لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ تهران ۱۱:۲۵
تهران

زنده تظاهرات علیه جمهوری اسلامی در برابر سازمان جهانی کار؛ پیام‌های تسلیت به مناسبت مرگ فیروز نادری

۱۹:۳۰ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

ابوالفضل قدیانی فعال سیاسی ساکن ایران، با اشاره به بیانیه اخیر میرحسین موسوی، از نیروهای اصلاح‌طلب این کشور خواست به آقای موسوی «تأسی کرده و عبور خود را از نظام جمهوری اسلامی اعلام کنند.»

آقای قدیانی در یادداشتی در این زمینه افزود: «چون اکثریت قاطع آنان [اصلاح‌طلبان] به درستی به این نتیجه رسیده‌اند که این نظام غیرقابل اصلاح است.»

این فعال سیاسی بیانیه اخیر میرحسین موسوی را «نقطه عطفی در جنبش دمکراسی‌خواهی ایران» توصیف کرد و نوشت که نخست‌وزیر پیشین جمهوری اسلامی «شجاعانه عبور کامل خود را از نظام جمهوری اسلامی اعلام کرد».

گزارش زیر را بخوانید:

۱۸:۵۸ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

۱۵:۴۷ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

عفو زندانیان از فشار بودجه‌ای بر سازمان زندان‌ها می‌کاهد

بر اساس یک گزارش آماری که وب‌سایت «رویداد ۲۴» امروز منتشر کرد، با توجه به این‌که هزینه نگهداری هر زندانی در زندان ماهانه دست‌کم ۱۰ میلیون تومان است، آزادشدن حدود ۱۰۰ هزار زندانی عادی و سیاسی با استفاده از دستور عفو سالانه حکومتیِ امسال، از فشار بودجه‌ای بر سازمان زندان‌ها به میزان قابل‌توجهی خواهد کاست.

شهریور امسال مهدی حاجیان، سخنگوی فرماندهی نیروی انتظامی، اعلام کرده بود که برای نگهداری هر زندانی در زندان ماهانه ۱۰ میلیون تومان هزینه می‌شود.

به‌نوشتۀ «رویداد ۲۴»، اگر آمار ۳۰ هزار بازداشتی در جریان اعتراضات اخیر صحت داشته باشد، بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان ماهانه و ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سالانه به هزینه‌های سازمان زندان‌ها اضافه خواهد شد.

این در حالی است که بودجه سازمان زندان‌ها در ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که بیش از ۹۰ درصد آن صرف اعتبارات جاری و هزینه‌های روزمره زندان‌ها می‌شود و ۳.۶ هزار میلیارد تومان هزینه مازاد نزدیک به ۴۰ درصد مجموع بودجه سازمان زندان‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۲ است که تحقق آن با توجه به وضعیت کسری بودجه و ادامه تحریم‌ها غیرممکن است.

تاکنون تعداد رسمی بازداشت‌شدگان اعتراضات چند ماه اخیر منتشر نشده است، اما در بولتن محرمانه‌ خبرگزاری فارس که آذر ماه در نتیجه هک ساامانه این خبرگزاری لو رفت، عدد ۲۹ هزار و ۴۰۰ نفر بازداشت‌شده دیده می‌شد.

رویداد ۲۴ نوشته است اگر رقم ۳۰ هزار بازداشتی معیار قرار بگیرد و ۹۳ درصد افراد بدون سابقه به‌عنوان افراد مشمول معیار‌های عفو شوند، «احتمالاً ۲۸ هزار نفر از جمعیت ۱۰۰ هزار نفره عفوشده» مربوط به اعتراضات هستند.

حسن نوروزی، نایب‌رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس سال گذشته، «جمعیت زندانی‌های ایران» را در آن زمان ۲۴۰ هزار زندانی اعلام کرده و گفته بود این رقم باید به ۲۰ هزار نفر برسد.

۱۴:۵۷ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

هشدار وزیر بهداشت به مراکز درمانی خصوصی درباره حجاب اجباری

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به مراکز خصوصی بیمارستانی هشدار داد «اگر مسائل فرهنگی از جمله حجاب را رعایت نکنند، امتیاز لازم برای اعتباربخشی را کسب نخواهند کرد و ممکن است بیمارستان تایید نشود.»

وی افزود: «بیمارستان‌های دولتی نیز موظف شده‌اند که قانون انطباق رعایت شود و خدمات خانم‌ها تا جای ممکن توسط خانم‌ها ارائه شود.»

وزیر بهداشت از جمله خواستار شد که «در موضوع سونوگرافی باید سونوگرافی خانم‌ها توسط خانم‌ها انجام شود، در برخی موارد اعلام می‌شود که به اندازه رادیولوژیست نداریم که ما درخواست داریم به زنان پزشک عمومی و متخصص زنان آموزش کوتاه مدت داده شود.»


