لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ تهران ۱۰:۲۲

خبرهای کوتاه

"تخلف قائم مقام قالیباف در شهرداری تهران ۱۳۰۰ میلیارد تومان است"

عیسی شریفی (نفر وسط)، مدیر ارشد دوره قالیباف (نفر اول از راست) که ابتدا اتهامش مالی و سپس جاسوسی اعلام شد.

محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای شهر تهران گفته است پرونده تخلف عیسی شریفی، قائم مقام محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران ۱۳۰۰ میلیارد تومان است.

او در گفت‌وگو با وب‌سایت اعتمادآنلاین که روز شنبه اول شهریور منتشر شده، با اشاره به اینکه پرونده آقای شریفی در سازمان قضایی نیروهای مسلح بررسی می‌شود، با انتقاد تلویحی از این موضوع گفت تخلفات این فرد در قالب اداری انجام شده است، نه نظامی.

آقای حق‌شناس همچنین گفت در این پرونده اعلام شده که مقداری پول به خارج از کشور منتقل شده ولی توضیح بیشتری در این زمینه نداد.

عیسی شریفی که مهم‌‌ترین مدیر اجرایی دوران شهرداری محمدباقر قالیباف در تهران بود، شهریور سال ۹۶ بازداشت شد. مقام‌هایی قضایی می‌گویند تاکنون ۴۰ جلسه از دادگاه رسیدگی به پرونده عیسی شریفی برگزار شده ولی جزییاتی درباره آن منتشر نکرده‌اند.

قوه قضاییه ابتدا اتهامات عیسی را شریفی را مالی و سپس جاسوسی اعلام کرد.

محمدجواد حق‌شناس همچنین با اشاره به پرونده رشوه ۶۵ میلیارد تومانی گفت این مبلغ به برادر ابوالفضل موسوی، نماینده یزد در مجلس دهم که عضو فراکسیون امید پرداخت شده است.

او گفت در این پرونده بین ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومانی مطرح است و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران بدهی این برادر نماینده مجلس را بخشیده است.

پرونده رشوه ۶۵ میلیارد تومانی توسط مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس یازدهم مطرح شد.

به گفته آقای میرسلیم این میزان رشوه در سال ۹۵ و برای جلوگیری از تحقیق و تفحص مجلس دهم از مدیریت شهرداری تهران پرداخت شده است.

سخنگوی قوه قضاییه ایران تایید کرده است که یک نماینده سابق مجلس در این زمینه بازداشت شده است.

محمدباقر قالیباف که اکنون رئيس مجلس است، از آقای میرسلیم و سه روزنامه‌نگار که اخبار این پرونده را پیگیری کرده‌اند، شکایت کرده است.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

وکیل خانواده مهسا: دادگاه حامدی و محمدی یکی از عجیب‌ترین دادگاه‌های کشور است

الهه محمدی (سمت راست) و نیلوفر حامدی؛ روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در ارتباط با پوشش خبری پرونده جان‌باختن مهسا امینی

صالح نیکبخت، حقوقدان، دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار بازداشت‌شده در ارتباط با پوشش خبری پرونده جان‌باختن مهسا امینی، را «یکی از عجیب‌ترین دادگاه‌های کشور بعد از دادگاه‌های خلخالی» توصیف کرد.

آقای نیکبخت که وکالت خانواده مهسا امینی را نیز برعهده دارد روز شنبه ششم خرداد درباره دادگاه خبرنگاران روزنامه‌های «هم‌میهن» و «شرق» به سایت «امتداد» گفت که دادگاه‌ رسیدگی به اتهامات آن‌ها پس از دادگاه‌های خلخالی یکی از عجیب‌ترین دادگاه‌های کشور است. چون متهمان جز اینکه گزارش‌هایی را در مورد مرگ مهسا (ژینا) امینی طبق رسالت حرفه‌ای خود منتشر کردند، هیچ اقدامی نداشته‌اند.»

دادگاه‌های صادق خلخالی، حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب، در سال‌های نخست استقرار جمهوری اسلامی یکی از جنجال‌برانگیزترین دادگاه‌های تاریخ ده‌های گذشته در ایران است. او احکام اعدام شمار زیادی از سیاستمداران حکومت پیشین و فعالان سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی را در مدت کوتاهی صادر و بلافاصله اجرا کرد.

صالح نیکبخت در ادامه گفت‌وگوی خود با امتداد افزود که حتی اگر گزارش‌های خبرنگاران شرق و هم‌میهن «متضمن مسائلی چون نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و دیگر موارد باشد، چنین اتهاماتی مستحق بازداشت هشت ماهه آن‌ها با عنوان بازداشت موقت نبوده زیرا قانونگذار برای این گونه جرائم، حداکثر یک ماه بازداشت موقت و قابل تمدید برای یک ماه دیگر در نظر گرفته است.»

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه «شرق» اندکی پس از انتشار خبر جان‌باختن مهسا امینی و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هم‌میهن» پس از تهیه گزارش از مراسم تشییع مهسا امینی در آرامستان سقز بازداشت شدند.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی پس از بیش از هفت ماه بازداشت آنها، ششم اردیبهشت اتهام این دو روزنامه‌نگار را «همکاری با دولت متخاصم امریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان کرد.

با وجود این که دادگاه رسیدگی به اتهامات نیلوفر حامدی و الهه محمدی قرار است به ترتیب در روزهای هشتم و نهم خرداد برگزار شود، به گفته خانواده آن‌ها تا روز ششم خرداد وکلای آن‌ها نتوانسته‌اند با موکلین خود ملاقات و گفت‌وگو کنند.

با استفاده از گزارش‌های امتداد و رادیوفردا؛ ف.ع/ پ.پ

نخل طلای جشنواره هفتاد و ششم کن به فیلمساز زن فرانسوی رسید

ژوستن تریه، کارگردان فرانسوی

ژوستَن تریه، کارگردان فرانسوی، با دریافت نخل طلای هفتاد و ششمین دوره جشنواره فیلم کن به سومین زن در تاریخ تبدیل شد که مهم‌ترین جایزه این رویداد سینمایی معتبر را به دست می‌آورد.

مراسم اختتامیه جشنواره کن شامگاه ششم خرداد برگزار شد و هیئت داوران به ریاست روبن اوستلند، کارگردان سوئدی، جایزه نخل طلا را به فیلم «آناتومی یک سقوط» ساخته خانم تریه اهدا کرد که درامی دادگاهی دربارهٔ یک رمان‌نویس مشهور است که به قتل همسرش متهم می‌شود.

پیش از این جین کمپیون برای فیلم «پیانو» و جولیا دوکورنو برای فیلم «تیتان» کارگردان‌های زنی بودند که جایزه نخل طلا را دریافت کرده بودند.

در این دوره از جشنواره، جایزه بزرگ هیئت داوران به فیلم «منطقه تحت نظر» ساخته جاناتان گلیزر، فیلمساز بریتانیایی، رسید که داستان علاقه یک افسر آلمان نازی به همسر فرمانده اردوگاه آشوویتس را روایت می‌کند.

کوجی یاکوشو، بازیگر ژاپنی، برای بازی در فیلم «روزهای عالی» ساخته ویم وندرس، فیلمساز سرشناس آلمانی، جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد. زر امیرابراهیمی، بازیگر ایرانی، این جایزه را به او اهدا کرد.

جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن هم به مروه دِزدار، بازیگر اهل ترکیه، برای حضور در فیلم «دربارهٔ علف‌های خشک» به کارگردانی نوری بیلگه جیلان رسید.

تران آن هونگ، فیلمساز ویتنامی-فرانسوی، جایزه بهترین کارگردانی این دوره جشنواره کن را برای فیلم «اشتیاق دودین بوفان» دریافت کرد.

همچنین جایزه بهترین فیلمنامه به یوجی ساکاموتو، سینماگر ژاپنی، برای فیلم «هیولا» و جایزه هیئت داوران به «برگ‌های افتاده» ساخته آکی کوریسماکی، فیلمساز فنلاندی، اهدا شد.

هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن ۲۶ اردیبهشت آغاز شد و «آیه‌های زمینی» ساخته مشترک علی عسگری و علیرضا خاتمی تنها نماینده ایران در برنامه رسمی بود که در بخش «نوعی نگاه» به نمایش درآمد.

سیل در خراسان شمالی دست‌کم ۴ کشته برجای گذاشت

در پی وقوع سیل در شهرستان‌های فاروج و شیروان استان خراسان شمالی طی شامگاه شنبه دست‌کم چهار تن جان باختند و خسارات گسترده‌ای به منازل مردم و زیرساخت‌های این منطقه وارد شد.

ابوالفضل محبان٬ مدیرعامل هلال‌احمر خراسان شمالی، بامداد یکشنبه هفتم خرداد ماه گفت که در پی وقوع بارش‌های رگباری در جنوب و جنوب شرق استان خراسان شمالی، از عصر شنبه مناطقی از شهرستان‌های اسفراین، شیروان و فاروج شاهد وقوع سیلاب‌های ناگهانی بودند که در اثر آن «تاکنون ۴۰۰ نفر دچار حادثه شده‌اند و ۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند».

همزمان غلامرضا شفیق، سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی، نیز بامداد یکشنبه با تایید جان باختن دست‌کم ۴ تن در سیل شیروان، گفت که بارش شدید باران طی مدت ۲۰ دقیقه در شامگاه شنبه موجب جاری شدن «سیلاب به ارتفاع چهار متر» در رودخانه «روستای استاد شهرستان فاروج» شد و خسارات مالی و جانی به بار آورد.

به گفته این مقام استان خراسان شمالی، روستاهای «استاد»، «خسرویه» و «چوکانلوی» شهرستان فاروج در جریان سیل شامگاه شنبه بیشترین خسارت را متحمل شدند و نیروهای امدادی تاکنون پیکر بی‌جان دو تن از اهالی این روستاها را پیدا کرده‌اند اما عملیات جستجو همچنان ادامه دارد.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی افزود که در شهرستان شیروان نیز شدت سیل به حدی بوده است که دو سرنشین یک خودرو در روستای «گلیان» این شهرستان در سیلاب غرق شدند و ۱۸ دستگاه خودروی دیگر نیز طعمه سیلاب شده‌اند.

در همین حال دولت اسماعیل‌زاده، فرماندار شیروان، اعلام کرد که علاوه بر جان‌باختگانی که پیکرشان پیدا شده، از احتمال افزایش قربانیان سیل خبر داد و گفت که چندین نفر از اهالی روستای گلیان را سیل برده و عملیات جستجو در این منطقه ادامه دارد.

