(rm) صدا |
بهنام ناطقي (راديوفردا): آقاي ويليام شاوکراس William Shawcross، نويسنده آمريکائي، در مقالهاي که امروز روزنامه والاستريتجورنال از وي منتشر ساخت، نوشت در حاليکه روز نهم آپريل، روز سقوط صدام حسين، در تاريخ جاودانه ماندند، آمريکا و بريتانيا بار ديگر نشان دادند که حامي آزادي هستند ولي آن رهبران اروپائي، که جرج بوش را به سخره گرفتند و طرح او براي ايجاد فردائي بهتر براي مردم عراق را تحقير کردند، بايد در موضع خود تجديدنظر کنند. آقاي شاوکراس نوشت هرچند از سقوط صدام حسين شادماني ميکنيم ولي بايد به خاطر داشته باشيم که طي 12 سال گذشته فرصتهاي گرانبهائي براي اقدام عليه نظام صدام حسين وجود داشت، از جمله در سال 1998 وقتي صدام حسين هيات بازرسي تسليحاتي سازمان ملل را از عراق اخراج کرد. ويليام شوکراس نوشت در آن زمان هم مثل حالا، باز هم اين رهبران اروپا، از جمله ژاک شيراک، رئيس جمهوري فرانسه بودند که در برابر اقدام قاطع عليه نظام عراق ايستادگي کردند. ژاک شيراک، همان کسي است که از 1975 يعني زماني که يک راکتور اتمي که براي ساختن اسلحه اتمي ميتوانست مورد استفاده قرار گيرد، به عراق فروخت، صدام حسين را دوست خود اعلام کرد. اگر اسرائيل در سال 1981 راکتور اتمي صدام حسين را بمباران نکرده بود، صدام حسين ميتوانست سالها قبل به بمب اتمي مورد نظر خود دسترسي پيدا کند.
ويليام شاوکراس رئيس جمهوري فرانسه را ترکيبي از طمع، نفاق و جهالت توصيف کرد ونوشت سهم عظيمي از مسئوليت تراژدي عراق و رنج و مرارت مردم عراق در سالهاي اخير بر دوش ژاک شيراک است که طي تمام دهه 1990 قويترين صدائي بود که بر لزوم تخفيف فشارهاي سازمان ملل بر عراق پافشاري ميکرد. ويليام شاوکراس نوشت در اين مدت، انگيزه رئيس جمهوري فرانسه در دفاع از عراق، از يک طرف روحيه ضدآمريکائي و از طرف ديگر، حرص گرفتن قراردادهاي بيشتر از عراق بوده است.
آقاي شاکراس بخش ديگري از مقاله خود را به انتقاد از موضع گرهاردشرودر، صدراعظم آلمان، اختصاص داد و نوشت وقتي با اقدام نظامي آمريکا در عراق به مخالفت برخاست. شرودر نشان داد که تنها به گرفتن راي بيشتر ميانديشيد، در حاليکه کارنامه او نشان ميدهد که آلمان از سال 1945 تاکنون صدراعظم بدتري نداشته است. شاکراس نوشت يوشکا فيشر، وزير امور خارجه آلمان، مردي که در زمان جواني پاسبانها را کتک ميزد، علنا از پايمردي دانالد رامسفلد، وزير دفاع آمريکا در مبارزه با صدام حسين انتقاد کرده است. وي نوشت يوشکا فيشر و دومينک دو ويلپن، وزير امورخارجه فرانسه که براي صدام حسين زمان بيشتري طلب ميکردند، حالا بايد خود را براي معذرت خواهي از رامسفلد و از مردم رنج ديده عراق آماده کنند، و حتي اگر واقعا راست ميگويند، استعفا دهند
شاوکراس نوشت جنگ عراق نشان دادکه اتحاديه اروپا تا چه اندازه خود خواه و درون نگر شده است. وي نوشت يک درس جنگ عراق اين است که هر قدر در برخورد با يک بحران تاخير شود، مردم بيشتر صدمه ميبينند و از آقاي پال وولفوويتر، معاون وزير دفاع آمريکا نقل کرد که گفته است: گاهي اخلاقيترين کار از نظر استراتژيک صحيحترين کار هم هست. ويليام شاكراس، نويسنده آمريكائي كه در سال 2000 در كتابي در باره تروريسم، نسبت به خطرات جهاني سرشار از جنگسالاران و نيروهاي متخاصم هشدار داده بود، در مقاله اي كه روز پنجشنبه در وال استريت جورنال منتشر كرد، رهبران فرانسه و آلمان را به خاطر عدم همكاري با آمريكا در جنگ براي براندازي صدام حسين مورد شماتت قرار داد. شاكراس نوشت وزيران امورخارجه آلمان و فرانسه كه خواهان فرصت بيشتر براي نظام صدام حسين بودند و برنامه رئيس جمهوري آمريكا براي ساختن فردائي بهتر در عراق را به تمسخر گرفتند، بايد حالا از آمريكا و مردم عراق معذرت بخواهند و اگر صداقت دارند، از مقام خود استفاده كنند. وي نوشت ژاك شيراك از هنگامي كه يك راكتور اتمي قابل استفاده در توليد اسلحه اتمي به عراق فروخت صدام حسين را دوست خود خطاب كرد و بعد از جنگ 1991 خليج فارس، رئيس جمهوري فرانسه بلندترين صداي حامي كاستن از محدوديت هاي سازمان ملل عليه حكومت صدام حسين بود.