لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ تهران ۱۰:۲۸

جسد ابراهیم رئیسی در مشهد به خاک سپرده شد

۰۴:۰۱ ۲.۳.۱۴۰۳

وبسایت «میدل‌ایست آی» روز سه‌شنبه در گزارشی به نقل از منابع مطلع، مدعی «مذاکرات پنهان» میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده در رابطه با تحولات غزه طی هفته‌های اخیر شد و نوشت که اما مرگ ناگهانی ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، این مذاکرات را «به خطر انداخته است».

این گزارش به نقل از سه منبع ایرانی مطلع از مذاکرات می‌گوید که برت مک‌گورگ، مشاور ارشد جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده در امور خاورمیانه، اخیرا مذاکرات غیرمستقیمی با علی باقری کنی داشته و این مذاکرات با پیشرفت‌هایی همراه بوده است.

به نوشته «میدل‌ایست آی»، این مذاکرات طی ماه جاری میلادی در مسقط، پایتخت عمان، برگزار شده که یک دهه پیش نیز میزبان نشست‌های پنهانی میان مقامات تهران و واشینگتن بود که در نهایت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، موسوم به برجام، انجامید.

گزارش زیر را بخوانید:

۰۳:۳۷ ۲.۳.۱۴۰۳

وانگ یی: چین به تقویت همکاری استراتژیک با ایران ادامه خواهد داد

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز سه‌شنبه در خصوص کشته شدن رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در سانحه سقوط هلی‌کوپتر گفت که حکومت ایران «یک رهبر برجسته و چین یک دوست و شریک خوب را از دست داد.»

وانگ یی در حاشیه نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در آستانه در قزاقستان، و در دیدار با معاون اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی تصریح کرد که چین به همکاری با ایران برای به تقویت همکاری استراتژیک و «حفظ منافع مشترک دو طرف و تلاش برای صلح منطقه‌ای و جهانی ادامه خواهد داد.»

۰۱:۴۹ ۲.۳.۱۴۰۳

تد کروز ادای احترام سازمان ملل به رئیسی را «شرم‌آور» خواند

در ادامه انتقادات از سازمان ملل متحد برای نیمه افراشته کردن پرچم خود به دلیل مرگ رئیس جمهوری ایران، تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه، این اقدام سازمان ملل را «شرم‌آور» دانست.

سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه برای ادای احترام به ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران، و هیات همراه آنها که در سانحه سقوط هلی‌کوپتر کشته شدند، پرچم این سازمان در تمامی مقرها و نهادهای زیرمجموعه خود را به حالت نیمه افراشته درآورد.

روز قبل از آن نیز نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با یک دقیقه سکوت به احترام مقامات تازه درگذشته ایرانی برگزار شد که این تحولات انتقاد مخالفان جمهوری اسلامی و بسیاری از سیاستمداران غربی را در پی داشت.

تد کروز، عضو کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده، روز سه‌شنبه گفت که «با مرگ ابراهیم رئیسی جهان جای بهتری خواهد بود».

این سناتور آمریکایی در ادامه عنوان کرد: «رئیسی که به عنوان "قصاب تهران" شهرت دارد، دست به کشتار دسته‌جمعی زده و بارها به خاطر جنایاتش تحریم شده است.»

تد کروز افزود: «او خواستار قتل یهودی‌ها و مقامات آمریکایی شده است. سازمان ملل با این اقدام – نیمه افراشتن پرچم خود به احترام یک هیولای قاتل و تمامیت‌خواه – خود را مضحکه کرده و این اقدام شرم‌آور است.»

۰۱:۲۰ ۲.۳.۱۴۰۳

انتقاد مقام بریتانیایی از سازمان ملل برای ادای احترام به رئیسی

تام توگندات، معاون امنیتی وزارت کشور بریتانیا، روز سه‌شنبه از تصمیم سازمان ملل متحد برای ادای احترام به رئیس‌جمهور تازه درگذشته ایران به تندی انتقاد کرد.

این مقام بریتانیایی ویدیویی را که نشان می‌داد مقر سازمان ملل متحد در شهر نیویورک پرچم این نهاد را به صورت نیمه افراشته درمی‌آورد در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشت و نوشت: «این برای رئیس جمهوری ایران است یا هزاران نفری که او کشته است؟»

تام توگندات روز قبل از آن نیز در واکنش به پیام تسلیت شارل میشل به مناسبت کشته شدن ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ایران، در سانحه سقوط هلی‌کوپتر گفته بود که رئیسی «هزاران نفر» را در ایران کشته و مردم را در بریتانیا و سراسر اروپا «مورد هدف قرار داده است» و به همین خاطر «من برای او عزاداری نخواهم کرد».

