده و از کشورهای ثروتمند خواسته است دوزهای اضافی را که خریداری کرده و سفارش داده‌اند در اختیار کشورهای فقیر قرار دهند.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: «از مجموع ۹۰۰ میلیون دوز واکسنی که در سراسر جهان تزریق شده بیش از ۸۱ درصد مربوط به کشورهای ثروتمند است و سهم کشورهای فقیر فقط ۰.۳ درصد بوده است.»

همزمان با این انتقادها از عدم دسترسی کشورهای فقیر به واکسن کرونا، کمسیون اروپا اعلام کرد که برای خرید ۱.۸ میلیارد دوز ديگر از واکسن کرونا با شرکت داروسازی «فایزر» قرار داد بسته است.

اورسولا فن درلاین، رییس کمیسیون اروپا در پیامی خطاب به نشست خبری سازمان بهداشت جهانی گفت: «واکنش بسیاری از رهبران جهان به بحران کرونا اولویت دادن به کشور خود بوده ولی اتحادیه اروپا روش دیگری در پیش گرفته است. ما به خوبی می‌دانستیم که تنها راه کنترل این پاندمی نه فقط مقابله با آن در اروپا بلکه در تمامی نقاط جهان از جمله روستاهای دور افتاده در آسیا و آفریقاست.»

تدروس ادهانوم در بخش دیگری از سخنانش در مورد افزایش شدید موارد ابتلا در هند ابراز نگرانی کرد و گفت: «وضعیت هند یادآور فاجعه‌بار خطرات شیوع این ویروس است.»

طی هفته اخیر تعداد مرگ و میر در هند به شدت افزایش یافته و موارد ابتلای شناسایی شده به بالای ۳۳۰ هزار نفر در روز رسیده است.

امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه نیز گفت: «در آمریکا یک نفر از هر پنج نفر و در اروپا یک نفر از هر شش نفر واکسن دریافت کرده‌اند ولی این تعداد در آفریقا یک نفر از هر صد نفر است. این وضعیت غیرقابل قبول است.»

دولت فرانسه قرار است طی ماه‌های آینده اهدای واکسن به طرح «کوواکس» را به حدود ۵۰۰ هزار دوز افزایش دهد.

رییس جمهور آفریقای جنوبی نیز از شرکت‌های تولیدکننده واکسن خواست فناوری‌های خود را به کشورهای در حال توسعه و فقیر منتقل و موانع مربوط به حقوق معنوی و حق ثبت این داروها را لغو کنند.

تدروس ادهانوم افزود، طرح تسریع واکسیناسیون که زیر نظر سازمان بهداشت جهانی فعالیت می‌کند برای سال جاری میلادی ۱۹ میلیارد دلار دیگر نیاز دارد. او افزود: «در مقایسه با تریلیون‌ها دلار که کشورهای ثروتمند تاکنون برای مقابله با بحران کرونا هزینه کرده‌اند این رقم همچون قطره‌ای در دریاست.»

طرح «کوواکس» تاکنون حدود ۴۰ میلیون دوز واکسن به ۱۱۸ کشور فقیر و در حال توسعه تحویل داده و در نظر دارد که تا پایان سال جاری میلادی این تعداد به ۲ میلیارد دوز افزایش دهد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن

XS
SM
MD
LG