لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۲

گروه بين‌المللی بحران: حکومت افغانستان ممکن است در سال ۲۰۱۴ سقوط کند


گروه بین المللی بحران به شدت از حامد کرزای، رییس جمهوری افغانستان، انتقاد کرده است.
گروه بین المللی بحران به شدت از حامد کرزای، رییس جمهوری افغانستان، انتقاد کرده است.
يک گزارش جديد هشدار می دهد که با خروج نيروهای اتئلاف بين المللی از افغانستان در سال ۲۰۱۴ احتمالا دولت اين کشور سقوط خواهد کرد و افغانستان درگير جنگ داخلی می شود.

گروه بين المللی بحران که مقر آن در بروکسل است گزارشی با عنوان «افغانستان: مسير طولانی و سخت به سوی گذار در سال ۲۰۱۴» منتشر کرده و نسبت به تبعات خروج نيروهای نظامی ناتو به رهبری آمريکا از افغانستان هشدار داده است.

اين گروه می گويد که يک نهاد غيردولتی مستقل است که برای جلوگيری از بروز خشونت های مرگبار فعاليت می کند.

کنديس رانديوکس، تحليلگر ارشد امور افغانستان در گروه بين المللی بحران می گويد: «يک «خطر واقعی» به چشم می خورد که بر اساس آن، حکومت تحت حمايت آمريکا در افغانستان «ممکن است پس از خروج نيروهای ناتو از اين کشور در سال ۲۰۱۴ ساقط شود.»

وی می افزايد: «ارتش و نيروهای پليس افغانستان برای دوران گذار آماده نيستند و در بحران به سر می برند.»

گروه بين المللی بحران می گويد که افغانستان به دليل ناتوانی حکومت اين کشور برای برگزاری انتخابات آزاد در آينده با تهديدات بيشتری روبروست.

اين گزارش در يازدهمين سالگرد حمله نظامی آمريکا به افغانستان که باعث سقوط حکومت طالبان بر اين کشور شد منتشر شده است.

گروه طالبان روز هفتم اکتبر از سالگرد اين حمله با ريشخند کردن نيروهای ناتو و آمريکا یاد کرد و تاکيد کرد که اين نيروها با تحمل شکست، افغانستان را ترک خواهند کرد.

طالبان در بيانيه ای گفته است که نيروهای خارجی «با خفت و خواری در حال ترک افغانستان هستند.»

حمله آمريکا به افغانستان روز هفتم اکتبر سال ۲۰۰۱ صورت گرفت و حکومت طالبان که به اسامه بن لادن و گروه القاعده پناه داده بود از حکومت ساقط شد. گروه القاعده متهم شماره يک در حمله به برج های دو قلوی آمريکا در روز يازدهم سپتامبر معرفی شده است که ابن حمله، مرگ بيش از سه هزار نفر را در پی داشت.

فرماندهان نيروهای ائتلاف بين المللی به رهبری آمريکا می گويند: گروه طالبان همچنان توانايی آن را دارد که دست به حملات انتحاری زده و اقدام به بمبگذاری کند، ولی قدرت آن را ندارد تا سربازان افغان را که از سوی نيروهای خارجی تعليم ديده اند شکست دهند.

به گفته آنها، ادامه کمک های بين المللی برای آموزش نيروهای نظامی افغانستان سرانجام طالبان را وادار خواهد کرد تا برای حل خشونت ها در اين کشور وارد مذاکره با دولت مرکزی شود.

با اين حال، گزارش گروه بين المللی بحران به شدت از حامد کرزی، رييس جمهوری افغانستان، انتقاد کرده است. کنديس رانديوکس، تحليلگر ارشد اين کميته، می گويد: «حامد کرزی بيشتر علاقمند است تا قدرت خود را به هر وسيله ای که شده حفظ کند تا اينکه به دنبال اعتبار بخشيدن به سيستم سياسی و ايجاد ثبات درازمدت در اين کشور باشد.»

اين گزارش هشدار می دهد که اگر انتخابات آينده در افغانستان با اتهام های مربوط به تقلب روبرو شود، مشروعيت مقام های اين کشور بيشتر نزول خواهد کرد و افغان های بيشتری به دنبال راه های جايگزين خواهند رفت.

گروه بين المللی بحران از مقام های افغان خواسته است تا هر چه سريعتر تاريخ مشخصی را برای انتخابات آينده رياست جمهوری تعيين کنند و موضوعات مربوط به نهادهای ناظر بر رای گيری را حل و فصل کنند.

گزارش ياد شده هشدار می دهد در صورت فقدان يک نقشه روشن برای گذار سياسی، اين خطر وجود دارد که حامد کرزی و ساير مقام های برجسته اين کشور وارد يک رقابت سياسی شوند که می تواند افغانستان را پس از خروج نيروهای ناتو، به طور فزاينده ای وارد چرخه خشونت کند.
XS
SM
MD
LG