خبرخوان
اسرائیل سفر به عربستان را برای شهروندانش آزاد کرد

وزارت کشور اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که از این پس به اسرائیلیها اجازه میدهد تا برای دیدارهای مذهبی یا کاری به عربستان سعودی سفر کنند.
نخستوزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو غالباً به روابط کانالهای پشتیبان با کشورهای عربی میبالد. براساس این اعلام جدید، مسلمانان اسرائیلی میتوانند برای زیارت مذهبی به عربستان سعودی بروند و به اسرائیلیهای یهودی نیز اجازه داده میشود برای انجام معاملات تجاری به آن کشور سفر کنند. پیش از این، چنین سفرهایی نیاز به مجوز ویژه از دولت داشت.
اعلان این خبر تازهترین نشانهٔ گرم شدن آرامآرام روابط اسرائیل و عربستان سعودی است.
این خبر همچنین چند روز پیش از آن مخابره میشود که کاخ سفید قرار است طرح صلح خاورمیانه خود را اعلام کند؛ انتظار میرود ایالات متحده به دنبال پشتیبانی عربستان از این طرح باشد.
اسرائیل و عربستان سعودی روابط دیپلماتیک رسمی ندارند. اما دو طرف در مخالفت مشترک خود با جمهوری اسلامی ایران زمینه مشترکی پیدا کردهاند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
سرکوب اعتراضات در میانمار دستکم ده کشته دیگر برجای گذاشت

به گزارش خبرگزاریهای بینالمللی، نیروهای امنیتی نظامیان حاکم بر میانمار روز چهارشنبه با تیراندازی مستقیم به معترضان در شهرهای مختلف این کشور دستکم ده نفر از آنها را کشتهاند.
شاهدان عینی به خبرگزاری رویترز میگویند که نیروهای امنیتی بدون هشدار قبلی با گلولههای جنگی در چندین شهر و شهرک آغاز به تیراندازی به سوی معترضان کردهاند.
این خبر در حالی ارسال میشود که در روزهای اخیر کشورهای همسایه میانمار خواستار «خویشتنداری» حاکمان این کشور در برخورد با اعتراضات شده بودند.
بنا بر گزارشها، خونینترین سرکوب روز چهارشنبه معترضان در سه شهر مرکزی میانمار انجام شده و دستکم هفت تن از کشتههای اعتراضات مربوط به شهر مونیوا، در مرکز کشور، است.
تماس رویترز با سخنگوی شورای نظامیان حاکم بر میانمار، برای دریافت اطلاعات در این باره، بینتیجه بوده است.
میانمار از روز ۱۳ بهمن که ارتشیان این کشور کودتایی را علیه دولت منتخب به رهبری آنگ سان سوچی اجرا کردند، شاهد ناآرامی و اعتراضات گسترده بوده است.
ادامه تیراندازی به سوی معترضان در میانمار در حالی رخ میدهد که در پی قتل ۱۸ معترض در خیابانهای این کشور که روز دهم اسفند روی داد، سازمان ملل متحد خواستار واکنش جهانی به آن اقدام شده بود.
صدور ویزای توریستی امارات برای ایرانیان «از سر گرفته شد»

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی ایران از آغاز دوباره صدور ویزای توریستی امارات متحده عربی برای ایرانیان خبر داد.
خبرگزاری ایسنا به نقل از حرمتالله رفیعی گزارش داد که فروش تور و بلیط پروازهای امارات در آژانسهای ایرانی آغاز شده است.
محمد حسینی، رئیس دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در امارات متحده عربی، هم در توییتر خود از آغاز صدور ویزای توریستی برای ایرانیان نوشته است.
امارات متحده عربی اوایل آذرماه ۱۳۹۹ صدور روادید برای شهروندان ۱۳ کشور را که جمعیتی اکثراً مسلمان دارند متوقف کرد. ایران از جمله این کشورها بود.
خبرگزاری رویترز در همان زمان گزارش داد که امارات متحده عربی به دلیل مشکلات امنیتی موقتاً صدور روادید جدید برای افغانها، پاکستانیها و شهروندان چندین کشور دیگر را متوقف کرده است.
منبع خبرگزاری رویترز نگفته بود این نگرانیها مرتبط با چه مواردی است، اما گفته بود که انتظار میرود ممنوعیت ویزا برای مدت کوتاهی ادامه یابد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، سفر به امارات همانند سایر کشورها به گواهی منفی تست کرونا مشروط شده و شرکتهای هواپیمایی امارات زمان تست پیسیآر برای تشخیص کرونا را نیز از ۹۶ ساعت به ۷۲ ساعت قبل از پرواز کاهش دادهاند.
گزارش تازه: تنها یکپنجم مردم جهان در کشورهای کاملاً آزاد زندگی میکنند