۱۴:۴۶ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

۱۴:۴۳ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

محمد حسن قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در مکزیک و مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، در گفت‌وگو با وب‌سایت انتخاب، حضور زنان بدون حجاب در خیابان‌ها را تایید کرد و گفت: «عده‌ای حد نگه نمی‌دارند و به روسری برداشتن اکتفا نکرده‌اند. برخی با مینی ژوپ بیرون می‌آیند و برخی ناف و قسمت‌هایی از بدنشان پیدا است».

به گفته وی، «برخی همدیگر را در کوچه و خیابان در آغوش می‌گیرند و همدیگر را می‌بوسند. این مسائل نشان می‌دهد که این برنامه ادامه دارد و به نظر می‌رسد عده‌ای برای حرمت شکنی استخدام می‌شوند.»

قدیری ابیانه از افرادی که به حجاب اجباری، نه می‌گویند خواست «مشخص کنند که آیا حد و حدودی برای حجاب قائل هستند یا نه؟ آیا باید فراتراز روسری را تحمل کرد؟ اگر فردا کسی لباس توری بپوشد و به خیابان بیاید باید با او برخورد شود؟ چه کسی باید این برخورد را انجام دهد؟»

۱۴:۰۸ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

۱۴:۰۱ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

هشتگ «یادمون نمی‌ره» در توییتر فارسی

در روزهای اخیر کاربران شبکه‌های اجتماعی با استفاده از هشتگ «یادمون نمی‌ره»، خشونت‌های جمهوری اسلامی علیه شهروندان ایرانی را در سال‌های پس از انقلاب یادآوری کرده‌اند؛ هشتگی اعتراضی که در توئیتر فارسی ترند شد.

کاربران در این یادآوری‌ به نام‌ها و سرگذشت اعدام‌شدگان، خشونت‌دیدگان در زندان‌ها و خیابان‌ها، قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای، مسافران هواپیمای اوکراینی سرنگون‌شده توسط موشک‌های سپاه، همجنس‌گرایان، زنان تحت ستم و خشونت، کودکان کار، پیروان سایر ادیان و باورهای سیاسی و غیره اشاره کرده‌اند.

آسیب‌هایی که شهروندان بر اثر ناکارمدی جمهوری اسلامی در ساخت خودرو، سالم‌سازی هوا، برقراری برابری عدالت اجتماعی و برابری جنسیتی دیده‌اند نیز در این یادآوری‌ها مورد اشاره قرار گرفته است.

۱۳:۴۳ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

امیر کیا، همسر حنانه کیا، زن ۲۳‌ساله‌ای که ۳۰ شهریور امسال در جریان سرکوب اعتراضات در نوشهر مازندران کشته شد، با انتشار ویدئویی از مزار او با چیدمان جشن تولد، نوشت: «شاید باقی‌موندۀ زندگیم به این دلیله که هر سال تولدت رو با یک سنگ سرد جشن بگیرم. دیگه نمی‌تونم تو رو در آغوش بگیرم و ببوسم و تولدت رو بهت تبریک بگم.»

همسر حنانه در پایان پیام تولدش به «عروس ایران» نوشته است: «تنها ستارۀ آسمان دلم، چقدر کنار تو خوشبخت بودم. اکنون تو خاموشی و خونه خاموشه و چشمانم از غمت همیشه بارانی است. همسر مهربان من، تولدت در آسمان‌ها مبارک.»

۱۳:۲۲ ۱۸.۱۱.۱۴۰۱

دو تشکل کانون کارگردانان سینمای ایران و هیئت مدیره خانه سینما با انتقاد از ادبیات «مخرب» و «سخیف» ابوالقاسم طالبی، کارگردان حکومتی علیه سینماگران زن ایرانی، خواستار عذرخواهی صداوسیما بابت پخش این برنامه شدند.

کانون کارگردانان سینمای ایران اظهارات ابوالقاسم طالبی درباره رابطه «یائسگی» زنان سینماگر ایرانی و انتقاد از سیاست‌های جمهوری اسلامی را «مشمئزکننده» نامید و خواستار عذرخواهی صداوسیمای جمهوری اسلامی بابت پخش این سخنان شد.

در بیانیه کانون کارگردانان سینمای ایران علاوه بر این اظهارات «سخیف»، از سکوت و خنده بهروز افخمی، مجری برنامه هفت نیز در مقابل این نوع اظهارنظر انتقاد شده است.

این بیانیه‌ها پس از آن صادر می‌شود که ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم حکومتی «قلاده‌های طلا»، در برنامه زنده هفت در گفت‌وگو با بهروز افخمی درباره زنان سینماگری که از اعتراضات سراسری ایران حمایت کرده بودند گفت: «بعضی از زنان سلبریتی، یائسه شدن را تقصیر جمهوری اسلامی می‌دانند، و تا سن‌شان از ۵۰ سال می‌رود بالا، روسری‌شان را بر می‌داند و فحش به جمهوری اسلامی می‌دهند.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG