(rm) صدا | [ 4:15 mins ]
علی اشرف درویشیان، عضو هیات مدیره کانون نویسندگان ایران که به همراهی وکیل چند تن نویسندگان زندانی یوسف مولائی در همایش یک روزه ای به ابتکار حزب سبزها در بروکسل مقر اتحادیه اروپا تشکیل شده است در باره زندانیان سیاسی در ایران سخنرانی می پرازد، در مصاحبه با رادیوفردا می گوید انتخاب محمود احمدی نژاد به سمت ریاست جمهوری اسلامی را با توجه به نقش این مقام در نظام جمهوری اسلامی بی اهمیت توصیف می کند. وی می گوید تماس نویسندگان ایران با همکاران اروپائی آنها را از تلاشهای دیگران برای آزادی بیان آگاه می سازد. از سوی نمایندگان حزب سبزها در پارلمان اروپا فردا همایشی در بروکسل برگزار می شود که در آن چند شخصیت اجتماعی، سیاسی و هنری از ایران و اروپا شرکت دارند. عنوان این گردهمایی یک روزه «ایران پس از انتخابات» است.
شهرام میریان (رادیو فردا): پس از گذشت یک ماه از دیدار خانم آنجلیکا برن، نماینده پارلمان اروپا از حزب سبزهای آلمان از ایران، فردا همایشی یک روزه با عنوان «ایران، پس از انتخابات» در شهر بروکسل برگزار می شود. این گردهمایی دارای چهار بخش است که در هر بخش موضوع خاصی در پیوند با مسائل ایران مورد تجزیه و تحلیل شخصیتهای ایرانی و اروپایی قرار می گیرد.
نقد و بررسی نتایج انتخابات ریاست جمهوری، وضع و موقع حقوق بشر، دین و دولت و بالاخره آینده روابط ایران و اتحادیه اروپا، چهار موضوع عمده ای است که در همایش فردا در بروکسل مورد بررسی قرار می گیرد. خانم سیمین بهبهانی و آقای علی اشرف درویشیان از کانون نویسندگان ایران و آقای یوسف مولایی وکیل آقایان عباس امیر انتظام، ناصر زرافشان و اکبر گنجی از جمله شخصیتهایی هستند که از ایران به این گردهمایی دعوت شده اند. آقای درویشیان در مصاحبه با رادیو فردا از گردهمایی فردا می گوید.
علی اشرف درویشیان (بروکسل): من راجع به سانسور در ایران طی سالهای اخیر صحبت خواهم کرد و زندانیان سیاسی بخصوص کسانی که در رابطه با کانون نویسندگان ایران در زندان هستند.
ش. م: آقای درویشیان، به احتمال زیاد شما در طول صحبت هفت دقیقه ای خودتان فردا، راجع به آقای دکتر زرافشان و همین طور آقای گنجی و دیگر زندانیان صحبت خواهید کرد؟
علی اشرف درویشیان: بله، آنها هم هستند در صحبتهایم و یادی خواهم کرد از کسانی که در راه اندیشه و بیان در ایران، جانشان را فدا کردند و سیری در مشکلات و سختیهایی که کانون نویسندگان ایران با آن روبرو بوده.
ش. م.: آقای درویشیان، در دوران آقای خاتمی دیدیم که چه بر سر نویسندگان و به طور کلی اهل قلم آمد، حال پرسش من از شما این است که گمانی زنی شما نسبت به دوران آقای احمدی نژاد چگونه است؟
علی اشرف درویشیان: از آنجا که من اعتقاد دارم در سیستم جمهوری اسلامی رئیس جمهوران نقش عمده ای ندارند، من فکر می کنم این روند ادامه خواهد داشت، کمی سخت تر یا کمی مشکل تر خواهد بود اما می دانیم که در مملکت ما یک مراجع خاصی تصمیم گیریها زیر نظر آنهاست و در این بیست و پنج، شش سال همانها تصمیم گرفتند. بنابراین آمدن و رفتن رئیس جمهوری ها به نظر من آن طور که برخی تصور می کنند خیلی مهم نیست. اینها به قولی بهترینشان که آقای خاتمی بوده، یک تدارکاتچی هستند.
ش. م.: آقای درویشیان این رفت و آمد هنرمندان به خارج چه تاثیری می تواند در پیش برد کار هنرمندی مثل شما داشته باشد؟
علی اشرف درویشیان: آمدن به خارج به وضعیت اهل قلم در کشورهایی به جر کشورهای خودمان با ایشان آشنا می شویم و روبرو می شویم و می بینیم واقعا به چه مراحلی رسیده اند و چطور توانسته اند سد سانسور را بشکنند و بتوانند آزادانه مطالب خودشان را بنویسند. مثلا من قبل از این که به ترکیه سفر کنم، جدا نمی دانستم که در ترکیه سانسور قبل از چاپ کتاب وجود ندارد و این برایم خیلی عجیب بود. در حالی که ما 38 سال است که در کانون نویسندگان ایران مبارزه می کنیم که به این مرحله برسیم. اینها برای ما مهم است که چه کشورهایی به مراحلی رسیده اند که ما هنوز باید سالها مبارزه کنیم تا به آنجا برسیم.
ش. م.: آقای درویشیان آیا در شما این نگرانی وجود دارد که به هنگام بازگشت به تهران مزاحمتهایی برای شما بوجود بیاید؟
علی اشرف درویشیان: این نگرانیها به هر حال همیشه با ما هست. حالا نمی دانیم چه پبش بیاید. به هر حال آماده هستیم برای هر نوع مشکلاتی.