خبرخوان
آذربایجان: شوشی را بازپس گرفتیم؛ ارمنستان: نبرد در شوشی ادامه دارد

در حالی که رئيسجمهوری آذربایجان از بازپس گرفتن شهر شوشی از نیروهای ارمنی خبر داده است، یک سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان گفته است نبرد در این منطقه «ادامه دارد».
خبر بازپسگیری شهر شوشی (شوشا) را صبح روز یکشنبه ۱۸ آبان خبرگزاری آناتولی به نقل از الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان اعلام کرد و نوشت این شهر پس از ۲۸ سال آزاد شده است.
آقای علیاف از «آزاد شدن» شهر شوشی به عنوان یک روز تاریخی نام برده و گفته است پس از ۲۸ سال، «صدای اذان در مساجد این شهر طنینانداز خواهد شد».
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه که مهمترین حامی سیاسی و نظامی آذربایجان در جنگ قرهباغ است نیز «آزادسازی» شهر شوشی را تبریک گفته است.
در همین حال، آرتسرون هُوانیسیان، سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان با انتشار توئیتی، بدون اشاره مستقیم به اظهارات رئیسجمهور آذربایجان تاکید کرده است که نبرد در این منطقه ادامه دارد.
طبق مصوبات سازمان ملل متحد، ناحیه ناگورنو- قرهباغ و از جمله شهر شوشی، بخشی از خاک جمهوری آذربایجان تلقی میشود، ولی اکثریت جمعیت ارمنیتبار این منطقه با حاکمیت جمهوری آذربایجان مخالفند.
از زمان وقوع درگیریها بین دو کشور در این منطقه در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، ارمنیتباران با حمایت دولت ارمنستان امور ناحیه ناگورنو- قرهباغ را اداره میکنند.
در درگیریهای پیشین بین دو کشور سی هزار نفر کشته شدند و در دور تازه جنگ که از بیش از یک ماه پیش آغاز شده، حداقل ۵ هزار نفر کشته شدهاند.
در ماههای اخیر تلاشهای زیادی برای آتشبس بین دو کشور انجام شده است که شکست خورده است.
دولت جمهوری آذربایجان تاکید کرده است که تنها راهحل پایان جنگ، خروج ارمنستان از مناطق اشغالی است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
مسمومیت ۲۶۰ نفر در یک روستا در همدان براثر توزیع غذا و شربت آلوده

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از شیوع یک نوع اسهال عفونی با عامل میکروبی از طریق غذا و شربت توزیع شده در میان ۲۶۰ تن از اهالی روستای چنارعلیای همدان خبر داد.
به گفته محمدمهدی مجذوبی، با گذشت دو روز از آغاز بیماری، همچنان ۵۵ نفر در بیمارستان بستری هستند، که ۹ نفر بزرگسال و مابقی کودک هستند.
پیش از این دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اسدآباد از فوت یک دختر جوان به دلیل مسمومیت و بررسیهای قضایی در این زمینه خبر داده بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: شواهد آزمایشگاهی نشان میدهد که این بیماری یک اسهال عفونی با عامل میکروبی بوده، با این همه بیماری کنترل شده و در حال حاضر بیمار بدحال نداریم.
با استفاده از ایسنا
روسای شش انجمن «سلامت روان» به طرح اعطای مجوز مشاوره به حوزههای علمیه اعتراض کردند

روسای شش انجمن «سلامت روان» خواستار خارج شدن طرح اعطای مجوز مشاوره به حوزههای علمیه از دستور کار مجلس شدند.
گروهی از نمایندگان مجلس طرحی را با عنوان «طرح اصلاح مادهی یک قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران» ارایه کردهاند که براساس آن «مرجع صدور مجوز فعالیت مشاورهای و مراکز مشاوره، بر اساس مبانی و ارزشهای اسلامی، مراکز مدیریت حوزههای علمیهی کشور» خواهد بود.
در نامه روسای شش انجمن «سلامت روان» آمده است: فعالیت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در زمینه صدور پروانه فعالیت حرفهای به روانشناسان و مشاوران،حیطهای مستقل از فعالیتهای ترویجی، آموزشی، تبلیغی و مشاورهایِ مذهبی و اسلامیِ روحانیت و حوزههای علمیه است.
این انجمنها خواهان خارج شدن این طرح از دستور کار مجلس شدهاند.
با استفاده از ایسنا
پیکر هوشنگ ابتهاج پس از انتقال به ایران در رشت به خاک سپرده خواهد شد

