لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۱۸

«مذاکرات فنی» ایران و آمریکا در ژنو پایان یافت


علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونز، وزیر انرژی آمریکا
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونز، وزیر انرژی آمریکا

مذاکرات فنی هسته ای ایران و آمریکا در ژنو با حضور علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونز، وزیر انرژی آمریکا شامگاه شنبه دوم اسفندماه در ژنو پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، مذاکرات«عالی فنی » ایران و آمریکا با حضور علی اکبر صالحی و ارنست مونز برگزار شد و در این مذاکرات عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه ،بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ، وندی شرمن ، معاون سیاسی وزارت خارجه امریکا و کارشناسان دو کشور نیز حضورداشتند.

در همین حال «بلومبرگ» به نقل از یک کارشناس مسایل بین المللی گزارش داده است که حضور علی اکبر صالحی و ارنست مونز در مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا در ژنو می تواند نشان از آماده شدن «طرف های حاضر در مذاکره برای توافق» باشد.

علی واعظ، از گروه بین المللی بحران گفته است:«حضور صالحی و همتای آمریکایش در این مذاکرات نشانه نزدیک شدن به پایان مذاکرات فنی است.»

این درحالی است که «رجا نیوز»، وب سایت نزدیک به جبهه پایداری، از حضور علی اکبر صالحی در مذاکرات جاری در ژنو انتقاد کرده است.

در همین حال، قرار است جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز يکشنبه راهی ژنو شود و در آنجا با محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران مذاکره کند.

محمد جواد ظريف، علی اکبر صالحی، رييس سازمان انرژی اتمی ايران و حسين فريدون، دستيار ويژه رئيس جمهوری ايران روز شنبه به جمع هيات مذاکره‌کنندگان ايران در ژنو پيوسته‌اند.

محمد علی حسينی مديرکل ديپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه، علت حضور آقای فريدون در ژنو را «انجام مشورت‌ها و هماهنگ‌های لازم در طول مذاکرات فعلی» عنوان کرد.

در همین حال،جان کری، وزير خارجه آمريکا، روز شنبه دوم اسفندماه پیش از سفر به ژنو گفته است، کشورهای عضو گروه ۱+۵ برای دستيابی به توافقی با ايران بر سر برنامه هسته ای اين کشور اختلافی ندارند و متحد هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کری که در کنفرانس خبری پيش از ديدار با فيليپ هاموند، وزير امور خارجه بريتانيا صحبت می کرد، گفته است: مطلقا هيچ اختلافی در خصوص اين که ايران بايد ثابت کند که برنامه هسته ايش صلح آميز است، نداريم.

وزير امور خارجه آمريکا تصريح کرده است:« اعضای گروه ۱+۵ همچنان بر سر مساله ايران متحدند.»

«توافق یک مرحله ای»

در همین حال، مذاکرات در سطح معاونان وزير بين ايران و آمريکا و با حضور معاون مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا در صبح روز شنبه ادامه داشت.

در روز نخست اين مذاکر ات عباس عراقچی، معاون وزير امور خارجه ايران، با وندی شرمن، معاون سياسی وزارت امور خارجه آمريکا و و هلگا اشميد، معاون فدريکا موگرينی مذاکره کردند.

عباس عراقچی در خصوص جريان مذاکرات روز های جمعه و شنبه گفته است:«پس از يک سال مذاکره در همه ابعاد و موضوعات در شرايطی هستيم که بايد وارد جزئيات شويم به ويژه اينکه قصد ما اين است که در توافق نهايی کليات و جزئيات يکپارچه باشد، به همين دليل مجبور هستيم که وارد همه جزئيات در همه موضوعات و مراحل شويم.»

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، معاون وزير امور خراجه ايران افزوده است: اين شرايط ايجاب می کند که مذاکرات فشرده و به صورت طولانی برگزار شود ضمن آن که توافق دومرحله ای نخواهيم داشت .

پيشتر علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، مخالفت خود را با دو مرحله ای شدن توافق هسته ای بين ايران و گروه ۱+۵ اعلام کرده بود.

در همين حال قرار است بعدازظهر روز شنبه به وقت محلی مذاکرات عالی فنی با حضور علی اکبر صالحی و ارنست مونيز، وزير انرژی آمريکا برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا،ر اين نشست عباس عراقچی و مجيد تخت روانچی معاونان وزير امور خارجه ،بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، وندی شرمن و کارشناسان دو کشور نيز حضور خواهند داشت.

ايران و آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان، کشورهای عضو گروه ۱+۵، در ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ در ژنو به يک توافق موقت برای حل مناقشه هسته ای ايران دست يافتند. از آن زمان تاکنون دو طرف در حال مذاکره برای دستيابی به يک توافق نهايی هستند.

ايران و گروه ۱+۵ از زمان توافق موقت ژنو در نوامبر ۲۰۱۳ تاکنون دوبار مهلت دستيابی به توافق را تمديد کرده اند. اکنون مهلت برای دست يابی به توافق ماه ژوئن تعيين شده است و قرار است تا۲۴ ماه مارس ايران و گروه ۱+۵ به توافقی سياسی در اين زمينه دستيابند.

XS
SM
MD
LG