لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۴۲

حمله آمریکا و بریتانیا به چندین موضع دیگر حوثی‌ها؛ ایران: «بی‌ثباتی را تشدید می‌کند»


یکی از جنگنده‌های بریتانیایی که در حمله شامگاه شنبه، ۵ اسفند، به واضع حوثی‌ها شرکت داشته است
یکی از جنگنده‌های بریتانیایی که در حمله شامگاه شنبه، ۵ اسفند، به واضع حوثی‌ها شرکت داشته است

وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، روز شنبه اعلام کرد، به دنبال حملات شبه‌نظامیان حوثی به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، نیروهای نظامی آمریکا، بریتانیا با حمایت شش کشور متحد ۱۸ هدف متعلق به این گروه را در یمن مورد حمله قرار دادند.

پس از اعلام این خبر، سخنگوی وزارت خارجه ایران ضمن محکوم کردن «شدید» آن، از این حملات با عنوان «خودسرانه و ماجراجویانه» یاد کرد.

پنتاگون در خصوص این عملیات مشترک همچنین گفت: «حملات ضروری و متناسب به طور خاص ۱۸ هدف حوثی‌ها را در هشت نقطه در یمن، از جمله تأسیسات و انبارهای سلاح، پهپادها، سامانه‌های پدافند هوایی، رادارها و یک بالگرد هدف قرار دادند.»

این چهارمین دور حملات ایالات متحده و بریتانیا به مواضع شبه نظامیان حوثی از زمان آغاز حملات این گروه مورد حمایت ایران به مسیر کشتی‌رانی در دریای سرخ و خلیج عدن است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در بیانیه‌ای گفته است: استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، هلند و نیوزیلند از عملیات ایالات متحده و بریتانیا حمایت کردند.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا نیز با ارسال پیامی از این حمله تازه به مواضع حوثی‌ها خبر داد و افزود که حوثی‌ها با وجود هشدارهای مکرر به حملات خود ادامه داده‌اند و با اشاره به هشدارهای قبلی خود اضافه کرد: «به روشنی گفته بودیم که حرف خود عمل خواهیم کرد.»

کشورهای حامی این حملات نیز در بیانیه مشترکی اعلام کردند: هدف از این حملات دقیق، مختل کردن و تضعیف توانایی‌هایی است که حوثی‌ها از آنها برای تهدید بازرگانی جهانی، کشتی‌های تجاری و جان دریانوردان بی‌گناه در یکی از حیاتی‌ترین آب‌راه‌های جهان، استفاده می‌کنند.

در واکنش به حملات تازه به مواضع حوثی‌های یمن، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز یکشنبه ششم اسفند ضمن محکومیت «شدید» آن، این حملات را «خودسرانه و ماجراجویانه، خارج از قواعد و اصول شناخته بین‌المللی و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی یمن» دانست.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او در یک «موضع‌گیری رسانه‌ای» نسبت به این حملات که ایسنا آن را «گسترده» توصیف کرده این‌گونه اظهار نظر کرد که «مطمئناً این گونه عملیات نظامی خودسرانه و تجاوزکارانه، به جز تشدید ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه، دستاوردی برای این کشورهای متجاوز نخواهد داشت.»

نیروهای نظامی آمریکا و بریتانیا در ۲۲ دی‌ماه در اولین دور حملات مشترک خود بیش از ۶۰ نقطه را در ۱۶ مکان مورد استفاده شبه‌نظامیان حوثی در یمن، هدف قرار داده‌اند.

در همین زمینه، شبکه تلویزیونی المسیره، متعلق به حوثی‌ها، شنبه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی و بریتانیایی صنعا، پایتخت یمن، را مورد حمله قرار دادند.

نیروی دریایی آمریکا نیز یک حمله موشکی حوثی‌ها مورد حمایت ایران در خلیج عدن را دفع کرد.

خالد الشایف، مدیر فرودگاه بین‌المللی صنعا، نیز تأیید کرد که پایتخت یمن مورد حمله هوایی قرار گرفته است. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پایتخت صنعا مورد حملات متعددی قرار گرفته است و هواپیماها در حال پرواز هستند.»

شبکه تلویزیونی المسیره روز جمعه گزارش داد که نیروهای آمریکا و بریتانیا سه حمله هوایی به منطقه صلیف در استان حدیده یمن انجام دادند.

در همین حال، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، نیز روز شنبه اعلام کرد که ناوشکن «یو اس اس میسون» یک موشک بالیستیک ضد کشتی حوثی‌ها را در خلیج عدن منهدم کرده است.

سنتکام می‌گوید ساعت پنج بعد از ظهر به وقت صنعا، ناوشکن «یو.اس.اس میسون» یک موشک بالستیک ضد کشتی که از مناطق تحت کنترل حوثی‌های تحت حمایت ایران در یمن به سمت خلیج عدن پرتاب شده بود٬ را ساقط کرد.

طبق این بیانیه هدف این موشک به احتمال زیاد کشتی تورم ثور، یک تانکر نفتی شیمیایی متعلق به ایالات متحده، بود.

سنتکام می‌گوید در این حمله هیچگونه آسیبی به ناوشکن میسون و نفتکش تورم ثور وارد نشد.

خطرات کشتیرانی به دلیل حملات مکرر پهپادی و موشکی حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب افزایش یافته است.

نیروهای آمریکایی و بریتانیایی با چندین حمله به تأسیسات حوثی‌ها به حملات آنان پاسخ داده‌اند، اما تاکنون نتوانسته‌اند این حملات را به طور کامل متوقف کنند.

XS
SM
MD
LG