خبرخوان
«ورود هلند» به ائتلاف تحت رهبری فرانسه در خلیج فارس

گزارشها حاکی از آن است که هلند به ائتلاف نظامی تحت رهبری فرانسه در خلیج فارس وارد میشود.
خبرگزاری «ایانپی» هلند با انتشار گزارشی با استناد به منابع دولتی خبر داده است یک کشتی جنگی هلند از اول ماه ژاویه به مدت شش ماه به نیروهای دریایی ائتلاف به رهبری فرانسه ملحق خواهد شد.
بعد از حملات به نفتکشها در خلیج فارس در اردیبهشت و خردادماه سال جاری، آمریکا از جامعه جهانی خواست تا وارد ائتلاف نیروی دریایی به رهبری ایالات متحده در خلیج فارس شوند، موضوعی که فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی غیر از بریتانیا آن را رد کردند.
فرانسه میخواهد ائتلاف به رهبری خود را در خلیج فارس ایجاد کند تا امنیت تردد نفتکشها و کشتیها از تنگه هرمز و آبهای جنوبی ایران را برقرار کند.
فلورانس پارلی، وزیر نیروهای مسلح فرانسه، گفته است حدود ده کشور اروپایی و غیراروپایی به ائتلاف دریایی به رهبری این کشور در خلیج فارس خواهند پیوست.
وی نام این کشورها را نبرد، اما بنا بر گزارش خبرگزاری «ایانپی»، هلند قرار است روز جمعه رسما این موضوع را تایید کند.
اخیرا خانم پارلی با انتقاد از بیعملی دولت دونالد ترامپ در مورد «خطرات» عدم مشارکت ایالات متحده در خلیج فارس هشدار داد.
وی با متهم کردن ایران گفت «وقتی به مینگذاری برای کشتیها پاسخی داده نشد، یک پهپاد (آمریکایی) را زدند. وقتی آن هم به نوبه خود جوابی نگرفت، تاسیسات نفتی بزرگ (عربستان) را بمباران کردند. نقطه پایان کجاست؟»
مهمترین خبرهای ایران و جهان
عفو بینالملل از گزارش خود درباره اوکراین عذرخواهی کرد

عفو بینالملل روز یکشنبه ۱۶ مرداد در بیانیهای از «رنج و خشم» ناشی از گزارش سه روز پیش این سازمان که اوکراین را متهم کرده بود جان غیرنظامیان را به خطر انداخته است عذرخواهی کرد.
عفو بینالملل روز ۱۳ مرداد در گزارشی نوشته بود که استقرار نیروهای نظامی اوکراین در مناطق مسکونی، از جمله بیمارستانها و مدارس، خطرات جانی را برای غیرنظامیان در مناطقی که عملیات جنگی در آنها جریان دارد، افزایش داده است.
این گزارش عفو بینالملل نه تنها با خشم شدید رئیسجمهوری، مقامات و مردم اوکراین روبرو شد، بلکه رئیس دفتر عفو بینالملل در کییف نیز با نادرست خواندن گزارش و ابراز برائت خود و همکاران این سازمان در اوکراین، برای ابراز خشم خود از انتشار گزارش یاد شده از مقامش استعفا داد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، با طعنه به نام عفو بینالملل گفت این سازمان با این گزارش منحرف و کاملا بیاساس در واقع روسیه را که مرتکب جنایات جنگی و کشتار انسانی شده، عفو کرده است.
به نوشته روزنامه گاردین، عفو بینالملل در بیانیه عذرخواهی خود نوشته است که گزارشهای این سازمان در راستای «تضمین جان و محافظت از غیرنظامیان» تهیه میشود و گزارش آن در مورد اوکراین هدفی جز این نداشته است.
عفو بینالملل با وجود عذرخواهی از «رنجی که ایجاد کرده»، افزوده است: بر اطلاعاتی که در گزارش اخیر ارائه کرده است، کماکان پافشاری میکند.
خانم اوکسانا پوکالچوک، رئیس مستعفی عفو بینالملل در کییف، تاکید کرده که همکاران خارجی این سازمان گزارش را بهدور از واقعیات میدانی تهیه کردند و در واقع «یک هدیه تبلیغاتی» به مسکو دادند.
اما عفو بینالملل حال گفته است که هدفش از انتشار گزارش انداختن بار مسئولیت کشتار غیرنظامیان به دوش نیروهای اوکراینی نبوده است.
مقامات اوکراین تاکید کرده بودند که بر خلاف این کشور، روسیه از دادن مجوز ورود به ناظران حقوق بشر و نهادهای خارجی برای بررسی اوضاع در مناطق تحت تسلط نظامیان روس و جنگجویان اوکراینی هوادار روسها، خودداری کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و روزنامه گاردین/ف.ر/ک.ر
وزارت بازرگانی سوریه قیمت بنزین را ۱۳۰ درصد افزایش داد

