لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۵ تهران ۱۸:۲۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۰:۱۵ ۴.۱۰.۱۴۰۱

ادامه حمایت نمایندگان پارلمان اتریش از معترضان ایرانی

در ادامه حمایت سیاستمداران اتریش از معترضان در ایران، لوكاس هَمر، از نمایندگان پارلمان اتریش نیز با انتشار تصویری مقابل سفارت جمهوری اسلامی در وین با عکس عباس دریس، معترض ایرانی محکوم به اعدام، کفالت سیاسی او را بر عهده گرفت.

او که عضو حزب سبز پارلمان اتریش است، روز شنبه سوم دی‌ماه در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به آقای دریس، از محکومان به اعدام اعتراضات آبان ۹۸ نوشت: «۴۹ ساله و پدر دو فرزند است. او به همراه برادر کوچک‌ترش در جریان اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شد. صدها نفر در جریان اعتراضات توسط رژیم ایران کشته شدند و هزاران نفر دیگر مانند عباس دریس دستگیر شدند که از آن زمان به عنوان زندانی سیاسی در بازداشت به سر می‌برند.»

آقای همر نوشته است: «خشونت و وحشیگری رژیم آخوندها غیرقابل قبول است و باید به شدیدترین شکل ممکن محکوم شود، بنابراین، من از عباس دریس حمایت می‌کنم و از سیاست‌گذاران رژیم می‌خواهم که مجازات اعدام او و سایر زندانیان را فوراً لغو کنند. در نامه‌ای به سفیر ایران در وین خواستار لغو کلیه احکام مجرمانه و اعدام عباس دریس شده‌ام.»

او تصریح کرد: «زندانیان سیاسی شایسته توجه و همبستگی همه ما هستند و این دقیقاً همان چیزی است که امروز می‌خواستم جلوی سفارت ایران نشان دهم.»

این نماینده پارلمان اتریش یادآور شده که طبق گزارش‌ها، آقای دریس در دسامبر ۲۰۲۱ پس از یک دادگاه «غیرعلنی» و «فرمایشی» به اعدام محکوم شد، در حالی‌که برادرش محسن دریس نیز به حبس ابد محکوم شده است.

۲۳:۴۶ ۳.۱۰.۱۴۰۱

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات، روز دوم دی‌ماه در برنامه صف اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مدعی شد: «واتس‌اپ جزو ضعیف‌ترین پیام‌رسان‌های دنیاست».

از آغاز دور تازه اعتراضات سراسری در ایران، حکومت اقدام به مسدودسازی دسترسی کاربران به اپلیکیشن‌های واتس‌اپ و اینستاگرام کرده است. جمهوری اسلامی پیشتر نیز پیام‌رسان‌هایی نظیر تلگرام، وی‌چت و وایبر را فیلتر کرده بود.

یک سند وزارت خارجه آمریکا که به‌تازگی در اختیار رادیو فردا گرفت تصریح می‌کند: «مسدودسازی دسترسی ایرانیان به اینستاگرام به عنوان محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین شبکه اجتماعی داخل کشور به‌تنهایی به تعطیلی صدها هزار کسب‌وکار آنلاین منجر شده» و این در حالی است که قطع و اعمال محدودیت دسترسی کاربران به فضای آنلاین همچنان ابزار اصلی جمهوری اسلامی برای سرکوب اعتراضات در کشور است.

۲۳:۳۲ ۳.۱۰.۱۴۰۱

هشدار صدر در مورد عدم بهبود اوضاع اقتصادی؛ اعتراضات به نقطه «خطرناک» می‌رسد

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید که در اعتراضات اخیر ایران «هنوز شعار اقتصادی داده نشده و مشخص است که همچنان بخش کارگری و کارمندی در میدان اعتراضات حضور چندانی ندارند».

محمد صدر در مصاحبه با روزنامه «دنیای اقتصاد» افزوده است: «اما معتقدم که اگر روند افزایش قیمت‌ها ادامه یابد و اوضاع اقتصادی بهبود پیدا نکند چه بسا در آینده اعتراضات اقتصادی در ارتباط با حقوق، بیکاری و تورم را خواهیم داشت که جدا خطرناک است.»

او همچنین روسیه را مقصر تشدید روز به روز تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران دانسته است.

۲۱:۴۹ ۳.۱۰.۱۴۰۱

صدمین شب از تجمعات اعتراضیِ «زن، زندگی، آزادی»

گزارش‌ها و ویدئوهای دریافتی از ایران حاکی است به‌رغم بارش برف و بوران در شماری از شهرهای کشور در روز شنبه، مردم معترض در نقاط مختلف و به صورت پراکنده تجمعات اعتراضی برگزار کردند و شعارهایی علیه حکومت و رهبر جمهوری اسلامی سر دادند.

تصاویر رسیده در صدمین شب اعتراضات نشان می‌دهد، معترضان در گلشهر کرج، مشهد، اصفهان، سنندج، بابل، بندرعباس و تهران به شکل‌های مختلف به تجمعات اعتراضی یا شعاردهی‌های شبانه ادامه داده‌اند.

ویدئوهای رسیده از ایران حاکی است که شامگاه شنبه، تجمع اعتراضی مردم بندرعباس با حضور نیروهای امنیتی به درگیری کشیده شد.

در گلشهر کرج معترضان شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

ویدئوهای متعددی نیز در شبکه‌های اجتماعی از تجمعات اعتراضی شبانه و شعارهای ضدحکومتی در مشهد منتشر شده است؛ آن‌هم در شرایطی که از اجرای حکم اعدام مجیدرضا رهنورد، معترض ۲۳ ساله در این شهر مدت‌زمان زیادی نگذشته است.

معترضان در چهارباغ اصفهان در سکوت راهپیمایی شبانه برگزار کرده‌اند.

در شهر سنندج هم که بلافاصله پس از اعلام خبر جان‌باختن مهسا امینی در بازداشت پلیس «امنیت اخلاقی» تهران به یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات اخیر مبدل شد، تجمعاتی در حال برگزاری است؛ رانندگان خودروهای عبوری با بوق‌های ممتد با معترضان همراهی می‌کنند و مردم معترض نیز شعارهایی نظیر «مرگ بر سپاهی» و «مرگ بر خامنه‌ای» سر داده‌اند.

در برخی نقاط تهران نیز مردم معترض به شعاردهی از منازل مسکونی ادامه دادند و شعارهایی نظیر «مرگ بر خامنه‌ای قاتل» و «مرگ بر حکومت بچه‌کش» سر دادند.

دور تازه اعتراضات سراسری در ایران از همان آغاز حکومت و مقام‌های جمهوری اسلامی، به‌ویژه علی خامنه‌ای را نشانه گرفته است و معترضان خواهان تغییرات اساسی در شیوه اداره کشور شده‌اند.

ویدئوهای دریافتی از بابل نیز حاکی است که معترضان در صدمین شب اعتراضات سراسری دست به تجمع زدند و شعار دادند: «فقر و فساد، گرونی/ می‌ریم تا سرنگونی».

۲۱:۱۹ ۳.۱۰.۱۴۰۱

اجرای حکم چهار سال زندان برای مصطفی نیلی، وکیل دادگستری

گزارش‌ها از ایران حاکی است که حکم چهار سال زندان مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، در پرونده موسوم به «دادخواهان سلامت»، به مرحله اجرا درآمد.

فاطمه نیلی، خواهر این وکیل زندانی، روز شنبه سوم دی‌ماه با انتشار توئیتی اعلام کرد: «مطلع شدیم از تاریخ ۲۰ آذرماه، حکم پرونده دادخواهان سلامت برای مصطفی به اجرا درآمده و همزمان در همان روز، برای پرونده جدید، ۶۰۰ میلیون قرار وثیقه صادر شده است.»

آقای نیلی ۱۶ آبان‌ماه به همراه یک وکیل دیگر برای انجام امور حقوقی مربوط حوادث سیستان و بلوچستان عازم این استان بود، که در فرودگاه مهرآباد بازداشت شد.

۲۰:۵۴ ۳.۱۰.۱۴۰۱

ابراز نگرانی نزدیکان الهام مدرسی درباره سلامت او

نزدیکان الهام مدرسی، نقاش ۳۲ ساله بازداشت‌شده در جریان اعتراضات سراسری اخیر، به رادیو فردا گفتند که او به دلیل ابتلا به بیماری پی‌اس‌سی و نیاز به مراقبت‌های پزشکی در خطر از دست دادن کبدش است.

خانم مدرسی همچنان در زندانی کچویی کرج در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد و از حق دسترسی به وکیل و مراقبت‌های پزشکی محروم مانده است.

۱۹:۴۲ ۳.۱۰.۱۴۰۱

تجمع ایرانیان مقیم آلمان در همبستگی با معترضان در ایران

تجمعات اعتراضی ایرانیان مقیم خارج کشور در حمایت از معترضان داخل ایران همچنان ادامه دارد؛ هم‌زمان با صدمین روز از جنبش اعتراضی «زن، زندگی، آزادی»، ایرانیان مقیم کاسل آلمان در اعتراض به سرکوب معترضان به‌دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی تجمع کردند.

۱۹:۳۳ ۳.۱۰.۱۴۰۱

اقدام نمادین معترضان در حمایت از شهر کتاب بابل

روز گذشته تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌داد که فروشگاه شهر کتاب بابل توسط «افراد ناشناش» به آتش کشیده شده است.

به نوشته برخی کاربران داخل ایران در شبکه اجتماعی توییتر، این کتاب‌فروشی پیش‌تر هم به دلیل اینکه معترضان به آن پناه برده بودند، پلمب شده بود.

برخی گزارش‌ها همچنین حاکی است که پس از پلمب این کتابفروشی، شیشه‌های آن را نیز شکسته‌اند.

با این حال، امروز ویدئویی منتشر شد که نشان می‌دهد برخی از اهالی شهر بابل به محل این کتاب‌فروشی رفتند و به نشانه قدردانی، برای گردانندگان آن، گل و پیام‌های آزادی‌خواهانه گذاشتند.

۱۸:۵۱ ۳.۱۰.۱۴۰۱

روایت نرگس محمدی از «تعرض‌ جنسی» به معترضان زن بازداشت شده

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در نامه‌ای از زندان اوین، ضمن افشای جزییاتی از آزار و اذیت و شکنجه زنان بازداشت‌شده در جریان اعتراضات سراسری، «تعرض جنسی به زنان معترض را ابزاری برای سرکوب معترضان» از سوی جمهوری اسلامی دانست.

بخش‌هایی از این نامه روز شنبه سوم دی‌ماه همزمان با صدمین روز اعتراضات سراسری در ایران در وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی منتشر شد.

خانم محمدی در این نامه تعرض فیزیکی و جنسی به زنان معترض را «جنایات حکومت» توصیف و تاکید کرده است: «افشا نکردن آن موجب تداوم این شیوه سرکوبگرانه علیه زنان می‌شود».

سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ایران نوشته است که در روزهای اخیر شماری از بازداشت‌شدگان اعتراضات از محل دستگیری در خیابان‌ها و یا سلول‌های انفرادی بندهای امنیتی اوین و نیز برخی بازداشتگاه‌های نامعلوم و زندان قرچک ورامین به بند عمومی زندان اوین منتقل شده‌اند و «روایت‌های تکان‌دهنده‌ای از شیوه تعرض به زنان» را بازگو کرده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی فارسی به نقل از نامه خانم محمدی، یکی از این زنان بازداشتی روایت کرده است که «در سلول بازجویی در زندان قرچک مورد تعرض فیزیکی از ناحیه سینه‌هایش توسط بازجو قرار می‌گیرد که پس از داد و فریاد او، بازجو از سلول بیرون می‌رود».

۱۶:۱۳ ۳.۱۰.۱۴۰۱

بیشتر

XS
SM
MD
LG