«عبور» سه کشتی جنگی چین از تنگه تایوان

ناو هواپیمابر چین (عکس از آرشیو)

در حالی که تنش نظامی بین چین و تایوان ادامه دارد، وزارت دفاع تایوان روز شنبه ۶ خرداد اعلام کرد عبور سه کشتی جنگی چینی از جمله ناو هواپیمابر شاندونگ را در تنگه تایوان رهگیری کرده است.

این وزاتخانه می‌گوید ناو شاندونگ در میانه روز در مسیر شمالی تنگه حرکت می‌کرد و به خط حائلی «چسبیده بود» که مرز غیررسمی بین قلمروهای دو کشور است.

در بیانیه کوتاه وزارت دفاع تایوان آمده است که نیروهای نظامی این کشور این گروه از کشتی‌های چینی را با کشتی‌ها و هواپیماهای خود زیر نظر گرفت و «پاسخ مقتضی» داد.

به گزارش رویترز، وزارت دفاع چین حاضر به اظهار نظر نشد و نیروهای مسلح این کشور هم در حساب‌های رسمی شبکه‌های اجتماعی خود در این باره سکوت کرد.

ناو هواپیمابر شاندونگ که ساخت خود چین است و از سال ۲۰۱۹ به آب انداخته شده است، ماه گذشته در یک مانور نظامی در نزدیکی آب‌های سرزمینی تایوان در اقیانوس آرام غربی شرکت داشت.

در ماه مارس سال گذشته و چند ساعت پیش از دیدار روسای جمهور تایوان و آمریکا، ناو شاندونگ از تنگه تایوان عبور کرده بود.

وزارت دفاع تایوان روز شنبه همچنین خبر داد که طی ۲۴ ساعت گذشته هشت هواپیمای جنگی چین از خط مرزی تنگه تایوان عبور کرده‌اند.

چین ادعا می‌کند جزیره تایوان بخشی از خاک این کشور است و هرگز استفاده از زور را برای بازگرداندن آن تحت اختیار خود رد نکرده است.

از سوی مقابل، تسای اینگ ون رئیس جمهور تایوان ادعای حاکمیت چین را قویا زیر سوال می‌برد و می‌گوید فقط مردم تایوان می‌توانند درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند.

چین نزدیک به یک‌ونیم میلیون پُست منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی را حذف کرد

اداره فضای مجازی چین از حذف ۱.۴ میلیون پست (محتوای) منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی طی دو ماه گذشته خبر داد.

این نهاد دولتی چین مدعی شده است که پست‌های حذف شده حاوی «اطلاعات نادرست، سودجویی‌های غیرقانونی، حسابهای اینترنتی جعلی مقامات و نهادهای دولتی و موارد دیگر» بوده است.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد اداره فضای مجازی چین همچنین از حذف ۶۷ هزار حساب کاربری در فاصله ۱۰ مارس تا ۲۲ مه خبر داده است.

این گزارش می‌افزاید از سال ۲۰۲۱ دولت چین کارزار «پاکسازی فضای مجازی» را با هدف قرار دادن میلیاردها حساب کاربری به راه‌انداخته تا دولت کنترل آسانتری بر فضای مجازی داشته باشد.

رویترز می‌نویسد آخرین دور سرکوب اینترنتی در چین مربوط به برخی شبکه‌های اجتماعی محبوب در این کشور مانند «وی‌چت»، «دوئین» و «ویبو» است؛ شبکه‌هایی که بیشتر برای انتشار اخبار و اطلاعات توسط کاربران غیردولتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چین بصورت گسترده‌ای با بازداشت شهروندان منتقد حزب کمونیست و سانسور اطلاعاتی که از نظر دولت پکن «حساس» است، سعی در کنترل فضای مجازی و جامعه می‌کند.

اداره فضای مجازی چین مدعی شده است از ۶۷ هزار حساب کاربری مسدود شده، هشت هزار مورد مربوط به کاربرانی بوده که «اطلاعات نادرست، زیانبار و شایعات» منتشر کرده بودند.

این گزارش همچنین می‌افزاید ۹۳۰ هزار حساب کاربری دیگر نیز با مجازاتهای دیگری مانند حذف همه فالوورها، تعلیق یا لغو امتیازات سودآوری مواجه شده‌اند.

اخیرا نیز اداره فضای مجازی چین اعلام کرد ۱۰۰ هزار حساب کاربری را که «اخبار جعلی» منتشر می‌کردند را مسدود کرده است.

هیئت فنی عربستان سعودی برای بازگشایی سفارت وارد دمشق شد

سفارت عربستان در دمشق (عکس از آرشیو)

خبرگزاری رسمی عربستان می‌گوید، یک هیئت فنی این کشور روز شنبه ششم خرداد جهت مذاکره درباره بازگشایی دوباره سفارت و از سرگیری روابط دیپلماتیک با حکومت سوریه وارد دمشق، پایتخت این کشور، شد.

طبق این گزارش، هیئتی به سرپرستی غازی بن رافع العنزی، از مقامات وزارت امور خارجه عربستان، با ایمن سوسن، دستیار وزیر امور خارجه سوریه ، در مقر وزارت امور خارجه سوریه در دمشق دیدار و گفت‌وگو کرد.

ایمن سوسن در دیدار گفته است، وزارت خارجه سوریه کاملاً آماده است تا تمام اقدامات لازم را برای تسهیل کار این تیم فنی ارائه دهد.

عربستان سعودی و سوریه ماه گذشته برای از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دوکشور به توافق رسیدند.

در همین زمینه، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در نخستین حضور خود در اتحادیه عرب پس از ۱۲ سال، هفته گذشته در نشست سران اتحادیه عرب در جده سخنرانی کرد، و همچنین با محمد بن‌ سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و شماری از رهبران کشورهای عضو اتحادیه دیدارهای جداگانه انجام داد.

رسانه‌ها از برخورد گرم و صمیمانه رهبران کشورهای عرب با بشار اسد خبر دادند.

عضویت دمشق در اتحادیه عرب به دنبال آغاز اعتراضات سراسری در سوریه و سرکوب خشونت‌بار این اعتراضات توسط حکومت بشار اسد در سال ۲۰۱۱ به حالت تعلیق درآمد.

در جریان جنگ داخلی در سوریه در ۱۲ سال گذشته بیش از ۳۵۰ هزار نفر کشته و میلیون ها نفر آواره شدند.

استقلالی‌ها در تب‌وتاب تمدید با ساپینتو

ریکاردو ساپینتو، سرمربی پرتغالی استقلال

در آستانۀ فینال جام حذفی فوتبال ایران بین تیم‌های استقلال و پرسپولیس، دغدغۀ اصلی آبی‌پوشان تمدید قرارداد سرمربی‌شان است.

استقلال در فصل‌های اخیر، تنش‌های فراوانی را به دلیل ابهام‌های قرارداد سرمربیان خود از سر گذرانده است. جنجال قرارداد استراماچونی، دو فصل کامل این تیم را رها نکرد.

فرهاد مجیدی هم به رغم تأکید مصطفی آجورلو، مدیرعامل وقت باشگاه، مبنی‌بر تمدید قرارداد، پس از قهرمانی بدون شکست، روانۀ امارات شد.

ریکاردو ساپینتو، سرمربی فعلی استقلال، با وجود ناکامی در مسیر قهرمانی لیگ برتر، تیمش را در جام حذفی به فینال رسانده است تا در شهرآورد صد و یکم مقابل پرسپولیس قرار بگیرد.

سرپرست مدیرعاملی استقلال در ورزشگاه آزادی و در پاسخ به نگرانی‌ها و درخواست‌های مکرر هواداران این تیم گفت: «وکیل ساپینتو تا دو روز دیگر برای تمدید به تهران می‌آید.»

اظهارات حجت کریمی به این معنا است که وکیل ساپینتو حالا باید در تهران باشد. او در مصاحبه دیگری گفته: «بعد از جلسه با ساپینتو، به این موضع مشترک رسیدیم که مشکلی برای ادامه همکاری نیست و به همین خاطر در امارات با نماینده آژانس نقل و انتقالاتی ساپینتو دیدار کردم.»

قرارداد دو ساله ساپینتو با استقلال، بند تمدید دارد که هنوز فعال نشده است. آبی‌ها در دوران سرمربی‌گری او سوپرجام را بردند. در لیگ برتر نیز پس از پرسپولیس و سپاهان سوم شدند.

این تیم روز دهم خرداد در استادیوم آزادی برای فتح جام حذفی و جبران شکست لیگ، مقابل پرسپولیس به میدان می‌رود.

ساپینتو که از حمایت گسترده هواداران استقلال برخوردار است، برای ادامه فعالیت خود در ایران طبق گزارش خبرگزاری ایرنا، سه شرط گذاشته است: «تسویه حساب با خودش، دستیارانش و بازیکنان، برخورداری از دو زمین مناسب برای تمرینات، به دلیل ناکافی بودن زمین اردوگاه ناصر حجازی».

شرط نهایی‌اش هم «پرداخت به‌ موقع حقوق بازیکنان در فصل آینده» است. او برای اجرای این تعهدات، خواستار ضمانت باشگاه شده است.

بر اساس گزارش «خبر ورزشی»، قرارداد او ۶۰۰ هزار یورو بود که با تمدید برای فصل آینده به ۷۲۰ هزار یورو افزایش خواهد یافت. همچنین در صورت رضایت مدیرعامل ۱۰۰ هزار یورو به قرارداد او اضافه خواهد شد.

ساپینتو برای بردن سوپرجام ۱۵ هزار یورو پاداش گرفت. در صورت قهرمانی جام حذفی ۵۰ هزار یورو و برای قهرمانی فصل بعدی لیگ برتر نیز ۱۰۰ هزار یورو پاداش دریافت خواهد کرد.

او پس از راه‌یابی به فینال جام حذفی، یادداشتی احساسی در اینستاگرام منتشر کرد. در بخشی از پیام ساپینتو خطاب به هوادارانش آمده است:‌ «حمایت تمام‌عیاری که نشان داده‌اید قلبم را لبریز از غرور می‌کند. منظره‌ای که ساختید در دلم نقش بست. از روی سکوها ستایش‌مان کردید و به ما خون رساندید. حمایت شما نیروی محرکۀ ماست. اما به پایان سفر نرسیده‌ایم. یک قله داریم با یک جام. قول می‌دهم برای شما که بهترین هواداران دنیایید، سنگ تمام بگذاریم.»

این مربی ۵۰ ساله که عضو تیم ملی پرتغال بوده، در کشورش سابقۀ هدایت تیم‌های معتبری از جمله اسپورتینگ لیسبون و براگا را دارد.

نشستن روی نیمکت آترومیتوس یونان، واسکودوگامای برزیل، ستاره سرخ بلگراد، لژیا ورشو در لهستان، استاندارد لیژ بلژیک و گازیانتپ ترکیه نیز بخش‌های دیگری از کارنامه مربی‌گری ساپینتو در این سال‌ها است.

