لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۵

وزیر ارتباطات ایران خواستار تجدیدنظر در فیلترینگ «توئیتر» شد


محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران می‌گوید فیلترینگ هوشمند شبکه اینستاگرام از روز چهارشنبه ۲۸ تیرماه متوقف شده است. وی در عین حال از کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ خواست تا در فیلترینگ توئیتر تجدیدنظر کند.

محمود واعظی می‌گوید که مسئولان ایرانی قرار است با مدیران اینستاگرام در مورد «پالایش محتوا» مذاکره کنند.

وی اظهار داشت: «برخی موضوعات از نظر قانون، مقررات، سنت و فرهنگ ما قابل قبول نیست و آنها اعلام کردند که آمادگی دارند، این موضوعات در این شبکه را در ایران رعایت کنند».

اقای واعظی با این حال خبر داد که «دیگر فیلترینگ هوشمند روی اینستاگرام اجرا نمی‌شود».

وزیر ارتباطات همچنین در مورد استفاده بسیاری از مدیران و مسئولان جمهوری اسلامی از توئیتر گفت: «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه باید درباره فیلترینگ توئیتر تجدیدنظر کند».

توئیتر در حالی در ایران فیلتر است که بسیاری از مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی در این شبکه اجتماعی فعال هستند از جمله دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، حسن روحانی، رییس‌جمهوری، و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه.

«فیلترینگ هوشمند» در ایران از زمستان ۹۳ و با فیلترینگ شبکه اجتماعی اینستاگرام آغاز شد.

وزیر ارتباطات پیش از این گفته بود که فیلترینگ اینستاگرام ۸۳ درصد موفق بوده‌ است و این وزارتخانه قصد دارد نرم‌افزارهای به کار برده شده برای فیلتر کردن این شبکه را به سایر شبکه‌های اجتماعی گسترش دهد.

با این همه او روز چهارشنه گفت، «اگر مشکل از مبدأ حل شود»، از تجهیزات فیلترینگ هوشمند «در جای دیگر» استفاده می‌شود.

در فیلترینگ هوشمند دسترسی به وب‌سایت‌ها به طور کامل محدود نمی‌شود، بلکه بخشی از محتوای سایت که توسط این نرم‌افزار مشخص شده است از دسترسی کاربران ایرانی خارج خواهد شد.

«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت» مجموعه‌ای به ریاست دادستان کل کشور و با عضویت مسئولان ارشد سیاسی، امنیتی و قضایی است که فیلترینگ اینترنت در ایران را بر عهده دارد.

«کانال‌هایی که فیلتر نمی‌شوند»

موضوع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی در ماه‌های گذشته از موضوعات مناقشه‌برانگیز میان قوای مجریه و قضاییه بوده است.

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی روز ۲۴ تیرماه گفت بیش از هشت هزار کانال تلگرامی «ضد امنیت کشور» شناسایی شده‌اند و حتی دستور بسته شدن بعضی از آنها بیش از ۴۰ بار به وزارت ارتباطات ارسال شده اما تاکنون فیلتر نشده‌اند.

عبدالصمد خرم‌آبادی با اعلام این‌که هفته ای ۳۳۰۰ کانال تلگرامی مسدود می‌شود، گفت: «بیش از ۳۰ درصد کانال‌های مجرمانه فعالیت علیه امنیت کشور دارند. با این حال، وزارت ارتباطات به راحتی می‌گوید که تلگرام دستور ما را اجرا نمی‌کند».

دولت حسن روحانی پیش از این بارها اعلام کرده است که خواستار مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی نیست، بلکه سیاست «فیلترینگ هوشمند» را در مورد آنها اجرا می‌کند.

این در حالی است که ادمین‌های پنج کانال‌ تلگرامی حامی دولت، پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری بازداشت شدند و بیش از سه ماه است خبری از وضعیت آنها منتشر نشده است.

۳۰ نماینده مجلس روز نهم خرداد در نامه‌ای خطاب به وزیر اطلاعات از او خواستند گزارشی از دلیل بازداشت ادمین‌های کانال‌های تلگرامی حامی دولت و روند رسیدگی به اتهام آنها منتشر کند.

XS
SM
MD
LG