(rm) صدا | [ 2:18 mins ]
بهای نفت بعد از سقوطی برابر با دو دلار در هر بشکه در هفته گذشته روز جمعه امروز باردیگر در بازارهای لندن و نیویورک رو به افزایش گذاشت. کارشناسسان عامل عمده افزایش قیمت نفت را ادامه تنش بر سر برنامه اتمی ایران می دانند. عوامل دیگر موثر در گرانی نفت عبارتند از ادامه ناآرامی در نیجریه، ادامه خشونتها در عراق، و ملی شدن نفت در بولیوی. بالاماندن تقاضای جهانی برای نفت و حاشیه اندک برای افزایش تولید آن عوامل دیگری هستند که موجب تداوم قیمت بالای نفت میشوند. حمید فاطمی (رادیوفردا): بهای نفت بعد از سقوطی برابر با دو دلار در هر بشکه در هفته گذشته روز جمعه امروز در بازارهای جهانی افزایش پیدا کرد. در بازار نیویورک بهای نفت برای تحویل در ماه ژوئن هر بشکه 36 سنت بالا رفت و به 70 دلار و 30 سنت رسید. نفت برنت در بازار لندن نیز 56 سنت افزایش یافت و به بشکهای 70 دلار و 85 سنت بالغ شد.
هفته گذشته بعد از اعلام اینکه ذخائر بنزین آمریکا افزایش یافته است، بهای نفت در بازارهای جهانی ناگهان کاهش یافت و از اوج آن در اول اردیبهشت ماه که به بشکه 75.35 دلار رسیده بود، به بشکه ای 70 دلار رسید. با وجود این، بهای کنونی نفت نسبت به بهای آن در سال گذشته در همین موقع همچنان 40 درصد بالاتر است و به دلیل تنشهای سیاسی موجود در جهان انتظار نمیرود بهای نفت در کوتاه مدت کاهش چشمگیری یابد.
از نظر کارشناسان امورنفتی مهمترین عامل نگرانی بازار نفت و در نتیجه بالاماندن قیمت نفت تنش بر سر مسئله اتمی ایران و بیم از بسته شدن شیر نفت توسط حکومت ایران است. عوامل دیگر موثر در گرانی نفت عبارتند از ادامه ناآرامی در نیجریه، ادامه خشونتها در عراق، و ملی شدن نفت در بولیوی.
در نیجریه به علت ادامه خشونت و توقف بخشی از صنایع نفت این کشور روزنانه 500 هزار بشکه نفت از بازار خارج شده است. به دلیل آسیب دیدن شدن چاههای نفت در خلیج مکزیک در اثر توفان کاترینا، هنوز جای 300 هزار بشکه نفت در روز در بازار خالی است.
بالاماندن تقاضای جهانی برای نفت و حاشیه اندک برای افزایش تولید آن عوامل دیگری هستند که موجب تداوم قیمت بالای نفت میشوند.