وزارت بازرگانی سوریه روز یکشنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد که قیمت بنزین در آن کشور ۱۳۰ درصد افزایش مییابد.
قیمت بنزین یارانهای به دو هزار و ۵۰۰ پوند سوریه (حدود ۳۰ هزار تومان)، و بنزین آزاد نیز به چهار هزار پوند افزایش یافته است.
این سومین بار در سال جاری میلادی است که سوریه قیمت بنزین را افزایش میدهد.
ایران تامینکننده بخش بزرگی از نفت و بنزین مورد نیاز سوریه است ولی تاکنون قیمت فروش مواد انرژی به سوریه اعلام نشده است.
اقتصاد سوریه در جنگ داخلی ۱۱ ساله این کشور به بحرانیترین وضعیت خود رسیده است.
ایران و روسیه مهمترین حامیان سیاسی، نظامی و اقتصادی حکومت بشار اسد هستند.
سازمان فضایی ایران استفاده نظامی روسیه از ماهواره ایرانی را رد کرد

سازمان فضایی ایران گزارشها از تلاش روسیه برای استفاده از ماهواره ایرانی «خیام» برای اهداف نظامی مسکو در اوکراین را «شایعات» خواند و آنها را رد کرد.
روابط عمومی سازمان فضایی ایران در بیانیهای که روز یکشنبه ۱۶ مرداد در خبرگزاری دولتی ایرنا منتشر شد، نوشت: «ارسال فرامین و دریافت اطلاعات از این ماهواره تماماً طبق الگوریتم رمزنگاریشدهای که قبلاً توسط محققان سازمان فضایی در آن تعبیه شده است، انجام شده است.»
این سازمان ادامه داد: «در این فرایند هیچ کشور ثالثی امکان دسترسی به اطلاعات آن را نداشته و برخی شایعات منتشره در خصوص استفاده از تصاویر این ماهواره برای مقاصد نظامی سایر کشورها صحت ندارد.»
پیشتر واشینگتنپست به نقل از مقامهای امنیتی غربی نوشته بود روسیه در صدد است از ماهواره جمهوری اسلامی ایران به نام «خیام» برای اهداف نظامی خود در اوکراین استفاده کند.
به گزارش این روزنامه آمریکایی، این ماهواره که پرتاب آن بر اساس یک قرارداد چهار سال پیش بین ایران و روسیه صورت میگیرد، توانایی ایران برای «جاسوسی» از اهداف نظامی در سراسر خاورمیانه را بسیار افزایش میدهد.
اما سازمان فضایی ایران مدعی است که همه فعالیتها و اهداف این ماهواره «صرفاً صلحآمیز و غیرنظامی» است و تصاویر آن در حوزههای «مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، منابع آبی، معادن و پایش مرزها و مدیریت حوادث غیرمترقبه استفاده میشود».
قرار است ماهواره خیام سهشنبه ۱۸ مرداد از پایگاه فضایی بایکونور در کشور قزاقستان توسط روسیه به فضا پرتاب شود.
۶۳ مرگ کرونایی دیگر در ایران؛ شمار جانباختگان تهرانی در یک هفته دو برابر شد

