خبرخوان
آمار رسمی کرونا در ایران؛ اُمیکرون در حال تبدیل به سویه غالب در کشور

در پی افزایش تدریجی آمار روزانه مبتلایان به کرونا و بالا رفتن شمار ابتلا به سویه امیکرون در ایران، وزیر بهداشت درباره غالب شدن این سویه جدید در کشور هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عیناللهی روز جمعه، اول بهمن گفت که شمار مبتلایان به کرونا بر اساس «تستهای اتفاقی» به بیش از دو هزار نفر در کشور رسیده در حالی که «میزان آلودگی در سطح جامعه بیش از این موارد است».
وزیر بهداشت ایران همچنین با اشاره به چهار برابر شدن مراجعههای سرپایی در دو هفته اخیر درباره افزایش تعداد موارد بستری و بیماران بدحال نیز هشدار داد.
در همین حال وزارت بهداشت ایران روز جمعه، اول بهمن، از افزایش دوباره شمار مبتلایان از روز گذشته خبر داده است.
بر اساس این گزارش در یک شبانهروز گذشته ۲۰ نفر دیگر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند و بیش از ۵۲۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در این بازه زمانی شناسایی شده است.
به این ترتیب مجموع جانباختگان بر اثر کرونا در ایران ۱۳۲ هزار و ۱۷۲ نفر و مجموع کل بیماران مبتلا به ۶ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۸۴۳ نفر رسیده است.
آمار رسمی کرونا در حالی به صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام میشود که مسئولان سازمان نظام پزشکی پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده بودند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
معاون اول رئیسجمهور: در آبادان و خرمشهر از عبدالباقی چندین ساختمان پرخطر دیگر وجود دارد

محمد مخبر دزفولی، معاون اول رئیسجمهور روز جمعه ششم خرداد در حاشیه جلسهای گفت که «در آبادان و خرمشهر از عبدالباقی چندین ساختمان وجود دارد که محل خطر هستند و باید بررسی شوند.»
حسین عبدالباقی که سازنده و مالک برج فروریخته متروپل آبادان است، متهم شده که با چراغ سبز مسئولان شهری و زد و بند با مقامات، اقدام به ساختوساز خارج از ضوابط قانونی کرده است.
معاون اول رئیسجمهور روز جمعه در این مورد گفت: «مسئله مهمی که وجود دارد فساد گسترده بین سازنده، پیمانکار، مالک و دستگاههایی که مجوز صادر کردند بوده که باید به سرعت رسیدگی و مجازات بازدارنده اعمال شود.» مقامهای قضایی استان پیشتر گفتهاند که شهردار فعلی و دو شهردار قبلی آبادان بازداشت شدهاند.
در سه روز گذشته گزارشهای ضدونقیضی در مورد سرنوشت آقای عبدالباقی منتشر شده است و برخی کاربران شبکههای اجتماعی گفتهاند که او زنده است.
شامگاه چهارشنبه نیز معترضان به حادثه فروریزی ساختمان متروپل در آبادان، شعار «عبدالباقی نمرده/دروغه، دروغه» سر دادند.
رسانههای داخلی نخخست خبر بازداشت حسین عبدالباقی و یک روز بعد کشته شدن وی در ریزش متروپل را منتشر کردند و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان روز پنجشنبه، پنجم خرداد، گفت که هویت جسد حسین عبدالباقی «تایید شده است.»
بخشهای زیادی از برج بزرگ متروپل روز دوم خرداد فرو ریخت. تلفات حادثه متروپل اکنون به ۲۴ کشته و ۴۸ مصدوم افزایش یافته و احتمال میرود دهها نفر نیز هنوز زیر آوار باشند.
معاون اول رئیسجمهور روز پنجشنبه وعده داد که دولت خسارت خانههای اطراف را که برای آواربرداری تخریب یا آسیب میبینند، «پرداخت میکند.»
شورای فرهنگ عمومی: مانتوی بالای زانو ممنوع است

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور میگوید مانتوهایی که قد آنها تا بالای زانو باشد ممنوع است. به گفته او مانتوی جلوباز هم قابل قبول نیست و باید دکمه داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری انتخاب، مجید امامی، روز پنجشنبه ۵ خرداد با اشاره به محدودیتهای پوشش زنان گفت که دستورالعمل پوشاک بانون از طراحی گرفته تا تولید، توزیع و چیدمانِ ویترین ابلاغ شده است.
آقای امامی مدعی شد که طبق «بررسیهای انجامشده» ۷۵ درصد مردم ایران به حجاب اعتقاد دارند. او اشاره به نوع این «بررسیها» و شواهد مربوط به آن نکرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی همچنین گفت که با همکاری دولت و مجلس، واردات پارچه چادری از کالای درجه چهار به درجه یک تغییر کرده که به معنای صفر شدن تعرفه واردات آن است.
دخالت در امور شخصی زنان از جمله پوشش آنها، از آغاز انقلاب بهمن ۵۷ به یکی از اختلافهای اغلب زنان ایرانی و حاکمیت جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
آسوشیتدپرس: شناور بزرگ سپاه قرار است علیه نیروی دریایی آمریکا استفاده شود

خبرگزاری آسوشیتدپرس، هدف از ساخت شناور بزرگ «شهید مهدوی» در نزدیکی تنگه هرمز را مقابله سپاه پاسداران با نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و متحدانش در منطقه گزارش میکند.
این خبرگزاری در گزارش مفصلی که روز جمعه، ششم خرداد منتشر کرده، ضمن انتشار تصویر ماهوارهای از پایگاه ساخت این شناور آورده است که «ساخت این شناور بزرگ برای گارد ساحلی سپاه پاسداران این امکان را فراهم میکند تا بتواند قایقهای تندرو کوچکی را که بخش عمده ناوگان آن را تشکیل میدهند برای مقابله با نیروی دریایی ایالات متحده و سایر نیروهای متحد آن در منطقه هدایت کند.»
همشهری آنلاین ۳۱ اردیبهشت امسال با انتشار عکسی از شناور «شهید مهدوی» نوشته بود که ساخت آن به روزهای پایانی خود نزدیک میشود.
در این گزارشها از این شناور بهعنوان یک ناو «پشتیبانی» نام برده شده بود که با تغییر کاربری از یک «کشتی فلهبر» به یک شناور لجستیکی نظامی تبدیل شده است و با راهاندازی آن نیروی دریایی امکان «ایفای مأموریتهای دوردست» را بهدست خواهد آورد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارش خود نوشته است که بر اساس تصاویر قبلی کشتی که انحنای مشابهی با بدنه آن دارد، به نظر میرسد که شناور شهید مهدوی، حاصل بازسازی یک کشتی باری ایرانی به نام «سروین» باشد که اواخر ماه تیر پارسال به بندرعباس رسید و سپس ردیابهای خود را خاموش کرد.
فرزین ندیمی، کارشناس امور نظامی ایران نیز به این خبرگزاری گفته است که سپاه پاسداران با ساخت شناور شهید مهدوی به «فراسوی خلیج فارس و به آبهای دریای عرب و دریای سرخ و شمال اقیانوس هند نگاه میکند.»
گزارشهای داخلی و خارجی درباره شناور شهید مهدوی در حالی منتشر میشود که یک شناور در حال ساخت نیروی دریایی ارتش ایران به نام «طلائیه» اواسط آذر پارسال در حوضچه خشک صنایع کشتیسازی ارتش در بندرعباس واژگون شد و یک نفر هم در جریان این حادثه کشته شد.
در روز چهارم حادثه مرگبار متروپل آبادان، خامنهای پیام تسلیت فرستاد

رهبر جمهوری اسلامی در چهارمین روز پس از حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان پیام تسلیت فرستاد.
آیتالله علی خامنهای در پیامی که عصر روز پنجشنبه در جلسه فوق العاده بررسی گزارشهای مربوط به حادثه با حضور رئیس جمهور خوانده شد، این حادثه را «تاسفبار» خواند و خواستار «پیگرد مقصران حادثه» و «مجازات عبرتآموز» شد.
علی خامنهای صبح روز چهارشنبه، چهارم خرداد، در حالی که حادثه مرگبار فروریختن ساختمان در آبادان وارد سومین روز خود شده بود، در دیدار با هیات رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشارهای به این حادثه نکرد و همین امر انتقاد کاربران شبکههای اجتماعی را بهدنبال داشت.
برخی مقامهای خارجی از جمله نماینده ویژه آمریکا در امور ایران این حادثه را در روزهای گذشته تسلیت گفتهاند.
فروریختن برج متروپل آبادان ظهر روز دوشنبه، دوم خرداد رخ داد. جمعیت هلال احمر خوزستان روز جمعه، ششم خرداد در آخرین گزارش خود شمار قربانیان این حادثه را ۲۲ نفر و تعداد مصدومان را ۴۸ نفر اعلام کرد. پیشبینی میشود که شمار قربانیان این حادثه بیش از این آمارها باشد.
در پی بروز این حادثه هزاران معترض در شهرهای مختلف ایران عصر و شامگاه پنجشنبه پنجم خرداد علیه سوءمدیریت در خوزستان و اعلام همبستگی با مردم آبادان تجمعات اعتراضی برگزار کردند و در برخی از این تجمعات علیه مقامات جمهوری اسلامی از جمله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی شعار سر دادند.
یونان نفت توقیفشده ایران را تحویل آمریکا داد؛ تهران کاردارهای یونان و سوئیس را احضار کرد

یونان محموله نفتی توقیفشده ایران در یک نفتکش با پرچم روسیه را تحویل آمریکا داد.
شرکت اطلاعات دریایی «لیست لویدز» بریتانیا گزارش داد که ایالات متحده نفتکش «آیس انرژی» را برای تحویل محموله نفتی ایران به یونان اعزام کرده و این محموله طبق درخواست وزارت دادگستری ایالات متحده، تحویل این کشور شده است.
در همین زمینه وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه چهارم خرداد از احضار کاردار سفارت یونان در تهران (در غیاب سفیر) خبر داد و اعلام کرد که مراتب اعتراض شدید دولت جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
این وزارتخانه یک روز بعد نیز ار احضار کاردار سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه و اعتراض به این موضوع خبر داد.
نفتکش روسی لارا (با نام قبلی پگاس) حامل ۷۰۰ هزار بشکه نفت ایران بود که روز ۲۶ فروردین امسال در آبهای یونان توقیف شد.
در این میان، سازمان بنادر و دریانوردی ایران روز چهارشنبه از دولت یونان خواست که فوراً به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.
این سازمان گفته است: در حالی که این کشتی به منظور حفظ ایمنی پرسنل و محموله نفتی به سواحل یونان پناه برده بود، ولی تخلیه بار صورت گرفته که این اقدام، «مصداق بارز دزدی دریایی» است.
سازمان بنادر و دریانوردی ایران در ادامه گفته است «کشتی پگاس با شرایط آبوهوایی نامناسب مواجه شده و دارای مشکلات فنی بوده است که مطابق قوانین بینالمللی درخواست کمک کرده بود».
نفتکش پگاس که اخیرا به «لانا» تغییر نام داد گزارش داده بود که موتور آن نیاز به تعمیرات دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آتن، این نفتکش به سمت شبهجزیره جنوبی پلوپونزی حرکت میکرد تا بار خود را تحویل یک نفتکش دیگر بدهد، اما شرایط جوی باعث شد تا در نزدیکی کاریستوس، جایی که توقیف شد، لنگر بیندازد.
با استفاده از گزارشهای لیست لویدز، ایلنا، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
یک مقام عربستانی احتمال دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در آینده نزدیک را رد کرد

یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی روز پنجشنبه گفت که هیچ نشستی میان وزرای خارجه عربستان و ایران برای آینده قابل پیشبینی برنامهریزی نشده است.
وی در گفتوگویی با خبرگزاری رویترز تاکید کرد، پیشرفتهایی در مذاکرات با تهران حاصل شده، اما «کافی نیست».
این مقام سعودی در ادامه گفت: «ایران به منظور همکاری در آینده باید اعتمادسازی کند و اگر تهران تمایلی به تنشزدایی در منطقه دارد، چندین موضوع وجود دارد که درباره آنها میتوان گفتوگو کرد.»
ساعاتی پیش از این گزارش حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، گفته بود که ممکن است به زودی با همتای عربستانی خود در یک کشور ثالث دیدار کند.
ایران و عربستان سعودی که از دی ماه ۱۳۹۴ روابط خود با یکدیگر را قطع کردهاند، طی ماههای اخیر و همزمان با تلاشهای قدرتهای جهانی برای احیای توافق هستهای با تهران، مذاکراتی را با میانجیگری عراق آغاز کردهاند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
فرهاد میثمی به اعتصاب غذای خود پایان داد

فرهاد میثمی، زندانی سیاسی، اعلام کرد که با توجه به عدم اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر دو تابعیتی زندانی در ایران، از روز دوم خرداد به اعتصاب غذای خود پایان داده است.
رضا خندان، فعال مدنی، روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی توییتر به نقل از آقای میثمی نوشت: «اجرا نشدن اعدام جلالی تا پایان اردیبهشت در عمل یعنی تعلیق اجرا. عصر ۲ خرداد در بیمارستان با ۲ قاشق بهار نارنج تولید خانگی خانواده محترم شهابی در چای، اعتصاب غذا را تعلیق کردم.»
آقای میثمی در ادامه گفته است که هدف بعدی او «پیوستن به مطالبه آزادی معلمان و کارگران زندانی است».
فرهاد میثمی در اعتراض به احتمال اعدام احمدرضا جلالی به مدت دو هفته دست به اعتصاب غذا زد، بهطوری که وکیل وی روز اول خرداد اعلام کرد که او به دلیل وخامت شرایط جسمانی به بیمارستان منتقل شده است.
پیشتر برخی رسانههای داخلی از احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پزشک ایرانیسوئدی زندانی، تا پایان اردیبهشت ماه خبر داده بودند.
با استفاده از شبکه اجتماعی توییتر و گزارشهای رادیو فردا؛ س.ن
رهبر داعش در ترکیه «بازداشت شد»

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از مقامات رسمی ترکیه از بازداشت رهبر داعش در استانبول خبر داد.
این گزارش از قول مقاماتی که نخواستند نامی از آنها برده شود میگوید پلیس ضد تروریسم و ماموران امنیتی ترکیه رهبر گروه تروریستی خلافت اسلامی موسوم به داعش را بازداشت کرده است.
قبلا شبکه «اودا تیوی» ترکیه نیز گزارش مشابهی را منتشر کرده و نام فرد بازداشت شده را ابوالحسن الهاشمی القرشی معرفی کرده بود. وی شهروند عراق است.
این رسانه گزارش داده است که رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه در جریان بازداشت رهبر داعش قرار گرفته و قرار است طی روزهای آینده این خبر را رسما اعلام کند.
فرد یاد شده در منزلی که اقامت داشته، بازداشت شده و بنابر گفته منابع رسمی ترکیه، مقاومتی در برابر پلیس و نیروهای امنیتی نشان نداده و تیراندازی صورت نگرفته است.
ابوالحسن القریشی بعد از کشته شدن ابوابراهیم هاشمی قرشی طی عملیات نظامی آمریکا در سوریه در فوریه امسال، به رهبری داعش انتخاب شد.
ترکیه طی روزهای گذشته عملیات نظامی در شمال عراق و سوریه را نیز شدت بخشیده است.
با استفاده از گزارش بلومبرگ؛ د.خ/س.ن
ری لیوتا، بازیگر «رفقای خوب» و «سرزمین رویاها»، درگذشت

رسانههایی سینمایی آمریکا روز پنجشنبه پنجم خرداد از درگذشت غیرمنتظره ری لیوتا، بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون آمریکا، در ۶۷ سالگی خبر دادند.
گزارشها حاکی است که این بازیگر پرکار و باسابقه هالیوود شامگاه چهارشنبه «در خواب» درگذشته است. او اخیرا برای بازی در فیلم سینمایی «آبهای خطرناک» به جمهوری دومینیکن سفر کرده بود.
ری لیوتا متولد دسامبر ۱۹۵۴ در نیوجرزی آمریکا بود. او در اوایل دهه ۱۹۹۰ با درخشش در درام تحسینشده «رفقای خوبِ» مارتین اسکورسیزی در کنار ستارگانی چون رابرت دنیرو و جو پشی به شهرتی کمسابقه دست یافت.
لیوتا پیش از آن، در نیمه دوم دهه ۱۹۸۰ در فیلم «یک چیز وحشی» به کارگردانی جاناتان دمی مقابل دوربین رفته و موفق به کسب نامزدی گلدن گلوب در رشته بازیگر نقش مکمل شده بود.
این بازیگر پرکار همچنین بازی در فیلمهای مطرحی مانند «هانیبال» و «شهر گناه» را در کارنامه خود دارد.
از تازهترین فیلمهایی که او در آنها حضور داشت میتوان به «داستان ازدواج» ساخته نوآ بامباک اشاره کرد که با تحسین منتقدان روبهرو شد.
زنان اجازه حضور در ورزشگاه آزادی را یافتند؛ برای مراسم «سلام فرمانده»

خبرگزاریهای ایران روز پنجشنبه پنجم خرداد از برگزاری مراسمی تحت عنوان «سلام فرمانده» در ورزشگاه آزادی تهران با حضور بیسابقه زنان و مردان در کنار هم خبر دادند.
عکسها و ویدئوهای منتشر شده در رسانهها از جمله خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، نشان میدهد که اغلب جمعیت زنان حاضر در ورزشگاه آزادی در روز پنجشنبه را افراد محجبه و چادری تشکیل میدهند که به شکل خانوادگی و همراه با همسر و فرزندان خود برای شرکت در مراسم یادبود قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین شاخه برون مرزی سپاه موسوم به نیروی قدس، در جایگاه تماشاگران دیده میشوند.
اعلام این خبر آنهم در شرایطی که حکومت جمهوری اسلامی با توجیههای مختلف از جمله محدودیتهای شرعی و یا نبود زیرساختهای کافی و مناسب در ورزشگاهها، از حضور تماشاگران زن جلوگیری میکند واکنش کاربران شبکههای اجتماعی را به دنبال داشته است.
پس از انقلاب بهمن ۵۷ در ایران، جمهوری اسلامی در راستای پیشبرد سیاستهای خود مبنی بر جداسازی زنان و مردان با اتکا به دیدگاههای مراجع تقلید، حضور زنان برای تماشای مسابقات مردان را ممنوع کرده است.
در سالهای گذشته اما با فشار فيفا، برخی از زنان به شکل گزینشی و محدود، امکان حضور در استادیوم برای تماشای فوتبال را یافتند؛ رویکردی که به زعم برخی کارشناسان و تحلیلگران، شگرد جمهوری اسلامی برای فریب فیفا بوده است.
در یکی از نمونههای اخیر اقدام تبعیضآمیز ورزشی حکومت جمهوری اسلامی علیه زنان، تعداد زیادی از زنان در فروردین امسال از طریق وبسایت فدراسیون فوتبال اقدام به خرید بلیت برای تماشای بازی ایران و لبنان کردند، اما اجازه ورود به ورزشگاه «امام رضا» مشهد به آنها داده نشد و ماموران امنیتی برای پراکنده کردن آنها به اسپری فلفل و باتوم متوسل شدند.
کوین اسپیسی، ستاره هالیوود، به چهار فقره «تعرض جنسی» متهم شد

دادستانی بریتانیا روز پنجشنبه پنجم خرداد اعلام کرد که به دنبال تحقیقات پلیس لندن، کوین اسپیسی، بازیگر ۶۲ ساله آمریکایی، به شماری جرائم جنسی از جمله تعرض علیه سه مرد متهم شده است.
او یکی از مهمترین ستارگان هالیوود است که تا کنون برای نقشآفرینی در دو فیلم تحسینشده «مظنونین همیشگی» و «زیبای آمریکایی» موفق به دریافت دو جایزه اسکار (نقش مکمل و نقش اصلی) شده است.
تئاتر اولد ویک لندن در نوامبر ۲۰۱۷، در تبوتاب جنبش افشاگریهای جنسی در هالیوود موسوم به «می تو» یا «من هم»، اعلام کرد که ۲۰ گزارش اتهامی جداگانه مبنیبر ارتکاب رفتار نامناسب جنسی توسط آقای اسپیسی دریافت کرده است.
این گزارشها توسط ۲۰ مردی ثبت شده بود که در فاصله سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۳ در آن سالن نمایش یا به واسطه آن با کوین اسپیسی تماس داشتند.
اولین و مهمترین مورد از اتهامها علیه کوین اسپیسی از سوی آنتونی رپ، بازیگر مرد آمریکایی، مطرح شد؛ او ادعا کرده بود که آقای اسپیسی در سال ۱۹۸۶ سعی کرده او را اغفال کند، در حالیکه او در آن زمان ۱۴ سال بیشتر نداشت و کوین اسپیسی فردی بزرگسال بود.
کوین اسپیسی به خاطر رفتارش با آنتونی رپ عذرخواهی کرد. شرکت نتفلیکس به دلیل این رسوایی، کوین اسپیسی را از ادامه مجموعه تلویزیونی «خانه پوشالی» کنار گذاشت و نقش او در فیلم سینمایی «تمام پولهای جهان» نيز حذف شد.
وزیر نفت ایران: توافق واردات پنج میلیون تن گندم و غلات از روسیه نهایی شد

وزیر نفت ایران از نهایی شدن واردات پنج میلیون تن گندم و غلات از روسیه طی سال جاری خبر داد.
جواد اوجی روز پنجشنبه پنجم خرداد گفت همچنین مقرر شد که تجارت دوجانبه ایران و روسیه ۱۰ برابر شده و به ۴۰ میلیارد دلار در سال برسد.
آمارهای گمرک روسیه از افزایش ۱۱۵ درصدی صادرات این کشور به ایران طی سال گذشته میلادی خبر میدهد.
روسیه در سال ۲۰۲۱ سه میلیارد و ۶۸ میلیون دلار صادرات به ایران داشته است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۴ میلیارد دلار بود.
ایران همچنین در سال گذشته خورشیدی ۱۶ میلیون تن واردات غلات داشت که هفت میلیون تن آن گندم بود. برآورد شده است که واردات غلات ایران امسال به ۲۰ میلیون تن اوج بگیرد.
آقای اوجی که همزمان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه است روز چهارشنبه به مسکو سفر کرد و با مقامات ارشد این کشور دیدار داشت.
آقای اوجی گفته است از محورهای مهم توافقات صورت گرفته بین ایران و روسیه، مسائل پولی و بانکی بود که مقرر شده است استفاده از ارزهای ملی و پیمانهای پولی دوجانبه، اتصال سوئیچ کارت شتاب ایران به سوئیچ کارت روسیه زیر نظر بانک مرکزی و تشکیل کارگروه مشترک در این حوزه در دستور کار دو کشور قرار گیرد.
او افزود: محور بعدی توافقات، مربوط به استفاده از خط اعتباری پنج میلیارد دلاری است که روسیه به جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده و تاکنون ۵۰ درصد از آن استفاده شده است تا پروژههایی را در حوزههای مختلف اجرایی کنیم.
با استفاده از گزارشهای گمرک روسیه، باشگاه خبرنگاران جوان و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
امیرعبداللهیان میگوید درخواست حذف نام سپاه، عامل اصلی مکث در مذاکرات هستهای نیست

وزیر خارجه ایران میگوید درخواست ایران برای حذف سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی، در چارچوب مذاکرات احیای برجام یک مسئله «فرعی» است.
حسین امیر عبداللهیان در مجمع جهانی اقتصادی داووس در سوئیس گفت که «لابی اسرائیل» تلاش میکند این درخواست را عامل «مکث» در مذاکرات هستهای معرفی کند که به گفته او، «تقلیلدادن موضوع» است.
وی اضافه کرد: «عامل اصلی مکث در مذاکرات، نفع ایران برای برخورداری از مزایای کامل اقتصادی در مسیر تجارت جهانی است.»
وزیر خارجه ایران، اسرائیل را متهم کرد که به دنبال «توافق» ایران با غرب در جریان مذاکرات وین نیست.
امیرعبداللهیان در عین حال بدون هیچگونه توضیح بیشتری، اضافه کرد: «ما الان به نقطهای رسیدیم که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه تصمیم بگیرد توافق در دسترس است.»
وی این ادعا را در شرایطی بیان کرد که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه، چهارم خرداد به صراحت گفت که احتمال توافق اتمی با جمهوری اسلامی در بهترین حالت «ضعیف» است و واشینگتن آماده تشدید تحریمها علیه تهران است.
مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا برای بازگشت دو طرف به برجام، از فروردین ۱۴۰۰ در وین آغاز شد، اما با روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی در مرداد پارسال و طرح خواستههای تازه از سوی تهران، این مذاکرات از بیستم اسفند گذشته متوقف مانده است.
جمهوری اسلامی اصرار دارد که بازگشت کامل به برجام، باید با حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا همراه باشد، اما دولت جو بایدن از این کار سر باز زده است.
ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار داد.
ابراهیم رئیسی: مدیرانی که به بهرهوری اعتقادی ندارند، کار اداری کنند

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، روز پنجشنبه ۵ خرداد در نشست شورای اداری استان تهران گفت کار دولت او در حوزه اصلاحات اقتصادی «شروع شده است» و نکته دومی که دولت او «باید دنبال آن باشد، افزایش بهرهوری است.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا، او که در این نشست در محل وزارت کشور سخن میگفت، افزود مدیرانی که «به هر دلیلی این حرفها را قبول و باور ندارند، حتماً در آن جایگاه جابهجا شوند و کار اداری انجام دهند.»
اظهارات ابراهیم رئیسی در مورد «انجام دادن کار اداری» از سوی افراد و مدیرانی که اعتقادی به بهبود کار ندارند در حالی بیان میشود که ایران با فساد اداری پردامنه دست و پنجه نرم میکند و چهار روز پیش از این، جلیل جلالیفر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه، گفت که این ناکارآمدی اداری باعث شده است سرمایهگذاران روس که «متوجه میشوند با موانع و مشکلات زیادی در ایران برای سرمایهگذاری مواجه خواهند شد ... از بالای سر ما عبور و به امارات رفتهاند. امروز روزانه ۴۰ تا ۵۰ شرکت روسی در امارات در حال ثبت شدن است.»
باوجود این روند، ابراهیم رئیسی در ادامه سخنان روز پنجشنبه خود خواستار «جذب» سرمایهگذاری خارجی شد و گفت که به باور او «رشد اقتصادی کشور حتمی است.»
اعتراض خبرگزاری وابسته به سپاه به روزانه «هزار مورد سقط جنین» در ایران

خبرگزاری تسنیم بر اساس آمار وزارت بهداشت، از روزانه هزار مورد سقط جنین در ایران خبر داد.
این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، این آمار را «تکاندهنده» خوانده و از این سقط جنینها، تحت عنوان «قتل بچههای شیعه» توسط پدران و مادرانشان یاد کرده است.
بر اساس ماده ۶۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی، اگر سقط جنین در مقیاس وسیع انجام شود، «افساد فیالارض» است و میتواند مجازات اعدام در پی داشته باشد.
علی خامنهای بهمن سال ۹۹ در سخنانی بار دیگر بر «ازدواج بهنگام و فرزندآوری» به عنوان «نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور» تأکید کرده بود.
پس از این سخنان بود که مخالفت با سقط جنین در ایران از سوی حکومت به مسئله جدیتری تبدیل شد.
در قانون «جوانی جمعیت»، امکان پیشگیری از بارداری و سقط جنین محدود و ممنوع و هرگونه توزیع رایگان و ارائه اقلام مرتبط، کار گذاشتن اقلام پیشگیری و تشویق به استفاده از آنها در شبکه بهداشتی درمانی کشور بهطور کامل ممنوع شده است.
انتخاب سردبیر
-
روابط ایران و عمان
چرا سلطان هیثم بن طارق میزبان ابراهیم رئیسی شد؟
-
از نیروی هوایی عراق تا ایران
چطور شکارچی استارک به خدمت نیروی هوایی ارتش درآمد؟
-
فرهنگ و هنر جهان
ونجلیس؛ آواز سیارهها در آخرالزمان
-
روایت مازیار بهاری و رؤیا کریمی مجد
سعید حنایی، قاتل زنجیرهای، در فیلمهای داخل و خارج ایران
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.