خبرخوان
مرگ ۱۵ نفر در تجمع اخذ روادید پاکستان در افغانستان

ازدحام جمعیت برای ارائه درخواست روادید پاکستان در ولایت شرقی ننگرهار افغانستان در روز سهشنبه به مرگ دستکم ۱۵ نفر انجامید.
۱۱ تن از کشتهشدگان زن هستند و دهها نفر نیز در این حادثه زخمی شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هزاران نفر از شهروندان افغان روز سهشنبه در ورزشگاهی نزدیک سفارت پاکستان تجمع کرده بودند که تراکم بالای جمعیت، موجب شد عدهای زیر دست و پا له شوند.
دو مقام رسمی محلی به این خبرگزاری گفتهاند که تعداد تجمعکنندگان برای درخواست روادید، سه هزار نفر بوده است.
پاکستان و افغانستان حدود ۲۶۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و سالانه هزاران افغان برای کار، تحصیل و درمان به این کشور سفر میکنند.
سفارت پاکستان در افغانستان با صدور بیانیهای، از وقوع این حادثه ابراز تاسف کرده است.
منابع رسمی مقامهای افغان را مسئول ازدحام جمعیت در این زمین ورزشی دانستهاند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
درخواست آمریکا از شورای امنیت برای رایگیری بر سر تحریمهای جدید علیه کره شمالی

ایالات متحده خواستار رایگیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر قطعنامهای شد که تحریمهای شدیدتری را علیه کره شمالی اعمال میکند.
این درخواست ایالات متحده واکنش به اقدام روز چهارشنبه کره شمالی در آزمایش موشکهای بالستیک قارهپیمایی است که توانایی حمل کلاهک هستهای دارند.
دیپلماتهای آمریکایی در سازمان ملل چندین ماه است که بر پیشنویس این قطعنامه کار میکنند، اما این اقدام همواره با مخالفت چین و روسیه، دو کشور همسایه کره شمالی، مواجه بوده است.
نمایندگان چین و روسیه به تازگی در یکی از نشستهای شورای امنیت سازمان ملل تاکید کردهاند که خواستار مذاکرات جدید با کره شمالی هستند و نه تحریمهای بیشتر.
ایالات متحده که در ماه جاری میلادی ریاست شورای امنیت را بر عهده دارد خواستار رایگیری درباره این پیشنویس قطعنامه برای روز پنجشنبه شده است.
درخواست ایالات متحده در این باره ساعاتی پس از آن مطرح شد که کره جنوبی گزارش داد همسایه شمالی آن یک موشک بالستیک قارهپیما و دو موشک کوتاه برد آزمایش کرده است. این هفدهمین آزمایش موشکی کره شمالی طی سال جاری میلادی محسوب میشود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن
سازمان استاندارد ایران اعتبار دو خودرو «سمند» و «تیبا» را تمدید نکرد

یک مقام ارشد سازمان ملی استاندارد ایران از عدم تمدید اعتبار خودروهای سمند، تیبا صندوقدار و تیبا ۲ خبر داد.
مصطفی آجرلو، مدیرکل روابط عمومی سازمان ملی استاندارد، ایران روز چهارشنبه چهارم خرداد در توئیتی اعلام کرد: این خودروها به علت عیوب پرتکرار ایمنی عملکرد، از فهرست تمدید اعتبار حذف شدند.
خبرگزاری ایرنا نیز در این زمینه گزارش داد که مهدی اسلامپناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، با اشاره به توقف تولید خودروهای ناایمن و بیکیفیت، گفته است تا پایان سال جاری بخش عمدهای از تولیدات فعلی از چرخه تولید حذف میشوند و باید خودروهای مطابق با استانداردهای روز دنیا جایگزین آن شوند.
اخیرا در پی انتقاد آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی از کیفیت خودروهای داخلی، وزیر صمت از تصویب کلیات آییننامه واردات خودرو در هیات وزیران خبر داد.
واردات خودرو از سال ۱۳۹۷ ممنوع شده و کیفیت پایین، فقدان ایمنی و جهش قیمت خودروهای ساخت داخل انتقادات گستردهای در پی داشته است.
خودروسازهای ایران در سال گذشته ۹۹۱ هزار و ۶۹۸ دستگاه وسیله نقلیه تولید کردهاند که نسبت به سال ۹۹ افت سه درصدی داشته است.
خودرو سواری سهمی بالای ۹۰ درصدی از جمع تولیدات کارخانههای خودروسازی را به خود اختصاص داده است.
با استفاده از توئیت مصطفی آجرلو ، ایرنا، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
یونان محموله نفتی توقیف شده ایران را تحویل آمریکا داد؛ تهران اعتراض کرد

یونان محموله نفتی توقیف شده ایران در یک نفتکش با پرچم روسیه را تحویل آمریکا داد.
شرکت اطلاعات دریایی «لیست لویدز» بریتانیا گزارش داد که ایالات متحده نفتکش «آیس انرژی» را برای تحویل محموله نفتی ایران به یونان اعزام کرده و این محموله طبق درخواست وزارت دادگستری ایالات متحده، تحویل این کشور شده است.
در همین زمینه وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه چهارم خرداد از احضار کاردار سفارت یونان در تهران (در غیاب سفیر) خبر داد و اعلام کرد که مراتب اعتراض شدید دولت جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
نفتکش روسی لارا (با نام قبلی پگاس) حامل ۷۰۰ هزار بشکه نفت ایران بود که روز ۲۶ فروردین امسال در آبهای یونان توقیف شد.
در این میان، سازمان بنادر و دریانوردی ایران روز چهارشنبه از دولت یونان خواست که فوراً به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.
این سازمان گفته است: در حالی که این کشتی به منظور حفظ ایمنی پرسنل و محموله نفتی به سواحل یونان پناه برده بود، ولی تخلیه بار صورت گرفته که این اقدام، «مصداق بارز دزدی دریایی» است.
سازمان بنادر و دریانوردی ایران در ادامه گفته است «کشتی پگاس با شرایط آبوهوایی نامناسب مواجه شده و دارای مشکلات فنی بوده است که مطابق قوانین بینالمللی درخواست کمک کرده بود».
نفتکش پگاس که اخیرا به «لانا» تغییر نام داد گزارش داده بود که موتور آن نیاز به تعمیرات دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آتن، این نفتکش به سمت شبهجزیره جنوبی پلوپونزی حرکت میکرد تا بار خود را تحویل یک نفتکش دیگر بدهد، اما شرایط جوی باعث شد تا در نزدیکی کاریستوس، جایی که توقیف شد، لنگر بیندازد.
با استفاده از گزارشهای لیست لویدز، ایلنا، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
دهها وکیل «سرکوب خشونتآمیز و غیرقانونی» معترضان بهدست نیروهای امنیتی را محکوم کردند

دهها حقوقدان و وکیل دادگستری در بیانیهای خطاب به مسئولان حکومت جمهوری اسلامی ایران، سرکوب «خشونتآمیز و غیرقانونی» معترضان تجمعات اخیر بهدست نیروهای امنیتی و انتظامی را محکوم کردند و خواستار رعایت حقوق شهروندی ملت ایران شدند.
به گزارش سایت امتداد، در این بیانیه آمده که مردم ایران سالهای متمادی است که با انواع «مشکلات و فقر لجامگسیخته» دستوپنجه نرم میکنند و شاهد «غارت و اختلاسهای مکرر و هزاران میلیاردی به دست مقامهای فاسد و بیشرم» جمهوری اسلامی هستند.
این بیانیه میافزاید: سرکوبهای اخیر در شرایطی انجام گرفته است که معترضان «صرفا از روشهای مدنی و در نهایت با تشکیل اجتماعاتی که اساسا بنا بر اصل ۲۷ قانون اساسی تجویز شده است، اقدام به ابراز نگرانی و بیان خواستههای برحق خویش کردهاند».
امضاکنندگان افزودهاند که با آگاهی از قوانین کشور و حقوق اساسی ملت، «این برخوردهای خشونتآمیز، مجرمانه و برخلاف تمامی موازین را که به موجب فرمانی غیرقانونی انجام میپذیرد» محکوم میکنند.
این بیانیه که روز چهارشنبه چهارم خرداد منتشر شد به امضای ۸۵ حقوقدان و وکیل دادگستری از جمله آرش کیخسروی و مصطفی نیلی، دو وکیل بازداشتی در پرونده «دادخواهان سلامت»، رسیده است.
نقاط مختلف ایران در اردیبهشت ۱۴۰۱ بار دیگر شاهد اعتصابات و تجمعات اعتراضی متعدد مردمی بود و جهش ناگهانی کالاهای اساسی و بهویژه مواد خوراکی به گسترش دامنه این اعتراضها منجر شد.
از شهرهایی در خوزستان، تا نقاط مختلف کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، تهران، گیلان، اردبیل، خراسان رضوی، اصفهان شاهد حضور معترضان بود، اما طبق روال سالهای گذشته، مقامهای جمهوری اسلامی به جای پاسخگویی و به رسمیت شناختن حق اعتراض مسالمتآمیز مردم، اقدام به بازداشت و پروندهسازی علیه فعالان مدنی و صنفی و سرکوب اعتراضات کردند.
بر اساس گزارش سایت امتداد و رادیو فردا/آ.ت/ک.ر
یک زندانی سیاسی کرد برای اجرای حکم اعدام به مکان نامعلومی منتقل شد

سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز سهشنبه سوم خرداد از انتقال یک زندانی سیاسی کرد به مکانی نامعلوم برای اجرای حکم اعدام خبر داد.
محیالدین ابراهیمی زندانی سیاسی کرد اهل اشنویه است که از بند سیاسی زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شده است.
ههنگاو ضمن ابراز نگرانی از اجرای قریبالوقوع حکم اعدام آقای ابراهیمی، خواستار توجه سازمانها و نهادهای جهانی درباره اجرای این حکم شد.
محیالدین ابراهیمی آبان ٩٦ در حالی کە مشغول کولبری بود توسط نیروهای مستقر در اشنویە مورد اصابت گلولە قرار گرفت و بە شدت زخمی و همان جا بازداشت شد.
او سال ۹۷ به اتهام همکاری و عضویت با حزب دمکرات کردستان به اعدام محکوم شد.
ایران از سال ۲۰۱۷ تاکنون بیشترین میزان اعدام را در جهان داشته است. به گفته عفو بینالملل، پیش از نیمی از اعدامهای ثبت شده در جهان در ایران صورت میگیرد.
قوه قضاییه: خانواده مُنا حیدری تقاضای قصاص نکردهاند

سخنگوی قوه قضاییه ایران روز چهارشنبه گفت که خانواده مُنا (غزل) حیدری که در اهواز توسط همسرش سر بریده شد، مطالبه قصاص نکردهاند.
به گفته مسعود ستایشی، «اولیای دم فعلا مطالبه قصاص نکردند و پرونده در دادگاه کیفری دو در حال رسیدگی است.»
اظهارات آقای ستایشی در شرایطی بیان میشود که جواد حیدری، پدر غزل، پیش از این در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفته بود که «رضایت نمیدهد» و از سجاد، برادرزاده خود و همسر غزل «شکایت» کرده است.
صادق جعفری چگنی، دادستان عمومی و انقلاب اهواز، نیز پیش از این گفته بود: «به دلیل شکایت اولیاء دم در خصوص متهمان از حیث جنبه خصوصی جرم و مطالبه قصاص، پرونده به دادگاه کیفری استان ارسال شده است.»
بهمنماه سال گذشته خبرگزاری رکنا تصویری از مردی جوان در اهواز منتشر کرد که سر همسر ۱۷ ساله خود را با انگیزه «ناموسی» بریده و در حالی که لبخند میزد، در خیابان میچرخاند.
مادر متهم به قتل مدعی شده بود عروسش در فضای مجازی با مردی اهل سوریه آشنا شد و به همین دلیل به ترکیه رفت و در نهایت بعد از بازگشت به ایران به دست همسرش به نام سجاد به قتل رسید.
قتل فجیع این زن جوان اهوازی به دست همسر و با همدستی برادر همسرش که پسرعموهای وی بودند، انتقاد بسیاری را متوجه حاکمیت کرد که مانع تصویب قوانین بازدارنده و نیز لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» میشود.
این لایحه نزدیک به ده سال است که تدوین شده، اما هنوز به دلیل مخالفت شماری از روحانیون با آن، تصویب نشده و سرنوشت آن در هالهای از ابهام قرار دارد. ایران یکی از چهار کشوری است که به کنوانسیون سازمان ملل برای رفع هر گونه تبعیض علیه زنان نپیوسته است.
در سالهای اخیر زنکشی در ایران افزایش یافته که از جمله میتوان به بریدن سر رومینا اشرفی، دختر ۱۳ ساله تالشی از سوی پدرش، قتل ریحانه عامری، دختر ۲۲ ساله کرمانی به دست پدرش با «میله آهنی»، کشتن فاطمه فرحی در آبادان از سوی همسرش که پسرعموی او نیز بود، کشته شدن شکیبا بختیار دختر ۱۶ ساله کرمانشاهی با ضربات چاقوی پدرش و به رگبار بستن دو دختر نوجوان سیستان و بلوچستانی از سوی خانواده آنها اشاره کرد.
شماری از کاربران فضای مجازی نوشتهاند واگذار کردن مجازات افراد متهم به زنکشی به تصمیم خانواده مقتول که در بیشتر موارد نسبت فامیلی با قاتل دارند، از عوامل اطمینان قاتل به فرار از مجازات است.
تردید در مورد درستی خبر نجات مرد جوان از زیر آوار متروپل

یک گزارش تلویزیون جمهوری اسلامی درباره نجات فردی که ادعا میشود «۳۰ ساعت» زیر آوار ساختمان متروپل بوده، در شبکههای اجتماعی به چالش کشیده شده است.
پس از انتشار سخنان این فرد که صداوسیما ادعا میکرد با تلاش امدادگران نجات یافته، ویدئویی از وی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد او یکی از نیروهای امدادگر بوده و در حال کمکرسانی است.
شماری از کاربران شبکههای اجتماعی نتیجهگیری کردهاند که وقتی ارگان تبلیغاتی جمهوری اسلامی یک امدادگر را به عنوان فردی نجاتیافته «قالب» میکند، ادعای مرگ حسین عبدالباقی، مالک ساختمان متروپل، نیز صحت ندارد.
پس از انتشار خبر بازداشت حسین عبدالباقی و یک روز بعد کشته شدن وی در ریزش متروپل که با واکنشهای گستردهای در فضای مجازی مواجه شد، تلویزیون ایران در گزارشی بیسابقه از تائید هویت وی از سوی برادرانش خبر داد.
درستی این گزارش نیز در شبکههای اجتماعی با تردید جدی مواجه شده است.
این ابراز شک و تردید به حدی فراگیر است که برخی کاربران هوادار نظام نیز از این که فاصله بین دولت و ملت در ایران به اندازهای افزایش یافته که مردم دیگر هیچ خبر رسمی را از کانال حکومت قبول نمیکنند، ابراز تاسف کردهاند.
پاسخ دولت بریتانیا به انتقاد نازنین زاغری در مورد امضای «اعترافات دروغ»

یک مقام دولت بریتانیا روز سهشنبه در پاسخ به انتقاد تازه نازنین زاغری درباره نقش این دولت در اعترافگیری اجباریِ سپاه از او اعلام کرد که «هیچ مقام بریتانیایی» در این امر نقشی نداشته است.
نازنین زاغری رتکلیف که به مدت شش سال در ایران زندانی بود روز دوشنبه در یک مصاحبه گفت که سپاه پاسداران در فرودگاه او را مجبور کرده است که قبل از آزادی، متن یک اعتراف دروغین به «جاسوسی» را امضا کند.
خانم زاغری در ادامه این پرسش را مطرح کرد که «چرا دولت بریتانیا اقدام جمهوری اسلامی برای مجبور کردن وی به امضای اعترافات اجباری دروغین را به چالش نکشید؟!»
شبکه جهانی بیبیسی در این باره نوشت که وکلای نازنین زاغری در نامهای به وزیر خارجه بریتانیا اشاره کردهاند که مذاکرهکننده دولت که در تهران حضور داشته به خانم زاغری گفته است که تا این مدرک را امضا نکند نمیتواند خاک ایران را ترک کند.
سازمان حقوق بشری ریدِرس که وکالت نازنین زاغری را بر عهده دارد در ادامه دولت بوریس جانسون را به «همدستی» با حکومت جمهوری اسلامی برای اعترافگیری متهم کرده است.
آماندا میلینگ، یک مقام وزارت خارجه بریتانیا، روز سهشنبه در پاسخ به این اتهام ضمن آن که رفتار حکومت ایران با نازنین زاغری را «وحشتناک» توصیف کرده گفت که هیچ مقامی خانم زاغری را به این کار مجبور نکرده و او خود تصمیم به امضا گرفته است.
خانم زاغری روز دوشنبه تصریح کرد: «مطمئن است که جمهوری اسلامی یک روز این اعترافات ساختگی را منتشر خواهد کرد.»
نازنین زاغری، کارمند بنیاد تامسون رویترز، در فروردین ۱۳۹۵ برای دیدار نوروزی با خانواده خود به ایران رفته بود که در راه بازگشت به بریتانیا در فرودگاه تهران توسط اطلاعات سپاه به اتهام «جاسوسی» بازداشت و سپس به پنج سال زندان محکوم شد.
او ۲۶ اسفند پارسال همراه با انوشه آشوری، شهروند دیگر ایرانی- بریتانیایی پس از پرداخت حدود ۴۰۰ میلیون پوند بدهی بریتانیا به ایران در رابطه با قرارداد خرید تانکهای چیفتن در زمان پهلوی آزاد شد.
ترودو: آژانس مرزی کانادا مستقلاً درباره ورود اعضای تیم ایران تصمیم میگیرد

در ادامه واکنشها به درخواست خانوادههای قربانیان سرنگونی هواپیمای اوکراینی، نخست وزیر کانادا روز سهشنبه بار دیگر از بازی تیم کشورش با تیم ملی فوتبال ایران ابراز نارضایتی کرد و تصمیم درباره ورود اعضای تیم ایران به کانادا را با آژانسهای مرزی این کشور دانست.
انجمن خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی با راهاندازی کارزاری آنلاین و انتشار نامهای اعتراضی خطاب به مقامهای ورزشی و سیاسی کانادا، خواستار لغو «بازی دوستانه» تیم ملی فوتبال این کشور با تیم ملی ایران شده است.
در آغاز این نامه آمده است که برخلاف کانادا، «نیروهای نظامی و امنیتی رژیم ایران، بر تمامی رشتههای ورزش ایران تسلط و نظارت دارند» و «تقریباً تمام باشگاههای ورزشی و تیمهای آنها در ایران توسط افرادی اداره میشوند که روابط قوی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارند».
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، در واکنش به این کارزار که مورد استقبال برخی از مقامات کانادا نیز واقع شده بار دیگر بازی دو تیم را «ایده بدی» دانسته، اما چنین نظر داد که تصمیم برای ورود اعضای تیم ایران و همراهانش «به طور مستقل و حرفهای» با آژانسهای مرزی کاناداست.
روز سهشنبه خبر رسید که علی دایی و علی کریمی، دو بازیکن سرشناس و مطرح ایران، نیز از همراهی با کاروان ایران در سفر تیم ملی به کانادا سر باز زدهاند.
تیم فوتبال ایران قرار است در نخستین دیدار تدارکاتی پیش از حضور در مسابقات جام جهانی ٢٠٢٢، روز ۱۵ خرداد (پنجم ژوئن) با تیم فوتبال کانادا بازی دوستانهای در ونکوور داشته باشد.
ضرورت برگزاری این بازی دوستانه به یکی از مسائل مناقشهبرانگیز سیاست روز کانادا مبدل شده است، آنهم در شرایطی که بیشترین جانباختگان پرواز اوکراینی را شهروندان یا دارندگان اقامت دائم کانادا تشکیل میدادند.
هواپیمای اوکراینی با شماره پرواز پیاس۷۵۲، ۱۸ دیماه ۱۳۹۸ دقایقی پس از برخاستن از باند فرودگاه بینالمللی تهران با شلیک دستکم دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
قالیباف بار دیگر در مقام رئیس مجلس ابقا شد

با برگزاری انتخابات هیئت رئیسه دور یازدهم مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف برای سومین سال پیدرپی رئیس باقی ماند.
آقای قالیباف در رایگیری صبح روز چهارشنبه، چهارم خرداد، با ۱۹۴ رای از ۲۸۱ رای مأخوذه، در سمت ریاست ابقا شد.
فریدون عباسی، مرتضی آقاتهرانی و الیاس نادران نیز از دیگر نامزدهای ریاست مجلس بودند؛ عباسی ۳ رای، آقاتهرانی ۵۳ رای و نادران ۲۱ رای به دست آوردند و شمار آرای باطله نیز ۱۰ رای اعلام شد.
در جریان برگزاری انتخابات امروز، علی نیکزاد و عبدالرضا مصری نیز به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند.
نظامالدین موسوی، علیرضا سلیمی و محمدرضا دشتی اردکانی به عنوان سه ناظر هیئت رئیسه و محسن دهنوی، حسینعلی حاجی دلیگانی، محمد رشیدی، کریمی فیروزجایی، احمد امیرآبادی و احمد نادری نیز به عنوان دبیران هیئت رئیسه انتخاب شدند.
محمدباقر قالیباف در حالی بار دیگر در سمت ریاست مجلس ابقا شده است که به خاطر ماجرای سفر شماری از اعضای درجه یک خانوادهاش به خارج از ایران برای خرید سیسمونی در شرایط فعلی اقتصادی ایران، بهشدت مورد انتقاد افکار عمومی قرار دارد.
رئیس صداوسیما: دستور دادند به ماجرای فروریختن ساختمان متروپل بیش از این پرداخته نشود

رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی میگوید به او دستور دادهاند که به ماجرای فروریختن ساختمان متروپل بیش از این پرداخته نشود.
پیمان جبلی روز سهشنبه سوم خرداد اظهار داشت: در حالی که شبکه خبر برای پوشش حادثه فروریختن ساختمان متروپل در آبادان به خط شده بود، از همه جا خواهش و از برخی جاها نیز دستور رسید که کار متوقف شود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، رئیس صداوسیما که در جمع دانشجویان دانشگاه شریف سخنرانی میکرد، بدون اشاره به نام نهاد یا فردی خاص گفت که از او خواستهاند پوشش خبری ساختمان متروپل را به یکی، دو ساعت محدود کند.
آقای جبلی در مورد پوشش خبری وقایعی از این دست یا اعتراضهای خیابانی، گفته است: «وقتی اعتراض به کف خیابان و بکُش بکُش و شیشه شکستن میرسد مسئولیت صداوسیما سنگین میشود».
روز ۱۹ اردیبهشت یک فایل صوتی از دستور مدیر رادیو فرهنگِ صداوسیمای جمهوری اسلامی افشا شد که به خبرنگاران این شبکه درباره انتشار اخبار گرانیها هشدار داده و خواستار سانسور این خبرها شده بود.
خودداری علی کریمی و علی دایی از همراهی با تیم ملی فوتبال ایران در سفر به کانادا

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، روز سهشنبه سوم خرداد از رد دعوت فدراسیون فوتبال ایران برای همراهی تیم ملی فوتبال به کانادا از سوی علی کریمی و علی دایی خبر داد.
بر اساس این گزارش، این دو بازیکن مطرح گفتهاند که کاروان ایران را در سفر تیم ملی به کانادا همراهی نخواهند کرد.
به جز این دو نفر، فدراسیون فوتبال از خداداد عزیزی نیز دعوت به عمل آورده که، به گزارش ایرنا، او این دعوت را پذیرفته است.
بر اساس توافق با فدراسیون فوتبال کانادا، ۲۵ بازیکن و ۲۱ نفر کادر اجرایی و عوامل فنی در این سفر تیم ایران را همراهی خواهند کرد.
تیم ملی فوتبال ایران قرار است در نخستین دیدار تدارکاتی خود پیش از جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر، با تیم کانادا بازی دوستانهای داشته باشد.
دعوت فدراسیون فوتبال کانادا از تیم ملی ایران پس از ماجرای سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی که شمار قابل توجهی از مسافران آن شهروندی یا اقامت کانادا را داشتند، با انتقادهای بسیاری همراه شده است.
سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز ۷۵۲ دعوت تیم فوتبال ایران به کانادا را «سیلی» به صورت خانوادههای مسافران کشتهشده هواپیمای اوکراینی خوانده است.
حامد اسماعیلیون که همسر و دختر خود را در سرنگونی هواپیمای اوکراینی به دست سپاه از دست داده، گفته است در صورت صدور ویزا برای فرماندهان سپاه «به بهانه همراهی» با تیم فوتبال در بازی دوستانه با تیم کانادا، خانوادههای جانباختگان در شهر ونکوور تجمع اعتراضی برگزار میکنند.
هواپیمای اوکراینی با شماره پرواز پیاس۷۵۲، ۱۸ دی ۱۳۹۸ دقایقی پس از برخاستن از باند فرودگاه بینالمللی تهران با شلیک دستکم دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران حادثه آبادان را تسلیت گفت

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران روز سهشنبه سوم خرداد حادثه فروریزی ساختمانی در مرکز شهر آبادان را تسلیت گفت.
رابرت مالی در توئیتی نوشت: «ما به خانواده قربانیان و عزیزانی که از حادثه فروریزی ساختمان در آبادان آسیب دیدهاند تسلیت گفته و یاد آنان را گرامی میداریم».
این حادثه که روز دوم خرداد بوقوع پیوست تاکنون دستکم ۱۱ کشته برجای گذاشته است و دهها نفر نیز زیر آوار محبوس شدهاند.
عربستان: پیشرفتهایی در مذاکرات با ایران حاصل شده، اما کافی نیست

وزیر خارجه عربستان سعودی میگوید اگرچه «پیشرفتهایی» در گفتوگوهای مستقیم بین این کشور با ایران حاصل شده است، اما این پیشرفتها «کافی نیست».
شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود پس از انجام پنج دور مذاکرات میان ایران و عربستان در بغداد این موضوع را بیان کرده است.
او در مجمع جهانی داووس گفت که «دستهای ما همچنان به سوی تهران دراز است».
وزیر خارجه عربستان افزود: ریاض کماکان به «تشویق» همسایگان خود در ایران برای تغییر رویهای که میتواند «منافع بسیار مهمی برای همه در منطقه به همراه داشته باشد»، ادامه خواهد داد.
فیصل بن فرحان از «دوران جدید همکاری» در منطقه نام برد و با اشاره به فعالیتهای منطقهای جمهوری اسلامی، اضافه کرد هر نوع توافق هستهای تازه با ایران، میتواند به طور «بالقوه»، توافق خوبی باشد.
کشورهای عرب خلیج فارس، توافق برجام را به دلیل آنچه که بیتوجهی به نگرانیهای امنیتی منطقهای مینامند، «ناقص» میدانند.
ایران و عربستان سعودی که از دیماه ۱۳۹۴ روابط خود با یکدیگر را قطع کردهاند، طی ماههای اخیر و همزمان با تلاشهای قدرتهای جهانی برای احیای توافق هستهای با تهران، مذاکراتی را با میانجیگری عراق آغاز کردهاند.
تنشها میان دو کشور در شهریور ۱۳۹۸ به دنبال حمله حوثیها به تاسیسات نفتی عربستان دوباره تشدید شد. ریاض، تهران را به دست داشتن در این حمله متهم کرده است اما ایران چنین اتهامی را رد میکند.
با استفاده از گزارشهای رویترز و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
یک شهروند بهائی پس از ۴۴ روز بازداشت، با وثیقه «دو میلیارد تومانی» آزاد شد

سعیده خضوعی شهروند بهائی که ۴۴ روز پیش بازداشت شده بود، با وثیقه «دو میلیارد تومانی» آزاد شد.
ارسلان یزدانی، فرزند خانم خضوعی، با انتشار عکسی در حساب توئیتر خود، از آزادی مادرش خبر داد.
سعیده خضوعی اواخر فروردین در پی مراجعه به بازپرسی دادسرای اوین، برای دفاع از اتهامات خود بازداشت شده بود.
پیش از این ارسلان یزدانی و همسرش سمیرا ابراهیمی نیز بازداشت شده بودند. علیه این دو شهروند بهائی اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» مطرح شده بود.
جامعه جهانی بهائی بارها تاکید کرده است اتهامهای امنیتی که علیه شهروندان بهائی در ایران مطرح میشود، کاملا بیاساس است و تنها دلیل بازداشت بهائیان توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، اعتقادات و فعالیتهای مذهبی آنان است.
انتخاب سردبیر
-
روابط ایران و عمان
چرا سلطان هیثم بن طارق میزبان ابراهیم رئیسی شد؟
-
از نیروی هوایی عراق تا ایران
چطور شکارچی استارک به خدمت نیروی هوایی ارتش درآمد؟
-
فرهنگ و هنر جهان
ونجلیس؛ آواز سیارهها در آخرالزمان
-
روایت مازیار بهاری و رؤیا کریمی مجد
سعید حنایی، قاتل زنجیرهای، در فیلمهای داخل و خارج ایران
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.