وزارت بهداشت ایران روز شنبه ۱۶ مرداد، از جان باختن ۶۳ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در یک شبانهروز گذشته خبر داد.
بر اساس این گزارش در همین بازه زمانی حدود پنج هزار و ۵۰۰ بیمار جدید نیز شناسایی شدهاند.
به این ترتیب مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۱۴۲ هزار و ۴۶۱ نفر و شمار مبتلایان به حدود هفت میلیون و ۴۴۵ هزار نفر رسید.
آمارهای رسمی کرونا در حالی همچنان به صورت روزانه منتشر میشود که منابع مستقل پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده بودند.
در همین حال سایت همشهری در گزارشی از افزایش آمار مرگ بر اثر کرونا در استان تهران در هفتههای گذشته خبر داده است.
بر اساس این گزارش، در هفته دوم مرداد در مقایسه با هفته پیش از آن، شمار جانباختگان در پایتخت به بیش از دو برابر افزایش یافت و از ۳۶ نفر به ۸۶ نفر رسید.
این در حالی است که همزمان با برگزاری تجمعهای مذهبی به مناسب ماه محرم پیشبینی شده است که آمار کرونا در تهران و ایران در روزها و هفتههای آینده بهصورت قابل توجهی افزایش یابد.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران در روز جمعه، ۱۴ مرداد، تعداد شهرهای قرمز طی یک هفته از ۱۲۰ به ۱۳۰ و شمار شهرهای نارنجی از ۱۱۲ به ۱۲۹ شهر رسید. در این گزارش وضعیت تهران، نارنجی یا «پرخطر» اعلام شده است.
محرم نیز باعث رونق فروش گوشت در ایران «نشد»

در حالی که معمولاً افراد و هیئتهای مذهبی در ماه محرم به تهیه و پخش غذا به عنوان «نذری» میپردازند، یک عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی و مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در ایران اعلام کردند که برخلاف سال پیش، تقاضا برای خرید گوشت و دام در ماه محرم امسال افزایش نیافت.
نیما حبیبفر، عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی در ایران، روز یکشنبه ۱۶ محرم به خبرگزاری ایلنا گفت: «تجربه سالهای گذشته این ذهنیت را ایجاد کرده بود که در محرم امسال شاهد رونق بازار باشیم اما چنین اتفاقی رخ نداد و تقاضا روند عادی به خود گرفت و امسال شاهد هیجان برای خرید گوشت نبودیم.»
به گفته این فعال صنفی، اکنون گوساله کیلویی ۲۲۰ هزار تومان و گوشت چرخکرده مخلوط کیلویی ۱۷۵ هزار تومان به فروش میرسد.
همزمان افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک نیز به ایلنا گفت: «در ماه محرم امسال تقاضا برای خرید دام مشهود نبوده و میتوان گفت اتفاق خاصی در این بازار رخ نداد.»
این در حالی است که به گفته او، «قیمت دام زنده در هفتههای اخیر رشد ملموسی نکرده» و «میانگین قیمت روی کیلویی ۷۵ هزار تومان است».
در سالهای اخیر و به ویژه پس از حذف دلار۴۲۰۰ تومانی قیمت مواد خوراکی در ایران شدیداً افزایش یافت و گزارشهای بسیاری دربارهٔ کاهش یا حتی حذف گوشت و مرغ و ماهی از سبد خرید ایرانیان منتشر شد.
کمتر از یک ماه پیش، وبسایت «اقتصاد ۲۴» با ارائه قیمتهای گوشت نوشت: «گوشت قرمز خریدار ندارد».
به نوشت این رسانه اقتصادی، متوسط قیمت هر کیلو گوشت گاو در خرداد امسال در مقایسه با خرداد ۱۴۰۰ حدوداً ۵۲ درصد افزایش داشت.
آغاز همکاری پنج بانک ترکیه با سیستم پرداخت پول روسیه

رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد که پنج بانک این کشور استفاده از سیستم پرداخت پول روسیه را آغاز کردهاند.
رجب طیب اردوغان روز شنبه، ۱۵ مرداد در بازگشت از سفر به روسیه و دیدار با رئیس جمهور این کشور، این خبر را اعلام کرد و افزود که کاربران و شرکتهای دولتی و خصوصی ترکیه با استفاده از این سیستم که به نام «میر» شناخته میشود، همانند کارتهای ویزا و مسترکارت آمریکا میتوانند تراکنشهای مالی انجام دهند.
در نقل و انتقالات مالی «میر»، از واحد پول ملی روسیه، روبل، استفاده میشود.
در نشست هفته گذشته روسای جمهور روسیه و ترکیه در بندر سوچی در دریای سیاه، طرفین توافق کردند که بخشی از پرداختهای آنکارا به مسکو برای خرید گاز با روبل روسی انجام شود.
خبرگزاری ریانووستی روسیه پیشتر در اوایل مرداد اعلام کرده بود که در ایران، پرداخت با کارتهای روسی «میر» که جایگزین ویزا و مسترکارت هستند، امکانپذیر خواهد بود.
کارت اعتباری میر که در زبان روسی یه معنای «صلح» و «جهان» است، به تازگی در کره جنوبی و کوبا نیز آغاز به کار کرده است.
این کارت همچنین در چند کشور دارای جاذبه گردشگری برای روسها، همچون ترکیه و ویتنام و برخی از جمهوریهای شوروی سابق هم استفاده میشود.
تلاش روسیه برای گسترش استفاده از این کارت در کشورهای مختلف به دلیل تحریمهای شدید ایالات متحده و اتحادیه اروپا و مسدود شدن دسترسی این کشور به بخشهای کلیدی زیرساخت مالی جهانی در پی حمله به اوکراین در ماههای گذشته افزایش یافته است.
درپی سانسور نوحهها از سوی «نهادهای خاص»، فعالیت دو هیئت بزرگ عزاداری هم ممنوع شدند

رسانههای ایران و کاربران شبکههای اجتماعی از ممنوعیت دو هیئت بزرگ عزاداری شهر یزد به دلیل نوع اشعار نوحههای خواندهشده در این هیئتها خبر دادهاند.
بر اساس این گزارشها که کانال تلگرامی روزنامه هممیهن چاپ تهران نیز به آنها استناد کرده، این دو هیئت یزدی «فهادان» و «بعثت» به دنبال «مانعتراشی، اِعمال ممیزیهای سختگیرانه و فلهای، و فشارهای برخی نهادهای خاص بر مداحان، هیئت و حسینیهها» تعطیل شدهاند.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی نیز نوشتند که این «نهادهای خاص» گاهی «نوحهها را عوض میکنند و حتی کار به سانسور واژگان نوحهها هم رسیده» است.
همچنین بر اساس این گزارشها، یکی از نوحهخوانان معروف یزد نیز «ممنوعالصدا» شده و حتی یکی از شعرهای سعید بیابانکی، شاعر نزدیک به حکومت نیز ممنوع شده است.
بنابر گزارشها، یکی از شعرهای تأییدنشده توسط «نهادهای خاص» شعری است با مضمون انتقادی نسبت به دورویی برخی دینداران: «از سجده طولانی گر پیشانیتان پر پینهست / از من که ولی اللهم، اما دلتان پر کینه است - از دین شما بیزارم، دینی که فقط بهتان است / اسلام سراپا تزویر، اسلام ابوسفیان است.»
این اولین بار نیست که گزارشهایی از اعمال فشار بر هیئتهای عزاداری در ایران منتشر میشود.
سه سال پیش نیز انصافنیوز در خبری به نقل از منابع غیررسمی نوشت: «برخی دستگاههای امنیتی در قالب و پوشش برخی نهادهای فرهنگی با اعمال فشار بر هیئتهای عزاداری در یزد خواستار سانسور اشعار آنان میشوند.»
هیئتهای مذهبی در ایران پیش از انقلاب از سوی گروههایی از مردم اداره میشد، اما اکنون به عنوان یک بازوی تبلیغاتی مهم برای حکومت و به ویژه رهبر جمهوری اسلامی کارایی دارند.
چندی پیش، علی علمی، مسئول اداره ساماندهی هیئتها و شورای مذهبی کشور، اعلام کرد بیش از صد هزار هیئت مذهبی در سطح ایران و ۱۷ هزار مداح تنها در استان تهران فعالند.
گسترش هیئتهای مذهبی محدود به مرزهای ایران نیست و جمهوری اسلامی اعزام مداح به نمایندگیهای خود در کشورهای دیگر را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
روزنامه همشهری روز یکشنبه نوشت علی باقری، مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی که برای مذاکرات هستهای در وین به سر میبرد به همراه دیگر اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران در مراسم عزاداری مرکز اسلامی «امام علی» این شهر شرکت کرد.
عوارض آزادراهها در ایران به نرخهای پیشین بازگشت

وزارت راه و شهرسازی روز شنبه، ۱۵ مرداد اعلام کرد که مجوز افزایش عوارض آزادراههای کشور لغو شده است.
خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی به نقل از امیر کیانی، رئیس مرکز ارتباطات وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که عوارض آزادراهها به قیمتهای چند روز پیش بازگشته است.
این خبر در حالی اعلام شده است که هفته گذشته رسانههای ایران خبر داده بودند که رستمی قاسمی، وزیر راه و شهرسازی دستور داده است که عوارض آزادراهها بین ۲۰ تا صد در صد افزایش یابد.
وزارت راه و شهرسازی در ابلاغیهای اعلام کرده بود که نرخهای جدید از ۱۰ مرداد اعمال خواهد شد و خودروهای عبوری اگر تا هفت روز پس از تردد در آزادراهها نرخهای جدید را پرداخت نکنند، مشمول عوارض پلکانی خواهند شد.
تاکنون مشخص نشده است که چه مقامی دستور لغو ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی را صادر کرده است.
مقام آگاه: «عدم رنگآمیزی» باند فرودگاه مشهد باعث ترکیدگی لاستیک هواپیماها است

در پی سلسله حوادث مربوط به ترکیدگی لاستیک چرخ هواپیماها در فرودگاه مشهد، یک مقام آگاه در سازمان هواپیمایی روز یکشنبه، ۱۶ مرداد با ذکر اینکه این فرودگاه تاکنون گواهینامه تخصصی فرودگاهی دریافت نکرده است، تاکید کرد که مشکل عدم رنگآمیزی باند فرودگاه مشهد برای هواپیماها خطرساز است.
یک روز پس از ترکیدن لاستیک یک هواپیمای دیگر در فرودگاه هاشمینژاد مشهد، یک «مقام آگاه در سازمان هواپیمایی» روز شنبه ۱۵ مرداد در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت که در حال حاضر فقط فرودگاههای زاهدان و بندرعباس در کشور موفق به کسب گواهینامه تخصصی فرودگاهی شدهاند.
این منبع آگاه در ادامه، «عدم رنگآمیزی» باند فرودگاه مشهد را که باعث صدمه دیدن آسفالت باندها میشود از دیگر عوامل سوانح اخیر در هواپیماها نام برد.
او گفت که این کار «تخصصی» باید با یک «متریال تکنولوژی جدید» صورت بگیرد و به حدود «یک سال» زمان نیاز دارد و چون باند اصلی این فرودگاه که این حوادث در آن رخ میدهد، یکی از پرترافیکترین باندهای فرودگاههای کشور است، امکان تعطیل کردن آن نیست.
در روزها و هفتههای گذشته گزارشهای متعددی از ترکیدگی لاستیک هواپیماها در فرودگاه مشهد منتشر شد.
سازمان هواپیمایی کشوری در روزهای اخیر در گزارشی رسمی درباره دلایل بروز این حادثه در هواپیماها در فرودگاه مشهد اعلام کرده بود: «تمامی حوادث ترکیدگی چرخها در باند اصلی به وقوع پیوسته» و «کیفیت نقاشی روی باند اصلی مناسب نبوده و علاوه بر تولید اجسام آسیبزا، برجستگیهایی نیز بهوجود آورده که لاستیک چرخهای هواپیماها را در وزن و سرعت زیاد دچار مشکل میسازد.»
در این گزارش همچنین آمده بود که «تاکنون این فرودگاه برابر الزامات جدید مقررات فرودگاهی سازمان هواپیمایی کشوری موفق به دریافت گواهینامه فرودگاهی نشده» است.
پیشتر محمد محمدیبخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز گفته بود: «در حال حاضر از ۱۰ فرودگاه بینالمللی در ایران تنها دو فرودگاه گواهی دارند و اغلب این حوادث در فرودگاه مشهد رخ میدهد.»
در واکنش به انتشار گزارش سازمان هواپیمایی کشوری، حميدرضا سيدی، معاون وزير راه و مديرعامل شرکت فرودگاهها، ضمن رد این گزارش، آن را «غیرکارشناسی» خوانده بود.
نتیجه آزمایش جدید کرونای رئیس جمهور آمریکا منفی شد

بنا بر اعلام پزشک جو بایدن، تست کرونای رئیس جمهور آمریکا روز شنبه، ۱۵ مرداد منفی شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، کاخ سفید در بیانیهای به نقل از کوین اوکانر، پزشک آقای بایدن حال او را «خوب» توصیف میکند.
آزمایش کرونای رئیس جمهور آمریکا چند روز پس از خروج از قرنطینه در پی منفی اعلام شدن تست قبلی، روز هشتم مرداد به وقت ایالات متحده آمریکا دوباره مثبت شده بود.
بر اساس شیوهنامههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، رئیس جمهور آمریکا حداقل به مدت پنج روز و تا زمانی که نتیجه آزمایش او منفی اعلام میشد، باید در قرنطینه قرار میگرفت.
پزشک رئیس جمهور آمریکا، ۱۱ مرداد اعلام کرده بود که تست او همچنان مثبت است. اوکانر همچنین گفته بود که او با وجود سرفه، کماکان وضعیت بدنی خوبی دارد و تب ندارد.
ابتلای دوباره رئیس جمهور ۷۹ ساله آمریکا به کرونا در حالی رخ داد که او پس از مثبت شدن تستش در ۳۱ خرداد با داروی پاکسلووید تحت درمان قرار گرفت.
دبیر ستاد نهی از منکر : چهار هزار نفر از فرزندان مسئولان در خارج از کشور هستند

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفته است که سه تا چهار هزار نفر از فرزندان مقامهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور اقامت دارند.
به گزارش ایلنا٬ محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، روز شنبه ۱۵ مرداد اظهار داشت: «چه اصراری است فردی مسئول باشد، در حالی که فرزندش در خارج از کشور باشد یک رقابتی بین مسئولان نیز وجود دارد یعنی نمیشود افراد به دنبال تامین یورو و دلار برای فرزندانشان باشد، اما با صدای بلند استقلال کشور را اعلام کنند.»
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خواستار دخالت مجلس در این زمینه شده است.
او می گوید در این زمینه با مجلس نامهنگاری کرده و اقداماتی نیز در این زمینه در صحن مجلس انجام شده ٬ اما هنوز اقدام « قاطعی» صورت نگرفته است.
پیشتر در خردادماه سال جاری نیز رئیس اداره عملیات زمینی سپاه پاسداران گفته بود که «چهار هزار» نفر از فرزندان مقامهای جمهوری اسلامی در «آمریکا، اروپا و کانادا زندگی میکنند».
موضوع زندگی فرزندان مقامهای بلندپایه جمهوری اسلامی در خارج از کشور و سبک زندگیشان با وجود شعارهای آنها مبنی بر دشمنی با غرب و آمریکا، بارها در رسانهها مطرح شده است.
این موضوع در سال ۹۸ به اندازهای در فضای سیاسی ایران دامنهدار شد که نمایندگان مجلس از بررسی دو طرح خبر دادند که هدف آن در صورت تصویب، منع اعضای درجه یک خانواده مقامات و مسئولین از حضور در کشورهای به گفته آنها «متخاصم» بود.
بر اساس این طرح که سرنوشت آن هنوز مشخص نیست، قرار بود «هر کسی که مسئول است...در هر سطح مدیریتی از جمله اداره کل، معاونت، وزارت، نمایندگی، ریاست جمهوری و … نباید بستگان درجه یک آنها از جمله برادر، خواهر، فرزند، همسر، پدر و مادر در کشورهای متخاصم با نظام جمهوری اسلامی ایران حضور یا اقامت داشته باشند».
«سرکوب» اعتراض مخالفان در اقلیم کردستان عراق

خبرگزاری فرانسه میگوید که نیروهای امنیتی در منطقه خودمختار کردستان عراق برای متفرق کردن معترضان ضد دولتی گاز اشکآور و گلولههای لاستیکی شلیک کردند و هفت تن از نمایندگان اپوزیسیون را بازداشت کردند.
حزب اپوزیسیون موسوم به «نسل جدید» پیشتر با صدور بیانیهای مخالفان در سلیمانیه و دیگر شهرهای شمال عراق را به برگزاری راهپیمایی در اعتراض به وخامت شرایط زندگی، فساد اداری و اقدامهای «اقتدارگرایانه» توسط دولت منطقهای فرا خوانده بودند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه غروب شنبه ۱۵ مرداد از استقرار دهها خودروی پلیس در مرکز سلیمانیه خبر داد و گفت که نیروهای امنیتی مانع خبرنگاران برای ثبت تصاویر سرکوب شدهاند.
نهادهای حقوق بشری همواره از مقامهای اقلیم کردستان عراق به دلیل اقداماتی از قبیل بازداشتهای خودسرانه، سرکوب اعتراضات و حمله به آزادی مطبوعات و رسانهها انتقاد کردهاند.
همچنین بر اساس این گزارش، سرکوب در اقلیم کردستان در شرایطی صورت میگیرد که حامیان مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه در عراق، در باغهای اطراف پارلمان این کشور در منطقه سبز بغداد که محل استقرار ساختمانهای دولتی و دیپلماتیک است، تحصن کرده و علیه ائتلافی از گروههای شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی شعار میدهند.
همزمان با اختلاف میان احزاب مهم کُرد که اقلیم کردستان در شمال عراق را اداره میکنند، دولت عراق تحت تاثیر بنبست سیاسی موجود هنوز نتوانسته بودجه سال ۲۰۲۲ را تصویب کند.
در نتیجه این امر، سرمایهگذاری در اصلاحات اقتصادی و زیرساختهای کشور به حالت تعلیق درآمده و بهرغم آنکه درآمد حاصل از فروش نفت به دلیل افزایش بهای آن در بازار جهانی به رقمی بیسابقه رسیده، مردم عراق میگویند افزایش بیکاری و فقدان خدمات عمومی شرایط زندگی آنها را بدتر کرده است.
دهها مفقود و زخمی بر اثر اصابت صاعقه به انبار نفتی کوبا

در پی اصابت صاعقه به یک انبار نفتی در شهر ماتانزانس کوبا دهها نفر مفقود و زخمی شدند.
به گزارش آسوشیتدپرس، دولت کوبا روز شنبه ۱۵ مرداد اعلام کرد که این حادثه حدود ۸۰ نفر زخمی و ۱۷ مفقود بر جای گذاشته است.
از شامگاه جمعه، زمان اصابت صاعقه به انبار نفتی تاکنون تلاش آتشنشانی و دیگر نهادهای کوبا برای اطفای حریق ناموفق بوده است.
خبرگزاری دولتی کوبا گزارش داده که رعد و برق به یک مخزن نفت اصابت کرده و بعد دومین مخزن نیز آتش گرفته است.
مقامات ماتانزانس میگویند ۱۷ نفر مفقود و ۷۷ نفر زخمی شدهاند. دفتر ریاست جمهوری کوبا نیز گفته است مفقودین پرسنل آتشنشانی بودهاند که در نزدیکی محل حادثه برای جلوگیری از گسترش حریق تلاش میکردند.
این حادثه در حالی اتفاق افتاده که کوبا هماکنون با کسری سوخت دست به گریبان است.
تاکنون گزارشی از حجم سوخت مخزنهای آتش گرفته منتشر نشده است، اما تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که هنوز چندین ردیف از مخزنهای ذخیره سوخت در کنار شعلههای عظیم آتش نگرفته و احتمال سرایت حریق به آنها زیاد است.
دولت کوبا از «کشورهای دوست با تجربه نفتی» درخواست کمک برای اطفای حریق کرده است.
با استفاده از گزارشهای آسوشیتدپرس و شبکههای اجتماعی؛ د.خ/س.ن
نماینده دولت ایران در امور افغانستان مدعی رهاسازی حقآبه هیرمند توسط طالبان شد

نماینده دولت ابراهیم رئیسی در امور افغانستان مدعی رهاسازی حقآبه هیرمند توسط طالبان به خاطر «بهرهگیری از ظرفیت دیپلماسی» جمهوری اسلامی شد.
حسن کاظمی قمی روز شنبه ۱۵ مرداد گفت: «با تعامل مستمر دیپلماتیک و بهرهگیری از ظرفیت دیپلماسی عمومی و هماهنگی میان دستگاهی در سطح ملی، امروز شنبه آب رهاسازی شده از سمت افغانستان وارد چاهنیمههای سیستان شد.»
وی ازود که «رایزنیها جهت تداوم و تثبیت جریان پایدار آب ادامه خواهد داشت».
اما همزمان خبرگزاری تسنیم گزارش داده که آب وارد شده به ایران سیلی بوده که از سدهای افغانستان سرریز شده و وارد سیستان شده است.
همچنین حبیب الله ده مرده، نماینده زابل و زهر نیز که سابقه استانداری سابق سیستان و بلوچستان را دارد، با رد ادعای آقای کاظمی قمی به خبرگزاری رکنا گفت، سیل طالبان را مجبور کرد که حقابه هیرمند را به ایران بدهد.
وی عنوان کرد: «حجم آبی که امروز رها شد به یک میلیون مترمکعب هم نمیرسد. این در حالی است که طالبان سال گذشته عمدا حدود یک میلیاردمترمکعب را به سمت شورهزای رها کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد، حقابه سالیانه ایران از هیرمند ۸۲۰ میلیون متر مکعب است و طالبان تنها یک مرتبه در فروردین امسال حدود ۴ میلیون متر مکعب به ایران آب داد و اکنون با جریان آب جدید باز هم هنوز حتی یک درصد سهم ایران در سال آبی جاری تامین نشده است.
با استفاده از گزارشهای ایسنا، تسنیم و رکنا؛ د.خ/س.ن
مذاکرات احیای برجام در وین؛ باقری و مورا دیدار کردند

گزارشها از وین حاکی است که علی باقری کنی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران، و انریکه مورا، نماینده هیات اروپایی در مذاکرات احیای برجام عصر روز شنبه ۱۵ مرداد وارد هتل کوبورگ شدند تا برای سومینبار در سه روز گذشته بر سر حل مسائل باقیمانده بین تهران و واشینگتن دیدار و گفتوگو کنند.
پیشتر در اوایل روز شنبه، دور دوم گفتوگوها «در سطح کارشناسی» در هتل کوبورگ برگزار شده بود.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، به نقل از یک دیپلمات ایرانی در وین، در مورد فضای مذاکرات نوشت که «اکنون ساعات در وین تعیینکننده است».
هیات مذاکرهکننده جمهوری اسلامی از روز پنجشنبه به ریاست علی باقری کنی برای حل اختلافات با واشینگتن و مشخص کردن تکلیف توافق هستهای، وارد پایتخت اتریش شده است.
با این حال، گزارشها حاکی است که عدم پایبندی ایران به تعهدات خود در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد پاسخگویی و شفافسازی در پرونده سه مکان هستهای اعلامنشده، و اصرار تهران به مختومه اعلام کردن این پرونده به یکی از موانع انعقاد توافق نهایی تبدیل شده است.
آقای مورا پیش از آنکه عازم وین شود گفته بود که گفتوگوهای فعلی بر پایه توافقی خواهد بود که تازهترین نسخه آن کمتر از سه هفته پیش از سوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده ارشد اروپایی مذاکرات برای احیای برجام ارائه شد.
با استفاده از گزارشهای خبری ایرنا، توئیتر و رادیو فردا/ آ.ت./ س.ن.
انتخاب سردبیر
-
صدسالگی نقاش سفرههای ایرانی
رزا منتظمی، سالهای جنگ و طعمِ شیرینِ نجاتیافتگی
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
مسافر جنجالی ایران در انتخابات داخلی لیکود
-
گفتوگو با لیلی امیرارجمند
اولین کتاب کانون را شهبانو ترجمه و تصویرگری کرد
-
گزارش و تحلیل
چرا اهمیت کشتن الظواهری فراتر از مرزهای القاعده است؟
-
یک روایت از هزاران
در جستجوی امنیت و آزادی
-
درگذشت کریستف بالایی
کسی که میگفت دولتآبادی باید نوبل بگیرد