(rm) صدا | [ 3:15 mins ]
ستاد انتخاباتی حجت الاسلام مهدی کروبی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی و دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، در تهران آغاز به کار کرد. از آنجا که قبلا دو گروه بزرگ از جناح اصلاحطلب جمهوری اسلامی با کاندیدتوری کروبی مخالفت ورزیده بودند، اقدام او در به راه انداختن ستاد انتخاباتی، بخت اصلاحطلبان برای معرفی کاندیدائی واحد را به حداقل رسانید. دو حزب اصلاحطلب «جبهه مشارکت ایران اسلامی» و «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» از کاندیداتوری مصطفی معین، وزیر سابق علوم جانبداری کرده بودند، که با اعلام نام «محمد رضا خاتمی» به عنوان «نامزد معاونت اول»، بدعتی در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی گذاشت. در جناح محافظهکار نیز ستادهای محسن رضائی و دکتر علی اکبر ولایتی آغاز به کار کردند و روزنامه کیهان در باره تفرقه در این جناح به دستاندرکاران آن هشدار داد. کیوان حسینی (رادیوفردا): با آغاز به کار رسمي ستاد انتخاباتي مهدي کروبي، امکان حضور اصلاح طلبان با يک کانديداي مشترک در انتخابات رياست جمهوري به حداقل رسيد چرا که پيش از اين دو گروه بزرگ و اصلي اين جناح سياسي جمهوري اسلامي، مخالفت خود را با نامزدي وي اعلام کرده بودند.
حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی و حزب سازمان مجاهدين انقلاب، احزابي بودند که در جناح اصلاح طلبان به دنبال نامزدي مصطفي معين در انتخابات رياست جمهوري هستند. اين احزاب با تمام قوا در رسانه هايشان - که بيشتر اينترنتي هستند - از نامزدي مصطفي معين حمايت ميکنند و حتي نام معاون اول مورد نظر وي نيز در برخي سايتها منتشر شده است.
«شرق آن لاين» در اين باره نوشت که محمد رضا خاتمي، دبير کل حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی و برادر رئيس جمهوري اسلامی، کسي است که از او به عنوان معاون اول مورد نظر آقاي معين در صورت برنده شدن در انتخابات نام برده شده است.
اعلام نام معاون اول، استراتژي جديدي است که تا کنون در برنامه هاي تبليغاتي نامزدهاي رياست جمهوري در ايران سابقه نداشته است. تلاشهاي تبليغاتي براي نامزدي مصطفي معين در حالي اوج گرفته که نام وي بيش از ساير نامزدها به عنوان کسي که احتمال رد صلاحيتش از سوي شوراي نگهبان وجود دارد، بارها مطرح شده است. اين موضوع نيز از چشم اصلاحطلبان دور نمانده و محسن آرمين، عضو شاخص سازمان مجاهدين انقلاب، طرح اين موضوع را ناشي از عملکرد غيرقانوني برخي نهادها در جريان انتخابات مجلس هفتم خواند. در جريان آن انتخابات بسياري از چهرههاي شاخص اين جناح جمهوري اسلامي از صحنه انتخابات کنار گذاشته شدند.
همچنين در حالي که اختلافات براي انتخاب نامزد انتخابات رياست جمهوري در هر دو جناح سياسي جمهوري اسلامي، از دايره جلسات خصوصي خارج شده و به عرصه رسانهها کشيده شده است، سياستمداران هر دو طرف، رقيب را به ايجاد تفرقه در ميان گروه سياسي محبوبشان متهم ميکنند.
حسين شريعتمداري، نمانيده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه مطبوعاتي «کيهان» در سرمقالهاي ضمن بيان اين موضوع از راستگرايان جمهوري اسلامي خواست تا در دام آنچه وي سياست تفرقهافکني حريف ميخواند نيافتند.
در آن سو نيز محسن آرمين با طرح ادعايي مشابه، مدعي شد که چون محافظهکاران دريافتهاند به آساني در انتخابات پيروز نخواهند شد، دست به اقداماتي ميزنند تا به حضور يکپارچه اصلاح طلبان در انتخابات لطمه بزنند. او مدعي شد که محافظه کاران براي اين کار با برخي از اصلاح طلبان تماس گرفته اند و از آنها خواسته اند تا در در انتخابات، نامزد شوند.
اما در همين حال در هر دو گروه، برخي نامزدها فارغ از سياستهاي مورد اشتراک محافظهکاران يا اصلاحطلبان، به رغم وابستگي سياسي به يکي از دو جناح اصلي جمهوري اسلامي، کار ستاد تبليغاتي خود را با حمايت گروههاي سياسي کوچکتر آغاز کردهاند.
پيش از مهدي کروبي که با حمايت مجمع روحانيون مبارز پا در ميدان انتخابات گذاشت، علي اکبر ولايتي، مشاور ارشد رهبر جمهوري اسلامي و محسن رضايي، فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نيز از ميان محافظهکاران، آغاز به کار ستادهاي تبليغاتي خود را اعلام کرده بودند.