لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۳

خبرهای کوتاه

پلیس لندن می‌گوید دلیل حمله به پوریا زراعتی مشخص نیست و مظنونان بریتانیا را ترک کردند

پلیس لندن اعلام کرد که کارآگاهانش بر این باورند که در حمله با چاقو به پوریا زراعتی، از مجریان شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال، سه مظنون دخیل بودند که ساعاتی پس از حمله، بریتانیا را ترک کردند.

پلیس متروپلیتن بریتانیا روز سه‌شنبه ۱۴ فروردین با انتشار بیانیه‌ای نوشت که توانسته یک خودروی مرتبط با این حمله را کشف کند، اما در این مرحله، هنوز انگیزه‌های این حمله مشخص نیست.

دومینیک مورفی، رئیس واحد ضدتروریسم پلیس متروپولیتن لندن در این بیانیه گفته است: «باید تکرار کنم که ما هنوز در مراحل اولیه تحقیقات خود هستیم، دلیل حمله به این قربانی را نمی‌دانیم و ممکن است توضیحات زیادی برای این موضوع وجود داشته باشد.»

او افزود: «تمام خطوط تحقیقاتی در حال پیگیری است و ما در مورد هرگونه انگیزه بالقوه برای حمله فکر می‌کنیم.»

روز جمعه، دهم فروردین، شبکه ایران اینترنشنال، خبر داد که پوریا زراعتی، از مجریان این شبکه، در لندن هدف حمله با چاقو توسط چند مرد ناشناس قرار گرفت.

پس از آن، پلیس ضد تروریستم لندن اعلام کرد در حال تحقیق درباره این حمله است.

آقای زراعتی در این حمله زخمی شد اما او اکنون از بیمارستان مرخص شده است.

پلیس متروپلیتن بریتانیا در بیانیه تازه خود افزود که زراعتی توسط دو مرد در یکی از خیابان‌های مسکونی محله ویمبلدون در جنوب لندن، مورد حمله قرار گرفت و این دو مظنون با یک خودرویی که یک مرد دیگر راننده آن بود از محل متواری شدند.

بر اساس گزارش پلیس، این خودرو اندکی پس از حمله در منطقه نیو مالدن رها شد و مظنونان سپس مستقیما به فرودگاه هیترو لندن رفتند و در عرض چند ساعت پس از حمله خاک بریتانیا را ترک کردند.

آقای مورفی همچنین گفت: «ما اکنون در حال تماس با شرکای بین‌المللی برای یافتن جزئیات بیشتر هستیم.»

پیشتر کاردار سفارت جمهوری اسلامی در بریتانیا دخالت دولت ایران در این حمله را رد کرده بود.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

حمله «مردی با شمشیر» در لندن باعث مرگ یک پسر ۱۴ ساله شد

مأموران پلیس لندن در صحنه جرمی که باعث مرگ یک نوجوان شد
مأموران پلیس لندن در صحنه جرمی که باعث مرگ یک نوجوان شد

حمله یک مرد ۳۶ ساله با شمشیر در لندن، به گفته پلیس این شهر باعث کشته شدن یک پسر ۱۴ ساله شد و ۴ نفر نیز در جریان این حادثه زخمی شدند.

این حادثه صبح روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در منقطه «هِینات» در شمال شرق لندن روی داد و پلیس اعلام کرده موفق شده فرد مسلح به شمشیر را با شوکر برقی متوقف و دستگیر کند. پلیس همچنین گفته که به نظر نمی‌رسد این حادثه «تروریستی» باشد.

پلیس لندن ابتدا گفته بود مقتول ۱۳ ساله بود، اما سپس اعلام کرد که او ۱۴ سال داشته است.

جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا در واکنش به این حادثه در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که از شنیدن این خبر قلبش به درد آمده و با خانواده قربانی نوجوان و افراد مجروح ابراز همدردی کرده است.

ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی که از صبح روز سه‌شنبه منتشر شد، مردی با لباس زرد را نشان می‌دهد که شمشیری در دست دارد.

استوارت بل، رئیس پلیس لندن، گفته‌ است که پسر ۱۴ ساله‌ای که در این حادثه جان خود را از دست داد، پس از مجروح شدن به بیمارستان منتقل شده بود اما اندکی بعد بر اثر شدت جراحات درگذشت.

دو شهروند و دو افسر پلیس نیز به دلیل جراحات وارد شده در این حمله نیاز به جراحی دارند و در بیمارستان بستری هستند.

هنوز از دلایل این حمله و جزئیات آن گزارشی منتشر نشده‌ است.

توماج صالحی از تماس تلفنی با بیرون از زندان منع شده است

امیر رئیسیان یکی از دو وکیل پرونده توماج صالحی اعلام کرد که تماس‌های تلفنی این خواننده مخالف جمهوری اسلامی که به اعدام محکوم شد، از عصر روز شنبه هشتم اردیبهشت قطع شده است.

به گفته این وکیل دادگستری، توماج در ملاقاتی که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با پدرش داشته به او گفته به دلیل «اطلاع‌رسانی در فضای مجازی»، او از ارتباط تلفنی منع شده‌ است.

امیر رئیسیان همزمان در یک نوشته دیگر در حساب کاربری ایکس خود نوشته که از روز دوشنبه اکانت تلگرام او و دیگر وکیل توماج، مصطفی نیلی، مورد حمله سایبری قرار گرفته است.

آقای رئیسیان از مردم خواسته برای حفظ حریم خصوصی خودشان فعلا از طریق این پیام‌رسان با این دو وکیل تماسی نگیرند.

او روز ۵ اردیبهشت خبر داد که توماج صالحی بابت پرونده اتهامی سال ۱۴۰۱ توسط دادگاه انقلاب اصفهان به اعدام محکوم شده است.

این وکیل دادگستری روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه نیز اطلاع داد که «پس از صدور حکم اعدام توماج صالحی هیچ اتفاق جدیدی در پرونده نیفتاده» و هنوز وکلا فرجامخواهی برای او ثبت نکرده‌اند.

این وکیل دادگستری اضافه کرده بود: «همه حرف ما این است که علیرغم اینکه [توماج صالحی] در زمره مشمولین عفو ۱۴۰۱ بوده اما نه تنها عفو نشده بلکه [برای او] حکم اعدام صادر شده است.»

انتشار خبر صدور حکم اعدام برای این خواننده معترض توسط دادگاه انقلاب اعتراض، موج گسترده جهانی از اعتراض به این رأی را در پی داشته که همچنان ادامه دارد.

برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات برای اولین بار پس از ۱۰ سال تشکیل جلسه می‌دهد.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گزارش داد که کمیسیون مشترک اقتصادی امارات متحده و ایران از سه‌شنبه تا چهارشنبه، ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، در ابوظبی تشکیل جلسه خواهد داد.

این نشست به ریاست مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران، و عبدالله بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات، به عنوان رؤسای ایرانی و اماراتی این کمیسیون برگزار می‌شود.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که تهران در بحبوحه فشار فزاینده آمریکا به دنبال تقویت روابط اقتصادی با کشورهای خلیج فارس است.

بنابر گزارش‌ها، توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی بویژه کریدور شمال-جنوب به منظور ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و اروپا از طریق ایران در دستور کار این نشست است.

ایران به‌دلیل عدم توسعه خطوط ریلی، تحریم‌ها و مشکلات غیرمترقبه‌ای که در همکاری با شرکت‌ها و کشورهای خارجی گریبان‌گیر این شرکت‌ها و کشورها می‌شود، از کل طرح‌های ترانزیتی منطقه، از جمله کریدور شرق-غرب (چین-اروپا) و شمال-جنوب (روسیه-خلیج فارس) کنار گذاشته شده است.

بر اساس آمارهای وزارت راه و شهرسازی، ایران در سال گذشته تنها ۱.۵ میلیون تن ترانزیت ریلی کالای خارجی داشته که بخش اعظم آن مربوط به حمل گوگرد ترکمنستان به آب‌های جنوبی کشور بوده است.

دبی از مدت‌ها قبل یکی از اصلی‌ترین مبادی ارتباطی ایران با جهان خارج بوده، اما روابط ایران و امارات متحده عربی در دی‌ماه ۱۳۹۴ پس از حمله گروهی از حامیان جمهوری اسلامی به اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی در تهران و ریاض متشنج شد و ابوظبی همان زمان سطح روابط خود را به کاردار کاهش داد.

دو کشور از سال ۱۳۹۸ گام‌هایی برای کاهش تنش برداشتند و در سال‌های پس از آن امارات متحده سفیر خود را به ایران بازگرداند.

بنابر اعلام دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، تجارت ایران و امارات در سال گذشته حدود ۲۷ میلیارد دلار بوده، که سهم صادرات ایران به این کشور حدود ۶.۵ میلیارد دلار بود و سهم واردات کالا از امارات نیز به بیش از بیست میلیارد دلار رسید.

«تخریب» تخت جمشید و بیستون بر اثر فعالیت پتروشیمی‌ها «شتاب» گرفته است

رشد گلسنگ‌های مخرب بر روی نقوش تخت جمشید
رشد گلسنگ‌های مخرب بر روی نقوش تخت جمشید

گزارش‌های تازه حاکی است که دو محوطه مهم تاریخی ایران باستان، یعنی تخت جمشید و بیستون، هر دو بر اثر ادامه «فعالیت شرکت‌های پتروشیمی» در نزدیک آنها با «تخریب روزافزون» روبه‌رو شده‌اند.

خبرگزاری ایلنا روز دوشنبه دهم اردیبهشت به نقل از متخصصان گلسنگ نوشته درحال حاضر تأثیر مخرب گلسنگ‌های رشدکننده روی سطوح تاریخی در بیستون بسیار چشمگیرتر از سایر بناهای تاریخی دیگر حتی تخت جمشید است.

محمد سهرابی، متخصص گلسنگ‌شناس گفته که موقعیت جغرافیایی پتروشیمی بیستون و تصاعد گازهای نیتروژن‌دار ناشی از فعالیت آن مرکز صنعتی، توأم با وجود سایر عوامل زنده و غیر زنده مؤثر بر رشد گلسنگ‌ها، سبب شده که گلسنگ‌های بیستون، غالباً تبدیل به «گلسنگ‌های نیتروژن‌دوست شوند و فعالیت آنها بسیار سریع‌تر و مخرب‌تر از روند معمول پیش رود».

محوطه باستانی بیستون در نزدیکی کرمانشاه، سنگ‌نگاره‌ای منحصر به فرد دارد که از مهمترین سندهای تاریخ جهان به‌شمار می‌رود. این سنگ‌نگاره و سنگ‌نبشته آن که از دوران هخامنشی به یادگار مانده و به زبان‌های پارسی باستان، ایلامی و بابلی نوشته شده، در سال ۲۰۰۶ به فهرست یونسکو افزوده شد.

صامت اجرایی، مدیر پایگاه جهانی بیستون، به ایلنا گفت: «پیش از آنکه پرونده بیستون در میراث جهانی به ثبت برسد، پتروشیمی کرمانشاه در فاصله ۵ کیلومتری هوایی که هم‌اکنون در حریم منظری این اثر جهانی قرار گرفته، احداث شده بود.»

او توضیح داد که «زمستان سال ۱۴۰۱ پایگاه میراث جهانی بیستون جلساتی با مدیرعامل پتروشیمی با هدف اجرای مطالعات آسیب‌شناسی و نجات‌بخشی کتیبه بیستون برگزار کرد و درخواست همکاری برای اجرای طرح مطالعاتی و آسیب‌شناسی داشت که متأسفانه پتروشیمی موافقت نکرد و زیر بار مطالعات آسیب‌شناسی و نجات‌بخشی نرفت.»

به گفته مدیر پایگاه جهانی بیستون، این پایگاه «در این سال‌ها بحث‌ها و درگیری‌های متعددی با پتروشیمی داشته اما آنها هیچ‌گاه زیر بار این طرح نرفتند و در آخرین جلسه مدیرعامل پتروشیمی اعلام کرد که من می‌توانم برای میراث فرهنگی گریه کنم اما نمی‌توانم نان بدهم.»

در همین حال، علیرضا جعفری زند، باستان‌شناس، نیز روز دوشنبه اعلام کرد که «شرکت پتروشیمی مرودشت تأثیر مستقیم و مخربی بر نقوش تخت جمشید و تخت رستم دارد.»

او افزود که «به‌همین خاطر پیش از انقلاب طرح انتقال پتروشیمی مطرح شد اما پس از انقلاب ... متأسفانه طرح جابجایی پتروشیمی با وجود انتقادات کارشناسان هیچگاه به نتیجه نرسید.»

علیرضا جعفری زند اضافه کرد که به این خاطر «در حال‌حاضر شاهد افزایش رشد گلسنگ‌ها و تخریب نقوش تخت جمشید هستیم.»

تخت جمشید در دوره‌ای طولانی پایتخت شاهنشاهی ایران بود و در سال ۱۹۷۹ در فهرست یونسکو ثبت شد.

شکست مذاکرات میان دانشگاه کلمبیا و معترضان؛ آغاز برخورد انضباطی با دانشجویان

از تظاهرات اعتراضی دانشجویان کلمبیا
از تظاهرات اعتراضی دانشجویان کلمبیا

در پی شکست مذاکرات میان نمایندگان دانشجویان حامی فلسطین با مدیریت دانشگاه کلمبیا بر سر تحصن در محوطه این مرکز آکادمیک در ایالت نیویورک، کلمبیا صدور احکام تعلیق دانشجویان خاطی را آغاز کرد.

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز و نیویورک تایمز، دانشجویان که شماری از افراد تعلیق‌شده نیز در بین آن‌ها بودند، دوشنبه شب بر ساختمان هامیلتون، که یکی از مراکز اصلی دانشگاه است، مسلط شده و چادرهای تحصن خود را به درون این ساختمان منتقل کردند.

هامیلتون ساختمانی در دانشگاه کلمبیا است که دانشجویان در سال ۱۹۶۸ میلادی در اعتراض به جنگ آمریکا در ویتنام و همچنین در اعتراض به نژادپرستی علیه سیاه‌پوستان، در آن تحصن و اقدامات اعتراضی پر سر و صدایی کرده بودند.

کلمبیا در هفته‌های گذشته یک رشته اعتراضات را در اعتراض به حمایت دولت آمریکا از اسرائیل در جریان جنگ جاری میان ارتش اسرائیل با گروه افراطی حماس، کلید زد.

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اروپا به عنوان یک گروه تروریستی معرفی می‌شود.

اعتراضات کلمبیا به ده‌ها دانشگاه دیگر در سراسر آمریکا و همچنین به کشورهای دیگر سرایت کرده است.

معترضین در کلمبیا همچنین خواهان آن هستند که دانشگاه سرمایه مالی خود را از شرکت‌هایی مانند بوئینگ که با ارتش اسرائیل قراردادهایی دارد، بیرون بکشد و همکاری با مراکز آکادمیک اسرائیل را متوقف کند. درخواست‌های مشابه از سوی دانشجویان معترض در بسیاری دیگر از دانشگاه‌های این کشور عنوان شده است.

پس از ناکامی مذاکرات میان مینوش شفیق، رئیس دانشگاه با هیئتی از نمایندگان معترضین، دانشگاه کلمبیا به متحصنین تا ساعت ۱۴ وقت محلی در روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت مهلت داد چادرهای خود را از محوطه برچینند.

دانشگاه اعلام کرد دانشجویانی که تا پیش از این ضرب‌الاجل محوطه را ترک کردند، می‌توانند این ترم تحصیلی را ادامه دهند و از برداشتن گام‌های تنبیهی علیه تحصیل و حضور آن‌ها در دانشگاه و خوابگاه خودداری خواهد شد.

مدیریت کلمبیا در بیانیه دوشنبه خود یک بار دیگر فراخوان‌های «یهودستیزانه» را محکوم کرد و آن را «نفرت‌انگیز» نامید.

دانشگاه اعلام کرد «عوامل بیرونی» وارد دانشگاه شده و در ایجاد فضای خصمانه سهیم بودند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‎‌وزیر اسرائیل هفته گذشته گفت «اوباش یهودی‌ستیز» دانشگاه‌های برجسته آمریکا را تسخیر کرده و «به دانشجویان یهودی حمله می‌کنند» که این «یادآور اتفاقاتی است که در دهه ۱۹۳۰ میلادی در دانشگاه‌های آلمان رخ داد».

جولی ریمن، از مقامات کمیته یهودیان آمریکا شنبه به نشریه دهیل گفت شعارهایی مانند «از نهر تا بحر» که از سوی معترضین در دانشگاه‌های آمریکا سر داده می‌شود، می‌تواند به معنی فراخوان برای نابودی اسرائیل به عنوان یک کشور باشد.

هزاران دانشجوی یهودی در دانشگاه‌های آمریکا از بعد از گسترش اعتراضات از بیم جان خود از رفتن به دانشگاه خودداری کرده و از آینده تحصیلی‌شان نگران هستند.

کارمند سابق امنیت ملی آمریکا به‌دلیل جاسوسی برای روسیه به ۲۲ سال زندان محکوم شد

ساختمان سازمان امنیت ملی آمریکا ایالت مریلند
ساختمان سازمان امنیت ملی آمریکا ایالت مریلند

وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد که یکی از کارمندان سابق سازمان امنیت ملی ایالات متحده (ان‌اس‌اِی) روز دوشنبه به دلیل تلاش برای انتقال اطلاعات طبقه‌بندی‌شده به روسیه به حدود ۲۲ سال زندان محکوم شد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این فرد این اطلاعات مخفی را به شخصی که گمان می‌کرد مأمور روسیه است تحویل داد، اما بعد معلوم شد که شخص دریافت‌کننده اطلاعات از مأموران مخفی اف‌بی‌آی بوده است.

جَره سباستین دالکه، ۳۲ ساله، اهل کلرادو اسپرینگز ایالت کلرادو، در ماه اکتبر به شش فقره تلاش برای انتقال اطلاعات طبقه‌بندی شده دفاع ملی اعتراف کرد.

وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که جره سباستین دالکه، بین اوت تا سپتامبر ۲۰۲۲، از یک حساب ایمیل رمزگذاری‌شده برای ارسال بخش‌هایی از سه سند طبقه‌بندی‌شده به فردی که گمان می‌کرد مأمور روسیه است استفاده کرده است.

این وزارتخانه گفت دالکه که در سازمان امنیت ملی ایالات متحده به عنوان طراح امنیت سیستم‌های اطلاعاتی کار می‌کرد، در ازای تمام اطلاعاتی که در اختیار داشت، مبلغ ۸۵ هزار دلار درخواست کرده بود.

وی روز دوشنبه دهم اردیبهشت، به ۲۱ سال و ۱۰ ماه زندان محکوم شد.

کریستوفر ری، مدیر اف‌بی‌آی در بیانیه‌ای گفت: «این حکم باید به عنوان هشداری جدی برای همه کسانی باشد که محافظت از اطلاعات دفاع ملی به آنها سپرده شده و باید بدانند که خیانت به این اعتماد عواقبی دارد.»

بازداشت چندساعته ژرار دوپاردیو، بازیگر فرانسوی به اتهام «تعرض جنسی»

 ژرار دوپاردیو، بازیگر فرانسوی
ژرار دوپاردیو، بازیگر فرانسوی

رسانه‌های بزرگ بین‌المللی و فرانسوی، از بازداشت چندساعته ژرار دوپاردیو، بازیگر ۷۵ ساله فرانسوی، به اتهام دو مورد «تعرض جنسی» خبر می‌دهند.

او متهم به تعرض به دو زن بر سر صحنه فیلمبرداری در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۲۱ است.

خبرگزاری فرانسه نوشته که بازجویی از این هنرپیشه مشهور به اتهام دو مورد تعرض جنسی، با احضار او در روز دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت به یک اداره پلیس در پاریس آغاز شد و تا ظهر همان روز به وقت محلی ادامه یافت.

شکایت اول از آقای دوپاردیو مربوط به طراح صحنه فیلمی به نام «سایبان‌های سبز» است که مدعی است این بازیگر در سال ۲۰۲۱ سر صحنه فیلمبرداری در هتلی در پاریس، در حالی که کلمات رکیکی بر زبان می‌آورده، «شکم و پستان‌های» او را لمس کرده است.

شکایت دوم را نیز منشی صحنه فیلمی با عنوان «شعبده‌باز و دوقلوهای به هم چسبیده» طرح کرده که مدعی است دوپاردیو در سال ۲۰۱۴ سر صحنه فیلمبرداری «تمام بدنش» را لمس کرده است.

قرار است محاکه او برای این اتهامات در اکتبر سال جاری میلادی برگزار شود.

دوپاردیو و وکلیش هنوز در مورد این پرونده اظهارنظر نکرده‌اند، اما او پیش از این اتهامات مشابهی را رد کرده بود. دوپاردیو پیش از این در نامه سرگشاده‌ای مدعی شده بود که «هرگز از زنی سوءاستفاده نکرده‌ام».

فروردین‌ماه امسال نیز رسانه‌های فرانسوی از ادعای ۱۳ زن مبنی بر تحمل «رفتارها یا اظهارات جنسی نامناسب» از سوی این هنرپیشه سرشناس فرانسوی، خبر داده بودند.

وبسایت تحقیقی فرانسوی «مدیاپار» گزارشی طولانی را منتشر کرده بود که در آن شهادت این ۱۳ زن گزارش شده بود.

بر اساس گزارش یاد شده، این زنان ادعا کرده‌اند که متحمل «رفتارها یا اظهارات جنسی نامناسب، با شدت‌های مختلف، در صحنه فیلمبرداری ۱۱ فیلم یا سریال در فاصله سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۲ یا در مکان‌های خارجی» توسط ژرار دوپاردیو شده‌اند.

ژرار دوپاردیو از شناخته‌ترین هنرپیشه‌های فرانسه و جهان است که جوایز متعدد جهانی کسب کرده و یکی از بازی‌های معروف او در نقش کریستف کلمب در فیلم «فتح بهشت» ریدلی اسکات است.

پیش ازاین اظهارات امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه که اعلام کرده بود نشان افتخار را از ژرار دوپاردیو بازیگر معروف سینما و متهم به تجاوز و خشونت جنسی پس نمی‌گیرد، خشم فعالان حقوق زنان را برانگیخت.

این هنرپیشه در زمان ریاست‌جمهوری فرانسوا اولاند، در اعتراض به افزایش مالیات افراد پردرآمد، فرانسه را ترک کرد و سپس ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به او شهروندی افتخاری روسیه را اعطا کرد.

حضور پلیس در دانشگاه سوربن پاریس برای پایان دادن به تظاهرات در حمایت از غزه

تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه سوربون پاریس
تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه سوربون پاریس

همزمان با ادامه اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های ایالات متحده در حمایت از فلسطین و در اعتراض به جنگ غزه، دست‌کم صد معترض در دانشگاه سوربون فرانسه با به اهتزاز در آوردن پرچم فلسطین، در حمایت از غزه شعار دادند .

به گفته شاهدان عینی پلیس با حمله به این تجمع با دانشجویان درگیر شده‌ اما دانشجویی بازداشت نشده‌است.

مقامات دانشگاه گفتند که آمفی تئاترهای دانشگاه سوربن حوالی ظهر تخلیه و محوطه اصلی این دانشگاه برای بعدازظهر بسته شده‌است.

این در حالی است که چندین سیاستمدار فرانسوی، از جمله اعضای ارشد حزب چپ تندرو پیشتر در رسانه‌های اجتماعی از حامیان خود خواسته بودند تا به اعتراضات سوربن بپیوندند.

این تظاهرات سه روز پس از تظاهرات در دانشگاه «ساینس‌پو»، یا همان دانشگاه علوم سیاسی در پایتخت فرانسه و در حالی برگزار شد که معترضان خواستار قطع روابط این دانشگاه با دانشگاه‌ها و نهادهایی هستند که در «سرکوب مردم فلسطین» شریک بوده‌اند.

اتحادیه دانشجویان این دانشگاه در بیانیه‌ای با اشاره به حضور نیروهای پلیس در دانشگاه، این اقدام دانشگاه را عبور ازخط قرمز و نشان‌دهنده آغاز چرخش استبدادی در این دانشگاه عنوان کرده‌اند.

این در حالی است که در دانشگاه ساینس‌پو، دانشجویانی که خواهان آتش‌بس در غزه بودند، برای چندین روز تحصن و تظاهراتی را در پردیس این دانشگاه در مرکز پاریس برپا کردند و برخی از این دانشجویان در حیاط مرکزی به برپایی چادرهایی اقدام کردند.

روز دوشنبه، رئیس منطقه پاریس، «والری پکرس»، گفت که وی کمک‌های مالی به این دانشگاه را تا زمانی که آرامش و امنیت برقرار نشود، متوقف می‌کند.

در حالی که احزاب راستگرا در فرانسه، معترضان را به «یهودی‌ستیزی» متهم کرده‌اند، این معترضان ضمن تکرار خواسته‌های خود در حمایت از مردم غزه و قطع روابط مالی دانشگاه‌ با دولت اسرائيل، اتهام «یهودی‌ستیزی» را رد کردند .

«حمله موشکی» به یک کشتی تجاری در دریای سرخ

کشتی روبی‌مار متعلق به بریتانیا دوماه پیش در پی حمله حوثی‌ها در دریای سرخ غرق شد
کشتی روبی‌مار متعلق به بریتانیا دوماه پیش در پی حمله حوثی‌ها در دریای سرخ غرق شد

یک آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز دوشنبه ۱۰ اردبیهشت از حمله موشکی به یک کشتی کانتینری در دریای سرخ خبر داد.

آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا (یو.کِی.ام.تی.او) می‌گوید این حمله در سواحل یمن در موخا روی داده است.

طبق این گزارش،‌ این کشتی تجاری در این حمله آسیب دیده است، اما خدمه آن سالم هستند و به حرکت به سمت مقصد بعدی خود ادامه می‌دهد.

آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا از کشتی‌هایی که در این منطقه در حال حرکت هستند خواست تا احتیاط کنند.

امبری، یک شرکت امنیت دریایی بریتانیا، نیز اعلام کرد که یک کشتی کانتینری که با پرچم مالت از جیبوتی به سوی بندر جده در حرکت بود، با سه موشک مورد حمله قرار گرفته است.

امبری اضافه کرده است این کشتی احتمالا به دلیل این که اپراتور آن با اسرائیل تعامل تجاری دارد٬ هدف حمله قرار گرفته است.

آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا هم می‌گوید یک موشک به نزدیکی این کشتی اصابت کرده است.

شبه‌نظامیان حوثی‌ مورد حمایت ایران که کنترل پایتخت یمن و بیشتر مناطق پرجمعیت این کشور را در دست دارند، چند ماه است با ادعای آنچه حمایت از مردم فلسطین در برابر حملات اسرائیل می‌خوانند، حمله به کشتی‌های مرتبط به اسرائیل در دریای سرخ را آغاز کردند. دامنه این حملات سپس به سایر کشتی‌ها نیز گسترش یافت.

حملات حوثی‌ها، حمل و نقل جهانی از طریق کانال سوئز را مختل کرده و شرکت‌ها را مجبور کرده است مسیرهای طولانی‌تر و گران‌تری را در اطراف جنوب آفریقا انتخاب کنند.

نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا نیز در چندین نوبت حملات تلافی‌جویانه گسترده‌ای به مهمات، پهپادها و پایگاه‌های حوثی‌ها انجام داده‌اند.

آغاز محاکمه اعضای یک گروه راست افراطی به اتهام تلاش برای براندازی حکومت آلمان

یکی از ۹ متهم تلاش برای سرنگونی حکومت آلمان در دادگاه
یکی از ۹ متهم تلاش برای سرنگونی حکومت آلمان در دادگاه

جلسات محاکمه ۹ عضو یک گروه راست افراطی به رهبری هاینریش رویس، یک اشراف زاده آلمانی، به اتهام‌های «تروریسم و خیانت جدی» در شهر اشتوتگارت آغاز شد.

این محاکمه که دوشنبه ۱۰ اردیبهشت آغاز شد، به برنامه‌ريزی این گروه برای سرنگونی خشونت‌آمیز حکومت رسیدگی می‌کند و یکی از مهم‌ترین پرونده های مربوط به اتهامات «تروریستی» در تاریخ آلمان است.

تمامی ۹ متهم، مظنون به عضویت در گروهی موسوم به «شهروندان رایش» هستند که مشروعیت نظامی حکومتی مدرن آلمان را نمی پذیرد.

متهمان از سوی دادستانی آلمان به عضویت در یک سازمان تروریستی و آمادگی برای «اقدامات خیانتکارانه» متهم شده‌اند.

یکی از متهمان علاوه بر این، به اقدام به قتل با تیراندازی به سوی پلیس هنگام بازرسی خانه اش در ماه مارس سال گذشته در حومه اشتوتگارت متهم شده است که در جریان آن چند مامور پلیس مجروح شدند.

دفتر دادستانی کل آمان گفت سازماندهی واحدهای نظامی این گروه در برخی موارد بسیار پیشرفته بود. یک مقام دولت آلمان روز دوشنبه با استناد به متن اعلام جرم دادستانی علیه متهمان گفت دست‌کم دو مورد این واحدها که «یگان‌های امنیت میهنی» نامیده می شوند در وضعیتی بودند که می توانستند به طور مستقل فعال شوند.

در اعلام جرم دادستانی کل آلمان گفته می شود که وظیفه این واحدها انجام تصفیه‌های سیاسی در مناطقی بود که پس از اقدام علیه حکومت قصد داشتند آنها را تحت کنترل بگیرند.

در اعلام جرم دادستانی گفته می‌شود که این واحدها فهرستی از «دشمنان» خود تهیه کرده بودند که اکثر آنها کارکنان نهادهای دولتی و محلی و پزشکان و کادر درمانی بودند.

دادستانی آلمان می گوید این ۹ متهم در سال ۲۰۲۲ به گروه موسوم به «شهروندان رایش» پیوستند و در سلسله مراتب و سازماندهی شاخه نظامی این گروه مسئولیت‌های متفاوتی برعهده داشتند.

هاینریش رویس، اشراف زاده آلمانی و رهبر این جنبش، که پس از عملیات گسترده دستگیری اعضای این گروه در دسامبر ۲۰۲۲ در آلمان و کشورهای دیگر نامش بر سر زبان‌ها افتاد، قرار است در ماه‌ آینده در یک دادرسی جداگانه محاکمه شود.

در مجموع در این پرونده ۲۷ نفر به توطئه برای سرنگون کردن نظام حکومتی آلمان به روش‌های خشونت‌آمیز متهم شده‌اند. هدف این اقدامات منصوب کردن هاینریش رویس به عنوان رئیس حکومت جدید بود.

چند پرسنل نظامی سابق، یک قاضی و یک عضو سابق پارلمان آلمان از حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» در میان متهمان هستند.

تمرکز محاکمه فعلی در دادگاه اشتوتگارت شاخه نظامی این جنبش است که به برنامه ریزی و اقدام برای سرنگونی نظامی حکومتی با زور اسلحه متهم شده است.

کليت اين پرونده از جمله محاکمه شاهزاده هاینریش رویس به دلایل عملی و تعداد زیاد متهمان در سه محاکمه جداگانه بررسی خواهد شد.

محاکمه او و سایر رهبران این شبکه روز ۲۱ ماه مه در فرانکفورت و محاکمه سایر اعضای آن روز ۱۸ ژوئن در مونیخ آغاز می‌شود.

زلنسکی: وضعیت جنگ با روسیه به سرعت انتقال سلاح‌های غربی بستگی دارد

کنفرانس خبری مشترک رئیس‌جمهور اوکراین با دبیرکل ناتو
کنفرانس خبری مشترک رئیس‌جمهور اوکراین با دبیرکل ناتو

رئیس‌جمهور اوکراین در نشست خبری با دبیر کل ناتو که در سفری غیرمنتظره به کی‌یف رفته، بار دیگر از آمریکا خواست با سرعت بیشتری تسلیحات برای کشورش ارسال کند.

در مقابل، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، قول داد ارسال سلاح و مهمات برای اوکراین در دفاع از خود در جنگ با روسیه با آهنگ سریع‌تری انجام شود.

ولودمیر زلنسکی روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در کنفرانس خبری مشترک با آقای استولتنبرگ گفت وضعیت میدان‌های جنگ با روسیه به سرعت انتقال سلاح و مهمات از سوی کشورهای متحد در غرب بستگی دارد.

به گفته رئیس‌جمهور اوکراین، روسیه با بهره‌گیری از وضعیت جاری، در صدد تثبیت جای پای خود در میدان جنگ است.

با این اوصاف، آقای زلنسکی تأیید کرد که انتقال سامانه‌های دفاع هوایی از مدل پاتریوت به اوکراین با پیشرفت روبه‌رو بوده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دبیر کل ناتو تأیید کرد که آمریکا و اروپا به وعده‌های پیشین خود در تجهیز اوکراین عمل نکردند.

به گفته آقای استولتنبرگ، تأخیر جدی در پشتیبانی از اوکراین، عواقب وخیمی در میدان نبرد برای این کشور متحد غرب دارد.

شرکای کی‌یف بارها قول داده‌اند حمایت نظامی از اوکراین «تا هر زمان که لازم باشد» ادامه یابد. با این حال، کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین به مدت شش ماه در نتیجه اختلافات داخلی میان دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در کنگره واشینگتن متوقف شد.

در همین دوره اروپا نیز به دلیل روند کند تولیدات سخت‌افزار نظامی نتوانست پاسخ‌گوی نیازهای اوکراین باشد.

در دوره اخیر که کمبود سلاح و مهمات در طرف اوکراینی محسوس بوده، نتوانسته پاتک‌های مهمی انجام دهد و همزمان از نداشتن سامانه‌های دفاع هوایی رنج برده، نیروهای روس در خطوط مقدم میادین جنگ پیشروی کرده و موشک‌های روس به صورت دقیق‌تری به اهداف در اوکراین اصابت کرده‌اند.

گرچه خطوط مقدم در طول یک هزار کیلومتر از میادین جنگ از اوایل یورش روسیه به اوکراین در ۲۶ ماه پیش چندان تغییری نکرده اما ارتش روسیه در هفته‌های اخیر به‌ویژه در منطقه دونتسک، با توسل به قدرت آتشباری موشکی، پیشروی کرده‌ است.

به نوشته آسوشیتدپرس، سربازان روسیه در حال نزدیک شدن به شهر راهبردی و مرتفع چاسیو یار هستند که تصرف آن می‌تواند گام مهمی به سوی تسلط کامل روسیه بر دونتسک باشد.

فرمانده ارتش اوکراین یکشنبه تأیید کرد که کشورش نظر به عملیات تهاجمی روسیه، ناچار به بیرون بردن نیروهای خود از سه روستا در شرق اوکراین شده است.

وزارت دفاع روسیه پس از اعلام خبر تسلط نیروهایش در عملیات روز یکشنبه بر شهرک نووباخموتوفکار در دونتسک، دوشنبه نیز گفت روستای سمیونوفکا در همین استان را به کنترل خود درآورده است.

رئیس‌جمهور اوکراین در نشست خبری مشترک با دبیر کل ناتو ابراز اطمینان کرد که روسیه در حال آماده کردن خود برای عملیات تهاجمی بیشتر است.

سایر مقامات اوکراین نیز با ولودمیر زلنسکی هم عقیده هستند که روسیه با بسیج شمار بیشتری نیرو، خود را برای یک حمله بزرگ در تابستان پیش رو آماده می‌کند.

کمک‌های جدید آمریکا و کشورهای غرب برای اوکراین در دفاع از خود در حملات آتی اهمیت دارد.

یک مؤسسه مطالعات جنگ، آی‌اس‌دبلیو، این هفته ارزیابی کرد که اوکراین هر چند شکست راهبردی بزرگ نخواهد داشت اما انتظار می‌رود با شکست‌های کوتاه‌مدت بیشتری مواجه شود، و در برابر، روسیه دستاوردهای تاکتیکی ملموسی برای خود ثبت کند.

هفته گذشته ساعاتی پس از امضای بسته کمک جدید ۶۱ میلیارد دلاری آمریکا برای اوکراین، انتقال محموله‌های اولیه تسلیحات آمریکایی به میزان یک میلیارد دلار سریعا به سوی اوکراین آغاز شد.

جو بایدن چهارشنبه گفته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه «دوباره شکست خورد» و آمریکا «در کنار دوستان خود می‌ایستد».

«بازجویی» نهادهای امنیتی از عوامل فیلم محمد رسول‌اف برای خروج آن از جشنواره کن

محمد رسول‌اف در جشنواره کن ۲۰۱۷
محمد رسول‌اف در جشنواره کن ۲۰۱۷

بابک پاک‌نیا وکیل دادگستری از احضار برخی از عوامل فیلم سینمایی «دانه‌ٔ انجیر مقدس» ساخته‌ٔ محمد رسول‌اف خبر داد و گفت که شماری از آنها طی هفته گذشته و هفته جاری بازجویی شده‌اند.

آقای پاک‌نیا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در حساب کاربری ایکس نوشت که برخی از عوامل فیلم، توسط «ضابطین» ممنوع‌الخروج شده و بنابر اظهاراتشان، پس از چند ساعت بازجویی از آنها خواسته شده تا از کارگردان بخواهند فیلم را از فستیوال کن خارج کند.

او در ادامه نوشته است: «این که آیا محمد رسول‌اف که ازسال ۲۰۱۷ ممنوع‌الخروج است و پرونده‌ی تازه‌ای در دادگاه انقلاب دارد می‌تواند برای حضور در نمایش فیلمش به کن سفر کند در ابهام است».

جشنواره فیلم کن روز ۳ اردیبهشت نام چند فیلم تازه را به عنوان آثار پذیرفته شده در بخش‌های مختلف دوره پیش روی خود اعلام کرد که در بخش مسابقه نام فیلم جدید محمد رسول‌اف، فیلمساز مخالف جمهوری اسلامی، نیز به چشم می‌خورد.

آقای رسول‌اف در سال‌های گذشته با فیلم‌های «به امید دیدار»، «دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند» و «لِرد» در بخش نوعی‌نگاه و با فیلم «جزیره آهنی» در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن حاضر بود.

او با «لِرد» جایزه بهترین فیلم بخش نوعی نگاه جشنواره کن را به دست آورده بود.

این کارگردان در تیر ماه سال ۱۴۰۱ در پی امضای بیانیه‌ای با عنوان «تفنگت را زمین بگذار» بازداشت شد و سپس بهمن همان سال آزاد شد، اما ممنوع‌الخروجی او پابرجا ماند.

او سال گذشته به همراه جعفر پناهی دیگر کارگردان شناخته‌شده سینما، به دیدار توماج صالحی، رپر زندانی، پس از آزادی موقت او رفته بود.

ارائه طرحی برای کاهش ۴۰ درصدی تولید پلاستیک در جهان

برای اولین بار طرحی برای کاهش ۴۰ درصدی تولید پلاستیک ظرف ۱۵ سال آینده در جهان با هدف حفاظت از سلامت انسان و محیط زیست در اجلاس مربوط به یک معاهده بین‌المللی در مورد تولید و مصرف پلاستیک بررسی می‌شود.

دو کشور پرو و رواندا این طرح را با عنوان «ستاره شمالی» به اجلاس بین‌دولتی کمیته مذاکرات برای تنظیم یک راهکار الزام آور در زمینه کاهش تولید پلاستیک که به ابتکار سازمان ملل در اتاوا برگزار می‌شود، ارائه دادند.

هدف این طرح کاهش ۴۰ درصدی تولید پلیمر مصنوعی، ماده خام پلاستیک، در سراسر جهان تا سال ۲۰۴۰ در مقایسه با حجم تولید این ماده در سال ۲۰۲۵ است.

براساس این طرح همه کشورهای جهان موظف خواهند شد که آمار مربوط به تولید، واردات و صادرات پلیمر را به نهادهای بین‌المللی مسئول گزارش بدهند.

رواندا و پرو گفتند چارچوب حقوقی و مکانیسم‌های اجرایی این طرح شبیه معاهده اقلیمی پاریس خواهد بود که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید و هدف آن مهار گرمایش زمین است.

به گزارش روزنامه گاردین، در بخشی از طرح پیشنهادی رواندا و پرو گفته می شود: «هدف این طرح باید برطرف کردن شکاف بین حجم تولید و میزان مصرف مواد پلاستیکی و منطبق با چرخه اقتصادی ایمن این محصولات باشد. درعین حال، باید در راستای اهداف معاهده اقلیمی پاریس اجرا شود و در نتیجه حجم تولید پلاستیک تا سال ۲۰۴۰ باید ۴۰ درصد کاهش یابد.»

حجم تولید پلاستیک در سراسر جهان در سال ۱۹۵۰ حدود دو میلیون تن بود، ولی در سال ۲۰۱۷ به بالای ۳۴۸ میلیون تن رسید و پیش‌بینی می‌شود با ادامه روند فعلی تا سال ۲۰۴۰ دو برابر این ميزان شود.

پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که هر سال حدود ۱۱ میلیون تن ماده پلاستیکی وارد آب دریاها و اقیانوس‌ها می شود و تا سال ۲۰۴۰ حجم آلودگی پلاستیک در محیط دریاها سه برابر خواهد شد.

تولید پلاستیک یکی از عوامل مهم بحران اقلیمی است چون بخش اعظم این مواد از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود.

آزمایشگاه ملی لارنس برکلی در آمریکا در پژوهش جدید خود تخمین می زند که تا سال ۲۰۵۰ پروسه تولید پلاستیک در جهان عامل انتشار ۲۱ تا ۳۱ درصد از گازهای گلخانه‌ای خواهد بود که دمای کره زمین را از حد نصاب ۱.۵ درجه بالاتر می‌برند.

گروه پژوهشی و غیرانتفاعی «ورای پلاستیک» که مرکز آن در کالج بنینگتون در ایالت ورمونت آمریکا است در پژوهش سال ۲۰۲۱ خود به این نتیجه رسید که تا سال ۲۰۳۰ میزان آلایندگی صنایع پلاستیک آمریکا و تاثير آن بر بحران اقلیمی از نیروگاه‌های ذغال سنگی در این کشور یبشتر خواهد شد.

سخنگوی سپاه: ۱۰ کشور به اسرائیل در برابر حمله ایران کمک پدافندی کردند

بقایای یک موشک بالستیک سپاه پاسداران در جنوب اسرائیل
بقایای یک موشک بالستیک سپاه پاسداران در جنوب اسرائیل

سخنگوی سپاه پاسداران ادعا کرد که در جریان حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی، ۱۰ کشور در حوزه پدافندی به اسرائیل کمک کردند.

رمضان شریف روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، برخلاف شواهد و مستندات موجود و همچون سایر مقامات جمهوری اسلامی مدعی «موفقیت» در این حمله شد و گفت که «کشور شیعیان» با این حمله «سیلی محکمی» به اسرائیل زد.

او در عین حال با اشاره غیرمستقیم به کمک‌ کشورهای غربی و منطقه خاورمیانه در انهدام پرتابه‌های شلیک‌شده توسط سپاه پاسداران گفت:«هیچ کشوری نمی‌خواست ما در این اتفاق موفق شویم.»

جمهوری اسلامی ایران، شامگاه شنبه، ۲۵ فروردین، در واکنش به حمله هوایی منتسب به اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، حریم هوایی اسرائیل را هدف پهپادها و موشک‌های خود قرار داد.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی خود پس از این حمله به اسرائیل، عدم اصابت موشک‌ها و پهپادهای شلیک شده از سوی ایران را «موضوعی فرعی» خوانده بود.

مقام‌های اسرائیلی اعلام کردند که در جریان این حمله، بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک از ایران، عراق و یمن به سمت این کشور پرتاب شد که بیش از ۲۰۰ موشک آن از نوع بالستیک و کروز بود و از خاک ایران پرتاب شد.

پس از پایان این حمله که از سوی نیروی هوافضای سپاه پاسداران صورت گرفت، اسرائیل خبر داد که ارتش این کشور با همکاری آمریکا، بریتانیا، فرانسه و اردن ۹۹ درصد موشک‌ها و پهپادهای شلیک‌شده به خاک اسرائیل را رهگیری و منهدم کردند.

گزارش‌ها از دومین روز «اعتصاب» در بازار طلای تهران؛ طلافروشی‌های تبریز هم تعطیل شدند

تصویری از تعطیلی بازار طلای تهران در روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
تصویری از تعطیلی بازار طلای تهران در روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت

شماری از طلافروشان در بازار تهران برای دومین روز در اعتراض به مصوبه مالیاتی مجلس شورای اسلامی دست به اعتصاب زدند و مغازه‌هایشان را تعطیل کردند.

این اقدام اعتراضی که روز یکشنبه نهم اردیبهشت ماه شروع شد، بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی روز دوشنبه نیز ادامه یافته است.

کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار» گزارش داده است در تبریز نیز طلافروشان بازار این شهر در اعتراض به همین مصوبه مالیاتی مجلس روز دوشنبه دست از کار کشیدند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه مجلس دو ماده طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

دولت ابراهیم رئیسی اردیبهشت ۱۴۰۲ از طرح مالیات بر عایدی سرمایه طلا پرده‌برداری کرد که بر اساس آن طلافروشان باید برای دارایی‌های طلای بالای ۱۵۰ گرم خود به دولت مالیات پرداخت کنند.

همچنین مردم که در حال حاضر برای خرید طلا و جواهرات ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می‌کنند، قرار است طی چند سال آینده، هر سال یک درصد به این رقم پرداختیشان افزوده شود و تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۱۳ درصد برسد.

چندی بعد سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که چهار گروه از اصناف ازجمله طلافروشان از ابتدای دی‌ماه ملزم به صدور صورت‌حساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان هستند.

این سازمان تاکید کرده بود که فروشندگان و خریداران طلا مالیات جدیدی قرار نیست پرداخت کنند و تصمیم اخیر تنها برای تکمیل «فرآیند جمع‌آوری اطلاعات از اصناف و مشاغل چهارگانه» گرفته شده است.

مجموعه این موارد و افزایش شدید اخذ مالیات دولتی در بودجه سال ۱۴۰۳ که سهم آن از کل بودجه را به بیش از ۵۰ درصد رسانده موجب بدبینی خریداران و فروشندگان شده است.

محمد ولی، کارشناس صنعت طلا، نیز به رسانه‌های ایران گفته‌ است که مصوبه اخیر مجلس مبنی بر اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از نقل و انتقال طلا فعالیت بازار را کند می‌کند و مصرف‌کننده دیگر تمایلی ندارد به سمت طلا بیاید.

موضوعی که طی دو روز اعتصاب در بازار طلای تهران نیز نمود پیدا کرد و موجب کاهشی شدن قیمت‌ها در این بازار در هر دو روز شد.

وبسایت «تجارت‌نیوز» در نقد مصوبه مجلس نوشته است که «مالیات بر عایدی سرمایه از نقل و انتقال طلا، به معنای سرمایه‌ای بودن طلا از نگاه مصوبه اخیر مجلس است، اما جامعه‌ای که برای حفظ اندک سرمایه‌های خود در مقابل تورمی که دولت در ایجاد آن بی‌تاثیر نبوده است، چرا باید چنین مالیاتی پرداخت کند؟»

دی‌ماه ۱۴۰۲ برخی طلافروشان در شهرهای مختلف ایران از جمله تهران، مشهد، تبریز، قم، اصفهان، شیراز، یزد، همدان در اعتراض به مصوبات مالیاتی مجلس اعتصاب کردند و دست از کار کشیدند.

بیشتر

تازه‌های ایران و جهان

XS
SM
MD
LG