ابراهیم رئیسی متهم است که در تابستان ۱۳۶۷ به عنوان یکی از اعضای هیات چهار نفره‌ای که بعدها به «هیات مرگ» شهرت یافت، دستور اعدام هزاران تن از زندانیان سیاسی در کشور را بدون برگزاری دادگاه داده است. از این رو پیام تسلیت شماری از رهبران کشورهای غربی و ادای احترام سازمان ملل متحد به او انتقادات بسیاری را به دنبال داشته است.

۰۰:۴۲ ۲.۳.۱۴۰۳

انتقال اجساد ابراهیم رئیسی و همراهانش به مصلی تهران

صدا و سیمای جمهوری اسلامی تصاویری از انتقال اجساد ابراهیم رئیسی و همراهانش که در سانحه سقوط هلی‌کوپتر کشته شدند به مصلی تهران منتشر کرد.

در مراسمی در مصلی تهران، شماری از مقامات جمهوری اسلامی از جمله محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری ایران حضور داشتند.

قرار است چهارشنبه ۲ خرداد مراسم تشییع ابراهیم رئیسی و همراهانش در تهران از دانشگاه تهران به سمت میدان آزادی برگزار شود.

تشییع جسد ابراهیم رئیسی صبح پنجشنبه ۳ خرداد در بیرجند و عصر آن روز در مشهد برگزار خواهد شد.

رسانه‌های ایران همچنین تصاویری از آماده شدن محل دفن ابراهیم رئیسی در داخل آرامگاه زیارتی امام هشتم شیعیان منتشر کرده‌اند.

۲۲:۱۸ ۱.۳.۱۴۰۳

انتقاد از پیام تسلیت وزارت خارجه آمریکا برای مرگ رئیسی در مجلس سنا

وزیر امور خارجه آمریکا که روز سه‌شنبه در جلسات استماع کنگره آمریکا شرکت کرده بود،‌ با انتقاد یک سناتور جمهوری‌خواه درباره صادر کردن پیام تسلیت برای مرگ ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران، توسط وزارتخانه تحت مدیریتش مواجه شد.

آنتونی بلینکن در پاسخ به این انتقاد گفت: «این کاری است که ما به طور معمول هنگام مرگ رهبران کشورها فارغ از دوستی و دشمنی انجام می‌دهیم.»

او افزود که ارسال پیام تسلیت این واقعیت را تغییر نمی‌دهد که ابراهیم رئیسی در مقام قاضی و رئیس‌جمهور در ظلم و سرکوب مردم خود دست داشته است.

اما جان باروسو، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت وایومینگ و از اعضای ارشد کمیته انرژی سنا، در پاسخ به او گفت: «اینکه دولت [آمریکا] برای مرگ قصاب تهران عزاداری می‌کند، تکان‌دهنده است. من این کار را نمی‌کنم».

۲۱:۰۹ ۱.۳.۱۴۰۳

۲۰:۵۸ ۱.۳.۱۴۰۳

اجساد رئیسی و همراهانش به تهران منتقل شد

رسانه‌های ایران می‌گویند مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی و همراهانش که در سانحه سقوط هلی‌کوپتر کشته شدند، در شهر قم با تأخیر برگزار شد و شامگاه چهارشنبه بعد از انتقال پیکرها به تهران، مراسم دیگری در مصلی تهران برگزار شده است.

مراسم تشییع در قم با حضور جمعی از مردم این شهر و مسئولان در مسیر بین آرامگاه خواهر امام هشتم شیعیان تا مسجد جمکران برگزار شده است. صبح روز سه‌شنبه نیز مراسم تشییع اولیه در تبریز برگزار شده بود.

بعد از برگزاری این مراسم، پیکرهای ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و سایر سرنشینان بالگرد به تهران منتقل شد و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، صبح روز چهارشنبه ۲ خرداد بر آنها نماز میت اقامه خواهد کرد.

دولت چهارشنبه را در سراسر ایران تعطیل اعلام کرده و قرار است مراسم تشییع جداگانه‌ای در تهران برگزار و سپس پیکر کشته شدگان پنجشنبه به بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی، منتقل و تشییع دیگری در آن شهر نیز انجام شود.

ابراهیم رئیسی به تازگی به عنوان نماینده استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان انتخاب شده بود، اما پیش از آغاز این دوره از مجلس خبرگان کشته شد.

مراسم تدفین او روز پنجشنبه در مشهد برگزار و خاک‌سپاری در آرامگاه امام هشتم شیعیان انجام خواهد شد.

۲۰:۲۵ ۱.۳.۱۴۰۳

اظهارات رئیس دفتر ابراهیم رئیسی درباره اطلاع زودهنگام مسئولان از وقوع «سانحه» برای بالگرد

رئیس دفتر ابراهیم رئیسی در گفت‌وگویی با تلویزیون ایران فاش کرده است که او و سایر مقام‌های ارشد از همان دقایق ابتدایی بعد از ناپدید شدن هلی‌کوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران متوجه «سانحه» شده بودند.

این در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی، از جمله وزیر کشور، تا ساعت‌ها بعد از انتشار نخستین گزارش‌ها، از «فرود سخت» هلی‌کوپتر رئیسی سخن می‌گفتند و حاضر به تأیید وقوع سانحه نمی‌شدند.

غلامحسین اسماعیلی که سرنشین یکی از دو هلی‌کوپتر دیگر همراه رئیسی بوده است، در گفت‌وگوی تلویزیونی روز سه‌شنبه ۱ خرداد گفته است بعد از حدود نیم ساعت پرواز در دره مجاور منطقه مس سونگون یک «لکه ابر» دیده شده است ولی «مه» وجود نداشت.

او در ادامه خبر داده بعد از ارتفاع گرفتن هلی‌کوپترها، خلبان متوجه گم شدن بالگرد رئیسی شده و «دور زد و برگشت تا بالگرد را جست وجو کنند».

او همچنین به نقل از خلبان بالگرد خود گفته است ارتباط رادیویی با هلی‌کوپتر حامل رئیسی از یک دقیقه و نیم قبل قطع شده بود.

به گفته آقای اسماعیلی بعد از فرود در معدن مس سونگون با تلفن همراه خلبان هلی‌کوپتر رئیسی تماس گرفته شد که
«که آقای آل هاشم (امام‌جمعه تبریز) آن تماس را جواب داد و گفت در دره افتاده‌ام، ولی نگفت چه اتفاقی افتاده است».

او در ادامه توضیح داده است: «دوباره که من تماس گرفتم، آل هاشم گفت حالم خوب نیست و متوجه نشدم چه شده است و نمی‌دانم کجا هستم. لابلای درخت‌ها هستم و هیچ‌کسی را نمی‌بینم و تنها هستم. مشخصه جنگل و درخت را داد.»

رئیس دفتر رئیسی سپس تأکید کرد: «برای ما معلوم شد بالگرد دچار سانحه شده است.»

اظهارنظرهای ضد و نقیض رسانه‌ها و مسئولان دولتی در ساعت‌های بعد از وقوع این سانحه مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

۲۰:۰۶ ۱.۳.۱۴۰۳

اظهارنظرها درباره بروز «خطا» و «کوتاهی» در سقوط بالگرد رئیسی

صادق ضیائیان، رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا به روزنامه هم‌میهن گفته که در مورد شرایط جوی و وضعیت هوا در روز سقوط هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و شش سرنشین دیگر صحبت نمی‌کند چون «مجاز به ابراز نظر نیست».

این در حالی است که درباره وضعیت هوا و هشدارهای صادر شده پیش از این سانحه اما و اگرهایی وجود دارد.

فتح‌الله امی، عضو گروه هوافضای دانشگاه تربیت مدرس و رئیس سابق پژوهشگاه هوافضا، با اشاره به اینکه «در بررسی شرایط جوی، کوتاهی شده» افزوده است: «آن شرایط اصلاً مناسب پرواز نبوده و همان اتفاقی که از جمله برای هواپیمای آسمان در یاسوج اتفاق افتاد، تکرار شد».

اشاره آقای امی به پرواز شماره ۳۷۰۴ هواپیمایی آسمان از مبدأ تهران به مقصد یاسوج در بهمن ماه ۱۳۹۶ بود که حدود یک ساعت و نیم پس از بلند شدن پس از برخورد با کوه دنا سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.

روز سه‌شنبه مسعود پزشکیان،‌ نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به سانحه سقوط هلی‌کوپتر حامل ابراهیم ٰرئیسی و همراهانش گفت که «در این هوا نباید پرواز بالگرد انجام می‌شد».

این نماینده تبریز به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته که از روز پیش از آن اعلام شده بود وضعیت هوا نارنجی است و نمی‌داند چرا چنین اجازه‌ای صادر شده است.

در پی حادثه سقوط هلی‌کوپتر ابراهیم رئیسی در روز ۳۰ اردیبهشت در منطقه‌ای کوهستانی و مه‌آلود که منجر به کشته شدن رئیس‌جمهور ایران شد، مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس، در نوشته‌ای در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به محمد مخبر، خواستار «رسیدگی به خطاهایی» شد که منجر به این سانحه شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG