لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۱

دبیرکل ناتو: پیوند آمریکا و اروپا هرگز این‌چنین مهم نبوده است


ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در حال سخنرانی در مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس این سازمان
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در حال سخنرانی در مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس این سازمان

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس این سازمان می‌گوید در حالی که با «دنیای خطرناک‌تری» روبه‌رو هستیم، «پیوند آمریکای شمالی و اروپا هیچ‌گاه تا این حد اهمیت نداشته است».

آقای استولتنبرگ روز پنج‌شنبه، ۱۶ فروردین‌ماه، در مراسمی به همین مناسبت با اشاره به پیمان واشینگتن که پیمان اولیه تأسیس ناتو است، در برابر صدها نفر از کارکنان این سازمان و ده‌ها دیپلمات گفت: «هرگز سندی با کلماتی کم این‌چنین برای بسیاری از مردم این‌قدر معنی نداشته است: امنیت، رفاه و آرامش بسیار.»

مجمع سازمان پیمان آتلانتیک شمالی که به ناتو مشهور است با ۱۲ عضو در سال ۱۹۴۹ میلادی در واکنش به ترس فزاینده از تهدید نظامی اتحاد جماهیر شوروی و برای دفاع از دموکراسی‌های اروپایی تأسیس شد.

بر اساس منشور این پیمان، حمله به یک عضو ناتو، حمله به همهٔ اعضای آن تلقی می‌شود.

این سازمان ۷۵ سال پس از تأسیس ۳۲ عضو دارد که اعضای جدید آن یعنی سوئد و فنلاند، پس از حملهٔ نظامی روسیه به اوکراین به آن پیوستند.

در مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس این سازمان که در حال برگزاری است، دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو این سازمان با اشاره به این که روسیه بر جنگ در اوکراین تسلط دارد، متعهد شدند که به حمایت اقتصادی و نظامی از اوکراین ادامه دهند.

اوکراین همچنین خواستار عضویت در ناتو است، اما در این مورد در میان کشورهای عضو آن اتفاق نظر وجود ندارد.

این سالگرد در حالی برگزار می‌شود که ۳۲ کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در حال بررسی طرحی برای حمایت نظامی درازمدت از اوکراین هستند.

اوکراین که اکنون از کمبود مهمات رنج می‌برد این هفته سن سربازی اجباری در این کشور را از ۲۷ به ۲۵ سال کاهش داد تا بتواند کمبود نیروی نظامی خود را جبران کند.

به عنوان یک سازمان، ناتو فقط پشتیبانی غیرمرگبار مانند وسایل نقلیه، سوخت، تجهیزات پزشکی و تجهیزات مین‌زدایی را به این کشور ارائه می‌کند. با این حال، بسیاری از اعضای آن اسلحه و مهمات به اوکراین ارسال می‌کنند.

تلاش‌های اصلی ناتو از زمان آغاز جنگ در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بر تقویت مرزها در نزدیکی روسیه و اوکراین متمرکز شده است تا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، را از هدف قرار دادن متحدان بعدی منصرف کند.

از سوی دیگر آقای پوتین پیشتر چنین اظهار نظر کرده که یکی از دلایل حمله‌اش به اوکراین گسترش مرزهای ناتو به نزدیکی خاک روسیه است.

روسیه دیروز نیز با انتقاد از عملکرد ناتو اعلام کرد که ناتو به طرز فکر جنگ سرد بازگشته است.

بر اساس گزارش‌های اسوشیتدپرس و رویترز/ پ. م./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG