خبرخوان
اسماعیلی: در تجمعات چند روز اخیر ۳۰ نفر بازداشت شدهاند

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، روز سهشنبه گفت که در جریان اعتراضات سه روز گذشته در شهرهای ایران «حدود ۳۰ نفر» بازداشت شدهاند.
شهرهای متعدد ایران طی سه روز گذشته شاهد اعتراض گسترده به سرنگونی هواپیمای مسافری تهران-کییف بود که بر اثر آن ۱۷۶ نفر جان باختند.
این معترضان در شعارهای خود خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری و حذف طبقه روحانیت از سیاست ایران شدند.
پیش از غلامحسین اسماعیلی، مسئولان جمهوری اسلامی آماری از بازداشتیهای این اعتراضات نداده بودند اما شوراهای صنفی دانشجویان کشور از بیخبری از چند دانشجوی بازداشتی به این قرار خبر داده بود: محمدامین حسینی، دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل، محمد اسماعیلی، دانشجوی رشته عکاسی دانشگاه تهران، صلاح غریبی، دانشجوی رشته دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه و نبی تردست، دانشجوی رشته جامعهشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه.
به گزارش ایسنا، سخنگوی قوه قضائیه روز سهشنبه در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران در مورد این که «آیا اتباع دیگری در میان آنها بودهاند یا خیر؟» گفت: «غیر از سفیر انگلستان گزارشی از بازداشت سایر اتباع نداشتهایم.»
اشاره او به بازداشت چندساعته راب مکایر، سفیر بریتانیا در ایران، در روز شنبه است. آقای مکایر اعلام کرده که تنها به مراسم یادبود کشتهشدگان حادثه هواپیما رفته بوده و «در هیچ تظاهراتی» شرکت نکرده است.
غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به پرسش مجدد خبرنگاری مبنی بر این که «آیا سلبریتی هم در میان بازداشتیها بودهاند؟» گفت: «برای ما سلبریتی و غیرسلبریتی فرقی نمیکند و دستگیری توسط ضابطان در صورت مشاهده جرم انجام شده است.»
مهمترین خبرهای ایران و جهان
دادستان تهران میگوید اراذل و اوباش به «سرویسهای جاسوسی وصل شدهاند»

معاون اول دادستان تهران گفته است «اراذل و اوباش» در سالهای اخیر «رویکرد سنتی را تغییر داده» و «اتصال به سرویسهای جاسوسی» دارند.
احمد رحمانیان پرونده این متهمان را دارای «ابعاد امنیتی» دانسته و بدون نام بردن از کشور خاصی گفته است که سرویسهای جاسوسی از این افراد «بهرهبرداری سیاسی» میکنند.
روز ۲۸ بهمن غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران با اشاره به اینکه سه زندانی به اتهام «ارتباط با ضدانقلاب» و «اقدامات خرابکارانه» به اعدام محکوم شدهاند، این افراد را «اراذل و اوباش» خواند.
او با بیان اینکه احکام اعدام صادر شده هنوز قطعی نیست از ارائه جزئیات بیشتر در رابطه با هویت و پرونده سه متهم یادشده خودداری کرد.
مقامهای قضایی و انتظامی ایران در دو سال اخیر رویکرد فعالتری برای برخورد با افرادی که «اراذل و اوباش» خوانده میشود، در پیش گرفتهاند و دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز دهم آبان ماه امسال از تشکیل «قرارگاه مقابله با اراذل و اوباش» در پایتخت خبر داد.
ایجاد ناامنی، آزار و اذیت شهروندان، هنجارشکنی و سرقت از جمله اتهاماتی است که به این افراد وارد میشود.
علاوه بر این، قوه قضائیه در مواردی اقدام به گرداندن این متهمان در سطح شهر کردهاند.
با این حال نخستین بار است که ابعاد امنیتی به پرونده این افراد داده میشود و متهم به سرویسهای جاسوسی میشوند.
این ادعاها میتواند نشاندهنده قصد مقامهای قضایی ایران برای صدور احکام شدیدتر مانند اعدام در برخورد با این افراد باشد.
نهادهای نظامی و امنیتی ایران پیش از این اعتراف کرده بودند که از «اشرار و اراذل» برای برخی اهداف سیاسی و امنیتی خود استفاده کردهاند.
حسین همدانی، فرمانده ارشد سپاه که در جنگ سوریه کشته شد، مهرماه سال ۹۴ گفت که پنج هزار نفر از «اشرار و اراذل» در جریان اعتراضهای سال ۸۸ شناسایی و کنترل شدند و سپس «عضو گردان» شدند.
او با اشاره به اینکه این افراد جذب سه گردان سپاه شدند، از عملکرد آنها ابراز رضایت کرد و گفت: « این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سر و کار دارند را پای کار بیاوریم».
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا و سایت رادیو فردا/ر.ح.ک.ر
جمعیت امام علی اتهام وزارت کشور مبنی بر انحراف از اهدافش را رد کرد

جمعیت خیریه «امام علی» با اشاره به درخواست انحلال این نهاد توسط وزارت کشور ایران و بررسی آن در دادگاه، ادعای انحراف این گروه از اهدافش را رد کرده و خواستار تشکیل یک گروه کارشناسی برای بررسی فعالیتهای این نهاد مدنی شده است.
این جمعیت در نامهای که روز دوشنبه ۱۱ اسفند خطاب به ابراهیم رئيسی، رئيس قوه قضاییه، نوشته است، توضیح داده که «ده هزار عضو داوطلب، شش هزارکودک تحت پوشش و هفتصد زن سرپرست خانوار مورد حمایت» در زیر مجموعه این نهاد قرار دارند و اشتباه در نحوه برخورد با این پرونده، « آسیب جبرانناپذیری به جامعهی مدنی» خواهد زد.
خبر درخواست انحلال این جمعیت روز سوم اسفند منتشر شد و قرار است روز ۱۲ اسفند اولین دادگاه رسیدگی به درخواست وزارت کشور برگزار شود.
«جمعیت امام علی» یک بنیاد مردمنهاد خیریه فعال است که ۲۰ سال سابقه فعالیت دارد.
این تشکل در سالهای اخیر همواره از سوی برخی رسانههای نزدیک به سپاه به فعالیت علیه نظام در پوشش کمک به نیازمندان متهم شده است؛ اتهامی که جمعیت امام علی و شمار قابل توجهی از فعالان مدنی آن را رد میکنند.
علاوه بر اتهامات رسانهای، «قرارگاه ثارلله سپاه پاسداران» از مدیر این بنیاد به اتهام «توهین» به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی و «اقدام علیه امنیت ملی»، شکایت کرده است.
شارمین میمندینژاد، مؤسس جمعیت امام علی که اول تیرماه توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده بود، روز ششم آبان با سپردن وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شد.
مردادماه امسال میشله باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از تهدیدات علیه «جمعیت امام علی» اظهار «نگرانی شدید» کرد و گفت این تهدیدات، زندگی کودکان تحت پوشش خدمات این بنیاد را به خطر میاندازد.
برندگان امسال گلدن گلوب اعلام شدند

اسامی برندگان ۷۸ امین دوره مراسم اعطای جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب روز دوشنبه، ۱۱ اسفند ماه اعلام شد.
در مراسم امسال که به دلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا به صورت آنلاین در شهرهای نیویورک و لسآنجلس برگزار شد، فیلم «سرزمین کوچنشینان» به کارگردانی کلوئه ژائو جایزه بهترین فیلم درام را از آن خود کرد.
جایزه بهترین فیلمنامه امسال هم به آرون سورکین به دلیل نگارش فیلمنامه فیلم «شیکاگو ۷» رسید.
جایزه بهترین بازیگر زن در فیلم درام به آندرا دِی، برای بازی در فیلم «ایالات متحده رودرروی بیلی هالیدِی» رسید و چادویک بازمن هم برای نقشآفرینی در فیلم «مارینی باتم» توانست جایزه بهترین بازیگر مرد فیلم درام را از آن خود کند. آقای بازمن اواسط سال گذشته به دلیل بیماری درگذشت.
همچنین سریال «تاج» امسال به عنوان بهترین سریال تلویزیونی درام شناخته شد و جایزه بهترین سریال کوتاه هم به «شطرنج ملکه» رسید.
مراسم گلدن گلوب ۲۰۲۱ با میزبانی «تینا فی» و «ایمی پوهلر» برگزار شد.
برندگان نهایی هر دوره از گلدنگلوب توسط ۹۳ عضو «انجمن خبرنگاران خارجی هالیوود» انتخاب میشوند.
ترامپ: قصدی برای تأسیس حزب جدید ندارم

رئیسجمهور پیشین ایالات متحده آمریکا میگوید قصد تأسیس حزب جدید سیاسی را ندارد و جمهوریخواهان با متحد شدن، قویتر از هر زمان دیگری خواهند شد.
این اولین سخنرانی مهم دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا است که در «کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکار» در فلوریدا ایراد کرده و در آن دوباره بدون ارائه شواهدی، ادعای خود دربارهٔ «تقلب» در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر پارسال را تکرار کرده است.
ادعای تقلب در انتخابات و آنچه از آن با عنوان «تهییج ترامپ به شورش هواداران خود» یاد میشود حوادث حمله برخی از طرفداران افراطی وی به ساختمان کنگره را رقم زد؛ موضوعی که به دودستگی در جناح جمهوریخواه دامن زدهاست.
وی همچنین حضور دوباره در رقابتهای انتخاباتی را رد نکرد و گفت: «چه کسی میداند. شاید دوباره تصمیم به شکست دادن آنها (حزب دموکرات) برای سومین بار گرفتم».
آقای ترامپ در سال ۲۰۱۶ موفق به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شده بود، اما در انتخابات نوامبر پارسال انتخابات را به جو بایدن از حزب دموکرات باخت. وی پیشبینی کرد حزب دموکرات انتخابات میاندورهای سال آینده و انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ را خواهد باخت.
وی بخش عمده سخنرانی خود را به انتقاد از آقای بایدن اختصاص داد و بدون ارائه مدرکی اینگونه اظهارنظر کرد که آقای بایدن «فاجعهبارترین ماه اول یک رئیسجمهور در تاریخ معاصر» را داشته است.
کرونا در ایران؛ سه رقمی شدن آمار قربانیان روزانه، ممنوعیت سفر به ۵۰ شهر با خودروی شخصی در نوروز

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه، ۱۱ اسفند ماه از جان باختن ۱۰۸ نفر و شناسایی هشت هزار و ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب، آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا در ایران تا امروز به یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۶۷۹ نفر و مجموع جانباختگان به ۶۰ هزار و ۱۸۱ نفر رسید.
همچنین به گفته سیما لاری، سه هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
در همین حال وزارت بهداشت ایران سفر با خودروهای شخصی به ۵۰ شهر را در ایام نوروز ممنوع اعلام کرد.
معاون وزیر بهداشت ایران ضمن اعلام این خبر گفت که ستاد ملی مقابله با کرونا فعلاً برای سفر با قطار و هواپیما در این ایام تصمیمی نگرفته است.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، با اشاره به محدودیتهای کرونایی برای ایام عید گفت: سفر به شهرهای قرمز و نارنجی که حدود ۵۰ شهر را شامل میشود بهطور کلی ممنوع است.
به گفته معاون وزیر بهداشت سفر به استانهای مازندران، گیلان، خوزستان، گلستان، بوشهر و هرمزگان و از سوی دیگر سفر به شهرهای زرد اصفهان، مشهد و شیراز ممنوع است.
مقامات وزارت بهداشت ایران از روز ۲۴ بهمن ماه از بد شدن شرایط شیوع کرونا خبر دادند و اکنون میگویند توفان کرونا در راه است.
این در حالی است که مقامات تا روز ۲۲ بهمن شرایط را در ایران به لحاظ شیوع کرونا تحت کنترل و رو به بهبود اعلام میکردند و خبر جدی از ویروس جهشیافته نیز منتشر نمیشد.
بازداشت ۴۱ نفر در ارتباط با «مدلینگ» در همدان

خبرگزاری فارس به نقل از مسئول روابط عمومی سپاه همدان از بازداشت ۴۱ نفر در ارتباط با «عکاسی» و «مدلینگ» در این استان خبر داد.
علی اکبر کریمپور روز دوشنبه، ۱۱ اسفندماه در مورد آنچه «انهدام شبکه سازمانیافته هنجارشکن فرهنگی» نامید، بدون ارائه شواهدی مدعی شد که این افراد برای «شبکههای» مخالف جمهوری اسلامی در «خارج» فعالیت کردهاند.
به گفته آقای کریمپور ، ۴۰ نفر از ادمینها و «عناصر اصلی» این شبکه «دعوت و مورد ارشاد» قرار گرفته و پرونده یک نفر از متهمان اصلی جهت سیر مراحل قضایی تحویل دادستانی شده است.
رئیس پلیس امنیت استان کرمانشاه هم آذرماه امسال از بازداشت مدلی خبر داد که در تکیه «معاونالملک» این استان در کلیپی حضور یافته بود.
مقامات قضایی کهگیلویه و بویراحمد هم شهریور ماه از بازداشت یک گروه اقدام کردند که به گفته آنها با پوشیدن لباس بومی «ترویج فساد» میکردهاند.
در همین حال معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت پایتخت هم از ضبط ۴۰ هزار فندک خبر داد. به گفته او این بر روی این فندکها «تصاویر مستهجن» و نمادهای «همجنسگرایی و شیطانپرستی» دیده میشود.
در ایران سالها است که پلیس جوانان را به دلیل آن چه «شیطانپرستی» مینامد، بازداشت میکند.
مقامهای جمهوری اسلامی از واژه «شيطانپرستان» معمولا برای اشاره به هواداران گروههای موسيقی سبک «متال» استفاده میکنند. اين سبک از موسيقی که زيرمجموعهای از سبک موسيقی راک است با استفاده از نمادها و ترانههای اعتراضی به نقد بسياری از روابط حاکم اجتماعی و روندهای سياسی میپردازد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نادر مرادی روز دوشنبه هم چنین با اشاره به این که این فندکها از استانهای جنوبی کشور وارد و سپس به تهران منتقل شده، از پلمپ واحد صنفی که این فندکها را به فروش رسانده خبر داد.
مسئول بازرگانی ایران و ژاپن: امکان تهاتر پول نفت با کالا نیز وجود ندارد

رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن میگوید با پولهای مسدود شده ایران در ژاپن به خاطر تحریمهای آمریکا حتی نمیتوان دادوستد پایاپای هم انجام داد «تا در قبال آن ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز تولید را تأمین کنیم.»
بر اساس گزارشها، ۳ میلیارد دلار از پول نفت صادراتی ایران در ژاپن مسدود مانده است، اما ایران تنها میتواند برای واردات اقلام انساندوستانه، بهویژه دارو و مواد غذایی از این منابع استفاده کند.
بهرام شکوری دوشنبه ۱۱ اسفند در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا با اظهار امیدواری به رفع تحریمهای آمریکا گفت دولت تلاش میکند تا این پولها به کشور بازگردد، بنابراین باید در بدنه حاکمیت در این مورد و موضوعات دیگر مانند «افایتیاف» یک تعامل صورت بگیرد و چارهای جز آن نداریم.
گروه ویژه اقدام مالی، «افایتیاف»، گروهی بینالمللی که با هدف مبارزه با پولشویی در سطح جهانی فعالیت میکند، تصویب چند لایحه مرتبط با پولشویی را برای خروج ایران از فهرست سیاه خود لازم میداند.
آقای شکوری همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا اتاق بازرگانی مشترک بین دو کشور تشکیل نمیشود گفت: «معمولاً ژاپنیها خیلی علاقهمند به این کار نیستند و به دلیل تحریمها مقاومت میکنند.»
بر اساس آمارهای رسمی وزارت اقتصاد ژاپن، این کشور پارسال تنها ۳۴ میلیون دلار واردات از ایران داشته است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۸ بالای ۳.۶ میلیارد دلار بود. بدین ترتیب طی سه سال، صادرات ایران به ژاپن صد برابر افت داشته است.
صادرات ژاپن به ایران نیز از ۷۳۲ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ به ۸۱ میلیون دلار در سال گذشته میلادی رسیده است.
منابع: ایلنا، وزارت اقتصاد ژاپن / ف.ق / پ.پ
معترضان به بازداشت دهها دموکراسیخواه، در هنگکنگ تجمع کردند

در پی بازداشت ۴۷ فعال دموکراسیخواه در هنگکنگ بر اساس قانون جدید امنیتی چین، حدود هزار نفر روز دوشنبه ۱۱ اسفند مقابل دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد تجمع کردند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که فضای امنیتی در اطراف دادگاه تقویت شده و بیش از ۱۰۰ پلیس به محل اعزام شدهاند.
کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین تیرماه امسال قانون جنجالی امنیتی در رابطه با هنگکنگ را تصویب کرد که کلیدواژههای آن مقابله با «جداییطلبی، فتنهانگیزی و تروریسم» و همچنین «تبانی» با قدرتهای خارجی در هنگکنگ است.
طبق این قانون، مقامات هنگکنگ ۴۷ نفر از کنشگران دموکراسیخواه را روز یکشنبه با اتهامات «براندازی دولت» بازداشت کردند. این افراد جزو ۵۵ نفری بودند که ماه ژانویه نیز به همین اتهام بازداشت و سپس رها شده بودند.
این بزرگترین بازداشت معترضان به سلطه فزاینده چین بر منطقه خودمختار هنگکنگ از زمان تصویب قانون امنیتی جدید است.
پارسال نیز برای ماهها خیابانهای هنگکنگ صحنه اعتراضات به طرح استرداد مجرمین به چین بود؛ طرحی که مقامات هنگکنگ تحت فشار معترضان از آن عقبنشینی کردند.
هنگکنگ تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود؛ اما طبق توافقی که هنگام بازگرداندن آن به چین انجام شد، این منطقه باید سیستم اداری، اجتماعی، قضایی و سیاسی مستقل داشته باشد.
با استفاده از گزارشهای رویترز، رادیو فردا / ف.ق / پ.پ
پروین محمدی، فعال کارگری به صورت «غیابی» به «یک سال حبس» محکوم شد

پروین محمدی، فعال کارگری به صورت غیابی به یک سال حبس تعزیری محکوم و قرار جلب و ممنوع الخروجی برای او صادر شده است.
بر اساس خبری که کانال تلگرام «اتحاد آزاد کارگران ایران» در این باره منتشر کرده، این احکام در حالی به صورت غیابی برای خانم محمدی صادر شده که او گفته با وجود حضور در کشور و داشتن نشانی و شماره همراه مشخص، هیچ ابلاغیه یا احضاریهای درباره پرونده مفتوحه علیه خود دریافت نکرده بود.
به گفته وکیل خانم محمدی او بابت پروندهای که سال ۹۶ برای او گشوده شده است به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به احکام مذکور محکوم شده و مصادیق عنوان اتهامی علیه این فعال کارگری «ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته حول مطالبات بازنشستگان» و «مصاحبه درباره آتشسوزی پلاسکو» عنوان شده است.
پروین محمدی پیشتر در اردیبهشت ۹۸ در جریان تجمعی در یکی از پارکهای کرج همراه با شمار دیگری از کارگران و فعالان کارگری بازداشت و آذرماه همان سال جهت تحمل یک سال حبس به زندان منتقل ولی اردیبهشت ۹۹ آزاد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیهای که روز دهم اسفند ماه منتشر کرده، ضمن محکوم کردن صدور حکم غیابی زندان برای پروین محمدی، خواهان ابطال فوری این حکم و رفع تعقیب قضایی از او شده است.
وزارت خارجه ایران اتهام حمله ایران به کشتی اسرائیلی را «قویاً» رد کرد

در پی اظهارات روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، که ایران را در حمله به کشتی خودروبر اسرائیلی در دریای عمان متهم دانست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی این موضوع را «قویاً رد» کرد.
سعید خطیبزاده در نشست رسانهای روز دوشنبه ۱۱ اسفند گفت: «خلیج فارس و دریای عمان حوزه امنیتی بلافصل ما است و اجازه هراسافکنی را به آنها نمیدهیم».
وی مدعی شد اتهام نتانیاهو به ایران دربارهٔ حمله به کشتی اسرائیلی ناشی از «مشکلات اسرائیل» و «فرافکنی» است و گفت اسرائیل دچار «بیماری هراسگونهای دربارهٔ ایران است».
شبکه ۱۳ اسرائیل گزارش دادهاست که روز جمعه کشتی «اموی هلیوس رِی» خودروبر اسرائیلی با دو موشک سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است.
آقای نتانیاهو نیز دوشنبه گفت «این، کار ایران بود و این امر، واضح است».
آقای خطیبزاده بدون ارائه توضیحات بیشتر گفتهاست در مسیر امینت ملی، اسرائیل میداند پاسخ ایران «دقیق و فنی» است.
وی همچنین دربارهٔ ادعای روزنامه کیهان مبنی «حمله نیروهای نیابتی ایران» به کشتی اسرائیلی گفت: «اگر بخواهیم ادعای رسانهها را مطرح کنیم، اتهامزنی و ادعای رسانههای صیهونیستی (اسرائیل) بسیار بیشتر است».
روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده ولی فقیه اداره میشود در شماره نهم اسفند خود حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه مربوط دانست.
ویروس جهشیافته در ایران؛ «۱۸۷ مبتلا، ۲۰ قربانی»

معاون وزیر بهداشت ایران از شناسایی ۱۸۷ بیمار مبتلا به ویروس جهشیافته کرونا و جان باختن ۲۰ نفر بر اثر آن خبر داد.
به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی شامگاه شنبه، ۱۰ اسفند در جلسه ستاد مقابله با کرونا در مازندران همچنین با اشاره به شیوع گسترده کرونای جدید در کشور گفت: «هیچ استانی نمیتواند ادعا کند که از این ویروس پاک است.»
ستاد ملی مقابله با کرونا پیشتر در روز پنجم اسفندماه از شناسایی ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته و مرگ هشت نفر بر اثر آن از جمله سه کودک خبر داده بود.
بسیاری از کارشناسان در مورد درستی آمارهای رسمی وزارت بهداشت تردید دارند تا جایی که سازمان نظام پزشکی ایران پیشتر، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران، ویروس جهشیافته تا روز پنجشنبه، هفتم اسفندماه در ۱۱ استانِ سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی مشاهده شده بود.
در روزهای اخیر اما مقامات بهداشتی قم، اصفهان، کاشان و آذربایجان شرقی هم به صورت رسمی از شناسایی موارد ابتلا به ویروس جهشیافته در این استانها خبر دادهاند.
در حال حاضر وضعیت استان خوزستان به دلیل شیوع گسترده ویروس جهشیافته بحرانی است تا جایی که مقامات استانی طی روزهای گذشته حداقل سه بار درخواست رسمی برای قرنطینه این استان را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال کردهاند، ولی این درخواستها تاکنون بیپاسخ مانده است.
ویروس جهشیافته کرونا اواخر دیماه امسال در بریتانیا شناسایی شد و وزیر بهداشت ایران، ۱۶ بهمن ماه از شناسایی اولین مورد مبتلا به این ویروس در کشور خبر داد.
بر اساس برآوردهای سازمان جهانی بهداشت، کسانی که به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا میشوند به طور متوسط آن را به ۱.۵ نفر انتقال میدهند، در حالی که این میزان در مورد ویروس قبلی کرونا ۱.۱ نفر بود.
بیش از ۲۰ میلیون نفر در بریتانیا واکسن کرونا زدند

دولت بریتانیا روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه اعلام کرد تاکنون بیش از بیست میلیون نفر از جمعیت این کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
علاوهبر این، حدود ۸۰۰ هزار نفر نیز موفق به دریافت دوز دوم واکسن کرونا شدهاند. تنها طی هفته گذشته، از هر سه بریتانیایی دستکم یک نفر دوز اول واکسن را دریافت کرده است.
آمارهای رسمی همچنین نشان میدهد که بریتانیا به لحاظ سرعت اجرای طرح واکسیناسیون همگانی در میان کشورهای اروپایی پیشتاز است.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، این دستاورد را نقطهعطفی در تاریخ این کشور خواند و با تاکید دوباره بر اهمیت دریافت واکسن در پیشگیری و مقابله با همهگیری کووید ۱۹ گفت: «از همه میخواهم وقتی نوبتشان رسید، واکسن بزنند».
بر اساس آمارهای رسمی، از آغاز همهگیری ویروس کرونا تاکنون، بیش از ۱۲۲ هزار نفر در بریتانیا به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان باختهاند. این رقم بالاترین آمار مرگومیر ناشی از کرونا در میان کشورهای اروپایی گزارش شده است.
وزارت بهداشت بریتانیا روز یکشنبه از شناسایی و ثبت بیش از شش هزار مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
تازهترین آمارها نشاندهنده کاهش شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در هفت روز گذشته است. بر همین اساس، نرخ مرگومیر ناشی از این بیماری تا ۳۳.۵ درصد کاهش یافته است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
خطیبزاده: برای بازگشت ایران به تعهدات برجامی نیازی به مذاکره با آمریکا نیست

ساعاتی بعد از انتشار گزارش وال استریت جورنال درباره رد پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا از سوی ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت که برای بازگشت ایران به تعهدات برجامی نیازی به مذاکره با آمریکا نیست.
سعید خطیبزاده روز یکشنبه ۱۰ اسفند گفت با توجه به مواضع و اقدامات اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی، جمهوری اسلامی ایران زمان را برای برگزاری جلسه غیررسمی پیشنهادی توسط هماهنگ کننده اروپایی برجام مناسب نمیداند.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاشهایی برای مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا آغاز کرده است، موضوعی که واشینگتن از آن استقبال کرده اما ایران آن را رد کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفته که آمریکا باید به گفته وی، به «تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه خود خاتمه دهد و به تعهدات برجامی خود بازگردد».
آقای خطیبزاده افزوده که «این امر نه به مذاکره احتیاج دارد نه به قطعنامه در شورای حکام».
اخیرا گزارش شده که آمریکا از اعضای شورای حکام درخواست کرده است به خاطر عدول ایران از تعهدات هستهایش، قطعنامه توبیخی علیه جمهوری اسلامی تصویب کند. جلسه شورای حکام هفته آینده در وین برگزار خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران میگوید تهران به رایزنیهای نزدیک خود با کشورهای عضو برجام و نیز با آقای بورل به عنوان هماهنگ کننده برجام به صورت دوجانبه و چندجانبه ادامه خواهد داد.
بر اساس گزارش خبرگزاریهای ایران و سایت رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
کشتی باربری اسرائیل سه روز پس از انفجار مرموز به دوبی رسید

سه روز پس از وقوع انفجاری مرموز در کشتی باربری اسرائیل در دریای عمان و تشدید تنشها با حکومت ایران، این کشتی روز یکشنبه ۱۰ اسفند جهت تعمیرات در بندر «راشد» دوبی پهلو گرفت.
مقامات امارات متحده عربی از هرگونه اظهارنظر درباره پهلو گرفتن کشتی اسرائیلی در بندر راشد خودداری کردهاند.
جمعه گذشته، کشتی «اموی هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت میکرد، در پی سانحهای مشکوک از چهار نقطه بهشدت آسیب دید.
مقامات وزارت دفاع آمریکا میگویند که این انفجار مرموز به ایجاد چهار حفره در بدنه این کشتی باربری منجر شده است.
رسانههای اسرائیلی نیز گزارش دادند که این کشتی متعلق به رامی اونگار، از دوستان نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است. آقای اونگار در کشورش به «غول کشتیرانی» در امور بازرگانی معروف است.
مالک کشتی اما ارتباط میان بروز این سانحه با اسرائیلی بودن خود را رد کرده و این رویداد را بخشی از ادامه تنشها میان ایران و آمریکا دانسته است.
وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که براساس برآوردهای اولیه، جمهوری اسلامی ایران مظنون اصلی این انفجار است. با وجود این، دلایل بروز این سانحه هنوز بهطور قطعی مشخص نشده است.
بنی گانتس افزود که کشتی اموی هلیوس ری در نزدیکی ایران دچار سانحه شده و همین امر، سوءظن در مورد نقش حکومت ایران در بروز آن را تقویت میکند.
او در عین حال بر ضرورت انجام تحقیقات بیشتر در مورد این «حمله» تاکید کرد.
خرداد سال ۱۳۹۸ در اوج تنشها میان ایران با دولت وقت آمریکا در محدوده تنگه هرمز، چند نفتکش در آبهای دریای عمان با مینهای چسبان یا شلیک اژدر آسیب دید که ارتش و دولتمردان ارشد آمریکا، ایران را عامل آن معرفی کردند. کشورهای غربی، اسرائیل و عربستان آن زمان از موضع آمریکا حمایت کردند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
«شش نیروی حشد الشعبی» در انفجار یک خودروی بمبگذاری شده کشته شدند

شبکه «الحره» عراق روز یکشنبه ۱۰ اسفند گزارش داد که در انفجار یک خودرو بمبگذاری شده، شش نیروی حشد الشعبی، گروه شیعه مورد حمایت ایران، و یک نیروی امنیتی عراق کشته شدند.
این حادثه همچنین هفت زخمی بر جای گذاشت.
بر اساس این گزارش، نیروهای حشد الشعبی در غرب استان الانبار به یک خودرو مشکوک شده و در جریان بازرسی آن، خودرو بمبگذاری شده منفجر شد.
عملیات گشتزنی در منطقه به صورت مشترک با نیروهای امنیتی و گروه شبهنظامی حشد الشعبی است.
در حادثه دیگری، انفجار بمبی در نزدیکی خط لوله انتقال نفت در نزدیکی موصل منجر به کشته شدن هفت پلیس عراقی شد.
در هر دو منطقه نیروهای داعش به صورت پراکنده فعالیت دارند.
با استفاده از گزارشهای الحره و «سیانان»/ف.ق/ک.ر
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با کارگردانان «منطقه پایانی»
آخرالزمان در اکباتان
-
بانکداری فضایی
انجام اولین تراکنش پولهای دیجیتال با ماهواره
-
فرهنگ و زندگی
راه پر پیچ و خم گیمرهای ایرانی «برای فرار از واقعیت»
-
گزارش و تحلیل
انیس نقاش؛ مواهب آدمکشی در جمهوری اسلامی
-
کلدانیان در خاورمیانه و ایران
مسیحیانی که کمتر شناختهشدهاند
زیر ذرهبین
-
«جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی [بانک جهانی] را حیف و میل نمیکند.»
مواردی چون رتبه جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، و خودداری حکومت ایران از پیوستن به معاهدههای جهانی در زمینه پولشویی، نشان میدهند که ادعای آقای نمکی «نادرست» است.