خبرخوان
هشدار بایدن به کره شمالی در پی انجام «آزمایش موشکی جدید»

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز پنجشنبه در نخستین نشست خبری عمومی خود ضمن تاکید بر آمادگی برای دیپلماسی در قبال کره شمالی، به این کشور هشدار داد.
ساعتی پیش از آن که نشست خبری آقای بایدن در روز پنجشنبه آغاز شود خبر رسید که پیونگیانگ یک موشک بالیستیک کوتاهبرد «جدید» را آزمایش کرده است.
ایالات متحده بلافاصله این اقدام کره شمالی را محکوم کرد و جو بایدن نیز در نشست خبری تایید کرد که اقدامات این کشور را مسئلهای «در صدر» چالشهای خود در عرصه سیاست خارجی میداند.
آقای بایدن گفت که راه دیپلماسی در قبال کره شمالی همچنان باز است، اما اگر این کشور به تنش دامن بزند، آمریکا در واکنش نشان دادن درنگ نخواهد کرد.
این بیانگر تغییر در برنامه سیاست خارجی دولت آمریکاست، چرا که همین چند هفته پیش وزیر خارجه ایالات متحده هنگام اعلام برنامههای خود چندان روی کره شمالی تمرکز نکرده بود.
روز سهشنبه گذشته نیز مقامات آمریکایی خبر دادند که کره شمالی دو موشک بالیستیک کوتاهبرد را در روز یکشنبه گذشته آزمایش کرده است، اما رئیس جمهور آمریکا در واکنش این اقدام را جدی ندانسته بود.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
ژنرال آمریکایی: ایران همچنان به تهدید ثبات منطقه ادامه میدهد

ژنرال کنت مککنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به «سنتکام» روز پنجشنبه با اشاره به این که آمریکا به رویارویی نظامی با ایران کشیده نخواهد شد، گفت، ایران همچنان به تهدید ثبات منطقه خاورمیانه ادامه میدهد.
ژنرال کنت مککنزی در یک کنفرانس خبری در وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، و در پاسخ به پرسشی در خصوص بازدارندگی ایران گفت٬ کارهایی که تهران در رابطه با غنی سازی اورانیوم برای کاربرد در تسلیحات انجام داده، نهایی نیست.
فرمانده سنتکام تصریح کرد، آنها هیچ کاری انجام ندادهاند که برگشت ناپذیر باشد.
جمهوری اسلامی ایران به دنبال خروج آمریکا از توافق هستهای موسوم به برجام در بیش از یک سال گذشته بهتدریج از بسیاری تعهدات خود در چارچوب برجام عدول کرده و علاوهبر از سرگیری غنیسازی ۲۰ و ۶۰ درصدی، پروتکل الحاقی برای بازدید سرزده بازرسان آژانس را نیز به حال تعلیق در آورده است.
یکی از اهداف اصلی توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران در سال ۱۳۹۴، این بود که ظرفیت گریز هستهای، یعنی فاصله ایران با تولید مواد مورد نیاز برای ساخت بمب اتمی حداقل به یک سال افزایش یابد.
تهدید ثبات منطقه
این فرمانده نظامی آمریکایی در ادامه هشدار داد که ایران همچنان به تهدید ثبات خاورمیانه ادامه میدهد. وی همچنین نسبت به برنامه موشکی ایران ابراز نگرانی کرد.
فرمانده سنتکام در ادامه به اقدامات ایران در حمایت از شبه نظامیان در یمن و لبنان اشاره کرد.
ژنرال کنت مککنزی گفت، آمریکا به «پشتیبانی دفاعی» از عربستان سعودی ادامه میدهد زیرا «حداقل روزانه، گاهی بیش از یک بار در روز از (سمت) یمن مورد حمله قرار میگیرد.
وی تصریح کرد، بنابراین، اصلیترین کاری که من برای سعودیها انجام میدهم این است که هر وقتی که قادر باشم به آنها در (خصوص حملات) از پیش اطلاع میدهم.
فرمانده سنتکام همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص لبنان نیز گفت که آمریکا با ارتش لبنان رابطه خوبی دارد و به حمایت از این ارتش ادامه خواهد داد.
این فرمانده نظامی آمریکایی با این حال گفت، حزب الله لبنان، گروه شبه نظامی مورد حمایت ایران، مایه نگرانی مداوم است.
ژنرال کنت مککنزی اظهار داشت، ما میدانیم که در واقع، ایران همچنان به ارسال سلاح برای حزب الله لبنان ادامه میدهد تا برای این گروه ایجاد توانمندیکند که قادر باشد به اسرائیل در جنوب حمله کند . همه این موارد برای من بسیار نگران کننده است.
اصابت سه راکت به نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد

ارتش عراق در بیانیهای اعلام کرد که دستکم سه راکت شامگاه پنجشنبه به نزدیکی تاسیسات فرودگاه بینالمللی بغداد اصابت کرد.
در این بیانیه آمده است: در مجموع هشت راکت شلیک شد که سه راکت از آنها به نزدیكی مجموعه فرودگاه اصابت کردند.
ارتش عراق جزییات بیشتری در خصوص ۵ راکت دیگر ارائه نکرده است.
مقامهای عراقی گفتهاند که این سه راکت به نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در این فرودگاه اصابت کردند، ولی به کسی آسیب وارد نشده است.
گزارشها حاکی است که این راکتها به نزدیکی زندان مرکزی الکرخ؛ به محوطه آکادمی ضد تروریسم؛ و به نزدیکی مقر یک هنگ واکنش سریع اصابت کردند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است. اما پیش از این مقامات آمریکایی گروههای شبه نظامی مورد حمایت ایران را عامل حمله به محل استقرار نیروهای آمریکایی و ائتلاف معرفی کرده بودند.
پایگاه هوایی البلد عراق که سربازان آمریکایی در آن مستقر هستند، شامگاه ۲۹ فروردین هدف حمله راکتی قرار گرفت و در جریان این حمله دو پیمانکار خارجی و سه سرباز عراقی زخمی شدند.
انتقاد جامعۀ بینالمللی بهائی از«مجبور کردن» بهائیان برای دفن درگذشتگان در خاوران

نمایندۀ جامعۀ بینالمللی بهائی در سازمان ملل در ژنو روز پنجشنبه از اقدام حکومت ایران برای «مجبور» کردن بهائیان برای دفن درگذشتگان خود در محل دفن اعدامهای دستجمعی سال ۱۳۶۷ گورستان خاوران تهران انتقاد کرده است.
جامعه بین المللی بهایی پیشتر اعلام کرد که مقامهای حراست سازمان بهشت زهرا بهائیان را تهدید کردهاند که برای دفن درگذشتگان خود«مجبورند» یا از فضایی باریک میان گورهای فعلی بهاییان استفاده کنند یا از زمین محل دفن گورهای دستهجمعی ۱۳۶۷ استفاده کنند.
در همین زمینه، خانم دیان علائی، نمایندۀ جامعۀ بینالمللی بهائی در سازمان ملل در ژنو، گفت: «منع افراد از خاکسپاری با عزت و احترام عزیزانشان در شرایطی که آنها در غم و اندوه هستند، عملی غیر انسانی است. بهائیان برای همۀ درگذشتگان احترام قائلند و با توجه به اینکه جامعۀ بهائی طی دهههای متوالی با هتک حرمت گورستانهای خود روبرو بوده است، نمیخواهد با دفن عزیزان خود در محل سابق خاکسپاری دیگران، هیچ فرد دیگری همان درد را تجربه کند.»
خانم دیان علائی اضافه کرده است، «خاکسپاری شایسته و با احترام بر اساس قوانین مذهبی یک فرد از اساسیترین حقوق بشر است. مقامات ایرانی باید به آن احترام بگذارند و بهائیان را از این حق باز ندارند.»
همزمان با اعتراض جامعه بهایی، فعالان حقوق بشر ابراز نگرانی کردهاند که هدف از مجبور کردن بهائیان جهت دفن درگذشتگان خود در محل گورهای دسته جمعی که در جریان اعدامهای گسترده بین سال های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ در بخشی از گورستان خاوران دفن شدهاند، در راستای از بین بردن آثار گورهای دسته جمعی است.
گورستان خاوران مشهورترین محل دفن دستهجمعی کشتهشدگان اعدامهای سال ۶۷ است که به دستور آیتالله خمینی و با تشکیل هیئتی مشهور به «هیئت مرگ» و علیرغم اینکه در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان بودند، اعدام شدند.
به دلیل پنهانکاری مقامهای جمهوری اسلامی آمار دقیقی از تعداد اعدامشدگان وجود ندارد، اما بر پایه برخی برآوردها گفته میشود که حدود پنج هزار نفر از زندانیان سیاسی هوادار سازمان مجاهدین خلق و گروههای چپگرا مانند فداییان خلق و حزب توده، در تابستان سال ۱۳۶۷ در زندانهای ایران اعدام شدند.
پلیس روسیه بیش از ۱۷۰۰ نفر از حامیان ناوالنی را بازداشت کرد

پلیس روسیه بیش از هزار و ۷۰۰ تن از معترضانی را که در حمایت از آلکسی ناوالنی، منتقد کرملین، به خیابانهای دهها شهر آمده بودند، بازداشت کرد.
تجمعات روز پنجشنبه دوم اردیبهشت در سراسر روسیه را گروههای متحد آقای ناوالنی که در زندان دست به اعتصاب غذا زده است، سازماندهی کردهاند.
سخنگوی الکسی ناوالنی نیز اکنون ۱۰ روز است که در بازداشت بهسرمیبرد و همچنین یکی دیگر از متحدان او هم در همان روزی بازداشت شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، به طور تلویحی حمایتهای غرب از ناوالنی را «عبور از خط قرمز» توصیف کرد.
گزارش گروههای ناظر حقوق بشر حاکی است که در اعتراضات روز پنجشنبه هزار و ۷۸۲ نفر بازداشت شدهاند که بیشتر این بازداشتها در شهر سن پترزبورگ رخ داده است.
آقای ناوالنی که از حدود سه هفته پیش اعتصاب غذا کرده است روز دوشنبه به بیمارستان زندان منتقل شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ س.ن/ک.ر
مقام روس: ایران فهرست تحریمهای آماده لغو آمریکا را ناکافی میداند

نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین به نقل از مقامهای ایرانی اعلام کرد که جمهوری اسلامی، فهرست تحریمهایی که آمریکا آماده لغو آنها به منظور احیای برجام است را ناکافی میداند.
میخائیل اولیانوف افزود طرف ایرانی گفته که فهرست این تحریمها باید «گسترش یابد».
بر اساس اظهارات وی، پس از ارائه فهرست یادشده به هیات ایرانی حاضر در وین، «طرف ایرانی به وضوح نشان داده که این کافی نیست و لیست مجازاتهای لغو شده باید گستردهتر باشد».
هیچ جزئیاتی درباره این فهرست منتشر نشده، اما پیش از این عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران گفته بود آمریکا برای بازگشت به برجام باید ۱۵۰۰ تحریم را رفع کند؛ در غیر این صورت به گفته او وضعیت «دشوار» میشود.
این در حالی است که منابع نزدیک به مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی به تازگی به نشریه فارین پالیسی گفته بودند، انتظار میرود رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران به تهران یک بسته پیشنهادی ارائه کند که بر مبنای آن تهران در ازای لغو بخشی از تحریمها به تعهدات برجامی خود بازگردد.
ایران خواستار لغو یکمرحلهای همه تحریمهای وضعشده در دوران دونالد ترامپ است.
اما آمریکا هشدار داده که پافشاری ایران بر لزوم رفع تمام تحریمهای دوران رئیسجمهوری سابق ایالات متحده، میتواند مذاکرات برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام را به بنبست بکشاند.
این خبر در شرایطی گزارش میشود که در روزهای اخیر، اتحادیه اروپا، آمریکا و مقامهای مذاکرهکننده ایرانی از «پیشرفت» در مذاکرات احیای برجام خبر دادهاند.
با استفاده از گزارش اسپوتنیک و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
طالبان پاکستان، مسئولیت انفجار در هتل میزبان سفیر چین را بر عهده گرفت

طالبان پاکستان روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت، مسئولیت انفجار در هتلی که میزبان سفیر چین بود را بر عهده گرفت.
بر اثر انفجار یک بمب در روز چهارشنبه، اول اردیبهشت در هتل مجلل «سِرِنا» در شهر کویته پاکستان که این روزها سفیر چین مهمان آن است، پنج نفر کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی گروه «تحریک طالبان پاکستان» روز پنجشنبه در بیانیهای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و گفت: «بمبگذار انتحاری دقیقاً همانطور که برنامهریزی شده بود به مقامات امنیتی ضربه زده است.»
به گفته پلیس پاکستان، در این حادثه که در اثر انفجار یک بمب دستساز در خودرویی واقع در هتل محل اقامت سفیر چین اتفاق افتاده، تعدادی از مقامات امنیتی و کارمندان هتل کشته شدهاند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این حادثه آن را «حمله تروریستی» خوانده و محکوم کرده است.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین، هیئت چینی هنگام منفجر شدن بمب در هتل حضور نداشتند.
طالبان پاکستان نیز اعلام کرده که هدف از این انفجار، مقامات امنیتی پاکستان بودهاند.
این حادثه چند روز پس از اعتراضهای ضد فرانسوی گروه افراطی «تحریک لبیک پاکستان» در شهرهای مختلف این کشور اتفاق افتاده است.
از سال گذشته که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، از حق مجله طنز شارلی ابدو برای بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام حمایت کرده، احساسات ضد فرانسوی در پاکستان به شدت افزایش یافته است.
در روزهای اخیر پس از بازداشت حسین رضوی، رهبر گروه «تحریک لبیک پاکستان» و اعلام ممنوعیت فعالیت این گروه از سوی عِمران خان، نخست وزیر پاکستان، اعتراضهای خیابانی از سوی گروههای افراطی در شهرهای مختلف پاکستان شروع شد.
گرداندن بازداشتشدگان چهارشنبهسوری در شهر مشهد

سی و چهار تن از بازداشتشدگان حوادث چهارشنبهسوری امسال در مشهد توسط نیروی انتظامی در سطح شهر گردانده شدند.
خبرگزاری ایرنا از گرداندن این ۳۴ نفر در سطح شهر با عنوان «طرح پیشگیری و برخورد با متهمان حوادث چهارشنبه آخر سال» یاد کرده و گزارش داده است که این طرح با حضور قاضی هادی شریعتیار، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و دستگیرشدگان این حوادث اجرا شد.
۱۵ مهر سال گذشته هم چند متهم به اقداماتی چون موبایلقاپی، سوار بر وانت در منطقه مشیریه تهران گردانده شدند و نیروهای پلیس که شماری از آنها چهره خود را پوشانده بودند، آنها را در ملاء عام مورد ضرب و شتم قرار دادند.
انتشار تصاویری از این ماجرا و کتک خوردن یکی از متهمان توسط یک مامور نقابدار بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت.
دهم مهر ماه ۹۹ هم پلیس گیلان تعدادی از متهمان درگیری با قمه در بیمارستان پورسینای رشت را در سطح شهر گرداند.
فعالان حقوق بشر همواره از اقدام پلیس ایران در گرداندن تحقیرآمیز متهمان انتقاد کردهاند.
فعالان حقوق بشری میگویند اجرای چنین مجازات و تنبیهی نقض آشکار پیماننامهها و میثاقهای حقوق بشری و حتی قوانین جمهوری اسلامی است.
«منع بهائیان» از دفن مردگان در بخشی از گورستان خاوران

سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهائی در دفتر سازمان ملل در ژنو اعلام کرده است که بهائیان تهران از دفن مردگانشان در بخشی از گورستان خاوران که مربوط به گورهای دستهجمعی نیست، منع شدهاند.
خانم فهندژ در توئیتر خود با ذکر اینکه نمایندگان بهشت زهرا میخواهند بهاییان را «مجبور» کنند بهجای قسمت معمول در گورستان خاوران (معروف به گلستان جاوید)، درگذشتگان خود را در بخش گورهای دستهجمعی اعدامشدگان زمان انقلاب دفن کنند گفته است این در حالی است که آن قسمت معمول «حداقل برای ۵۰ سال آینده جا دارد.»
گورستان خاوران در شرق تهران به عنوان نمادی از اعدامشدگان دهه ۶۰ شناخته میشود و تعدادی از بهائیان هم در آنجا دفن شدهاند.
سیمین فهندژ به خبرگزاری هرانا گفته است که نمایندگان بهشت زهرا مدعی هستند گورهای دسته جمعی خاوران که محل دفن بسیاری از کشته شدگان پس از انقلاب در دهه ۶۰ بوده به طور کامل تخریب و تخلیه شده است.
گورستانهای شهروندان بهایی در شهرها و روستاهای ایران به صورت سازمانیافته تخریب میشود و در مواردی حتی قبرها هم نبش و جنازهها بیرون کشیده شده است. برای نمونه، آبان ۱۳۹۷ جنازه شمسی اقدسی، شهروند بهائی، در منطقه گیلاوند دماوند به خاک سپرده شد اما چهار روز بعد به خانوادهاش خبر دادند که پیکر او در بیابانهای اطراف جابان در توابع دماوند پیدا شده است.
پیشتر نیروهای امنیتی به بهائیان گیلاوند هشدار داده بودند که دیگر حق دفن امواتشان را در این شهر ندارند.
این ممنوعیت در دیگر شهرهای ایران هم بارها اعمال شده است و از دفن بهائیان در شهرهایی همچون تبریز، کرمان و اهواز جلوگیری شده است. در سال ۹۳ جامعه جهانی بهاییان خبر داد که مقامهای محلی قبرستان بهائیان در شهر اهواز را بستهاند و جلوی آن دیوار کشیدهاند.
در پی درگذشت یک شهروند بهایی در سنندج، در تیر ماه ۹۴ ماموران امنیتی از خاکسپاری او در این شهر جلوگیری کرده و استدلال کرده بودند که بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی، در هر استان تنها یک گورستان به بهائیان اختصاص دارد.
درگذشتگان بهایی که قبلاً در شهرهای خود دفن میشدند با این مصوبه باید از سراسر استان، به یک گورستان استانی منتقل و در آنجا به خاک سپرده شوند.
کرونا در ایران؛ آمار جانباختگان ۴۳۵ نفر، شناسایی ۲۴ هزار نفر بیمار جدید

بنا بر اعلام وزرات بهداشت ایران در روز پنجشنبه، دوم اردیبهشتماه در یک شبانهروز گذشته ۴۵۳ نفر دیگر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و بیش از ۲۴ هزار بیمار جدید شناسایی شدند.
به این ترتیب شمار جانباختگان کرونا در ایران به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر و آمار کل مبتلایان به نزدیک دو میلیون و ۳۳۶ هزار نفر رسید.
همچنین بر اساس گزارش سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، بیش از ۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها به سر میبرند.
بنا بر گزارشها، رکورد بالاترین مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا در ایران با ۴۸۶ نفر، به ۲۶ آبان ۹۹ بازمیگردد.
وزارت بهداشت ایران در حالی که از ارائه آمار تفکیکی خودداری میکند، به طور روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در اختیار رسانههای قرار میدهد، آماری که منابع مستقل درباره درستی آن تردید دارند.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، تاکنون ۵۱۸ هزار و ۹۰۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۴۸ هزار و ۲۹۸ نفر نیز دُز دوم را دریافت کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶۶۷ هزار و ۲۰۲ دُز رسیده است.
در ماههای گذشته، انتقادهای بسیاری از دولت حسن روحانی در خصوص اقدام دیرهنگام و روند کُند در خرید واکسن کرونا شده است.
عوارض خروج از ایران بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تعیین شد

مسافران ایرانی برای عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ باید برای سفر اول ۴۰۰ هزار تومان، برای سفر دوم ۶۰۰ هزار و برای سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان بپردازند.
خبر افزایش قابل توجه عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ پیشتر توسط نمایندگان مجلس در دیماه سال ۹۹ اعلام شده بود، اما همزمان با آغاز سال ۱۴۰۰ اخذ این عوارض اجرایی شده است.
در سال ۹۹ عوارض خروج از کشور برای سفر اول ۲۶۴، برای سفر دوم ۳۹۶ و برای سفر سوم ۵۲۸ هزار تومان در تمام مرزها بود.
بر اساس جدولی که از ارقام عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ منتشر شده، عوارض حج تمتع و عمره در سال جاری همانند سالهای گذشته در همه مرزها، همان ۱۳۲ هزار تومان خواهد بود.
همچنین عوارض سفر به شهرهای مذهبی عراق که از آن با عنوان «عتبات عالیات» نام برده میشود، در سال ۱۴۰۰ همانند سال ۹۹ خواهد بود.
عوارض سفر هوایی به این شهرها در سفر اول ۳۷ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۴۵ هزار تومان خواهد بود، اما در سفرهای زمینی این مبلغ در سفر اول ۱۲ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.
در سالهای گذشته بر اساس بند «د» تبصره ۱۱ این لایحه، زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج معاف بودهاند، اما درباره وضعیت عوارض این گروه از مسافران در سال ۱۴۰۰ اظهار نظری نشده است.
در سالهای گذشته در تدوین لایحه بودجه، دولت سهمی از عوارض خروج از کشور را برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگی تعیین کرده است، اما عدم اختصاص این سهم به سازمان مذکور همواره مورد انتقاد مدیران آن بوده است.
سومین گذرگاه مرزی میان ایران و پاکستان افتتاح شد

در پی سفر وزیر خارجه پاکستان به ایران، سومین گذرگاه مرزی مشترک دو کشور افتتاح و درباره همکاریهای منطقهای گفتوگو شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، روز چهارشنبه برای انجام یک سفر سهروزه وارد تهران شد و عصر همین روز با رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران دیدار کرد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران شامگاه چهارشنبه در توئیتی نوشت که در جریان دیدار با وزیر خارجه پاکستان توافق شده تا «همکاری دوجانبه و هماهنگی منطقهای در خصوص افغانستان، فلسطین و چندجانبهگرایی»، همچنین «مبارزه با تعصبات ضداسلامی» در بین دو کشور تقویت شود.
آقای ظریف درباره جزئیات این توافقها توضیحی ارائه نداد.
وزیر خارجه ایران همچنین از افتتاح یک گذرگاه مرزی جدید و امضای یک تفاهمنامه درباره بازارچههای مرزی در دیدار با شاه محمود قریشی خبر داد.
خبرگزاری ایسنا هم روز چهارشنبه گزارش داده بود که وزیر خارجه پاکستان از پیشنهاد وزیر خارجه ایران برای ارتقای همکاریهای کنسولی بهویژه در خصوص وضعیت زندانیان دو کشور استقبال کرده است.
به گزارش ایسنا، آقای ظریف در دیدار روز گذشته خود با شاه محمود قریشی به گسترش مناسبات دو کشور بر اساس کمترین تاثیر از تحریمهای آمریکا تاکید کرده بود.
«خط لوله صلح» از جمله موضوعات پرمناقشه میان ایران و پاکستان در سالهای گذشته است.
خط لوله صلح، نام خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان است که براساس تفاهمهای انجام شده، ایران متعهد شده بود که به مدت ۲۵ سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد.
اردیبهشت سال ۱۳۹۸ دولت پاکستان با ارسال نامهای رسمی به جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که احداث خط لوله در این کشور با وجود تحریمهای آمریکا در این کشور ناممکن است.
گرچه مقامات ایران در ابتدا دولت پاکستان را به شکایت و دریافت خسارت تهدید کردند، بعدتر رسانههای پاکستان از تغییر در مفاد قرارداد گازی میان دو کشور خبر دادند.
بر اساس تغییرات ایجاد شده در قرارداد اولیه، ایران دیگر حق ندارد به خاطر تاخیر در دریافت گاز توسط پاکستان از این کشور شکایت یا درخواست خسارت کند.
دو پاسدار در درگیری سپاه با «ضدانقلاب» در مریوان کشته شدند

روابط عمومی قرارگاه «حمزه سیدالشهدا» متعلق به نیروی زمینی سپاه پاسداران از درگیری این نیرو با افرادی خبر داد که آنها را «عناصر یک تیم تروریستی ضدانقلاب» در منطقه مریوان نامید.
آن طور که روابط عمومی این قرارگاه روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت، گزارش کرده، دو نفر از اعضای این «تیم» و دو نفر از اعضای سپاه در جریان این درگیری کشته شدند.
بر اساس این گزارش، این درگیری، شامگاه چهارشنبه حدود ساعت هشت شب رخ داده است.
در اطلاعیه روابط عمومی قرارگاه «حمزه سیدالشهدا» نیروی زمینی سپاه همچنین آمده که شماری از اعضای این تیم نیز زخمی و تعدادی نیز «متواری» شدند.
اطلاعیه یادشده به جزئیات بیشتری در این زمینه، از جمله علت درگیری، نحوه کشته شدن نیروهای سپاه، شمار زخمیشدگان و هویت تیم طرف درگیری سپاه اشاره نکرده است.
به گزارش سازمان حقوق بشری «ههنگاو»، هویت دو عضو سپاه پاسداران که در درگیریهای امروز مریوان کشته شدند، «عثمان جهانی» و «ناصر امینی» اعلام شده است.
این سایت همچنین روز چهارشنبه، اول اردیبهشت ماه از موج بازداشت شهروندان کُرد پس از کشته شدن یکی از اعضای ارشد سپاه پاسداران در هفته گذشته در پیرانشهر خبر داد.
به گزارش ههنگاو، عثمان حاجیحسینی دیگر عضو سپاه پاسداران نیز شامگاه جمعه ۲۷ فروردین در جاده زیویه کشته شده و پس از چند ساعت گروه موسوم به «عقابهای زاگرس» مسئولیت کشته شدن او را بر عهده گرفتهاست.
بنابر این گزارش در روزهای اخیر همسر آقای حاجیحسینی، داماد او به علاوه برادر و مادرش توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند و تاکنون از وضعیت آنها گزارشی در دست نیست.
استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه طی سالهای اخیر شاهد درگیری نیروهای امنیتی ایران با گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی از جمله حزب دموکرات کردستان ایران و اعضای حزب حیات آزاد کردستان، موسوم به پژاک، بوده است.
جمهوری اسلامی ایران این گروههای مسلح کرد را به «تجزیهطلبی»، «تروریسم» و «ارتباط با بیگانگان» متهم میکند. از سوی دیگر، اما این گروهها هم جمهوری اسلامی را به نقض حقوق کردها در ایران متهم میکنند و میگویند هدفشان پیگیری حقوق کردها است.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
دلیل صدای انفجار در پرند انجام «عملیات عمرانی» اعلام شد

خبرگزاری فارس دلیل صدای انفجار در عصر چهارشنبه، اول اردیبهشت، در منطقه پرند تهران را انجام «عملیات عمرانی» اعلام کرد.
برخی خبرگزاریهای ایران روز گذشته از شنیده شدن صدای انفجار مهیبی در شهر جدید پرند در اطراف تهران خبر دادند و نوشتند که صدای آن در تمام فازهای این شهر شنیده و موجب وحشت ساکنان این منطقه شده بود.
خبرگزاری فارس، بدون اشاره به منبع خبر با انتشار ویدئویی اعلام کرد که پیگیریهای این خبرگزاری نشان میدهد که صدای انفجار مربوط به یک عملیات عمرانی بوده است.
این خبرگزاری در ادامه بدون اشاره به نوع این عملیات عمرانی و نهاد یا ارگان مرتبط با آن آورده است که «نکته قابل توجه این است که اگر این انفجار هم از همان دست عملیاتهای عمرانی است، چرا اطلاعرسانی لازم و به موقع انجام نمیشود.»
شهر جدید پرند در جنوب غرب تهران و در مجاورت فرودگاه بینالمللی امام خمینی واقع شده است.
در این منطقه یک مرکز آموزش نظامی وابسته به ارتش نیز قرار دارد.
ابراز رضایت اروپاییها از «پیشرفت» مذاکرات برجام؛ موانع اصلی پابرجاست

یک روز پس از پایان یافتن دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵، اروپاییهای حاضر در برجام از «پیشرفت» گفتوگوها ابراز رضایت کردند.
دیپلماتهای کشورهای اروپایی شامل بریتانیا، آلمان و فرانسه روز چهارشنبه اول اردیبهشت روند مذاکرات تا اینجا را «سازنده» خواندند.
آنها در عین حال تاکید کردند که بهرغم برداشتن گامهای «مثبت» از سوی طرفین، موانع عمده همچنان پابرجاست و راهی طولانی پیش روی مذاکرهکنندگان است.
دیپلماتها افزودند: «ما همه طرفها را تشویق میکنیم تا از فرصت دیپلماتیک پیش روی خود استفاده کنند».
قرار است هیاتهای نمایندگی اصلی یعنی ایران و آمریکا برای مشورت به پایتختهای خود بازگردند و دور بعدی مذاکرات ایران و کشورهای حاضر در برجام، هفته آینده در وین از سر گرفته شود.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، که از ژانویه گذشته زمام کاخ سفید را به دست گرفته است، برای لغو «کلیه تحریمهای مغایر» با توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به برجام اعلام آمادگی کرده است.
هنوز مشخص نیست اختلافات جدی بر سر چه موضوعاتی است، اما منابع نزدیک به مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی به نشریه فارین پالیسی گفتهاند که انتظار میرود رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، به تهران بستهای پیشنهادی ارائه کند تا حکومت ایران در ازای لغو بخشی از تحریمها به تعهدات برجامی خود بازگردد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
آمریکا: حمایت ایران از حوثیهای یمن، چشمگیر و مرگبار است

نماینده ویژه آمریکا در امور یمن روز چهارشنبه اول اردیبهشت گفت حمایت ایران از حوثیهای یمن «کاملا چشمگیر و مرگبار است».
تیم لندرکینگ به قانونگذاران آمریکایی گفت هیچ شواهد واقعی مبنی بر اینکه تهران بخواهد از راهحلی سازنده برای این منازعه حمایت کند وجود ندارد.
او اظهار داشت: «ما از اینکه ایران بخواهد نقشی سازنده ایفاء کند استقبال میکنیم، اگر تمایلی به این کار داشته باشد. ولی هیچ نشانهای در این زمینه ندیدهایم».
نماینده ویژه آمریکا تصریح کرد متوقف کردن کشتیهای حامل تسلیحات از سوی ایران برای حوثیهای یمن کار دشواری بوده است.
او تاکید کرد که همکاری بینالمللی برای متوقف کردن ارسال تسلیحات از سوی ایران به یمن ضروری است.
حوثیهای یمن از سال ۹۴ بر بخشهای زیادی از این کشور بویژه صنعا، پایتخت، تسلط پیدا کردهاند. دولت قانونی یمن که در عدن، جنوب کشور، مستقر است از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثیها شده است.
جنگ داخلی یمن تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته است و میلیونها نفر نیز به کمکهای سازمان ملل وابسته شدهاند و خطر قحطی این کشور را تهدید میکند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ک.ر
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
باید بروم ۲۱ بازی کنم
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.