«خانه آزادی» (فریدام هاوس) در گزارش سالانه خود در مورد وضعیت آزادی در کشورهای جهان تصویر تیرهای به دست میدهد و مینویسد که درپی ۱۵ سال سقوط متوالی میزان آزادی در جهان، اکنون تنها کمتر از یکپنجم مردم جهان در کشورهای کاملاً آزاد زندگی میکنند.
یافتههای این نهاد نشان میدهد در سالی که گذشت، همهگیری کرونا، ناامنی اقتصادی و جسمانی و درگیریهای خشونتآمیز به مردم جهان ضربه زده و «مدافعان دموکراسی متحمل خسارات جدید و سنگینی در مبارزه با دشمنان اقتدارگرا شدند، به طوری که تعادل بینالمللی به نفع استبداد تغییر کرده است.»
این گزارش نشان میدهد درصد کشورهای «غیرآزاد»، از زمان آغاز زوال دموکراسی در جهان که از سال ۲۰۰۶ آغاز شده، اکنون به بالاترین سطح خود رسیده است.
به نوشته «خانه آزادی»، این روند نه فقط دولتهای استبدادی مانند چین، بلاروس و ونزوئلا، بلکه دموکراسیهای پرتلاطمی مانند ایالات متحده و هند را نیز شامل میشود.
در این گزارش آمده است که حقوق سیاسی و آزادیهای مدنی هندیها از زمان نخستوزیری نارندرا مودی در سال ۲۰۱۴ رو به زوال گذاشته و این دولت ملیگرای هندو با افزایش فشار بر سازمانهای حقوق بشری، افزایش ارعاب دانشگاهیان و روزنامهنگاران و حملات متعصبانه به مسلمانان به مردمسالاری در این کشور ضربه زده است.
این گزارش در بخشی مربوط به ایالات متحده مینویسد که امتیاز ایالات متحده در زمینه میزان آزادی طی یک دهه گذشته ۱۱ واحد کاهش یافته است.
«خانه آزادی» به عنوان دلیل این امر مینویسد که دولت دونالد ترامپ با برکناری بازرسان عمومی، مجازات یا اخراج افشاگران، و تلاش برای کنترل یا دستکاری اطلاعات مربوط به کووید ۱۹، شفافیت دولت را تضعیف کرد.
به نوشته این گزارش، تلاشهای دونالد ترامپ برای ملغی اعلام کردن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و نوع درگیری معترضان و نیروهای انتظامی در آمریکا نیز به این امتیاز ضربه زده است.
«خانه آزادی» در گزارش تازه خود، در قعر جدول کشورهای غیر آزاد، این کشورها و رتبه و امتیاز آنها را برمیشمرد: ۲۷ افغانستان، ۱۰ آذربایجان، ۱۱ بلاروس، ۱۶ ایران، ۲۳ قزاقستان، ۲۸ قرقیزستان، ۲۰ روسیه، ۸ تاجیکستان، ۲ ترکمنستان و ۱۱ ازبکستان.
وکلای مرکز هم خواستار اولویت برای تزریق واکسن کرونا شدند

خبرگزاری فارس روز چهارشنبه خبر داد که کانون وکلای دادگستری مرکز هم خواستار قرار گرفتن در اولویت تزریق واکسن کرونا شدهاند.
جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، در نامهای خطاب به وزیر بهداشت تقاضا کرده است که وکلا «در موضوع اختصاص واکسن کرونا در اولویت قرار بگیرند».
خبرگزاری فارس به نقل از آقای مالکی نوشت که «با توجه به این که وکلا با موکلان، زندانیان، قضات، کارکنان و غیره در ارتباط هستند لازم است در اولویت واکسن قرار بگیرند».
هنوز پاسخی از طرف وزارت بهداشت ایران به این درخواست منتشر نشده است.
این نخستین بار نیست که یک صنف در ایران، غیر از گروههایی که در اولویت هستند، خواستار قرار گرفتن در اولویت برای واکسن کرونا میشود.
پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران از وزارت بهداشت درخواست کرده بود برای برنامهسازان هنری سهمیه خاص واکسن کرونا در نظر گرفته شود که با اعتراضهای بسیاری روبهرو شد و چند تن از هنرمندان نیز خود از این درخواست اعلام برائت کردند.
پس از آن نیز هفته گذشته حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران، از درخواست این نیرو از وزارت بهداشت برای اختصاص سهمیه واکسن کرونا به ماموران پلیس و «موافقت» وزیر بهداشت با این درخواست خبر داد.
داعش مسئولیت حمله مرگبار به فعالان رسانهای در جلالآباد را «پذیرفت»

گروه داعش، حکومت اسلامی، مسئولیت حمله مرگبار به سه فعال رسانهای در شهر جلالآباد در افغانستان را «پذیرفته است».
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه این خبر را به نقل از گروه اطلاعاتی «سایت» منتشر کرد که اخبار مربوط به گروههای جهادی و تروریستی را رصد میکند.
مردان مسلح روز سهشنبه سه فعال رسانهای زن را که از محل کار خود در تلویزیون محلی انعکاس به خانه بازمیگشتند هدف قرار داده و به قتل رساندند. یک زن دیگر نیز در این حمله هدف قرار گرفته و بهشدت زخمی شد.
در پی این حمله، ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که مرگ این سه خبرنگار زن در شهر جلالآباد در ولایت ننگرهار را «به صورت جدی» پیگیری خواهد کرد.
در همین روز فرمانده پلیس ننگرهار نیز تائید کرد که یکی از طراحان این حمله که عضو گروه طالبان است بازداشت شده است.
بهرغم مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان، در ماههای گذشته حمله به چهرهها و افراد برجسته در این کشور از جمله به سیاستمداران و بهویژه خبرنگاران و فعالان رسانهای افزایش یافته است.
در آذرماه سال جاری هم ملاله میوند، خبرنگار جوان شبکه تلویزیونی انعکاس، جان خود را در حمله مردان مسلح از دست داد.
خانم میوند ۲۵ سال داشت و قربانیان روز گذشته از ۱۸ تا ۲۰ سال داشتند.
کشتی اسرائیلیِ هدف «حمله مشکوک» دوبی را ترک کرد

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه خبر داد که کشتی باریِ اسرائیلی که هدف «حملهای مشکوک» قرار گرفته بود روز چهارشنبه بندر دوبی را ترک کرده است.
این خبرگزاری مینویسد که کشتی باری «اموی هلیوسری» شب گذشته از تنگه هرمز گذشته و در حال حاضر خلیج عمان را پشت سر میگذارد.
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل گزارش داده بود که روز جمعه کشتی «اموی هلیوس رِی» خودروبر اسرائیلی با دو موشک سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است.
در پی این گزارش، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرئیل، نیز در روز دوشنبه گفت که «این، کار ایران بود و این امر، واضح است»، اتهامی که ایران «قویا» رد کرد.
این کشتی روز یکشنبه، ۱۰ اسفندماه، جهت تعمیرات در بندر «راشد» دوبی پهلو گرفته بود.
ند پرایس: دولت بایدن تا آزادی همه شهروندان آمریکایی زندانی در ایران از پای نمینشیند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید دولت بایدن تا آزادی همه شهروندان آمریکایی که در ایران ناپدید شده یا به صورت غیر عادلانه در بازداشت به سر میبرند، به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.
ند پرایس روز سهشنبه همچنین گفته است، راب مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در حال گفتوگو با تمامی خانواده آمریکاییهایی است که عزیزان آنها ناعادلانه در ایران بازداشت یا مفقود شدهاند.
پیش از این جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده بود تماسها با ایران برای آزادی شهروندان دو تابعیتی آمریکایی آغاز شده است.
درسالهای گذشته شمار زیادی از شهروندان آمریکایی و آمریکایی-ایرانی در ایران بازداشت شده و در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ دو تن از آنها با زندانیان ایرانی در آمریکا مبادله شدند.
سیامک نمازی، و پدرش، باقر نمازی، مراد طاهباز، عماد شرقی و کارن وفاداری از شهروندان دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی هستند که در ایران به حبسهای طولانی محکوم شدهاند.
کمیته اطلاعات سنا آمریکا ویلیام برنز را برای ریاست سیآیای تایید کرد

کمیته اطلاعات سنای آمریکا سهشنبه ۱۲ اسفند، ویلیام برنز، دیپلمات باسابقه آمریکایی را به اتفاق آرا برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی اطلاعات، سیآیای، تایید کرد.
سناتور دموکرات مارک وارنر، رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا در بیانیهای گفته است، تایید ویلیام برنز به اتفاق آرا توسط هر دو حزب، نشانه صلاحیت کامل او برای این نقش، با توجه به تجربه طولانی او در امور امنیت ملی و تعهد قابل ستایش برای خدمات عمومی است .
سناتور وارنر ابراز امیدواری کرده است که سنا «بدون تأخیر» ویلیام برنز را تایید کند.
ویلیام برنز که در دولت اوباما، معاون وزیر خارجه بود، نقش کلیدی در مذاکرات هستهای ایران و آمریکا و رسیدن به توافق هستهای داشت.
او در دوران مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا که پیش از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئيسجمهور، در کشور عمان شروع شد نیز در کنار جیک سالیوان که اکنون مشاور امنیت ملی جو بایدن است، حضور داشت.
«درخواست برای احضار مقامات ارشد جمهوری اسلامی» در ارتباط با سرکوب اعتراضات آبان ۹۸

«دادگاه مردمی لاهه آبان » روز سه شنبه اعلام کرده است که در نامهای به سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه ضمن احضار دهها تن از مقامات جمهوری اسلامی، خواستار ارائه مدارک از سوی جمهوری اسلامی درباره وقایع آبان ۱۳۹۸ شده است.
همزمان با سالگرد اعتراضات آبان ۱۳۹۸، سه سازمان «با هم علیه اعدام»، «عدالت برای ایران» و «حقوق بشر ایران» به همراه گروهی از فعالان حقوق بشر اعلام کردند که در شهر لاهه هلند «دادگاه بین المللی مردمی آبان» را برای رسیدگی به سرکوب این اعتراضات برگزار میکنند.
دادگاه بینالمللی مردمی آبان قرار بود ماه گذشته در لاهه هلند برگزار شود٬ اما به دلیل محدودیتهای ناشی از قوانین مربوط به کرونا سفرهای بینالمللی، این دادگاه به تیرماه سال ۱۴۰۰ موکول شده است.
«دادستانی دادگاه بینالمللی مردمی آبان» در بیانیه روز سه شنبه خود گفته است که خواستار احضار رهبر جمهوری اسلامی، رئیس جمهوری ایران، رئیس قوه قضائیه و دهها تن دیگر از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی شده است.
در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ که سال گذشته با حضور مردم در خیابانهای دهها شهر و اعتراض به سیاستهای حکومت همراه بود، به روایت خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ نفر کشته شدند. سازمان عفو بینالملل تاکنون اسامی ۳۰۴ نفر از قربانیان را منتشر و تاکید کرده است که تعداد جانباختگان بیشتر از این برآورد است.
تاکنون گزارش رسمی از تعداد افراد بازداشتشده در جریان این سرکوبها منتشر نشده است، ولی برآوردهای رادیوفردا نشان میدهد که بیش از هشت هزار نفر در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ بازداشت شدند.
در «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» قضاتی از کشورهای آفریقای جنوبی، آمریکا، اندونزی، انگلیس، لیبی و کانادا حضور خواهند داشت.
مقامهای حکومت ایران تاکنون گزارش رسمی و دقیقی درباره آمار جانباختگان و بازداشتشدگان این اعتراضها ارائه ندادهاند و قوه قضاییه کماکان در حال رسیدگی به پرونده معترضان آبان ۹۸ و صدور حکم اعدام و زندان برای آنهاست.
آمریکا دو فرمانده نظامی ارشد حوثیها را تحریم کرد

وزارت خزانهداری آمریکا دو مقام ارشد نظامی حوثیهای یمن، گروه شیعه مورد حمایت ایران را روز سهشنبه ۱۲ اسفند تحریم کرد.
آندرا گاکی٬ رئیس دفتر کنترل سرمایههای خارجی، وابسته به وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد احسن الحمزی فرمانده نیروهای هوایی و منصور السعدی فرمانده نیروهای دریایی حوثیها به خاطر تهیه سلاح از ایران و حمله به اهداف کشورهای همسایه و کشتیها در لیست سیاه قرار گرفتند.
دولت جو بایدن بهمنماه امسال اعلام کرد با توجه به وخامت وضعیت انسانی در یمن، گروه حوثیها را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج میکند، اما افراد تحریم شده حوثیها کماکان در لیست سیاه باقی خواهند ماند.
برای اولین بار است که دولت بایدن تحریمهایی علیه مقامات ارشد حوثیها اعمال میکند.
خانم گاکی گفته است آمریکا متعهد به بازخواست از رهبران حوثیها به خاطر اعمالشان است؛ رهبرانی که باعث «رنج بسیار» مردم یمن هستند.
وی گفته است به غیر از این، حملات حوثیها به کشورهای همسایه و کشتیها در آبهای بینالمللی در راستای «اهداف ایران برای ناامن کردن منطقه» است.
به گفته خانم گاکی، دو تن از فرماندهان نظامی تحریم شده، در بدتر شدن وضعیت مردم یمن نقش دارند.
با استفاده از گزارش رویترز. ف.ق
کیمیا علیزاده زیر پرچم سفید در المپیک توکیو شرکت میکند

کیمیا علیزاده، تنها ورزشکار زن صاحب مدال ایرانی، که پناهندگیاش در آلمان تایید شده است قصد دارد به عنوان یکی از اعضای تیم ورزشکاران پناهنده و زير پرچم سفید در مسابقات المپیک توکیو شرکت کند.
خانم علیزاده که در المپیک سال ۲۰۱۶ ریو مدال برنز تکواندو را به دست آورد پارسال به آلمان رفت و از این کشور تقاضای پناهندگی کرد.
او تاکنون پیشنهادهای متعددی برای پیوستن به تیمهای ملی هلند، کانادا، بلژیک و بلغارستان دریافت کرده است.
کیمیا علیزاده گفت به این دلیل ایران را ترک کرده است که از استفاده تبلیغاتی از دستاوردهای ورزشی او کلافه شده بود.
او به خبرگزاری رویترز گفته است: «تکواندو زندگی من را تغییر داد. من اولین ورزشکار زن ایرانی هستم که مدال المپیک را برده است. بعد از این ماجرا معروف شدم و همه مرا میشناختند. این وضعیت خیلی سخت بود».
کیمیا علیزاده، ۲۲ ساله اکنون ساکن ایالت بایرن آلمان و همراه همسرش مشغول تمرین است. او برای شرکت در رقابتهای المپیک توکیو ابتدا باید در مسابقات اروپایی که ماه مه در شهر صوفیه برگزار میشود، امتیازهای لازم را کسب کند.
او قصد دارد به تیم المپیک مخصوص پناهندگان بپیوندد که ۵۵ عضو آن در ۱۲ رشته ورزشی در ماه ژوئن امسال انتخاب خواهند شد.
فدراسیون تکواندو آلمان گفت رئیس این فدراسیون تابستان گذشته در مورد تقاضای پناهندگی کیمیا علیزاده با وزیر کشور آلمان تماس گرفت. او سومین ورزشکار پناهنده عضو فدراسیون تکواندو آلمان است.
کیمیا علیزاده در گفتوگو با خبرگزاری رویترز افزود: «الان همه چیز خوب است. مهمترین موضوع این است که میتوانم زندگی شخصی و زندگی ورزشی خود را همزمان پیش ببرم».
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
سفارت ایرلند در تهران پس از یک دهه بازگشایی میشود

دولت ایرلند روز سهشنبه ۱۲ اسفند رای به بازگشایی سفارت این کشور در تهران داد.
به گزارش روزنامه «ایندپندنت» ایرلند، سایمون کاونی وزیر خارجه این کشور از کابینه درخواست کرده بود که بر اساس برنامه این کشور برای افزایش نفوذ این کشور در جامعه جهانی، خصوصا منطقه خاورمیانه تا سال ۲۰۲۵، طرح بازگشایی سفارت این کشور در تهران را تصویب کند.
این کشور در سال ۲۰۱۱ به خاطر آنچه «صرفهجویی در هزینههای دولتی» عنوان کرد، سفارتش در تهران را بست.
ایرلند تا سال ۲۰۲۲ عضوی از شورای امنیت سازمان ملل است که درگیر پرونده هستهای ایران نیز هست.
وزیر خارجه این کشور گفته است ایرلند متعهد به توافق هستهای و جلوگیری از اشاعه تسلیحات کشتار جمعی در جهان است و لذا باید گفتوگوی عمیقتری بین ایرلند، ایران و دیگر شرکا انجام شود.
در پی تصویب طرح بازگشایی سفارت ایرلند، وزارت خارجه این کشور فورا کاردار سفارت را به تهران خواهد فرستاد و در سال ۲۰۲۳ که سفارت به صورت کامل بازگشایی شد، سفیر نیز تعیین خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی، ایرلند قبل از تحریمهای آمریکا و در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۴۳ میلیون یورو صادرات به ایران داشت که این رقم پارسال به ۸.۵ میلیون یورو افت کرد.
در همین دوره، واردات ایرلند از ایران نیز از حدود دو میلیون یورو به زیر ۳۰۰ هزار یورو کاهش یافته است.
با استفاده از گزارشهای ایندپندنت، یورواستات/ ف.ق/ک.ر
خانواده نازنین زاغری از پایان حکم پنج سال زندان او در ۱۷ اسفند خبر میدهند

خانواده نازنین زاغری-رتکلیف روز سهشنبه ۱۲ اسفند با انتشار اطلاعیهای یادآوری کردند که حکم پنج سال زندان این شهروند ایرانی–بریتانیایی روز هفتم مارس (۱۷ اسفند) به طور رسمی پایان مییابد.
این اطلاعیه هشدار میدهد که جهان منتظر شنیدن این خبر است که آیا حکومت ایران نازنین زاغری را آزاد میکند و به او اجازه میدهد که به خانه خود در بریتانیا بازگردد، جایی که همسر و دختر خردسال او در انتظارش هستند.
از این رو خانواده خانم زاغری با همکاری شرکت هاول و دفتر عفو بینالملل در وستمینیستر و بیزواتر اقدام به تولید ویدئوهایی کردهاند که از روز ۲۶ فوریه منتشر شده و ۱۰ روز پایانی حکم زندان او را میشمارد.
این ویدئوهای شمارش معکوس حاوی اشعاری است که «اما تامپسون» و «اولیویا کلمن»، دو بازیگر سرشناس بریتانیایی، آنها را میخوانند و همینطور نامههای نازنین زاغری.
در ویدئویی که روز سهشنبه منتشر شد، اولیویا کلمن قطعه شعری از گلرخ ایرایی با عنوان «برای گیسو» را میخواند.
نازنین زاغری در فروردین ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران به اتهام جاسوسی بازداشت شد و چند سال در زندان بود. او هماکنون در حصر خانگی به سر میبرد. خانم زاغری همواره چنین اتهامی را رد کرده و بر بیگناهی خود تاکید داشته است.
سقوط دوباره صادرات نفت ایران بعد از چهار ماه افزایش متوالی

آمارهای جدید شرکتهای مشاوره انرژی و ردیابی نفتکشها نشان میدهد صادرات نفت ایران بعد از چهار ماه افزایش متوالی، در ماه فوریه به شدت سقوط کرده است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه ۱۲ اسفند با استناد به آمارهای شرکت مشاوره انرژی «اسویبی اینترنشنال»، میزان صادرات روزانه نفت ایران در ماه فوریه را ۲۳۸ هزار بشکه گزارش داده است.
آمارهای شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نشان میدهد صادرات نفت ایران از حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز طی ماه اکتبر پارسال به تدریج افزایش یافت و در ماه ژانویه به ۶۱۴ هزار بشکه در روز رسید.
متوسط صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۲۰ هزار بشکه در روز بوده است. این رقم در دوران پیش از تحریمها ۲.۵ میلیون بشکه بود.
افت صادرات نفت ایران به ۲۳۸ هزار بشکه در ماه فوریه در حالی است که دولت حسن روحانی در بودجه سال ۱۴۰۰ صادرات روزانه ۲.۳ میلیون بشکه نفت را گنجانده است.
با استفاده از گزارشهای رویترز و کپلر/ف.ق/ک.ر
ریچارد نفیو معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران شد

روز دوشنبه، ۱۱ اسفند، خبر رسید که دولت بایدن، ریچارد نفیو را به عنوان معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منصوب کرده است.
او که نویسنده کتاب معروف «هنر تحریمها» است، قرار است در سمت معاونت رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران انجام وظیفه کند.
ریچارد نفیو، مذاکرهکننده پیشین ایالات متحده آمریکا با ایران، محقق ارشد در دانشگاه کلمبیا و تحلیلگر ارشد مؤسسه بروکینگز است.
کتاب «هنر تحریمها»ی آقای نفیو به فارسی ترجمه شده و در میان دولتمردان جمهوری اسلامی شناخته شده است و مقامهای ایرانی از او با عنوان «معمار تحریمهای ایران» یاد میکنند.
آقای نفیو که در زمینه سنجش اثربخشی تحریمها بر کشورهای مختلف کار تحقیقی انجام میدهد، در مقطعی، در نوامبر سال ۲۰۱۸ از تأثیر احتمالی تحریمها بر حوزههای انساندوستانه در ایران ابراز نگرانی کرده بود.
خبر انتصاب او در دولت بایدن، روز سهشنبه واکنش منفی احمد نادری، نماینده تهران در مجلس، را به دنبال داشت که در پیامی توئیتری اینگونه نتیجهگیری کرده است که سیاست دولت بایدن در قبال ایران میتواند با سیاست جمهوریخواهان «همسو» باشد.
همزمان با خبر انتصاب جدید ریچارد نفیو، همچنین خبر رسید که خانم لیندزی فورد نیز به عنوان معاون وزیر دفاع در جنوب و جنوب شرق آسیا به دولت بایدن پیوسته است.
با استفاده از شبکه اندیشکده بروکینگز و توئیتر / پ.پ
انتخاب سردبیر
-
دنیای خودرو
تویوتا خودروی سال ۲۰۲۱ اروپا شد
-
گزارش تحقیقی
اقامتگاه کوهستانی و «محرمانه» رئیسجمهور ازبکستان
-
جشنوارهٔ برلین ۲۰۲۱
آغاز غریبترین دوره در ۷۱ سال
-
ارمنستان پس از جنگ
ارمنیهای غمگین و نخستوزیری که حالا باید با ارتش خود بجنگد
-
سیاست بینالملل
گفتوگوی پادکستی آنتونی بلینکن و هیلاری کلینتون درباره برجام
زیر ذرهبین
-
با توجه به وضعیت شاخصهای اقتصادی کنونی در ایران، گفته اسحاق جهانگیری علاوه بر ارائه تصویری اشتباه از عملکرد اقتصادی دولت، وضعیت معیشتی کنونی مردم را نیز عادی جلوه میدهد.