(rm) صدا | [ 2:09 mins ]
اولين خبرگزاري زنان ايران (ايزنا) در مشهد آغاز به کار کرد. اين خبرگزاري را 40 تن از زنان عضو شوراهاي اسلامي سراسر ايران که در ميان آنان 5 نماينده زن مجلس هفتم، ديده ميشود، تاسيس کرده اند. برخي از فعالان حقوق زنان معتقدند وجود نمايندگان مجلس هفتم که با اصلاح بسياري از قوانين مربوط به زنان و پيوستن ايران به کنوانسيون رفع هر گونه تبعيض از زنان مخالفت کرده اند،در ميان اعضاي هيات موسس اين خبرگزاري ميتواند استقلال اين خبرگزاري را زير سئوال ببرد. آنها ايزنا را زبان رسمي محافظه کاران جمهوري اسلامي در نگرش به مساله زنان ميدانند و تاسيس آن را تلاشي براي مقابله با سايتهاي مستقل زنان ارزيابي ميکنند. در وب سايت اولين خبرگزاري زنان ايران، بخش ويژهاي را به اخبار مربوط به رهبر جمهوري اسلامي اختصاص دادهاند. خبرگزاري ايزنا که به گفته مسئولان آن اولين خبرگزاري زنان ايران است، در مشهد چند روز پيش آغاز به کار کرد. اين خبرگزاري را 40 تن از زنان عضو شوراهاي اسلامي سراسر ايران که با عنوان «مجمع بانوان عضو شوراهاي اسلامي» فعاليت ميکنند، تاسيس کردند که در ميان آنها 5 نماينده زن مجلس هفتم هم به چشم ميخورد.
ابراهيم سليماني (راديو فردا، تهران): خبرگزاري زنان ايران قرار بود دو ماه پيش فعاليتهاي خود را آغاز کند، اما با وقفه اي طولاني از دهمين روز ديماه 83 اخبار خود را بر روي شبکه جهاني اينترنت منتشر کرد.
صديقه قنادي عضو شوراي اسلامي شهر مشهد و مدير عامل ايزنا در مراسم افتتاح اين خبرگزاري گفت: مشهد در امر بانوان هميشه اولين بوده است. ما نوادگان نوغان هستيم. نوادگان زناني که براي امام رضا مهريه شان را فروختند.
ايزنا زير نظر کارشناساني از شوراي فرهنگي اجتماعي زنان که زير مجموعه شوراي انقلاب فرهنگي است، فعاليت ميکند. در وب سايت اولين خبرگزاري زنان ايران، بخش ويژه اي را به اخبار مربوط به رهبر جمهوري اسلامي اختصاص داده اند. از آنجا که ايزنا بسياري از خبرها و گزارشهاي خود را از طريق خبرگزاريهاي داخلي تامين کرده است، کارشناسان معتقدند دوري از پايتخت ميتواند اين خبرگزاري را با مشکل جدي مواجه کند.
مسئولان خبرگزاري زنان ايران آن را يک خبرگزاري غيرفمينيستي دانسته اند و در گزينش مطالب آن شيوه اي محافظه کارانه اختيار کرده اند. برخي از فعالان حقوق زنان معتقدند وجود نمايندگان مجلس هفتم در ميان اعضاي هيات موسس اين خبرگزاري که با اصلاح بسياري از قوانين مربوط به زنان و پيوستن ايران به کنوانسيون رفع هر گونه تبعيض از زنان مخالفت کرده اند، ميتواند استقلال اين خبرگزاري را زير سئوال ببرد. آنها ايزنا را زبان رسمي محافظه کاران جمهوري اسلامي در نگرش به مساله زنان ميدانند و تاسيس آن را تلاشي براي مقابله با سايتهاي مستقل زنان ارزيابي ميکنند.