لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۳

کاهش ۲۴ درصدی توليد گازهای گلخانه‌ای در اتحادیه اروپا از سال ۱۹۹۰


گزارش سالانه اتحادیه اروپا در زمینه محیط زیست که روز دوشنبه ۱۰ آذر منتشر شد نشان می‌دهد میزان تولید گازهای گلخانه‌ای در کشورهای عضو این اتحادیه از سال ۱۹۹۰ تاکنون ۲۴ درصد کاهش یافته است.

با این همه اتحادیه اروپا تاکید کرده که اقدامات لازم برای به صفر رساندن میزان تولید آلاینده‌ها تا سال ۲۰۵۰ را افزایش خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیسیون اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که میزان تولید گازهای آلاینده در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ به نسبت سال قبل ۳.۷ درصد کاهش یافته در حالی که تولید ناخالص در همین بازه زمانی ۱.۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

کمیسیون اروپا پیش‌بینی می‌کند که به دلیل قرنطینه و توقف بخشی از فعالیت‌های عادی تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا، میزان کاهش گازهای آلاینده در سال ۲۰۲۰ به ۸ درصد برسد.

کمیسیون اروپا در بخش دیگری از این گزارش عنوان می‌کند: «همانطور که تجارب قبلی نشان داده احیا سریع فعالیت‌های اقتصادی ممکن است به افزایش چشمگیر تولید گازهای آلاینده منجر شود. از این رو تنها راه پیشگیری از وقوع این حالت سوق دادن مشوق‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در نحوه تولید و مصرف پاکیزه‌تر است.»

اورسولا فون در لاین، که از دسامبر سال گذشته ریاست کمیسیون اروپا را برعهده گرفته مقابله با گرمایش زمین را یکی از اولویت‌های اصلی کمیسیون تعيين کرده است.

کمیسیون اروپا در عین حال متعهد شده که در سیاست‌های مربوط به احیا اقتصاد اروپا پس از بحران کرونا در عرصه سوخت‌های فسیلی سرمایه‌گذاری نخواهد کرد.

فرانس تیمرمنس، معاون کمیسیون اروپا و مسئول طرح‌های زیست محیطی موسوم به «توافق سبز» روز دوشنبه گفت: «اتحادیه اروپا ثابت کرده که رشد اقتصادی همزمان با کاهش گازهای آلاینده امکان‌پذیر است. گزارشی که امروز منتشر شد نشان می‌دهد که برای تحقق هدف تعیین شده برای سال ۲۰۵۰ و رساندن میزان تولید گازهای آلاینده به حد صفر در تمامی عرصه‌های اقتصادی و تولیدی باید اقدامات بیشتری انجام شود.»

اتحادیه اروپا برای تسریع این روند از کشورهای عضو خواسته است که هدف تعیین شده برای کاهش میزان تولید گازهای آلاینده تا سال ۲۰۳۰ را از ۴۰ به ۵۵ درصد در مقایسه با میزان ثبت شده در سال ۱۹۹۰ افزایش دهند.

رهبران کشورهای عضو در جلسه ماه گذشته خود در مورد این موضوع مذاکره کردند ولی با توجه به چالش‌های اجرای این طرح برای بسیاری از کشورهای اروپایی هنوز در مورد آن به توافق نرسیده اند. انتظار می‌رود که کشورهای عضو در جلسه ماه دسامبر و قبل از تصویب قانون جدید زیست محیطی اتحادیه اروپا به نوعی توافق برسند.

طبق معاهده زیست محیطی پاریس که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد همه کشورهای امضاکننده باید تا پایان سال ۲۰۲۰ اهداف مشخص خود برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و گازهای آلاینده در دهه آینده را اعلام کنند.

رهبران کشورهای جهان در اجلاس پاریس توافق کردند که میزان گرمایش زمین را در حد ۱.۵ درجه بالاتر از دوران ماقبل صنعتی حفظ کنند. اما دانشمندان و کارشناسان محیط زیست می‌گویند فرصت چندانی باقی نمانده و اگر در سال‌های آینده اقدامات گسترده و عاجلی انجام نشود اهداف معاهده پاریس متحقق نخواهند شد.

کمیسیون اروپا در گزارش خود افزود که تجارت گازهای آلاینده، مکانيزمی که به صنایع اجازه می‌دهد در برابر تولید آلودگی روش‌های جذب گازهای گلخانه‌ای را به صورت اعتبار خریداری کنند در سال ۲۰۱۹ حدود ۹ درصد کاهش یافته که معادل ۱۵۲ میلیون تن دی اکسید کربن است.

این گزارش می‌افزاید: «بخش اعظم این کاهش در نيروگاه‌های تولید انرژی بوده و میزان تولید گازهای آلاینده از طریق جایگزین کردن ذغال سنگ با انرژی‌های تجدید پذیر ۱۵ درصد کاهش يافته است.»

XS
SM
MD
LG