دختر هوشنگ ابتهاج از انتقال پیکر پدرش به ایران و خاکسپاری او در زادگاهش رشت خبر داد.
یلدا ابتهاج با اعلام این خبر در حساب اینستاگرام خود نوشت «با هماهنگیهایی که با ایران انجام شد، مراسم تشییع پدرم از کنار درخت ارغوان (در تهران) انجام خواهد شد و از آنجا برای خاکسپاری به سمت شهر رشت خواهیم رفت.»
به گفته یلدا ابتهاج، تاریخ و ساعت دقیق مراسم به زودی اطلاعرسانی خواهد شد.
امیرهوشنگ ابتهاج متخلص به سایه، درتیرماه ۱۴۰۱ به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود. او بامداد چهارشنبه ۱۹ مرداد در ۹۴ سالگی درگذشت.
آژانس بینالمللی انرژی: تولید نفت روسیه، ایران و ونزوئلا در ماه اوت افت کرده است

آژانس بینالمللی انرژی گزارش داد که روند نزولی تولید و صادرات نفت روسیه ادامه دارد و ماه گذشته تولید نفت ایران و ونزوئلا نیز کاهش یافته است.
روسیه در ماه گذشته ۹.۸ میلیون بشکه تولید نفت داشته است، در حالی که طبق توافق اوپک و کشورهای همپیمان قرار بود ۱۰.۸ میلیون بشکه تولید نفت انجام دهد.
آژانس بینالمللی انرژی همچنین میگوید از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، صادرات روزانه نفت و محصولات نفتی این کشور حدود ۶۰۰ هزار بشکه کاهش یافته و به ۷.۴ میلیون بشکه رسیده است. ماه گذشته صادرات روزانه نفت روسیه ۱۱۵ هزار بشکه کاهش داشت.
قرار است تحریمهای اروپا علیه واردات نفت روسیه از فوریه سال آینده به اجرا گذاشته شود و انتظار میرود که تولید و صادرات نفت روسیه بعد از آن با شتاب بیشتری افت کند.
آژانس میگوید هماکنون نیز صادرات نفت روسیه به آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و ژاپن روزانه ۲.۲ میلیون بشکه افت داشته، اما بیش از دو سوم آن جذب بازارهای شرقی شده است.
طی ماههای گذشته گزارشهای زیادی از تخفیف چشمگیر روسیه به مشتریان نفتی در چین و هند منتشر شده که باعث اوجگیری صادرات نفت روسیه به این کشورها شده است. روسیه همچنین بخشی از بازار نفت ایران و ونزوئلا در چین را تصاحب کرده است.
آژانس در گزارش خود میگوید ماه گذشته تولید روزانه نفت ایران در ماه ژوئیه نسبت به ژوئن ۵۰ هزار بشکه و ونزوئلا ۱۰۰ هزار بشکه افت داشته است.
اوپک نیز همزمان گزارش ماهانه منتشر کرده که افت تولید نفت ایران و ونزوئلا را تایید میکند، اما میزان افت تولید آنها را کمتر از آژانس بینالمللی انرژی ارزیابی کرده است.
با استفاده از گزارش آژانس بینالمللی انرژی و اوپک/د.خ/ک.ر
بیش از ۱۳۰ اتحادیه کارگری خواستار آزادی فوری تمام فعالان سندیکایی و صنفی در ایران شدند

بیش از ۱۳۰ اتحادیه کارگری از ۴۰ کشور مختلف جهان طی یک هفته گذشته، در نامههای اعتراضی به رهبر جمهوریاسلامی، رئیس قوه قضائیه و نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل، خواستار آزادی فوری تمام فعالان سندیکایی و صنفی زندانی شدند.
۱۳۰ اتحادیه کارگری در نامههای خود گفتهاند که کارگران در سراسر جهان از نزدیک، روند اوضاع در ایران را دنبال میکنند.
فدراسیون جهانی کارگران حمل ونقل نیز به سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفته است که اتحادیههای این فدراسیون با صدای رسا اعلام میکنند که هرگز در مقابل ظلم و ستم علیه فعالان سندیکایی کوتاه نخواهند آمد.
این همه در حالی است که در حال حاضر شمار زیادی از فعالان کارگری، معلمان و بازنشستگان در زندانهای جمهوری اسلامی و در شرایط نامناسب در حبس هستند.
ایران در حال «بازپسگیری» نفت توقیف شده خود در یونان است

سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای» میگوید که ایران در حال بازپسگیری نفت توقیف شده خود در یونان است.
همزمان چندین منبع روز پنجشنبه ۲۰ مرداد به نشریه تخصصی تجارت دریایی «ترِید ویندز» گفتند نفتکش روسی لارا (با نام قبلی پگاس) که با پرچم ایران تردد میکند، در کنار نفتکش «آیس انرژی» لنگر انداخته و ۵۶ هزار تن نفت را پس میگیرد.
یونان در ماه ژوئن این نفتکش روسی با پرچم ایران را توقیف و بخشی از نفت آن را به درخواست آمریکا به نفتکش آیس انرژی منتقل کرده بود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از این حادثه دو نفتکش یونانی را در آبهای خلیج فارس توقیف کرد.
نهایتا دادگاهی در یونان رای به آزادی نفتکش روسی و محموله نفت آن داد.
نفتکش لارا حامل ۷۰۰ هزار بشکه نفت ایران بود.
کلِر جانگمن، مسئول بخش ردیابی نفتکشها در سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای»، روز پنجشنبه با انتشار توئیتی گفت که هماکنون عملیات انتقال نفت از کشتی آیس انرژی به لارا در حال انجام است و تا پایان هفته تکمیل خواهد شد.
با استفاده از گزارش ترِید ویندز، توئیت جانگمن، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
انتقاد روسیه از اظهارات سخنگوی اتحادیه اروپا درباره «نهایی بودن» متن توافق برجام

وزارت خارجه روسیه نسبت به اظهارات سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره «نهایی بودن متن توافق برای احیای برجام» اعتراض کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در کمیسیون برجام، روز پنجشنبه ۲۰ مرداد به نقل از وزارت خارجه این کشور در صفحه توئیتر خود نوشت: کمیسیون مشترک برجام حق اظهاراتی نظیر آنچه سخنگوی اتحادیه اروپا عنوان کرده است را به این اتحادیه، بهعنوان هماهنگکننده مذاکرات، نمیدهد.
پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه، روز چهارشنبه گفته بود: «دیگر فضایی برای مذاکره وجود ندارد».
او افزوده بود که «ما یک متن نهایی داریم. بنابراین در این لحظه باید تصمیم گرفت؛ بله یا خیر. ما از همه طرفین انتظار داریم که این تصمیم را خیلی سریع اتخاذ کنند».
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که بهعنوان هماهنگکننده مذاکرات فعالیت میکند، نیز روز دوشنبه گفته بود: این متن برای پایتختهای طرفین مذاکرهکننده بر سر فعالیتهای هستهای ایران ارسال شده است تا درباره پذیرش آن تصمیم سیاسی بگیرند.
این در حالی است که نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، نوشته است که اتحادیه اروپا هماهنگکننده مذاکرات احیای برجام است و نمیتواند پیشنهادهای خود را بهعنوان «متن نهایی توافق احیای برجام» معرفی کند.
با استفاده از توئیت نماینده روسیه در وین، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
روحانی ارشد طالبان در یک انفجار انتحاری کشته شد

یک روحانی ارشد طالبان که به خاطر سخنرانیهای انتقادی شدید علیه داعش مشهور است، روز پنجشنبه ۲۰ مرداد در جریان یک انفجار انتحاری در مدرسه دینیاش کشته شد.
رحیمالله حقانی اگرچه در دولت طالبان پست رسمی طالبان نداشت، اما از نفوذ چشمگیری در این گروه اسلامی افراطی برخوردار بود و مدارس دینی «حقانی» را اداره میکرد.
خالد زدران سخنگوی پلیس طالبان در واکنش به این حمله، آقای حقانی را «شهید» خواند و بلال کریمی معاون سخنگوی حکومت طالبان نیز گفت: «او در حمله ناجوانمردانهٔ دشمن کشته شد».
هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله انتحاری را بر عهده نگرفته است.
آقای حقانی قبلا دو بار از حملات انتحاری جان سالم به در برده بود.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که در انفجار یاد شده چهار نفر نیز زخمی شدهاند، اما رادیو آزادی مینویسد که این حمله دستکم شش کشته بر جای گذاشته است.
رادیو آزادی مینویسد حمله انتحاری روز پنجشنبه در حالی به وقوع پیوست که چندی قبل یکی دیگر از علمای دینی طرفدار طالبان به نام سردار ولی ثاقب نیز در ولایت ننگرهار به شکل مرموزی به قتل رسید.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، فرانسه، رادیو آزادی/د.خ/ک.ر
سوئد در آستانه پیوستن به ناتو با استرداد یک متهم تحت تعقیب به ترکیه «موافقت کرد»

دولت سوئد روز پنجشنبه ۲۰ مرداد اعلام کرد که قصد دارد یک مرد «متهم به کلاهبرداری» را که از ترکیه به این کشور متواری شده است، تحویل آنکارا دهد.
مورگان یوهانسون، وزیر دادگستری سوئد، در پاسخی مکتوب به خبرگزاری رویترز گفته است که فرد تحت تعقیب شهروند ترکیه و متهم به جرائم مرتبط با کلاهبرداری در ترکیه طی سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۶ است و استرداد در چنین مواردی، «روال معمول» محسوب میشود.
با این حال، این نخستین مورد استرداد از زمانی است که آنکارا پذیرفت در ازای همکاری امنیتی استکهلم در زمینه بازگرداندن افراد تحت تعقیب به ترکیه، با عضویت سوئد در تشکیلات نظامی ناتو موافقت کند.
ترکیه به عنوان یکی از کشورهای متحد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پس از هفتهها مذاکرات فشرده سرانجام در ماه ژوئن از مخالفت با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو و متحدان غربی دست کشید.
آنکارا پیشتر این دو کشور منطقه نوردیک را متهم کرده بود که به مامن گروههای شورشی کُرد که آنکارا آنها را «تروریستی» میداند، از جمله حزب کارگران کردستان (پکک) مبدل شدهاند.
ترکیه به عنوان بخشی از توافق با فنلاند و سوئد از این دو کشور خواست که افراد تحت تعقیب آنکارا را تحویل دهد و محدودیتهای فروش اسلحه به ترکیه که بهدنبال تهاجم این کشور به شمال سوریه در سال ۲۰۱۹ وضع شد، پایان یابد.
پس از حمله روسیه به اوکراین، سوئد و فنلاند تقاضای خود برای پیوستن به ناتو را به این سازمان ارائه کردند. با وجود مخالفتهای شدید روسیه، اعضای ناتو ماه گذشته پروتکل پیوستن این دو کشور به ناتو را تصویب کردند.
با استفاده از گزارش خبری رویترز و گزارشهای رادیو فردا/ آ.ت./ ک.ر
سخنگوی دولت ایران میگوید ساخت سه نسخه دیگر از ماهواره خیام در دستور کار است

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، در صفحه توئیتر خود نوشت: «ساخت سه نسخه دیگر از ماهواره خیام، با مشارکت دانشمندان ایرانی، در دستور کار دولت قرار دارد».
او افزود که «پایدارسازی» ماهواره خیام با موفقیت انجام شد و شرکتهای دانشبنیان ایرانی، در حوزههای مختلف، از تصاویر و دادههای خیام استفاده خواهند کرد.
در حالی که رسانههای داخل ایران با تبلیغات فراوان از ماهواره خیام به عنوان «ماهواره بومی» یاد کردند، سفارت روسیه در تهران اعلام کرد که این ماهواره ساخت روسیه و به سفارش ایران است.
رئیس سازمان فضایی جمهوری اسلامی نیز روز چهارشنبه این موضوع را تایید کرد و گفت این ماهواره به سفارش و «با نظارت» ایران در یکی از شرکتهای روسی ساخته شده است.
ماهواره خیام سهشنبه گذشته با موشک ماهوارهبر روسیِ «سایوز» از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد
تصاویر ماهوارهای حاکی از خسارت گسترده به پایگاه هوایی روسیه در کریمه است

تصاویر ماهوارهای حاکی از وارد شدن خسارات گسترده به پایگاه هوایی ساکی روسیه در شبه جزیره کریمه در پی انفجارهای روز سهشنبه در این پایگاه است. این پایگاه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری پشت خط جبهه قرار دارد.
براساس بررسیهای بخش اوکراینی رادیو اروپای آزاد، دستکم ۹ هواپیمای جنگی از جمله هواپیماهای «سوخوی ۳۰ اسام» و بمبافکنهای «سوخوی ۲۲ ام» در این انفجار نابود شدهاند. همچنین چند حفره ناشی از انفجار دیده میشود و منطقه وسیعی سوخته است.
دلایل این رشته انفجارها هنوز روشن نیست. برخی مقامات اوکراینی که نخواستهاند هویتشان فاش شود به رسانههای آمریکایی گفتهاند که نیروهای مسلح اوکراین مسئول این انفجارها بودهاند اما جزئیات بیشتری ارائه نکردهاند.
ولی وزارت دفاع روسیه حمله به این پایگاه را رد کرده و علت انفجارها را «بیتوجهی به الزامات ایمنی آتشسوزی» عنوان کردهاست. گمانهزنی در مورد عامل انفجار از جمله شامل حمله موشکی، حمله توپخانهای یا عملیات گروههای تکاوری اعزامی بوده است.
کارشناسان امور دفاعی میگویند ارتش اوکراین با استفاده از موشکهای دوربرد ضد شناوری که در اختیار دارد قادر است چنین حملهای را انجام دهد.
روسیه شبه جزیره کریمه را در سال ۲۰۱۴ اشغال کرد و از پایگاه ساکی برای حملات هوایی به سایر نقاط اوکراین استفاده میکند.
با تشدید گرانیها، خانوارها در ایران «ضایعات و دورریز میوهها را میخرند»

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران میگوید که افزایش قیمت میوه موجب خرید «ضایعات و دورریزِ میوهها» از سوی برخی خانوارها در ایران شده است.
اسدالله کارگر روز چهارشنبه، ۱۹ مرداد در گفتوگو با روزنامه «رسالت» دلیل کاهش مصرف میوه در کشور را «گرانی» محصولات اعلام کرد و «حاشیههای تورمزا» را از عوامل افزایش قیمت میوه و سبزی در بازارهای کشور دانست.
به گفته آقای کارگر، «میوه پس از خروج از میدان اصلی و در مسیر توزیع در واحدهای عرضهکننده در سطح شهر دستخوش افزایش نرخ تحت تاثیر هزینههای حملونقل، اجاره واحد صنفی، دستمزد، بیمه کارگر، مالیات و سایر هزینههای جاری میشود.»
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران در ادامه گفت که حاشیههای تورمزا در سال جاری باعث شده است تا میوه افزایش قیمت ۴۰ تا ۵۰ درصدی را تجربه کند و مصرف میوه بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته باشد.
روز چهارشنبه مصطفی دارایینژاد، دبیر اتحادیه بارفروشان نیز از کاهش تقاضای خرید میوه و صیفی خبر داد و گفت که تولید امسال نسبت به سال قبل ۱.۵ برابر بیشتر شده، ولی تقاضای خرید نصف شده است.
اسماعیل مرادیان، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی یکم تیر گفته بود که مصرف میوه به دلیل گرانی انواع محصولات ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.
آقای مرادیان در ادامه افزوده بود: «بسیاری از مردم سرگردان هستند و نمیدانند پول خود را برای خرید کدام محصولات اساسی تخصیص بدهند.»
افزایش افسارگسیخته قیمتها در ایران بهویژه در ماههای گذشته همزمان با اجرای سیاستهای اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی موسوم به «جراحی و اصلاحات اقتصادی» شتاب بیشتری گرفته و موجب کاهش مصرف طیف گستردهای از محصولات و مواد غذایی شده است.
۶۱ اقتصاددان در ایران ۲۰ خرداد امسال در نامهای نسبت به پیامدهای سیاستهای اخیر هشدار داده بودند.
این افزایش قیمتها و عدم تناسب درآمدها موجب گسترش دامنه اعتراضهای مردمی در ماههای اخیر شده است.
مرکز آمار ایران در آخرین گزارش ماهانه خود از تورم ۹۰.۲ درصدی اقلام خوراکی در ماه تیر امسال نسبت به زمان مشابه پارسال خبر داده بود.
افزایش فشار بر خبرنگاران در لرستان، همراه با حبس و جریمه

با آنکه استاندار لرستان به تازگی به مناسبت روز خبرنگار و پس از برخورد دستگاه قضایی با مدیرمسئول نشریه فرهنگی و اجتماعی «بلوطستان» در این استان، خواستار پس گرفته شدن شکایت علیه این خبرنگار شده بود، خبر میرسد که این خبرنگار با شکایت کمیته امداد امام به حبس و جزای نقدی محکوم شده است.
به نوشته نشریه «بلوطستان» لرستان، فرهاد زیویار، استاندار لرستان، به مناسبت ۱۷ مردادماه روز خبرنگار به کلیه مدیران دستور اکید داد از کلیه شکایتها علیه خبرنگاران سرباز زنند و در هر مرحلهای هستند آن را بازپس گیرند.
آقای زیویار گفته بود که مدیران نباید با شکایتهای واهی از قبیل «توهین، افترا و نشر اکاذیب نسبت به رسانهها جفا کنند.»
اما با این وجود اکنون خبر میرسد که تنها طی یک ماه اخیر از ۶ خبرنگار در شهرستان کوهدشت شکایت شده و برای برخی از آنها احکامی نیز صادر شده است.
پایگاه خبری «رویداد ۲۴» در گزارشی در روز چهارشنبه، ۱۹ مرداد، نوشت که «محمد بساطی»، مدیرمسئول نشریه فرهنگی و اجتماعی «بلوطستان»، در پی شکایت کمیته امداد شهرستان کوهدشت در دادگاه بدوی به شش ماه حبس و ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است.
بر اساس این گزارش شکایت از آقای بساطی با اتهام «نشر اکاذیب در نشریه بلوطستان» صورت گرفته، اما در رای صادره عنوان شده که او «در گروه خبری واتساپ نسبت به انتشار اخبار کذبی که قادر به اثبات آنها نبوده» اقدام کرده است.
سینا قلندری، خبرنگار محلی در کوهدشت لرستان نیز دهم مرداد خبر داده بود که یک سال پس از افشای قتل یک کودکهمسر به ۲۷ ماه حبس و دو سال ممنوعیت از کار رسانهای محکوم شده است.
آقای قلندری اوایل شهریور پارسال خبر قتل مُبینا سوری، نوجوان ۱۶ سالهای را منتشر کرد که به دلایل «ناموسی» توسط شوهر طلبهاش به قتل رسیده بود.
به گزارش «رویداد ۲۴» محاکمه آقایان سینا قلندری و محمد بساطی در دادگاهی که مختص به رسانهها نیست صورت گرفته و قاضی هر دو پرونده یک نفر بوده است.
در همین حال منابع محلی خبر دادهاند که به جز این دو خبرنگار، تنها طی یک ماه اخیر از چهار خبرنگار دیگر در شهرستان کوهدشت شکایت شده است.
بازداشت خبرنگاران و فعالان رسانهای دادگاهی کردن و صدور احکام سنگین علیه آنها به دلیل افشاگری درباره فساد اداری، سالها است که در جمهوری اسلامی ایران سابقه دارد، اما در شهرهای کوچکتر این فشار با هدف واداشتن آنها به سکوت با اندک انتقادی از مدیران محلی افزایش مییابد و گاهی با تهدیدهای مستقیم همراه میشود.
بازداشت یک زن با «کمربند انتحاری تقلبی» در عزاداری سراوان

یک مقام انتظامی استان سیستان و بلوچستان از بازداشت زنی با «کمربند انتحاری قلابی» در سراوان خبر داد.
آنطور که معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی این استان گفته، این زن قصد ورود به بخش زنان در مراسم عزاداری شب ویژه عاشورا را داشته است.
علی رحیمی افزوده است که ماموران بازرسی از زنان «در ورودی محل مراسم عزاداری شب دهم محرم متوجه ورود یک زن حدوداً سی ساله با حرکات مشکوک به چادر گیت بازرسی بانوان شدن که پس از اینکه مأمورین نسوان [زنان] قصد بازرسی وی را داشتند تهدید به انتحار نمود.»
به گفته وی، پس از بازداشت این زن، ماموران «متوجه بسته بودن چیزی شبیه جلیقه انفجاری به دور کمر وی شدند که پس از باز کردن آن مشخص شده این جلیقه فاقد قابلیت انفجار» بوده است.
در اظهارات این مقام انتظامی به هویت و ملیت این زن اشارهای نشده است.
سراوان از مناطقی است که در بیشتر موارد اخبار درگیری نیروهای پلیس ایران با گروههایی که «اشرار» معرفی میشوند و یا قاچاقچیان مواد مخدر منتشر میشود.
مقام دولت آمریکا: اتهام علیه یک عضو سپاه پاسداران نباید بر دیپلماسی هستهای تاثیر بگذارد

ایالات متحده میگوید اتهام علیه یک عضو سپاه پاسداران، نباید بر دیپلماسی هستهای در قبال ایران تأثیر بگذارد.
یک مقام دولت آمریکا روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که ایالات متحده معتقد نیست اتهامات علیه یک عضو سپاه پاسداران جهت توطئه برای قتل جان بولتون بر دیپلماسی هستهای در قبال ایران تأثیر بگذارد.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود تاکید کرد: «از نظر ما نباید چنین باشد» چرا که وزارت دادگستری، مستقل از دیپلماسی آمریکا در قبال ایران، اتهامات شهرام پورصفی را پیگیری میکند.
وزارت دادگستری آمریکا شهرام پورصفی، عضو نیروی قدس سپاه پاسداران، را متهم کرده که قصد داشته «۳۰۰ هزار دلار به افرادی در آمریکا پرداخت کند تا آقای بولتون را در واشینگتن دی سی یا ایالت مریلند به قتل برسانند.»
انگیزه احتمالی «شهرام پورصفی» از این اقدام، گرفتن «انتقام» کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، عنوان شده است. قاسم سلیمانی دی ماه سال ۱۳۹۹ در فرودگاه بغداد به فرمان دونالد ترامپ کشته شد.
در همین حال، جان بولتون دولت بایدن را متهم کرده که با «التماس» برای بازگشت به توافق هستهای باعث تشویق جمهوری اسلامی برای اقدام علیه مقامهای آمریکایی شده است.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز روز چهارشنبه در بیانیهای به جمهوری اسلامی هشدار داد که هرگونه اقدام جمهوری اسلامی علیه شهروندان آمریکا پیامدهای شدیدی برای ایران خواهد داشت.
انتخاب سردبیر
-
رسانههای روسی در هفتهای که گذشت
نگاه به شرق در دکترین جدید سیاست خارجی روسیه
-
صدسالگی نقاش سفرههای ایرانی
رزا منتظمی، سالهای جنگ و طعمِ شیرینِ نجاتیافتگی
-
گفتوگو با لیلی امیرارجمند
اولین کتاب کانون را شهبانو ترجمه و تصویرگری کرد
-
گزارش و تحلیل
دیدار صدر با سیستانی در دوران افول جمهوری اسلامی در عراق
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
مسافر جنجالی ایران در انتخابات داخلی لیکود