(rm) صدا |
نازي عظيما (راديوفردا): مقامات آمريكايي بار ديگر ايران را به عناوين هميشگي متهم كردند. ايران هم مثل هميشه اتهامات آمريكا را رد كرد. ادامه جنگ در عراق اهميت ادامه اتهامزني هاي آمريكا و تكذيبهاي ايران را دوچندان كرده است. در همين حال اختلاف ديدگاه ها در ايران برسر بهترين سياست در مورد جنگ عراق همچنان باقي است.
سياوش اردلان (راديوفردا): درگيري آمريكا در عراق مانع از آن نشده كه مقامات آمريكايي همچنان گوشه چشمي به مشكلاتشان با ايران نداشته باشند. مثلا حمايت ايران از شبه نظاميان عراقي به نام «سپاه بدر» كه به عنوان بازوي نظامي مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق، سهمي از قدرت را در حكومت آينده عراق ميخواهند. محمد جواد ظريف، سفير جمهوری اسلامی در سازمان ملل اين اتهام آمريكا را رد كرد كه سپاه بدر وابسته به جمهوري اسلامي است و گفت اينها معارضيني هستند كه از اول در عراق حضور داشتند و آمريكا بهتر است سعي نكند مشكلاتش در جنگ را اينگونه توجيه كند. اشاره آقاي ظريف به اتهامات روز جمعه وزير دفاع آمريكا عليه ايران بود. محمدجواد ظريف در مصاحبه با يك كانال تلوزيون آمريكا ديگر اتهامات آمريكا عليه جمهوري اسلامي را نيز رد كرد. مثلا اتهام داشتن اهداف نظامي براي برنامه هاي هسته اي. اما اين چرخه هميشگي اتهام زني از سوي آمريكا و تكذيب اتهام از طرف ايران به اين اظهارات محدود نشد. وزير امور خارجه آمريكا نيز ديروز اعلام كرد وقت آن رسيده تا جامعه بين الملل خواهان پايان حمايت ايران از تروريسم شود، از جمله حمايت از گروههايي كه به طور خشونت بار با اسراييل مخالفند. كولين پاول گفت ايران با تلاش براي دستيابي به سلاح هاي كشتار جمعي را متوقف كند. اظهارات وزير خارجه آمريكا در يك گرد همايي اي پك . قدرتمند حامي اسراييل در آمريكا ايراد شد. جايي كه از يك سخنران انتظار ميرود نگرانيهاي اسراييل از ناحيه جمهوري اسلامي را بازتاب دهد. در ماههاي اخير محافل موسوم به محافظهكاران آمريكا كه قويا طرفدار اسراييل هستند، از لزوم برخورد آمريكا با ايران پس از عراق سخن راندند. در حالي كه مقامات رسمي ايران تا كنون از اعلام برنامه هاي مشخصي كه نشانه اعمال فشار بيشتري بر ايران باشد، خودداري كردند. جمهوري اسلامي ميكوشد براي در امان ماندن از فشارهاي آمريكا ساست موسوم به بيطرفي فعال را در قبال جنگ عراق دنبال نند. هرچند مقامات جمهوري اسلامي نگران هستند پيروزي آمريكا در جنگ دست ايالات متحده را براي فشار بيشتر بر ايران و شايد هم اقدام نظامي باز بگذارد. به همين علت مقامات ايراني به جز حفظ بيطرفي و حمله هاي كلامي به هردو طرف درگير در جنگ كار ديگري نكردند. برخي جريانات محافظهكار معتقدند دشواريهاي آمريكا در عراق براي آينده جمهوري اسلامي بهتر است. زيرا ديگر آمريكا فكر حمله به ايران را در سر نميپروراند و از اينرو نبايد گذاشت جنگ آمريكا در عراق آسانتر شود. اما گروههاي ميانهرو و اصلاحطلب معتقدند بايد در اين شرايط كه آمريكا در تنگنا قرار دارد از اين كشور امتياز گرفت تا منافع داخلي ايران تامين شود. با اين حال، جريانات ناراضي و منتقد ايراني ميگويند ناكامي آمريكا در عراق ميتواند به ايران اعتماد به نفس بيشتري در سركوب مخالفانش دهد كه در نتيجه سبب خواهد شد بسياري از مردم عادي تنها اميدشان براي نجات از اين وضع به سوي آمريكا باشد.
وزير امور خارجه آمريكا ديروز اعلام كرد وقت آن رسيده تا جامعه بين الملل خواهان پايان حمايت ايران از تروريسم شود، از جمله حمايت از گروههايي كه به طور خشونت بار با اسراييل مخالفند. برخي جريانات محافظهكار معتقدند دشواريهاي آمريكا در عراق براي آينده جمهوري اسلامي بهتر است. زيرا ديگر آمريكا فكر حمله به ايران را در سر نميپروراند جريانات ناراضي و منتقد ايراني ميگويند ناكامي آمريكا در عراق ميتواند به ايران اعتماد به نفس بيشتري در سركوب مخالفانش دهد كه در نتيجه سبب خواهد شد بسياري از مردم عادي تنها اميدشان براي نجات از اين وضع به سوي آمريكا باشد.