لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۴

اعلام حالت فوق‌العاده بین‌المللی؛ شمار تلفات کرونا به ۲۱۳ نفر رسید‎


یک کارگر چینی در حال ضدعفونی کردن یکی از روستاها
یک کارگر چینی در حال ضدعفونی کردن یکی از روستاها

خبرگزاری رویترز گزارش داده که تعداد قربانیان ویروس کرونا به ۲۱۳ نفر رسیده است.

تاکنون بیش از ۹۸۰۰ نفر در سطح جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند که وضعیت ۱۵۲۷ نفر از آنها وخیم اعلام شده است.

بر اساس این گزارش همچنین علاوه بر این افراد، بیش از ۱۵۲۰۰ نفر هم مشکوک به ابتلا به این ویروس هستند. تمام کسانی که تاکنون فوت کرده‌اند، در کشور چین ساکن بوده‌اند.

در همین حال، امروز دولت بریتانیا تایید کرد که دو نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

دولت ایتالیا هم در پی تایید ابتلای دو گردشگری چینی که به شهر رم سفر کرده‌اند، اعلام وضعیت اضطراری کرده است.

سازمان بهداشت جهانی در پایان جلسه کمیته حالت فوق‌العاده خود در روز پنجشنبه ۱۰ بهمن، در مورد شیوع ویروس کرونا حالت فوق‌العاده بین‌المللی اعلام کرد.

تئودور آدانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، گفت: «اگر این ویروس در کشوری با نظام بهداشتی ضعیف‌تر شیوع پیدا می‌کرد، نمی‌دانیم چه خساراتی ممکن بود رخ دهد».

سازمان بهداشت جهانی در پایان نشست روز پنجشنبه خود در ژنو، خواستار کمک به کشورها برای مقابله با شیوع این ویروس شد و بدین منظور حالت فوق‌العاده برای بهداشت عمومی در سطح بین‌المللی اعلام کرد.

با افزایش هشدارهای بین‌المللی، خارج کردن اتباع خارجی از شهر ووهان چین، مرکز شیوع این ویروس، ادامه دارد و این افراد به محض ورود به کشور خود قرنطینه می‌شوند.

بسیاری از شرکت‌های بزرگ بین‌المللی در حال تعطیل کردن فعالیت خود در چین هستند و همزمان با هشدار بسیاری از کشورها در مورد سفر به چین بسیاری از خطوط هوایی پروازهای خود به این کشور را متوقف کرده و یا کاهش داده‌اند.

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از تعداد مبتلایان به بیماری سارس در فاصله سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ بیشتر است و پیش‌بینی می‌شود که این بحران بهداشتی به اقتصاد چین ضربه بزرگی بزند.

در همین حال، تحت تاثیر نگرانی‌ها در مورد پیامدهای اقتصادی بالقوه شیوع ویروس کرونا در سطح جهان بهای نفت در روز پنجشنبه کاهش یافت و احتمال برگزاری اجلاس زودرس اوپک نیز مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای هر بشکه نفت برنت با ۹۰ سنت (معادل ۱.۵ درصد) کاهش به زیر ۵۹ دلار و بهای نفت آمریکا نیز با حدود ۷۱ سنت (معادل ۱.۳۳درصد) کاهش به ۵۲.۶۰ دلار رسید.

در روزهای اخیر همزمان با بررسی پیامدهای این وضعیت برای اقتصاد چین و جهان و به خصوص میزان تقاضای نفت، در مجموع بهای این محصول در وضعیت با ثباتی بود هر چند به نازلترین میزان طی سه ماهه اخیر کاهش یافته است.

ولی افزایش تلفات ناشی از این ویروس و شیوع آن به سراسر چین و شمار دیگری از کشورها نگرانی‌ها را افزایش داده و بهای سهام کاهش یافته است.

جدول بین‌المللی بهای سهام نشان می‌دهد که تحت تاثیر کاهش ارزش سهام در بازارهای آسیایی و به دنبال آن در بازارهای اروپایی، متوسط نرخ سهام ۰.۵ درصد تنزل پیدا کرده است.

تاماس وارگا از شرکت کارگزاری نفتی «پی‌وی‌ام» به خبرگزاری رویترز گفت: «نگرانی‌ها در مورد پیامدهای اقتصادی شیوع این ویروس بالاخره خود را نشان داده و در عین حال همیشه در نیمه اول سال میلادی میزان تقاضا برای نفت اوپک پایین است».

او افزود: «اکنون سئوال این است که این وضعیت روی میزان تقاضا در نیمه دوم سال که در مجموع خوب بود چه تاثیری خواهد گذاشت. انتظار می‌رود که تولید ناخالص ملی چین در سال جاری در حد قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد و این روی میزان تقاضای چین و جهان برای نفت تاثیرخواهد گذاشت».

الیور جیکوب، از شرکت مشاوره نفتی «پترو متریکس»، نیز گفت: «تنها چیزی که می‌تواند این وضعیت را تغییر دهد برگزاری اجلاس اضطراری اوپک است. کاهش تولید نفت لیبی کافی نیست و فقط کاهش بیشتر در میزان تولید اوپک می‌تواند اوضاع را تغییر دهد».

وزیر انرژی الجزایر روز چهارشنبه گفت احتمال برگزاری اجلاس اوپک در ماه فوریه به جای مارس محتمل است.

یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش بهای نفت در روزهای اخیر حجم بالای ذخیره نفت خام در انبارهای آمریکاست. اداره انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که میزان این ذخایر هفت برابر پیش بینی‌های بازار است.

XS
SM
MD
LG