لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۳

« بحران شیر هشداری تازه برای حزب کمونیست»


رييس جمهوری چين، مقام های محلی این کشور را به دليل بحران آلودگی شير، که جان هزاران کودک را در معرض خطر قرار داده است، به باد انتقاد گرفت.(عکس: AFP)
رييس جمهوری چين، مقام های محلی این کشور را به دليل بحران آلودگی شير، که جان هزاران کودک را در معرض خطر قرار داده است، به باد انتقاد گرفت.(عکس: AFP)

هو جين تائو، رييس جمهوری چين، مقام های محلی این کشور را به دليل بحران آلودگی شير، که جان هزاران کودک را در معرض خطر قرار داده است، به باد انتقاد گرفت.


با قربانی شدن چهارمين کودک چينی و بیماری ۶۲۰۰ کودک به دليل مصرف شير خشک آلوده و افشاگری های اخیر، ابعاد بحران شير خشک در چين بيش از پيش گسترده تر شده است.


هو جين تائو روز جمعه در ديداری که با اعضای حزب کمونيست داشت، گفت که بايد از مجموعه حوادث اخير «درس های دردناکی» گرفت.


وی با اشاره به بروز برخی حوادث جدی در سال جاری در زمینه امنيت کاری و غذايی گفت که این حوادث « لطمه بزرگی به زندگی و رفاه توده ها زده است.»


بر پايه گزارش های منتشر شده، تاکنون ۶۲۰۰ کودک به دليل مصرف شيرخشک های آلوده شرکت «سانلو»، بيمار شده اند. دليل آلودگی اين شير خشک ها، افزوده شدن ملامين صنعتی به اين فرآورده بوده است.


ملامين ماده ای صنعتی است که استفاده از آن در فرآوردهای غذايی ممنوع است. خوردن غذاهای آلوده به ملامين می تواند به ايجاد سنگ کليه يا به نارسايی کليه بينجامد.


دبير کل حزب کمونيست چین افزود: «اين حوادث نشانگر اين است که برخی از مقامات حساسيت خود به اصول، منفعت عمومی، مسئوليت ها و درد مردم را از دست داده اند.»


دبير کل حزب کمونيست چین گفت: «اين حوادث نشانگر اين است که برخی از مقامات، حساسيت خود به اصول، منفعت عمومی، مسئوليت ها و درد مردم را از دست داده اند.»

مقام های چينی تاکنون ۱۸ نفر را در پيوند با اين آلودگی ها دستگير کرده اند. يان ون هوآ، رييس شرکت سانلو از جمله افراد بازداشت شده اين پرونده است.


رييس جمهوری چين، در بخشی ديگر از سخنان خود رویدادهای چند ماه گذشته را «هشداری تازه» خواند و گفت: «ما بايد درس های دردناکی از حوادث اخير بگيريم.»


هو جين تائو افزود: «تنها با حل اين مشکلات است ... که حزب می تواند جامعه ای سالم برای همه بسازد.»


در تحولی ديگر، يک سهام دار نيوزلندی شرکت سانلو روز جمعه اعلام کرد که به وی در ماه اوت و پيش از آغاز بازی های المپيک اطلاع داده شده بود که در توليدات شرکت سانلو مشکلی وجود دارد.


وی افزود که دولت نيوزلند را در جريان اين مشکل قرار داد و دولت نيوزلند نيز اين مسئله را به اطلاع مقام های چينی رساند.


از سوی ديگر، توزيع کنندگان محصولات شرکت سانلو در استان هبی، مقر مرکزی شرکت سانلو، با انتشار بيانيه ای اعلام کردند که اين شرکت در ماه ژوئيه از آنها خواسته بود همه فرآورده های اين شرکت را از بازار جمع آوری کنند.


اثبات اين ادعاها به معنای اين است که شرکت سانلو از آلودگی محصولات خود مطلع بوده و آن را پنهان کرده است.


ژانگ يوکيانگ، يکی از توزيع کنندگان محصولات سانلو، گفت: «شرکت سانلو از ما خواست همه شيرخشک هايی را که بين سال ۲۰۰۷ تا ژوييه ۲۰۰۸ توليد شده بودند، از قفسه ها جمع کنيم.»


ليانگ ژيان کيانگ، يک توزيع کننده ديگر، نيز گفت: « آنها در ماه ژوئيه به من گفتند محصول بهتری به (بازار)خواهد آمد که دارای کيفيت بهتری است. آنها در ماه های اوت و سپتامبر هم دوباره همين را گفتند.»


روز جمعه، ابعاد اين بحران در چين ابعاد گسترده تری پيدا کرد؛ پس از آزمايش های صورت گرفته مشخص شد که در شير مايع توليده شده توسط سه شرکت بزرگ لبنيات سازی چين نيز ماده صنعتی ملامين وجود دارد.


اين برای دومين بار است که در طول چهار سال گذشته کودکان چينی، به دليل تغذيه فرآوردهای آلوده جان خود را از دست می دهند.

برپايه گزارشی که اداره کل نظارت بر کيفيت چين منتشر کرد، نزديک به ۱۰ درصد نمونه های شير مايع شرکت های «منگ نيو» و «ييلی آلود» به ملامين هستند. همچنين در شرکت لبنيات سازی « برايت» نيز آلودگی ديده شده است.


اداره کل نظارت بر کيفيت چين در بيانيه ای که به همين مناسبت منتشر کرد، نوشت کسانی را که مسئولان اين آلودگی ها هستند «به شدت مجازات می کند».


در همين حال، شرکت آمريکايی استارباکس که در چين ۳۰۰ کافه دارد، اعلام کرد که همه فرآورده های لبنی شرکت منگ نيو را جمع آوری کرده است.


گر چه بيشتر محصولات اين کارخانه ها در چين توزيع می شده است، اما دو شرکت محصولات خود را به پنج کشور آسيايی و آفريقايی نيز صادر کرده اند.


ملامين فاقد ارزش غذايی است، اما از نيتروژن بالايی برخوردار است. استفاده از اين ماده، فرآورده را به گونه ای نشان می دهد که گويی دارای درصد زيادی پروتيين است.


گفته می شود برخی توليدکنندگان برای کاهش هزينه و سرپوش گذاشتن به کمی پروتيين در محصول خود، ملامين به فرآورده خود می افزايند.


اين برای دومين بار است که در طول چهار سال گذشته کودکان چينی، به دليل تغذيه فرآوردهای آلوده جان خود را از دست می دهند.


در سال ۲۰۰۴ نزديک به ۲۰۰ کودک چينی به دليل خوردن شير خشک آلوده بستری شدند که ۱۳ تن از آنها جان باختند.


از سوی ديگر، مقام های اتحاديه اروپا، چين و آمريکا روز جمعه در نشست مشترکی به بررسی ابعاد اين بحران و راه های مهار آن پرداختند.


در همين حال، کميسيون اروپا از اعضای اتحاديه اروپا خواست واردات احتمالی اين محصول از چين را بررسی کنند.


يک سخنگوی کميسيون اتحاديه اروپا در امور بهداشتی به خبرنگاران گفت که اين کميسيون «از کشورهای عضو خواسته است که بر شدت کنترل مرزها در مورد واردات هرگونه فرآورده های شير افزوده شود.»
اين مقام کميسيون اروپا با اين حال تاکيد کرد که چين فرآورده های شيری به اتحاديه اروپا صادر نمی کند.


XS
SM
MD
LG