جمعه ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۰۴:۱۴ - ۱۰ فوریه ۲۰۱۲

ايران / اجتماعی

پنج نفر در زندان اوین اعدام شدند

پنج نفر سحرگاه چهارشنبه در اوین اعدام شدند. عکس تزئینی است.
اندازه متن - +

سحرگاه چهارشنبه ۲۹ مهرماه، پنج نفر شامل چهار مرد و همچنين سهيلا قديری در زندان اوين تهران اعدام شدند اما اعدام صفر انگوتی که در نوجوانی مرتکب قتل شده با مهلت خانواده مقتول يک ماه به تعويق افتاد.

صفر انگوتی نوجوانی که در سن ۱۷ سالگی مرتکب جرم شده از صبح سه شنبه برای اجرای حکم اعدام به قرنطينه زندان اوين منتقل شده بود، سحرگاه چهارشنبه برای سومين بار به پای چوبه دار رفت اما با مهلت يک ماهه خانواده، اعدام او يک ماه به تعويق افتاد.

وی متولد ۲۹ شهريور ماه ۱۳۶۸ است که در ۵ فروردين ۸۶ يک روز پس از نزاعی که منجر به قتل نوجوان ديگری به نام مهدی رضايی شد، خود را به مراجع انتظامی معرفی کرد.

شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران پس از محاکمه اين نوجوان متهم به قتل را به اعدام محکوم کردند و اين حکم از سوی شعبه ۱۱ ديوان عالی کشور نيز تائيد شد.

 

مهلت يک ماهه برای جلب رضايت خانواده مقتول و تعويق اعدام صفر انگوتی پس از آن صورت گرفت که سحرگاه چهارشنبه شماری از فعالان اجتماعی و از جمله محمد مصطفايی وکيل وی در مقابل زندان اوين برای متوقف کردن حکم اعدام وی حاضر شدند.

اما سهيلا قديری زن ۳۰ ساله ای که به اتهام قتل فرزند پنج روزه اش به اعدام محکوم شده بود سحرگاه چهارشنبه در زندان اوين حلق آويز شد.

او متهم بود که در ۲۷ شهريور سال ۸۵ کودک پنج روه اش را در خيابان فرمانيه تهران کشته است.

شعبه ۷۱ دادگاه کيفری تهران با شکايت دادستانی تهران در نهايت سهيلا را به عدام محکوم کرد و اين حکم از سوی شعبه ۴۲ ديوان عالی کشور تائيد شد.

به گفته مينا جعفری وکيل سهيلا در لايحه تجديدنظرخواهی با تاکيد براينکه سهيلا پس از زايمان دچار جنون پس از زايمان شده بود اما پزشکی قانونی سلامت عقل وی را تائيد کرد.

اعدام سهيلا قديری با شکايت و درخواست دادستانی تهران و در حالی صورت گرفت که مردی که خود را پدر نوزاد مقتول می دانست پس از مراجعه به دادگاه با اعلام رضايت خواستار جلوگيری از اعدام اين زن جوان شده بود.

علاوه بر سهيلا، چهار نفر ديگر نيز سحرگاه چهارشنبه در زندان اوين اعدام شدند که منابع غير رسمی اسامی دو تن از آن ها را محمد حسن بری ۲۵ ساله وعلی علمی ۳۵ ساله معرفی کرده و اتهام آن ها را قتل عنوان کردند.اسامی دو تن ديگر از اعدام شدگان سحرگاه چهارشنبه در اوينتاکنون اعلام نشده است.

همزمان روزنامه اعتماد در شماره روز چهارشنبه خبر داد که محمدرضا حدادی و امير امراللهی نيز قرار است صبح چهارشنبه در زندان عادل آباد شيراز اعدام شوند. اين دو نيز زمانی که کمتر از ۱۸ سال داشتند در نزاع مرتکب قتل شده اند.

کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران نيز دوشنبه گذشته با انتشار بيانيه ای خواستار توقف اعدام قريب الوقوع محمد رضا حدادی، صفر انگوتی، و امير امرالهی سه محکوم به اعدام نوجوان شد و از جامعه بين المللی درخواست کرد که موج اعدام نوجوانان بزهکار در ايران را به شدت محکوم کند.
 

زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
صفحه از ۲
    بعدی 
توسط: said از: istanbol
۰۱ ۰۸ ۱۳۸۸ ۲۲:۱۴
salam dar ganone chodavand agar pedar ya madari farzand chodeshan ra koshtand anhara nemitavan be gatl resand chon pedar ya madar dar ek sharayte chas hastand vali man ba edam mochalefam va ensanhara nemitavan kosht

توسط: bahman
۰۱ ۰۸ ۱۳۸۸ ۰۱:۰۷
مشکله ما اسلام. چطور یه مرد میتونه بچه ااش رو بکشه ولی‌ یه مادر که از سر ترحم بچشو کشته باید اعدام بشه. این خدایی که در این متون اسلامی هست من افتخار می‌کنم که دشمنش باشم. آخر چقدر مماشات با دروغگویان.

توسط: dardmand
۳۰ ۰۷ ۱۳۸۸ ۱۳:۱۱
انسانی که در نزاع دچار قتل می شود در حالت غیر عادی می باشد و امکان این که دچار قتل غیر عمد شده باشد بسیار است. بخصوص این امر به دلیل هیجانی بودن و انرژی جوانی در نوجوانان و جوانان کمتر از 18 سال محسوس تر می باشد. چه بسا این افراد در تمام مدت دچار عذاب وجدان می باشند. این امر در افرادی که بقصد قتل یک شخصی را به بدترین صورت به قتل میرسانند متفاوت است مانند قتل فروهرها. این نوع افراد میتوان حیوان صفتان نامید.
امیدوارم که خانواده قربانیان قتلهای غیر عمد به این امر توجه کنند که بخشیدن زندگی به نوجوانی میتواند لذتی را به آنها هدیه کند که سالها از این تصمیم و بخشش خود شاد باشند. با توجه که با اجرای اعدامها فقط خانواده های دیگری را نیز داغدار میکنیم اما از دست رفتگانمان هرگز باز نخواهند گشت و از ما نیز خرسند نخواهند بود.
بخشش همیشه زیباست در هر موقیتی.

توسط: Navid از: Anaheim
۳۰ ۰۷ ۱۳۸۸ ۱۲:۳۷
پس کجا هستند اون همه صفات پاک و پسندیده بشری که در کتاب خدا آمده اینا چرا فقط در انتقام و قتل و خشونت فارغ التحصیل شدند؟

توسط: علی
۳۰ ۰۷ ۱۳۸۸ ۰۹:۳۵
لذتی که در گذشت هست در انتقام نیست

توسط: محسن از: تهران
۳۰ ۰۷ ۱۳۸۸ ۰۷:۱۸
بانظر ساناز اینطوری که((اساسا قتل به پشتوانه قانون نوعی انتقامگیری است واین باروح قانون مغایراست))موافقم.

توسط: یک ایرانی از: در خارج
۳۰ ۰۷ ۱۳۸۸ ۰۲:۱۵
بگو در کدام جمی جامعه ای زندگی میکنی تا بگویم چه خوئی داری! انسان صفتی یا حیوان صفتی؟
در جامعه ای که به دنیا نیامده ای که زندگی کنی، بلکه هر روز آماده ات می کنند (که مثل گوساله به دنبا لشان به ا فتی و بع بع کنی )تا هر لحظه منتظر رفتن به آن دنیا باشی (خودشان نه ، بلکه دیگران !) ا نتظاری بیش از این نمی توان داشت !
به واضح میتوان دید كه همه ایرانیانی كه در خارج ایران زندگی میکنند مخالف اعدام هستند و لی خیلی ها در ایران اعدام را برای ترس افراد و جلو گیری قتل های بعدی صحیح میدانند !
آیا تا بحال قاتلی گفته است که او قتلی کرده چونکه دیگر مجازات قتل اعدام نیست؟ پس اگر اینطور می بود میبایستی در کشور هایی که حکم اعدام وجود ندارد یا اصلا دیگر قتلی اتفاق نیفتد و یا همه مقتول شده باشند!

توسط: اواره از: ایران
۳۰ ۰۷ ۱۳۸۸ ۰۰:۱۴
اقای خامنه ای ای علمای شیعه خون این جوانان دام کی را باید بگیرد اگر حکومتی درست رفتار کند اگر حکومتی بر اساس خاسته ملت رفتار کند اگر حکومتی یک قانون درستی داشته باشد اگر کشوری امنیت داشته باشد چرا باید نوجوانانش اینگون در انتظار مرگ باشند چرا نباید با ملت توری رفتار شود که کسی جرمی نکند اگر جلوی معاملات مواد مخدر گرفته شود اگر برنامه درستی برای جولنها تشکیل شود چرا باید بدنباله مواد مخدر ویا اینگونه جرمها باشند یادم است بعداز پیروزی این انقلاب اقای طالقانی در یکی از سخنرانیهای خودش فرمود که اسلام واقئی اسلامی است که بقله هر مسجد یک میخونه باشد وظیفه ما ارشاد مردم است اقای خامنه ای خداوند لعنتت کند هم خودت وهم این داردست کسیفت را در رابطه با همین جریان نیروگاهای اتمی به بین چه امتیازاتی به روسیه دادید خوب همان اول قبول میکردید در رابط با جنگ ایران وعراق چقدر بشما وان خمینی گفتن قبول نکرد تا گذاشت 2 ملیون جوان دیگر کشته بشه بعد کاسه زهر را نوشید شما هم همینطور چه از جون این ملت واین مملکت میخواهید برین گم بشین لعنت خدا بر شما باد

توسط: sanaz
۲۹ ۰۷ ۱۳۸۸ ۱۹:۰۹
حیوانات هیچوقت برای انتقام همدیگر را نمی کشند...

توسط: بردیا راستین
۲۹ ۰۷ ۱۳۸۸ ۱۸:۵۷
با سلام
در پاسخ به آقایی که از وین دریاره لذت عفو نوشته اند و از کیسه دیگران می بخشند باید پرسید تکلیف با "حیوان صفتانی" که اول مرتکب قتل نفس می شوند چیست؟ جنابعالی از سهم خود ببخشید.
صفحه از ۲
    بعدی 

به ما بپیوندید