راجر واترز پوشیدن لباس شبیه نازی‌ها در کنسرتش را «بیانیه‌ای علیه فاشیسم» عنوان کرد

راجر واترز

راجر واترز، خواننده بریتانیایی و یکی از مؤسسان گروه پینک فلوید، در واکنش به جنجال‌های کنسرت اخیرش در شهر برلین گفت که هدفش از پوشیدن لباسی شبیه به اونیفرم نازی‌ها روی صحنه، نمایش بیانیه‌ای «کاملاً واضح» علیه فاشیسم، بی‌عدالتی و تعصب بوده است.

او در بیانیه‌ای که متن آن در صفحۀ توئیرش نیز منتشر شده است دربارۀ بازتاب‌های این حرکت خود گفته تلاش برای تغییر دادن این جزئیات به هر چیز دیگر «ریاکارانه» است و با انگیزه‌های سیاسی انجام می‌شود.

پوشیدن اونیفرمی شبیه به لباس نازی‌ها توسط خواننده ۷۹ ساله باعث شد پلیس آلمان روز پنجم خرداد اعلام کند که اداره امنیت دولتی تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده است و شاید دادستان برلین هم وارد ماجرا شود.

مارتین هلویگ، بازرس ارشد پلیس برلین گفت لباس واترز نیز که شبیه اونیفورم نازی‌ها بود، ممکن است در ردیف اقدام به عمل «فتنه‌انگیز» مورد تحقیق قرار گیرد.

در معرض دید قرار دادن نمادها، پرچم و اونیفرم‌های نازی‌ها در آلمان ممنوع است و یک سخنگوی پلیس این کشور گفته است لباسی که راجر واترز پوشیده بود، این قابلیت را داشته که «جایگاه قربانیان را خدشه‌دار کند و خشونت و حکومت مستبدانه رژیم نازی را تأیید، تکریم یا توجیه کند» و به این شکل «آرامش عمومی» را بر هم بزند.

در لباس آقای واترز در کنسرت سالن مرسدس بنز برلین نشانی با دو پتک متقاطع شبیه به صلیب شکسته دیده می‌شد که در فیلم «دیوار» محصول ۱۹۷۹ نیز به‌چشم می‌خورد. این فیلم بر اساس آلبوم مشهور پینک فلوید ساخته شده است.

او می‌گوید به نمایش گذاشتن یک «هوچی فاشیست نامتعادل» از زمان نمایش فیلم «دیوار» یکی از اجزای کنسرت‌هایش بوده است.

در کنسرت برلین تصویری از مهسا امینی به عنوان قربانی «پلیس امنیت اخلاقی» جمهوری اسلامی، جرج فلوید آمریکایی که در «مینیاپولیس کشته شد»، آنه فرانک، دخترک یهودی هلندی که در دوران نازی‌ها جان باخت و همچنین شیرین ابوعاقله، خبرنگار آمریکایی-فلسطینی که بهار پارسال در شلیک نیروهای ارتش اسرائیل در کرانه باختری کشته شد، به نمایش درآمد.

در حالی که دولت و رسانه‌های اسرائیل خواننده گروه پینک فلوید را سرزنش کرده‌اند، رویترز گزارش داده که کاربران شبکه‌های اجتماعی از راجر واترز دفاع کردند و نوشتند اجرای او در کنسرت برلین، بازسازی صحنه‌های هجوآمیز فیلم «دیوار» با حضور باب گلداف بوده و راجر واترز در کنسرت‌های قبلی خود نیز همین لباس را پوشیده بود.

پس از آن که گروه‌های یهودی از جمله شورای مرکزی یهودیان راجر وارتز را به «یهودی‌ستیزی» متهم کردند، شهرهای دیگر آلمان مانند مونیخ، فرانکفورت و کلن سعی کردند کنسرت‌های این خواننده را لغو کنند.

راجر واترز این اتهام‌ها را رد کرده و تلاش برای لغو کنسرت‌هایش ناموفق بوده است. در وب‌سایت او همچنان یکشنبه هفتم خرداد به عنوان تاریخ کنسرت جدیدش در شهر فرانکفورت به چشم می‌خورد.

این خواننده مشهور سبک راک ده‌ها سال است مواضع صریح و تندی علیه سیاست اسرائیل در قبال فلسطینیان و اشغال اراضی فلسطینی دارد و با دفاع از بایکوت و منزوی کردن اسرائیل در عرصه‌های مختلف، در یک جنبش هوادار فلسطینیان با نام بی‌دی‌اس فعالیت می‌کند.

دادستان شهرری منکر برخورد «گلولۀ جنگی یا پوکه گاز اشک‌آور» به سر ابوالفضل امیرعطایی شد

ابوالفضل امیرعطایی، نوجوان ۱۶ ساله و از مجروحان اعتراضات سراسری ایران پس از هشت ماه در بیمارستان جان باخت

در حالی‌که ابوالفضل امیرعطایی، نوجوان ۱۶ ساله، به شهادت شاهدان عینی و نزدیکانش هشت ماه بعد از اصابت گلولۀ گاز اشک‌آور به سرش در جریان اعتراض‌های پارسال جان باخت، دادستان شهرری مدعی شد «هیچ نیروی پلیس و یا حافظ امنیتی» هنگام این اتفاق در محل حاضر نبوده است.

مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز شنبه ششم خرداد به نقل از مهدی رحیمی نوشت بر اساس «معاینات» و «تحقیقات» مشخص شده جسم سختی که به سر ابوالفضل امیرعطایی برخورد کرده بود، «گلوله جنگی یا پوکه گاز اشک‌آور» نبوده و پزشکی قانونی در حال بررسی پرونده است.

دادستان شهرری همچنین گفته هیچ شکایتی از سوی والدین و یا اقوام ابوالفضل امیرعطایی ثبت نشده است.

با این حال، نزدیکان خانواده این نوجوان به رادیو فردا گفتند نیروهای امنیتی در بیمارستان هفتم تیر از خانواده او تعهد گرفته‌ بودند که از سپاه، بسیج و نیروی انتظامی شکایت نکنند تا فرزندشان مشمول بیمه شود.

ابوالفضل امیرعطایی ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در شهرری مجروح شد و هشت ماه بعد در پنجم خرداد ۱۴۰۲ در بیمارستان جان باخت. او پنج ماه در بیمارستان هفتم تیر بستری بود.

یک شاهد عینی به رادیو فردا گفته است که مأموران گاز اشک‌آور را از فاصله یک متری، مستقیم به سر ابوالفضل شلیک کردند.

همچنین نزدیکان خانواده این نوجوان گفتند که همین شلیک، ابتدا نیمی از جمجمۀ او را از بین برد و هشت ماه بعد به جان باختن ابوالفضل امیرعطایی منجر شد.

مادر ابوالفضل ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود از فرزندش منتشر کرده بود که چشمانش را حرکت می‌داد و در پاسخ به مادرش انگشت دستش را تکان می‌داد. این نوجوان ۱۶ ساله چند روز بعد از انتشار این ویدئو در حالی جان باخت که خانواده‌اش به ادامۀ درمان او امیدوار بودند.

آمار دقیقی از کشته‌شدگان اعتراضات بعد از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت‌ارشاد در دست نیست. رادیوفردا تاکنون توانسته است هویت بیش از ۳۶۱ جان‌باخته را راستی‌آزمایی و منتشر کند.

ورود ریزگردها از کشورهای همسایه دوباره زندگی در غرب ایران را مختل کرد

آمارهای رسمی حاکی است مناطق بحرانی در کشور برای ریزگردها به ۴۳ درصد افزایش یافته است

ورود ریزگردها و غبار محلی در استان‌های غربی کشور بار دیگر زندگی در این مناطق را مختل کرده است.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا،‌ ششم خرداد اعلام کرد که استان‌ خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی روزهای شنبه و یکشنبه با کاهش کیفیت هوا روبه‌رو می‌شوند.

در پی بروز این پدیده، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال آسیب به تأسیسات حساس به گردوغبار و احتمال تأخیر در پروازها وجود دارد.

ورود ریزگردها به کشور همچنین در تهران نیز منجر به خیزش خاک و کاهش کیفیت هوا خواهد شد.

کانون‌های اصلی سامانه گرد و غبار در کشورهای همسایه غربی ایران است. با این حال، به گفته کارشناسان، کانون‌های داخلی ریزگردها نیز در ایران به سرعت در حال گسترش است.

پیشتر سازمان منابع طبیعی اعلام کرده بود که تعداد استان‌های بیابانی ایران از ۱۴ مورد در آغاز برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله، اکنون به حدود ۲۱ استان و مناطق بحرانی برای ریزگردها نیز به ۴۳ درصد افزایش یافته است.

تغییر شرایط اقلیمی، بروز خشکسالی‌های متعدد، مدیریت نادرست منابع آب و خاک، کاهش پوشش گیاهی و بهره‌برداری غیرعلمی از اراضی زراعی، مهم‌ترین عوامل فرسایش خاک و بروز طوفان‌های گرد و غبار و ریزگرد است.

با وجود همه هشدارها، به دلیل عدم تدبیر کشورهای منطقه از جمله ایران، در طول سال‌ها فواصل زمانی شکل‌گیری این پدیده کوتاه‌تر و دامنۀ آن به تمام فصول سال گسترش یافته است.

رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران به دادسرای امنیت اوین احضار شد

محسن امیریوسفی، سینماگر ایرانی و رئیس کانون کارگردانان

محسن امیریوسفی، رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران بار دیگر به دستور مقام قضایی به دادسرای امنیت زندان اوین احضار شد.

این سینماگر روز شنبه ششم خردادماه با حضور در دادسرای اوین، به پرسش‌های مقام قضایی پاسخ داد. هنوز جزئیات بیشتری دربارۀ دلایل احضار این سینماگر به دادسرا منتشر نشده است.

آقای امیریوسفی هفته گذشته بار دیگر با رای هیئت‌مدیره کانون کارگردانان به عنوان رئیس این کانون انتخاب شده بود.

این کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ۵۱ ساله پیش از این نیز به دلیل امضای بیانیۀ «تفنگت را زمین بگذار» به دو سال حبس تعلیقی و پرداخت ۱۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده بود.

بیانیۀ یاد شده خردادماه پارسال، از سوی گروهی از هنرمندان و سینماگران ایرانی در واکنش به سرکوب اعتراضات مردمی پس از فرو ریختن برج متروپل آبادان منتشر شد که خشم نهادهای امنیتی و مسئولان حکومتی را برانگیخت و موج تازه‌ای از احضار و بازداشت سینماگران سرشناس ایران را در پی داشت.

عدم اعزام تیم‌های ملی ژیمناستیک به آسیا به دلیل «نداشتن ایمیل ثبت‌نام»

عنوان شده که با وجود برنامه‌ریزی، ثبت‌نام در این مسابقات از سوی فدراسیون ژیمناستیک انجام نشده است

تیم ملی جوانان و بزرگسالان ژیمناستیک ایران به دلیل عدم ثبت‌نام، امکان حضور در مسابقات آسیایی را از دست دادند. عنوان شده که مسئولان فدراسیون ایمیل ثبت‌نام این مسابقات را در اختیار نداشته‌اند.

با وجود برنامه‌ریزی و برگزاری اردوی تدارکاتی برای حضور ملی‌پوشان جوان ایران در دهمین دوره مسابقات ژیمناستیک جوانان آسیا در خردادماه به میزبانی سنگاپور، ثبت‌نام در این مسابقات از سوی فدراسیون ژیمناستیک انجام نشده است.

تیم ملی ژیمناستیک بزرگسالان نیز به دلیل مشابه امکان حضور در مسابقات قهرمانی آسیا را از دست داده است.

ایسنا روز شنبه، ششم خرداد، در این زمینه نوشت: «برای این اعزام باید از سوی فدراسیون ایران و به وسیله ایمیل اسامی ورزشکاران تایید می‌شد، اما با توجه به اینکه مسئولان فدراسیون ایمیل را در اختیار ندارند، نتوانستند اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند.»

در سال‌های گذشته ملی‌پوشان ایران در رشته‌های مختلف نیز به دلایل مختلف با عدم‌ اعزام به مسابقات مهم بین‌المللی روبه‌رو شده‌ بودند و ملی‌پوشان شاخه‌های مختلف ژیمناستیک نیز از این مسئله در امان نبوده‌اند.

مربی تیم ملی جوانان ژیمناستیک در این زمینه گفته است: «ثبت‌نام ورزشکاران انجام نشده و با توجه به اینکه دیگر فرصتی برای ثبت نام نبود اردوی تیم ملی روز گذشته تعطیل شد.»

امیر عظیمی تاکید کرده است «با وجود افرادی که ایمیل را در اختیار دارند، همچنان این داستان‌ها را داریم».

با استفاده از گزارش‌های ایسنا و رادیوفردا/ پ. م./ ف. دو.

ایران دلیل کاهش صادرات گاز به عراق را «مسائل فنی» اعلام کرد

خط لوله گاز از ایران به عراق در بصره

وزارت امور خارجه عراق روز پنجم خرداد اعلام کرد ایران به آگاهی دولت بغداد رسانده که تصمیمی برای کاهش صادرات گاز به عراق ندارد و کاهش صادرات در دوره اخیر از «مسائل فنی» ناشی شده است.

با این حال در بیانیه وزارت خارجه بغداد نیامده است که «مسائل فنی» چه بوده و آیا طرف عراقی پاسخ همتای ایرانی خود را پذیرفته است یا خیر.

به دنبال کاهش ۲۰ میلیون مترمکعب گاز صادراتی ایران به عراق، فواد حسین، وزیر خارجه عراق، روز جمعه با همتای ایرانی خود، حسین امیرعبداللهیان، تلفنی گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فواد حسین به وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت که کاهش واردات گاز زندگی عراقی‌ها را مختل کرده و خاموشی‌های برق بیشتر شده است.

کاهش صادرات گاز در شرایطی رخ داده که تهران و بغداد درگیر مذاکرات طولانی و پیچیده بر سر میلیاردها دلار پول مربوط به بدهی‌های چند ساله مربوط به معاملات فروش گاز و برق ایران به عراق هستند.

هیئت‌های متعددی از مقامات ارشد جمهوری اسلامی، شامل رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران بارها به بغداد سفر کرده اما هر بار پس از مدتی، مقاماتی در ایران فاش کرده‌اند که راهکاری برای بازپرداخت بدهی‌ها حاصل نشده است.

دلیل عدم توانایی عراق در بازپرداخت بدهی‌ها، تحریم‌های ثانویه آمریکا در ارتباط با ایران در بخش معاملات دلاری ارزیابی شده است.

وزارت خارجه عراق در بیانیه خود اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی روز جمعه از همتای عراقی خود بابت «تلاش جهت حل نقل ‌و انتقالات مالی» مرتبط با ایران سپاس‌گزاری کرد.

به ‌نظر می‌رسد اشاره وزیر خارجه ایران به اقدام هفته گذشته عراق در ارسال حواله بانکی از حساب ایران در یک بانک دولتی عراق به یک بانک سعودی جهت تأمین مالی زیارت حج تمتع زائران ایرانی به عربستان بود.

مطالبات کلی مالی ایران از عراق تا ۱۸ میلیارد دلار نیز ارزیابی شده است. وزیر دفاع عراق هفته گذشته گفت ایران از ما ۱۶ میلیارد دلار پول می‌خواهد.

خبرگزاری رویترز بدهی بغداد به تهران را ۱۱ میلیارد دلار برآورد کرد. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هفته گذشته گفت طلب از عراق تنها در بخش گاز هشت میلیارد دلار است.

فعالان اقتصادی در تهران در روزهای گذشته ابراز امیدواری کردند سفر قریب‌الوقوع سلطان عمان به تهران برای گشایش اموال راکدمانده ایران در کشورهای همسایه، «بشارت» به همراه داشته باشد.

منابع: رویترز، رادیوفردا/ ف. ر./ ف. دو.

نرگس محمدی و گلرخ ایرایی، فعالان زندانی حقوق بشر، ممنوع‌الملاقات شدند

نرگس محمدی (راست) و گلرخ ایرایی به دلیل نگارش مقاله در خصوص همایش «گفتگو برای نجات ایران» از ملاقات حضوری محروم شده‌اند

نرگس محمدی و گلرخ ایرایی، دو فعال حقوق بشر، که هم‌اکنون در زندان اوین به سر می‌برند، از روز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ممنوع‌الملاقات شده‌اند.

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی روز جمعه، ۵ خرداد، خبر داد که این دو زندانی سیاسی به دلیل نگارش مقاله در خصوص همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران» و با دستور مسئولان دادسرای امنیت، مستقر در زندان اوین، از ملاقات حضوری محروم شده‌اند.

همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران» شامگاه اول و دوم اردیبهشت با حضور شماری از چهره‌های سیاسی و مدنی و همچنین قرائت پیام تعدادی از زندانیان سیاسی در شبکه اجتماعی «کلاب‌هاوس» برگزار شد.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، در پیامی خطاب به شنوندگان این همایش گفت: «اعلام همگانی، قدرتمند و پیگیر گذار از جمهوری اسلامی، آغازگر و بخش مهمی در برنامه‌ریزی برای نجات ایران» و «روشن‌کننده موضع و نسبت جریانات، نهادها، سازمان‌های اجتماعی و افراد مؤثر با حکومت است».

گلرخ ایرایی، فعال حقوق بشر زندانی، نیز در پیام خود به این همایش با اشاره به آغاز اعدام و کشتار از فردای ۲۲ بهمن ۵۷ تاکید کرد که «عادی‌سازی» مرگ و کشتار «با صدور حکم و تیرباران مخالفان توسط صادق خلخالی در پشت‌بام مدرسه‌ رفاه و بازدید از صحنه‌ اجرای احکام توسط خمینی» آغاز شد و تاکنون ادامه یافته است.

این دو زندانی سیاسی پیش از این نیز به همراه سه زندانی زن به همین دلیل از تماس تلفنی محروم شده بودند.

بر این اساس فریبا کمال‌آبادی، مهوش ثابت، نرگس محمدی، گلرخ ایرایی و فائزه هاشمی، از شرکت‌کنندگان در همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران»، از روز ۲۴ اردیبهشت به مدت یک ماه از حق تماس تلفنی محروم شدند.

پیشتر کیوان صمیمی، علیرضا بهشتی شیرازی، عبدالله مومنی، قربان بهزادیان‌نژاد، علیرضا بهشتی و هاشم آقاجری که از دیگر سخنرانان این همایش آنلاین بوده‌اند، احضار یا بازداشت‌شده‌ یا مورد بازپرسی قرار گرفته بودند.

با وجود اعمال چنین محدودیت‌هایی یک روز پس از اعدام سه معترض جوانِ متهم در پرونده موسوم به خانه اصفهان، گلرخ ایرایی و نرگس محمدی به همراه چند تن دیگر از زندانیان سیاسی زن در حیاط زندان اوین در اعتراض به موج اعدام‌های اخیر در کشور تجمع کردند.

در این تجمع کم‌سابقه که روز شنبه، ۳۰ اردیبهشت، اتفاق افتاد و در حساب چند تن از این زندانیان در شبکه‌های اجتماعی شرح آن آمد، عده‌ای از سرشناس‌ترین زندانیان سیاسی زن هر یک سخنانی در محکومیت این موج اعدام‌ها ایراد کردند.

جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر، روند اجرای احکام اعدام در همه موارد، از اعدام‌های سیاسی تا موارد مرتبط با مواد مخدر را به شکلی چشمگیر افزایش داده و با هرگونه اعتراض به این مسئله به شدت برخورد کرده است.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی و رادیوفردا/ پ، م./ ف. دو.

حوثی‌ها با یورش به یک جلسه بهائی‌ها در صنعا ۱۷ نفر را بازداشت کردند

عکسی برگرفته از ویدئو از بازداشت بهائیان در صنعا

جامعه جهانی بهائی روز جمعه پنجم خرداد از یورش شبه نظامیان حوثی به یک جلسه بهائیان در صنعا، پایتخت یمن، خبر داده است.

طبق این گزارش، شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در این یورش دست‌کم ۱۷ نفر از جمله پنج زن را بازداشت کردند.

جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌ای اعلام کرد که جلسه در منزلی در شهر صنعا برگزار شده بود و هدف آن انتخاب شورای مدیریتی جامعه بهائی در یمن بوده است.

این نهاد جامعه بهائی خواستار آزادی فوری بازداشت شدگان شده است.

بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد، در این باره گفته است، حوثی‌ها «آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی را دوچندان کرده‌اند و مسلحانه به نشست غیرنظامیان صلح‌جو و غیرمسلح حمله می‌کنند. حوثی‌ها حقوق بشر بهائیان و بسیاری دیگر را بارها و بارها نقض کرده‌اند، چنین اقدامانی باید متوقف شود.»

از زمانی که حوثی‌ها در پی جنگ داخلی در یمن در سال ۲۰۱۴ توانستند صنعا، را تصرف کنند همواره نگرانی‌هایی درباره برخورد آنها با اعضای جامعه اقلیت بهایی وجود داشته است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG