خبرخوان
طائب: اگر روسیه و چین بتوانند منافع و امنیت ما را در برجام تامین کنند میپذیریم

حسین طائب، رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، روز پنجشنبه، ۱۳ مردادماه، در یک سخنرانی تاکید کرد که در پرونده مذاکرات برجام، اگر روسیه و چین «بتوانند منافع ما را تامین کنند میپذیریم».
این نخستین سخنرانی از آقای طائب است که پس از برکناری او از مقام ریاست سازمان اطلاعات سپاه رسانهای میشود.
حسین طائب در تیرماه گذشته به طور رسمی از این مقام کنار گذاشته شد و مقام مشاوری فرمانده کل سپاه را گرفت.
آقای طائب که، به نوشته خبرگزاری فارس، در جمع «هادیان سیاسی سپاه» سخنرانی میکرد روز پنجشنبه درباره مذاکرات احیای برجام گفت: «در موضوع برجام و آمریکا اگر منافع ملی و امنیت ملی ما تأمین شود، پای کار هستیم. اگر روسیه و چین هم بتوانند این دو را حاصل کنند، ما میپذیریم. این با سیاست «نه شرقی و نه غربی» و خطوط قرمز ما منافاتی ندارد.»
اظهار نظر این مقام امنیتی جمهوری اسلامی همزمان با آغاز دور تازهای از مذاکرات برای احیای برجام در شهر وین منتشر شده است.
این در حالی است که به نوشته خبرگزاری رویترز «هم تهران و هم واشینگتن بخت دستیابی به موفقیت در این دور از مذاکرات را کم میدانند».
همزمان جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه تصریح کرد که گفتوگوها برای احیای این توافق کامل شده و فرصت کمی جهت دستیابی به یک توافق نهایی باقیمانده است.
به نظر میرسد که چشم امید حکومت جمهوری اسلامی به روسیه و چین است که به عنوان حامی تهران و دو عضو طرف مذاکره در برجام هم به احیای برجام کمک کنند و هم زمینه «تامین منافع» جمهوری اسلامی را فراهم کنند.
روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال روز ۱۲ مرداد نوشته بود که ایران اکنون موافقت کرده درخواست حذف سپاه از فهرست تروریستها را کنار بگذارد، اما کماکان خواهان دریافت «تضمینهای قوی» در این زمینه است که در صورت احیای برجام، واشینگتن بار دیگر از این توافق خارج نشده یا دوباره ایران را مورد تحریم قرار نخواهد داد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
کویت پس از شش سال در ایران سفیر منصوب کرد

کویت شش سال پس از فراخواندن سفیر خود از تهران به نشانه همبستگی با عربستان سعودی، سرانجام سفیر جدیدی در ایران منصوب کرد.
رسانههای ایران روز یکشنبه گزارش دادند که بدر عبدالله المنیخ، سفیر جدید دولت کویت، استوارنامه خود را روز شنبه تحویل حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران، داده است. وزارت خارجه کویت نیز تایید کرد که المنیخ به سفارت این کشور در تهران منصوب شده است.
این اقدام در حالی است که عربستان سعودی تلاش میکند روابط خود را با ایران بهبود ببخشد، دو کشور رقیب که در منطقه به جنگ نیابتی مشغول هستند.
ریاض پس از حمله طرفداران رهبر جمهوری اسلامی به سفارت عربستان سعودی در تهران در دی ۱۳۹۴ روابط خود را با تهران قطع کرد. کویت نیز همان زمان همراه دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سفیر خود را از تهران فراخواند و سطح روابطش با ایران را تنزل داد.
با این حال کویت همراه روابط نسبتا خوبی با تهران داشته که ناشی از سیاست خارجی آن برای ایجاد موازنه بین همسایگان است. ایران در حال حاضر در کویت سفیر دارد.
یک مقام امارات متحده عربی نیز ماه پیش گفت که این کشور در صدد است تا یک سفیر در تهران منصوب کند.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری رویترز و ایرنا؛ س.ن
قرار بازداشت سعید مدنی برای بار چهارم تمدید شد

خانواده سعید مدنی، پژوهشگر علوم اجتماعی، روز یکشنبه اعلام کردند که قرار بازداشت موقت او برای بار چهارم تمدید شد و او این مدت فرصت دفاع از خود را نیافته است.
پایگاه خبری امتداد به نقل از خانواده آقای مدنی گزارش داد که او بعد از ۶۰ روز بازجویی فشرده، یک ماه پیش به بند ۴ زندان اوین منتقل شد، اما در این یک ماه فقط یک جلسه بازپرسی برگزار شده است و بعد از آن هیچ تصمیمی دربارۀ وضعیت او نگرفتهاند.
سعید مدنی روز ۲۶ اردیبهشت به اتهام «ارتباط مشکوک خارجی» و «اقدامات ضدامنیتی» بازداشت شد. این جامعهشناس قبلا نیز چندین بار در سالهای ۱۳۷۳، ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ به اتهامهای سیاسی بازداشت و محکوم شده بود.
خانواده آقای مدنی میگویند که او در تمام این سه ماه در انتظار فرصت دفاع آخر در برابر اتهامات خود پیش از ارسال پروندهاش به دادگاه بودهاست.
به نوشته امتداد، خانوادۀ سعید مدنی در طول ۹۰ روز گذشته بارها به شعبۀ ۲ بازپرسی دادسرای شهید مقدس مراجعه و هر بار درخواست کردند وضعیت آقای مدنی مشخص شود و تا زمان برگزاری دادگاه با قرار وثیقه آزاد بشود، اما تا کنون دربارۀ نحوۀ تعیین تکلیف او پاسخ روشنی نگرفتهاند.
پیش از این دهها تن از مددکاران اجتماعی، جامعهشناسان، انسانشناسان، اقتصاددانان و متخصصان علوم ارتباطات با امضای بیانیهای خواستار آزادی سعید مدنی شده بودند.
بیانیه یادشده میگوید، آقای مدنی «با کارهای پژوهشی خود در زمینههای اعتیاد، خشونت، روسپیگری، و دیگر آسیبهای اجتماعی نشان داده است که سیاستهای اقتصادی و اجتماعی تا چه حد در ایجاد این معضلات موثرند ... او مجموعهای از سیاستهای عدالتخواهانه، دمکراتیک، و مشارکتجویانه را راه حل مشکلاتی میداند که جامعه ایران را به مرزهای فروپاشی اجتماعی رسانده است».
با استفاده از گزارشهای وبسایت امتداد و رادیو فردا؛ س.ن
واشینگتن حمله در اورشلیم را که به مجروح شدن پنج آمریکایی انجامید، محکوم کرد

ایالات متحده آنچه را که «حمله تروریستی» در بیرون از شهر قدیم اورشلیم/بیتالمقدس نامیده و به مجروح شدن هشت نفر، از جمله پنج آمریکایی انجامیده است، محکوم کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز یکشنبه در بیانیهای گفت: «سفیر ما در اسرائیل و مقامات ایالات متحده در اورشلیم با خانواده قربانیان آمریکایی در تماس هستند و ما همدلی و حمایت خود از آنها را به اطلاعشان رساندهایم.»
آقای پرایس افزود: «گروه ما در اورشلیم شبانهروز جهت حمایت از قربانیان و خانوادههای آنها تلاش میکند و شرایط را همچنان از نزدیک دنبال خواهد کرد.»
مقامهای اسرائیلی بامداد یکشنبه اعلام کردند در تیراندازی در بیتالمقدس/اورشلیم دستکم هشت نفر مجروح شدند که جراحات دو تن از آنها شدید است.
گزارشها حاکی است که عاملان این تیراندازی به سمت محله سیلوان در بیتالمقدس شرقی گریختند.
پلیس اسرائیل هم اعلام کرده است که با این تیراندازی به مثابه یک «حمله تروریستی مشکوک» برخورد میکند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری رویترز و رادیو فردا؛ س.ن
پوتین میگوید روسیه و کره شمالی روابط دوجانبه خود را گسترش خواهند داد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، گفت که این دو کشور «روابط دوجانبه سازنده و جامع خود را با تلاش مشترک گسترش خواهند داد».
به گزارش رسانههای دولتی کره شمالی، آقای پوتین در نامهای به کیم جونگ اون به مناسبت «روز آزادی» در این کشور تاکید کرد که روابط نزدیکتر به نفع هر دو کشور خواهد بود و به تقویت امنیت و ثبات شبهجزیره کره و منطقه شمال شرقی آسیا کمک میکند.
طی روزهای اخیر گزارشهایی درباره بیماری کیم جونگ اون منتشر شده بود که خواهر او آن را تایید کرد. کیم یو جونگ گفت که برادرش بر اثر ویروس کرونا به «تب شدید» دچار شده بود، اما از آن رهایی یافته است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
هیاتی از کنگره آمریکا در سفری از پیش اعلام نشده وارد تایوان شد

کمتر از دو هفته پس از سفر مناقشهانگیز نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به تایوان یک هیات پنج نفره از کنگره ایالات متحده روز یکشنبه ۲۳ مرداد در سفری از پیش اعلام نشده وارد تایپه شد.
بنابر اعلام وزارت خارجه تایوان، هیات پنج نفره آمریکایی به رهبری سناتور اِد مارکی با رئیسجمهوری این کشور دیدار خواهند کرد.
روابط ایالات متحده و تایوان، امنیت منطقهای، تجارت و سرمایهگذاری، زنجیره تامین جهانی و تغییرات اقلیمی از جمله محورهای بحث و گفتوگو میان این هیات و مقامهای تایوانی است.
چین که سفر نانسی پلوسی به این جزیره خودمختار را «به شدت تحریکآمیز» و «بازی کردن آمریکا با آتش» خوانده بود، اینبار نیز به دیدار هیات آمریکایی از تایوان واکنشی تند نشان داده و گفته است که در رابطه با مسئله تایوان، «سیاستمداران آمریکایی باید از بازی با آتش دست بکشند».
در پی سفر خانم پلوسی، چین بزرگترین رزمایش خود تا به امروز را در اطراف تایوان برگزار و ضمنا اعلام کرد که در چند حوزه از جمله «دیالوگ میان فرماندهان نظامی عالیرتبه» به همکاری خود با ایالات متحده پایان میدهد.
براساس قوانین و معاهدات بینالمللی، پکن نماینده مشروع چین محسوب میشود ولی بسیاری از کشورها از جمله آمریکا با دولت تایوان مناسبات دیپلماتیک غیررسمی دارند.
از نظر حکومت چین که سیاست آن منزوی کردن تایوان است سفر مقامات ارشد کشورهای دیگر به معنای به رسمیت شناختن استقلال تایوان تلقی میشود.
با استفاده از خبرگزاری فرانسه و گزارشهای رادیو فردا/ آ.ت./ک.ر
هشدار جمهوریخواهان نسبت به بهرهبرداری ایران، چین و روسیه از فرماندهان نظامی سابق افغان

جمعی از قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا نسبت به امکان بهرهبرداری روسیه، ایران و چین از فرماندهان نظامی سابق افغانستان با اطلاعات حساس درباره عملیاتهای نظامی آمریکا قبل از خروج از افغانستان هشدار دادند.
این نمایندگان کنگره روز یکشنبه ۲۳ مرداد اعلام کردند دولت جو بایدن در اولویتبخشی به فرایند تخلیه افراد در زمان خروج از افغانستان شکست خورده است.
برخی نمایندگان در کمیته روابط خارجی کنگره به انتشار گزارشهایی از فرار برخی فرماندهان ارشد ارتش افغانستان به ایران بعد از قدرتگیری طالبان اشاره کردهاند.
در آستانه اولین سالگرد به قدرت رسیدن طالبان بعد از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، انتقادها از عمکرد ایالات متحده افزایش یافته و حتی وزیر کشور آلمان نیز روز یکشنبه اعلام کرد دولت این کشور تلاش خواهد کرد همه پرسنل افغانستانی که با دولت آلمان همکاری داشتهاند را از این کشور خارج کند.
نمایندگان جمهوریخواه در ادامه گفتهاند که در جریان خروج نیروهای آمریکایی ۱۳ سرباز این کشور کشته شدند، صدها شهروند آمریکایی و دهها هزار شهروند در معرض خطر افغانی پشت سر رها شدند.
با اینحال، دولت جو بایدن میگوید عملیات خروج، «فوقالعاده موفق» بوده و ۱۲۴ هزار آمریکایی و شهروند افغانستان به سلامت از جنگ «بیپایان» افغانستان بیرون آمدند.
از زمان حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ تا خروج نظامیان آمریکایی، ۳۵۰۰ سرباز این کشور و نیروهای متحد آن به همراه صدها هزار شهروند افغانستان کشته شدند.
با اینحال صدها فرمانده ارتش و امنیتی آموزش دیده افغان توسط آمریکا و خانوادههای آنها هنوز هم در افغانستان باقی مانده و یا به کشورهای همسایه فرار کردهاند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
توقف طرح واردات خودرو؛ «صرفا تلنگری به خودروسازان داخلی بود»

در حالی که با گذشت پنج ماه از سال جاری هنوز واردات خودرو انجام نشده است، یک نماینده مجلس گفته که این طرح «صرفا تلنگری به خودروسازان داخلی بود».
نشریه «تجارتنیوز» روز یکشنبه ۲۳ مرداد از قول نصراله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی نوشت که «پیش کشیدن مسئله واردات خودرو تنها تلنگری به خودروسازان بود تا کیفیت خودروهای خود را بالا ببرند».
این گزارش میافزاید معنی گفتههای آقای پژمانفر این است که خبری از واردات خودرو نیست: در واقع این همه هیاهو و گمانهزنی تنها برای این بوده که خودروسازان احساس خطر کنند و بخواهند کیفیت خودروهای خود را بالا ببرند.
آقای پژمانفر در ادامه گفته که واردات خودرو مشروط به این است که خودروسازهای داخلی نتوانند نیاز مردم را تامین کنند.
جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس اردیبهشت امسال گفته بود: «در تنظیم آئین نامه واردات خودرو با تکیه بر کلمه خودروی اقتصادی دو شرط در نظر گرفته شده؛ سقف قیمت ۷۰۰۰ دلار و حجم موتور ۱۰۰۰ سیسی!»
از آن زمان مقامات رسمی و نمایندگان مجلس سخنان متناقضی درباره شرایط واردات خودرو بیان کردهاند.
واردات خودرو از سال ۱۳۹۷ ممنوع شده و کیفیت پایین، ناایمنی و جهش قیمت خودروهای ساخت داخل انتقادات گستردهای در پی داشته است.
با استفاده از گزارش تجارتنیوز، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
بیش از «۷۰ درصد» گردشگران ورودی به استان وان ترکیه، «ایرانی» بودهاند

یک مقام محلی وان، استان مرزی ترکیه با ایران، از ورود ۲۲۶ هزار و ۴۳۵ شهروند ایرانی به این استان طی هفت ماهه سال جاری میلادی خبر داد.
ارول اوسلو، مدیر اداره فرهنگ و گردشگری استان وان، در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی گفت: در هفت ماهه گذشته در مجموع ۳۱۷ هزار و ۲۹۲ گردشگر خارجی وارد استان وان شدند که بیش از ۷۰ درصد آنها ایرانی بودهاند.
بهگفته وی، در بیشتر ایام سال بیش از ۹۵ درصد ظرفیت هتلهای وان پر است و گردشگران را میتوان در چهار گوشه شهر دید.
آقای اوسلو افزود: پیشبینی میکنیم که استقبال ایرانیها از سفر به وان تا پایان سال ادامه داشته باشد. علاوه بر ایرانیها گردشگران زیادی نیز از کره جنوبی، عراق و ارمنستان در سال جاری از وان بازدید کردهاند.
وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه هنوز آمارهای ماه ژوئیه را منتشر نکرده، اما آمارهای شش ماهه این نهاد رسمی نشان میدهد که شمار گردشگران ایرانی در ترکیه در شش ماه نخست سال ۲۰۲۲ بیش از سه برابر دور مشابه پارسال بوده و از یک میلیون گردشگر فراتر رفته است.
در مجموع طی نیمه ابتدایی سال جاری میلادی ۱۶.۵ میلیون گردشگر خارجی وارد این کشور شده که تقریبا دو برابر سال گذشته و بیش از ۳.۵ برابر دور مشابه سال ۲۰۲۰ است. بیشترین شمار گردشگران خارجی از کشورهای آلمان، روسیه، بریتانیا، بلغارستان و سپس ایران بودهاند.
با استفاده از گزارشهای آناتولی و وزارت فرهنگوگردشگری ترکیه/د.خ/ک.ر
بیش از ۴۰ تن در پی آتشسوزی در یک کلیسا در پایتخت مصر کشته شدند

آتشسوزی در کلیسای ابوسفیه در شمال غربی قاهره، پایتخت مصر، در روز یکشنبه بیش از ۴۰ کشته بر جای گذاشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هنوز دلیل این آتشسوزی معلوم نشده است.
کلیسای قبطی مصر در بیانیهای، به نقل از وزارت بهداشت این کشور، از ۴۱ کشته و ۱۴ زخمی خبر داده است.
در واکنش به این حادثه، عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری مصر، در صفحه فیسبوک خود نوشت که تمام دستگاههای دولتی را بسیج کرده است تا اطمینان یابد که همه اقدامات لازم در این مورد انجام شده است.
در این ارتباط، دادستانی مصر اعلام کرد که تحقیقات را آغاز کرده و تیمی را برای تعیین علت آتشسوزی به محل اعزام کرده است.
قبطیها، بزرگترین جامعه مسیحی در خاورمیانه هستند. شمار آنها ۱۰ میلیون تن است. آنها پیش از این، بارها هدف حملات اسلامگرایان بودهاند.
«۳۴ خبرنگار» در یک سال حکومت طالبان بر افغانستان بازداشت شدهاند

دستکم ۳۴ خبرنگار طی یک سال حکومت طالبان بر افغانستان، بازداشت شده و ۱۳ خبرنگار مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
رادیو آزادی، متعلق به رادیو اروپای آزاد، با اعلام این آمار گفت که کابل، پایخت افغانستان، با ۲۰ خبرنگار بازداشتی در صدر این فهرست قرار دارد.
بر اساس این گزارش، ممکن است شمار بازداشتشدگان بیشتر باشد.
پیشتر دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارشی گفته بود: بیش از ۱۶۰ مورد بدرفتاری حکومت طالبان با خبرنگاران ثبت شده است.
در این ارتباط، اتحادیه ژورنالیستهای آزاد افغانستان هشدار داد که در صورت ادامه فشار بر رسانهها و خبرنگاران، ممکن است بسیاری از رسانهها از کار باز بمانند.
حجتالله مجددی، رئیس این اتحادیه، به رادیو آزادی گفت: از ۵۴۳ رسانه، حدود ۲۲۰ رسانه تعطیل و حدود هفت هزار نیروی کار آنها بیکار شدهاند.
اقدامات رئیس جدید مؤسسۀ لغتنامۀ دهخدا جنجالی شد

پس از آنکه حسن انوری، استاد سرشناس ادبیات، در اعتراض به برکناری سرپرست تألیف مؤسسه لغتنامۀ دهخدا از این مؤسسه کنارهگیری کرد، هیئت مؤلفان لغتنامۀ بزرگ فارسی نیز روز شنبه ۲۲ مرداد اعلام کرد همکاری خود را موقتاً با این مؤسسه قطع میکند.
هیئت مؤلفان در این بیانیه با انتقاد از اقدام رئیس تازهمنصوب مؤسسه در برکناری اکرم سلطانی، سرپرست تألیف لغتنامه، دلیل تصمیم برای توقف همکاری خود را «بیتوجهی به درخواست مکتوب مؤلفان و بیحرمتی به دکتر حسن انوری» اعلام کردند.
رئیس جدید مؤسسۀ لغتنامۀ دهخدا حمیرا زمردی است که ماه گذشته با حکم رئیس دانشگاه تهران به ریاست این مؤسسه منصوب شد؛ انتصابی که بهدلیل نوع سابقۀ علمی زمردی انتقادهای بسیاری هم در پی داشت.
حسن انوری در این مورد به خبرگزاری تسنیم گفت که خداحافظی او از مؤسسه پس از ۶۰ سال همکاری با آن بهدلیل بیتوجهی رئیس جدید مؤسسه به اعتراض او در برکناری اکرم سلطانی از سرپرستی تألیف مؤسسه بوده است.
خانم سلطانی که سابقه ۳۰ سال کار در مؤسسۀ لغتنامۀ دهخدا را دارد، با حکم حمیرا زمردی به کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران منتقل شده است.
خانم زمردی در واکنش به این رویدادها، ضمن تکذیب خداحافظی دکتر انوری و حواشی ایجادشده گفته است که «آقای دکتر انوری کارمند این مؤسسه نیست که بخواهد استعفا دهد».
علاوه بر حسن انوری، برخی استادان دیگر این مؤسسه، از جمله سعید نجفی اسداللهی، نیز در اعتراض به اقدامات حمیرا زمردی اعلام کردهاند که دیگر با این مؤسسه همکاری نمیکنند.
مرگ ۸۳ ایرانی دیگر بر اثر کرونا؛ پیشبینی افزایش «۱۰۰ درصدی» ترددهای مرزی اربعین

وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه، ۲۳ مرداد اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۳ بیمار مبتلا به کرونا در ایران جان باختهاند و مجموع جانباختگان این بیماری، به حدود ۱۴۳ هزار تن رسید.
بر اساس این آمار، در همین مدت نیز نزدیک به ۶ هزار و ۳۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی و حدود ۸۰۰ تن از آنها بستری شدند.
بر اساس این گزارش، مجموع بیماران مبتلا به کرونا، از زمان اعلام شیوع آن در ایران، به بیش از ۷ میلیون و ۴۷۵ هزار نفر رسیده است.
آمارهای رسمی کرونا در حالی همچنان به صورت روزانه منتشر میشود که منابع مستقل پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده بودند.
همزمان با افزایش آمار کرونا و تداوم هشدارها درباره برگزاری تجمعهای مذهبی بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی، مدیر کل راهداری و حمل ونقل جادهای خوزستان پیشبینی کرد که آمار تردد افراد در ارتباط با انجام مراسم دینی در پایانههای مرزی این استان در مقایسه با سال ۱۳۹۸ صد در صد افزایش یابد.
داریوش امانی، معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری نیز پیشتر اعلام کرده بود که بر اساس پیشبینی، بیش از پنج میلیون نفر به مناسبت اربعین از مرزهای کشور تردد خواهند کرد و آمار تردد در برخی مرزها بین پنج تا هشت برابر بیشتر میشود.
پس از ۵۶ سال، تیم والیبال زنان ایران به کسب مدال در مسابقات رسمی دست یافت

تیم ملی والیبال زنان ایران روز یکشنبه با پیروزی ۳ بر یک علیه تیم والیبال جمهوری آذربایجان راهی دوره نهایی رقابتهای کشورهای اسلامی شد.
تیم والیبال زنان ایران در اولین مسابقه خود در مقابل ازبکستان پیروز شد، سپس از ترکیه شکست خورد ولی با پیروزی در مقابل جمهوری آذربایجان به فینال رسید.
از سوی دیگر با صعود تیم ملی والیبال زنان ایران در دیدار نهایی «بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی» مدال نقره این تیم قطعی شد که نخستین نایب قهرمانی تاریخ والیبال زنان ایران محسوب میشود.
آخرین مدال تیم ملی والیبال زنان ایران در مسابقات رسمی، مدال برنز بازیهای آسیایی سال ۱۹۶۶ میلادی است.
ادامه بلاتکلیفی وضعیت روناک رضایی، دانشجوی بازداشتشده در اعتراضات به فروریختن متروپل

روناک رضایی، دانشجوی بازداشتشده در تجمعهای اعتراضی در آبادان در پی فروریختن برج متروپل، پس از دو ماه و نیم بازداشت، همچنان در بلاتکلیفی بهسر میبرد.
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خانم رضایی در حالی صورت میگیرد که سایتهای حقوق بشری پیشتر به نقل از منابع آگاه اعلام کرده بودند که دادگاه برای آزادی مشروط این دانشجو وثیقه تعیین کرده، اما نهادهای امنیتی و قضایی در این باره کارشکنی کرده و یک بار نیز درباره دلیل ادامه این وضعیت گفتهاند که «قاضی پرونده به حج رفته است.»
روناک رضایی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی تهران است. او که برای انجام تحقیقات پایاننامهاش برای مدتی در آبادان ساکن شده بود، در جریان اعتراضها به فرو ریختن ساختمان متروپل، ششم خرداد با یورش نیروهای امنیتی به خانهاش بازداشت شد.
خانم رضایی ابتدا برای حدود یک ماه در بازداشتگاه سپاه پاسداران بهسر برد و سرانجام ۱۱ تیر به زندان سپیدار اهواز منتقل شد و تاکنون در وضعیت بلاتکلیف بهسر میبرد.
فرزانه زیلابی، وکیل خانم رضایی پیشتر در نهم تیر در گفتوگو با سایت «امتداد» اتهام مطرحشده علیه موکلش را «فعالیت تبلیغی علیه نظام» اعلام کرده و گفته بود که با ورود او به جریان دادرسی مخالفت شده بود.
برج متروپل آبادان با وجود هشدارهای پیاپی درباره عدم استحکام بنا به دلیل تخلفات گسترده در ساخت آن، دوم خرداد به طور ناگهانی فرو ریخت و ۴۳ نفر کشته و دهها مجروح بر جای گذاشت.
این حادثه موج گستردهای از اعتراضها را در آبادان و سایر شهرهای خوزستان در پی داشت.
رئیس جمهور فرانسه پروتکل الحاق سوئد و فنلاند به ناتو را امضا کرد

فرانسه نیز به جمع کشورهایی پیوست که مصوبه الحاق فنلاند و سوئد به ناتو را امضا کردهاند.
به گزارش خبرگزاری آلمان و به نقل از دفتر ریاست جمهوری فرانسه، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور روز شنبه ۲۲ مرداد این مصوبه را امضا کرد.
پیش از این، پارلمان فرانسه الحاق دو کشور شمال اروپا در ائتلاف دفاعی غرب را تصویب کرده بود.
سوئد و فنلاند برای مدت طولانی شریک ناتو بودند، اما تا پیش از حمله روسیه به اوکراین برای عضویت کامل در این پیمان اقدام نکرده بودند.
بر اساس گزارشها تاکنون بیش از ۲۰ کشور عضو ناتو، مصوبه الحاق فنلاند و سوئد به این پیمان را امضا کردهاند. برای اجرایی شدن این مصوبه، تمامی کشورهای عضو ناتو باید مصوبه مربوط را امضا کنند.
تاکنون از میان کشورهای عضو ناتو، ترکیه این مصوبه را امضا نکرده و همچنان با آن مخالفت دارد. ترکیه پیش از این برای پیوستن دو کشور اروپای شمالی به ناتو شرط گذاشته بود که این دو کشور باید افراد تحت تعقیب آنکارا را تحویل و به محدودیتهای فروش اسلحه به ترکیه که بهدنبال تهاجم این کشور به شمال سوریه در سال ۲۰۱۹ وضع شده است، پایان دهند.
فنلاند و سوئد در نهایت این شروط ترکیه را پذیرفتند و در اولین گام، دولت سوئد ۲۰ مرداد اعلام کرد که قصد دارد یک مرد «متهم به کلاهبرداری» را که از ترکیه به این کشور متواری شده تحویل آنکارا دهد.
انتخاب سردبیر
-
سوءقصد به جان سلمان رشدی
زخمی تیغهای شیطانی
-
یادداشتی از یوحنا نجدی
همه دشمنیهای خامنهای با فضای مجازی
-
صنعت خودرو
سومین خودروساز ایران در آستانه واگذاری
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
سه سناریو در قبال وضعیت احیای برجام
-
درگذشت کارگردان همسفر
از همسفر تا رمبو؛ یک گفتوگو با مسعود اسداللهی
-
دنیای فناوری
محصولات جدید سامسونگ؛ از گوشیهای تاشو تا ساعت جدید