لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ تهران ۰۲:۳۰

خبرهای کوتاه

یک مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه: آمادگی مواجهه با کم‌آبی وجود دارد، اما بازگو نمی‌شود

نمایی از خشکسالی دریاچه ارومیه در سال‌های گذشته
نمایی از خشکسالی دریاچه ارومیه در سال‌های گذشته

یک عضو ستاد احیای دریاچه ارومیه از عدم رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه از سوی وزارت نیرو انتقاد کرد.

مسعود تجریشی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه، روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت به خبرگزاری تسنیم گفته است که با وجود ابراز نگرانی وزارت نیرو از کمبود بارش‌ها، آب به اندازه کافی در پشت سد موجود بوده، اما با وجود مکاتبات متعدد، این وزارتخانه به این کار اقدام نکرده است.

آقای تجریشی در ادامه با بیان این که فرصت رهاسازی آب به سمت این دریاچه دیگر پایان یافته از «مدیریت آب» در کشور انتقاد کرد و گفت که با وجود کاهش بارش‌ها در تهران، آمادگی مواجهه با کم‌آبی وجود دارد، اما این مسئله در جایی بازگو نمی‌شود.

مصطفی فدایی‌فرد، رئیس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران هم ۱۸ اردیبهشت با اشاره به «سوءمدیریت منابع آب» در کشور گفته بود که بحران آب در ایران به دلیل «کم آبی و خشکسالی» نیست و «روش‌های غیراصولی برداشت» به این بحران دامن ‌زده است.

از پیش از آغاز سال ۱۴۰۰ برخی مسئولان با اعلام کاهش بارندگی در سال ۹۹ و تداوم این وضعیت در سال جاری درباره خشکسالی پیش رو هشدار داده بودند.

در این میان وضعیت آب روستاها در مناطق مختلف ایران با بحران بیشتری مواجه است.

اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران ایران، ۱۲ اردیبهشت از تامین آب آشامیدنی ۷ هزار روستای بالای بیش از ۲۰ خانوار کشور با تانکر خبر داده است.

منوچهر فخری، معاون استاندار سمنان روز دوشنبه، ۲۷ اردیبهشت با اشاره به تنش آبی در ۵۱ روستای این استان، «تعدد انشعابات غیرمجاز، فرسودگی انشعابات و شبکه‌های آب‌رسانی و هدر‌رفت آب» را از مهم‌ترین دلایل تشدید خشکسالی در این استان عنوان کرده است.

اسماعیل حسین‌زهی، نماینده مجلس ایران هم پیشتر گفته بود که سیستان و بلوچستان از خط قرمز خشکسالی عبور کرده و درباره خالی شدن بعضی روستاهای این استان از سکنه و موج مهاجرت از آن‌ها هشدار داده بود.

بر اساس برآورد «موسسه منابع جهان» در سال ۲۰۱۹، ایران در صدر کشورهایی‌ است که با یک «بحران فوق‌العاده» در زمینه آب دست به گریبان است و در لبه «روز آخر» قرار گرفته‌، یعنی روزی که منابع آبی در آن ممکن است به پایان برسد.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

شرکت چینی تولید نفت در افغانستان را چهار برابر کرد

شرکت «نفت و گاز آسیای مرکزی در سین‌کیانگ» چین با حفر ۱۰ چاه جدید، تولید نفت در منطقه سرپل، واقع در شمال افغانستان را چهار برابر کرد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و نفت افغانستان، به خبرگزاری بلومبرگ گفته است تولید روزانه نفت از این میدان به پنج هزار بشکه رسیده است.

شرکت «نفت و گاز آسیای مرکزی در سین‌کیانگ» چین می‌گوید حفاری‌ها در این میدان و اکتشاف و توسعه میادین جدید را ادامه خواهد داد. بر اساس قراردادی که ژانویه سال ۲۰۲۳ امضا شد، این شرکت چینی می‌باید امسال ۱۵۰ میلیون دلار و طی سه سال در مجموع ۵۴۰ میلیون دلار برای اکتشاف و تولید نفت در افغانستان سرمایه‌گذاری کند.

با توسعه این پروژه‌ها، حکومت طالبان سالانه ۵۰۰ میلیون دلار درآمد خواهد داشت.

ذخایر نفت افغانستان حدود ۱۵۰ میلیون بشکه برآورد می‌شود، اما به خاطر عدم توسعه آنها، این کشور تقریبا به طور کامل به واردات محصولات نفتی وابسته است و سالانه بیش از یک میلیارد دلار صرف واردات این محصولات می‌کند.

تولید روزانه پنج هزار بشکه نفت از میدان قشقری معادل ۱۰ درصد از مصرف نفت و محصولات نفتی افغانستان است.

به رغم اینکه دولت پکن مانند دیگر اعضای جامعه جهانی، حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما از زمان روی کار آمدن این گروه افراطی اسلامی در افغانستان، قراردادهای زیادی در زمینه توسعه میادین نفتی و معادن فلزات این کشور امضا کرده است.

افغانستان ذخایر نفت و گاز محدودی دارد، اما طبق برآوردها، ارزش ذخایر معادن این کشور، خصوصا مس، طلا، سنگ‌های قیمتی و کم‌یاب، بین یک تا سه تریلیون دلار است.

روابط طالبان و چین تنها منحصر به میادین نفتی و معادن افغانستان نیست.

آمارهای گمرکی چین نشان می‌دهد در ۱۰ ماه سال ۲۰۲۳ نسبت به دور مشابه پارسال صادراتش به افغانستان تقریبا ۲.۵ برابر شده و از یک میلیارد دلار فراتر رفته است.

صادرات افغانستان به چین نیز با رشدی ۱۳۰ درصدی به ۴۳ میلیون دلار رسیده است.

با استفاده از گزارش‌های بلومبرگ، گمرک چین و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

اسپانیا دو کارمند سفارت آمریکا را به اتهام رشوه به ماموران امنیتی اخراج کرد

روزنامه اسپانیایی ال پائیس روز پنجشنبه ۱۶ آذر به نقل از منابعی در دولت اسپانیا گزارش داد که این کشور دست‌کم دو کارمند سفارت آمریکا در مادرید را که به دادن رشوه به ماموران اداره امنیت ملی اسپانیا در برابر دریافت اطلاعات محرمانه متهم شده‌اند اخراج کرده است.

تاکنون دولت‌های اسپانیا و آمریکا رسما در مورد این ماجرا اظهار‌نظر نکرده‌اند.

مارگاریتا روبلس، وزیر دفاع اسپانیا، در پاسخ به سئوال خبرنگاران گفت این مسئله روی مناسبات دو کشور تاثیر چندانی نخواهد داشت. او اذعان کرد که تحقیقات قضایی در مورد «عملکرد نادرست» تعدادی از ماموران اداره امنیت ملی اسپانیا در جریان است.

خانم روبلس گفت: «اسپانیا و ایالات متحده آمریکا دو کشور دوست و متحد هستند. هر گاه موضوعی در میان باشد که روی دو کشور تاثیر می‌گذارد در مورد آن گفت‌وگو کرده و مسئله را حل می‌کنیم. ولی به هیچ وجه روی مناسبات دو کشور تاثیر نخواهد داشت.»

یک مقام سفارت آمریکا در مادرید به خبرگزاری‌ها گفت سفیر این کشور در مورد این مسئله اظهار‌نظر نخواهد کرد.

روزنامه ال پائیس در گزارش خود نام و مقام کارمندهای سفارت آمریکا را که از اسپانیا اخراج شده‌اند ذکر نکرده است. این روزنامه افزود که پس از انجام تحقیقاتی که در آن مشخص شده کارمندان سفارت آمریکا در ازای پرداخت «رشوه کلان» از دو مامور اداره امنیت ملی اسپانیا اطلاعات محرمانه دریافت کرده‌اند آنها به درخواست دولت اسپانیا و بدون سر و صدا این کشور را ترک کرده‌اند.

ال پائیس در بخش دیگری از گزارش خود می‌افزاید که جلب ماموران نهادهای امنیتی کشور میزبان با هدف خیانت به کشور خود «اقدام کاملا خصمانه‌ای است که فقط در رابطه با کشورهای دشمن و نه کشورهای متحد و دوست انجام می‌شود».

این روزنامه به نقل از منابع دولتی بدون ذکر نام آنها گفت احتمال دارد که بیش از دو «جاسوس» آمریکایی در این ماجرا دخالت داشته‌اند.

به گزارش ال پائیس دو مامور اداره امنیت ملی اسپانیا، یک رئیس منطقه‌ای و دستیار او، حدود دو ماه پیش دستگیر شده‌اند و قاضی مسئول رسیدگی به این پرونده با صدور حکم قضایی دستور داده که روند تحقیقات در مورد این پرونده مخفی بماند.

دولت اسپانیا می‌گوید بازداشت این دو مامور و تحقیقات مربوط به درخواست اداره امنیت ملی این کشور صورت گرفته ولی به دلیل ملاحظات امنیتی در مورد جزئیات آن اظهار نظر نخواهد کرد.

روزنامه ال پائیس افزود که وزارت خارجه اسپانیا در اعتراض به این موضوع سفیر آمریکا در مادرید را احضار کرده و او ضمن عذرخواهی تاکید کرده که از این ماجرا اطلاعی نداشته است.

پس از احضار سفیر آمریکا دولت این کشور درخواست اسپانیا برای اخراج دو کارمند سفارت آمریکا را که به جاسوسی متهم شده‌اند پذیرفته و آنها را از اسپانیا خارج کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه و دادگاه عالی اسپانیا حاضر نشدند در مورد جزئیات این پرونده و پیامدهای دیپلماتیک آن اظهارنظر کنند.

اداره امنیت ملی اسپانیا نیز به دلیل ملاحظات امنیتی از پاسخ دادن به خبرگزاری‌ها امتناع کرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن

روسیه و عربستان خواستار کاهش تولید نفت اوپک و هم‌پیمانان شدند

روسیه و عربستان سعودی، بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان، روز پنجشنبه ۱۶ آذر از همه اعضای اوپک و هم‌پیمان‌ها خواستند که به توافق مربوط به کاهش تولید نفت بپیوندند.

ساعاتی پس از پایان سفر رئیس جمهور روسیه به ریاض، کاخ کرملین بیانیه مشترک دو کشور مربوط به نتایج دیدار ولادیمیر پوتین با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، را منتشر کرد.

اعضای اوپک و کشورهای هم‌پیمان در جلسه روز پنجشنبه هفته گذشته در مورد کاهش داوطلبانه ۲.۲ میلیون بشکه از تولید روزانه خود توافق کردند. این رقم کاهش داوطلبانه تولید عربستان سعودی و روسیه به میزان ۱.۳ میلیون بشکه در روز را که از ماه‌های قبل آغاز شده است شامل می‌شود.

در بخشی از بیانیه کاخ کرملین گفته می شود: «در زمینه انرژی دو کشور ضمن تاکید بر موفقیت همکاری‌های خود اقدامات اوپک و هم‌پیمانان برای ایجاد ثبات در بازار جهانی نفت را ستودند. آنها در‌ عین حال بر اهمیت ادامه این همکاری و ضرورت مشارکت سایر اعضای اوپک و کشورهای هم‌پیمان در راستای تامین منافع تولیدکنندگان نفت و حمایت از رشد اقتصاد جهانی تاکید کردند.»

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی نیز در گزارش خود گفت ولادیمیر پوتین و محمد بن سلمان بر ضرورت پیوستن سایر اعضای اوپک و کشورهای هم‌پیمان به طرح کاهش داوطلبانه تولید تاکید کردند.

منابع مطلع در بازار جهانی نفت می‌گویند هدف از اشاره مستقیم به پیوستن سایرین به طرح کاهش تولید، گروه خاصی از کشورهای تولیدکننده نفت است.

روز پنجشنبه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، در مسکو با ولادیمیر پوتین مذاکره کرد. به احتمال فراوان علاوه بر مسائل مهم منطقه‌ای مثل جنگ در غزه، موضوع کاهش تولید نفت نیز در این مذاکرات مطرح شده است.

هنوز تمامی جنبه‌های سفر خارجی نادر و اسرار‌آمیز ولادیمیر پوتین به امارات و عربستان سعودی روشن نشده است. چهار جنگنده روسی هواپیمای ولادیمیر پوتین در این سفر را اسکورت می‌کردند.

کاخ کرملین گفت آقای پوتین در دیدار با ولیعهد سعودی در مورد جنگ در غزه، اوکراین و یمن و همینطور برنامه هسته‌ای ایران و افزایش همکاری‌های نظامی بین روسیه و عربستان سعودی گفت‌وگو کرده است.

هفته گذشته تصمیم اوپک و کشورهای هم‌پیمان که بیش از ۴۰ درصد از نفت جهان را تولید می‌کنند به دلیل مخالفت کشورهای آفریقایی در مورد رقم دقیق کاهش تولید به تاخیر افتاد. کارشناسان بازار نفت حدس می‌زنند که اختلافات بین اعضای این گروه عمیق‌تر از طرح اخير کاهش تولید است.

پس از اتخاذ این تصمیم بهای نفت در بازار جهان با کاهش دو درصدی به نازل‌ترین سطح در پنج ماه گذشته رسید. این نشان می‌دهد که بازار جهانی نفت خود را برای کاهش تولید بیشتری آماده کرده است.

مناسبات و همکاری روسیه و عربستان سعودی در عرصه انرژی در سال‌های اخیر تحکیم شده است. دو کشور روی هم رفته تولیدکننده ۲۰ درصد از نفت جهان هستند. در حال حاضر به نظر می‌رسد که نکته اصلی در تلاش دو کشور برای کنترل بازار نفت از طریق کاهش تولید این است که هر یک تا چه حد حاضر به پذیرش پیامد مالی این تصمیم هستند و این پیامد‌ها چگونه محاسبه می‌شود.

در گزارش تصويری کوتاهی که از ديدار رهبران روسيه و عربستان سعودی منتشر شده است ولاديمير پوتين گفت به دليل تغيير برنامه سفر وليعهد سعودی به مسکو در آخرين روزها او تصميم گرفت به رياض بيايد.

رئيس جمهور روسيه افزود: «می‌دانم که چاره‌ای غير از تغيير برنامه وجود نداشت. همانطور که قبلا هم گفته‌ام هيچ مشکلی نمی‌تواند مانع گسترش و تحکيم همکاری ما بشود. ولی فراموش نکنيد که ديدار بعدی ما در مسکو خواهد بود.»

محمد بن سلمان نيز در پاسخ گفت: «مسلما، من برای سفر به مسکو آماده‌ام.»

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن

پارلمان دانمارک با تصویب لایحه‌ای سوزاندن قرآن را ممنوع کرد

تصویری از اعتراضات مسلمانان به قرآن‌سوزی
تصویری از اعتراضات مسلمانان به قرآن‌سوزی

پارلمان دانمارک روز پنجشنبه ۱۶ آذر با تصویب لایحه‌ای سوزاندن قرآن در مجامع علنی را ممنوع کرد.

به نظر می‌رسد این تصمیم واکنشی به اعتراض کشورهای مسلمان به توهین به کتاب مقدس مسلمانان و افزايش نگرانی‌های امنیتی در مورد احتمال حملات اسلام‌گرايان افراطی باشد.

در سال جاری میلادی افراد و سیاستمداران اسلام‌ستیز در سوئد و دانمارک در چند تجمع اعتراضی نسخه‌هایی از قرآن را سوزانده و یا لگدمال کرده‌اند.

این اقدامات خشم مسلمانان را برانگیخت و تاکید کشورهای مسلمان بر جلوگیری از تکرار این اقدامات مناسبات آنها با سوئد و دانمارک را تیره کرده است.

یک مورد از اقدامات توهین‌آمیز به کتاب مقدس مسلمانان که در برابر سفارت ترکیه در پایتخت سوئد انجام شد عضویت این کشور در ناتو را که مستلزم جلب نظر مساعد ترکیه بود به خطر انداخت.

دولت و پارلمان دانمارک تلاش کرده‌اند بین حق آزادی بیان، از جمله انتقاد از ادیان و مذاهب که در قانون اساسی این کشور تضمین شده است و امنیت ملی که ممکن است با تحریک حملات اسلام‌گرایان افراطی به دلیل توهین به قرآن به خطر بیفتد، تعادل ایجاد کنند.

منتقدان در سوئد و دانمارک می‌گویند اعمال هر گونه محدودیتی بر انتقاد از ادیان، ازجمله سوزاندن قرآن، آزادی‌های لیبرالی را که با تلاش فراوان در کشورهای اسکاندیناوی تثبیت شده است زیر سئوال می‌برد.

اینگر استوجبرگ، رهبر حزب مهاجر‌ستیز «دمکرات‌های دانمارک» در واکنش به مصوبه پارلمان دانمارک گفت: «تاریخ به خاطر این تصمیم ما را محکوم خواهد کرد. جوهره موضوع این است که آیا خود ما در مورد محدود کردن آزادی بیان تصمیم می‌گیریم و یا از خارج به ما تحمیل می‌شود.»

دولت ائتلافی راست میانه دانمارک استدلال می‌کند که این لایحه روی آزادی بیان در انتقاد از ادیان تاثیر بسیار ناچیزی خواهد داشت و حق انتقاد از ادیان و مذاهب در اشکال دیگر هنوز طبق قانون محترم شمرده می‌شود.

نقض قانون جدید جریمه‌های نقدی و یا مجازات تا دو سال زندان به دنبال خواهد داشت.

سوئد نیز تنظیم قوانین و مقرراتی برای ممنوع کردن توهین به قرآن را به شکل دیگری در دستور کار قرار داده است. به نظر می‌رسد که راه‌حل پیشنهادی دولت سوئد دادن اختیارات لازم به پلیس و نهادهای امنیتی برای رد درخواست برگزاری اجتماعات توهین به قرآن بر اساس ملاحظات مربوط به امنیت ملی است.

رویترز: درخواست عربستان از آمریکا برای خویشتن‌داری در مقابل حملات حوثی‌ها

کشتی بریتانیایی گالاکسی لیدر که طبق گزارش‌ها خوثی‌ها آن ربوده بودند
کشتی بریتانیایی گالاکسی لیدر که طبق گزارش‌ها خوثی‌ها آن ربوده بودند

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع گزارش داد که عربستان خواستار خویشتن‌داری آمریکا در مقابل حملات حوثی‌های یمن در دریای سرخ شده است تا از گسترش جنگ به خارج از نوار غزه جلوگیری شود.

از زمان آغاز جنگ غزه در ۱۵ مهرماه، حوثی‌های شیعه مورد حمایت ایران چندین کشتی‌ در دریای سرخ را هدف قرار داده‌اند. حوثی‌ها در حمایت از فلسطینی‌ها همچنین چندین حمله موشکی و پهپادی به اسرائیل انجام داده‌اند که ناکام مانده است.

این در حالی است که گروه‌های نیابتی ایران، موسوم به «محور مقاومت» در لبنان، سوریه و عراق نیز حملاتی به نیروهای آمریکایی یا خاک اسرائیل داشته‌اند، اما آنها برخلاف حوثی‌ها، با حملات تلافی‌جویانه مواجه شده‌اند.

رویترز به نقل از دو منبع مطلع می‌نویسد که عربستان از نحوه مدیریت حملات حوثی‌ها توسط آمریکا اظهار رضایت کرده است.

آمریکا تاکنون تنها تلاش‌های خود را بر ردگیری موشک‌ها و پهپادهای حوثی‌ها، و همچنین مقابله با تلاش آنها برای کشتی‌ربایی متمرکز کرده و حمله متقابلی به مواضع این گروه شورشی مورد حمایت ایران در یمن نداشته است.

پنتاگون می‌گوید اگر واشینگتن تصمیم بگیرد علیه حوثی‌ها اقدامی انجام دهد، زمان و مکانش را خود مشخص خواهد کرد.

عربستان با تمرکز بر رشد اقتصادی خود، همسو با تلاش‌هایش برای توقف جنگ غزه، دیپلماسی فعالی برای برقراری ثبات در منطقه داشته است که نمونه آن، عادی‌سازی روابط با ایران و آتش‌بس با حوثی‌ها بوده است.

شورشیان حوثی هم‌اکنون با ده‌ها هزار جنگجو و موشک‌های بالستیک و پهپاد، یکی از مهم‌ترین گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه هستند.

مقامات ارشد در اردوگاه همسو با ایران نیز به رویترز گفته‌اند حملات حوثی‌ها و اصرار آنها به توقف جنگ غزه با خواسته‌های ایران، عربستان و دیگر کشورهای منطقه هم‌خوانی دارد.

یکی از این منابع که در تهران مستقر است، به این خبرگزاری گفته نمایندگان حوثی ماه گذشته در نشستی با مقامات ایرانی در تهران، درباره حملات خود با مقامات ایرانی صحبت کرده و موافقت شده که آنها اقداماتی را به شیوه‌ای «کنترل شده» انجام دهند تا به توقف جنگ غزه کمک کند.

یک منبع دیگر نیز گفته است تهران برای جلوگیری از خطر ورود مستقیم خود به جنگ، به دنبال تنش‌های نظامی «همه جانبه در منطقه» نیست.

ایالات متحده و بریتانیا حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را محکوم کرده و ایران را متهم به دست داشتن در این حملات کرده‌اند.

جمهوری اسلامی مدعی است که گروه‌های شبه‌نظامی منطقه بصورت مستقل تصمیم می‌گیرند و حملات آنها ارتباطی با ایران ندارد.

در آخرین موارد از حملات، حوثی‌ها روز یکشنبه سه کشتی تجاری در آب‌های بین‌المللی را مورد هدف قرار داده و مدعی شدند که به دو کشتی اسرائیلی شلیک کرده‌اند. اسرائیل هرگونه ارتباط با این کشتی‌ها را تکذیب کرد.

یک ناوشکن نیروی دریایی ایالات متحده نیز حملات پهپادی حوثی‌ها به چندین کشتی را خنثی کرده و ارتش آمریکا گفته است این کشتی‌ها و محموله‌هایشان به ۱۴ کشور ارتباط داشتند.

پنتاگون دوشنبه نیز اعلام کرد یک پهپاد حوثی‌ها را مورد هدف قرار داده، اما مشخص نیست هدف این پهپاد، ضربه زدن به ناو آمریکایی بوده یا نه.

یک دیپلمات ایرانی به رویترز گفته است تهران و واشینگتن از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل از طریق واسطه‌ها درباره حملات حوثی‌ها پیام‌هایی مبادله کرده‌اند. این دیپلمات که در تبادل پیام‌ها نقش داشت، گفت هر دو طرف خواستار خویشتن‌داری شدند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن/د.خ

صفحه اینستاگرامی مردی که در خیابان‌های رشت می‌رقصید، مسدود شد

رقص شهروند رشت معروف به صادق بوقی
رقص شهروند رشت معروف به صادق بوقی

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی صفحه اینستاگرامی یک شهروند ساکن رشت معروف به «صادق بوقی» را پس از انتشار ویدئوی رقص او در خیابان مسدود کرد.

نیروی انتظامی روز پنجشنبه با حذف همه پست‌های این صفحه و گنجاندن یک پیام از سوی خود در آن نوشت: «این صفحه به علت تولید محتوای مجرمانه و بر اساس مصادیق مجرمانه مندرج در قانون جرایم رایانه‌ای مسدود و با عوامل آن برخورد گردید.»

در روزهای گذشته تصاویری از شادی و رقص این شهروند در رشت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که با استقبال کاربران در فضای مجازی روبرو شد.

پیشتر نیروی انتظامی استان گیلان اعلام کرده بود که «۱۲ نفر از گردانندگان صفحات اینستاگرامی» در این رابطه پس از «هماهنگی با مرجع قضائی و تشکیل پرونده» بازداشت شده‌اند.

حسین حسین‌پور، جانشین فرمانده انتظامی گیلان، روز سه‌شنبه ۱۴ آذرماه گفت که این اقدام به دلیل «انتشار تصاویری از رقص و پایکوبی در معابر عمومی و بازار رشت» صورت گرفته است.

او در ادامه با بیان اینکه این تصاویر «در شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای» بازتاب داشته، گفت که این ویدئوها از «۹ صفحه مجازی» حذف شده‌اند.

پیش از این نیز نهادهای تحت نظارت جمهوری اسلامی با شهروندان ایرانی که تصاویر رقص و شادی آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود، برخورد کرده‌اند.

دیوید کامرون: اسرائیل در جنوب غزه باید «به گونه‌ای متفاوت رفتار کند»

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت که اسرائیل در جنوب غزه باید «به گونه‌ای متفاوت» از آن‌چه در شمال غزه انجام داد، رفتار کند.

آقای کامرون که پیش از این نخست وزیر بریتانیا نیز بوده است بر حمایت لندن از اسرائیل در پی حمله روز هفتم اکتبر حماس به جنوب این کشور تاکید کرد، اما از اسرائیل خواست که به قوانین بین‌المللی پایبند باشد.

وی طی سفر خود به واشینگتن به سی‌ان‌ان گفت: «ما باید این حمایت اصولی را از اسرائیل بکنیم و بگوییم که شما این حق را دارید که بخواهید از شر رهبری حماس و نیروهای مسلح آن خلاص شوید.»

وزیر خارجه بریتانیا اما درخواست‌ها برای آتش‌بس فوری در غزه را مردود دانست و گفت: «اگر ما بگذاریم که حماس حتی بخشی از غزه را در اختیار داشته باشد، هیچ گاه راه‌حل دو کشوری اجرا نخواهد شد، چرا که نمی‌توانید توقع داشته باشید اسرائیل کنار گروهی از مردم زندگی کند که می‌خواهند بار دیگر رخداد هفتم اکتبر تکرار شود.»

دیوید کامرون سپس این اظهارات آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، را تایید کرد که روز چهارشنبه به سی‌ان‌ان گفته بود اسرائیل «اقدامات مهمی» برای حفاظت بهتر از غیرنظامیان در جریان حملات خود به جنوب غزه انجام داده است.

بلینکن عنوان کرده است: «هفته قبل که آنجا [در اسرائیل] بودم خیلی صریح به آنها گفتم که نمی‌توانیم همان اتفاقی را که در شمال [نوار غزه] رخ داده است، از نظر آسیب به غیرنظامیان، این بار در جنوب تکرار کنیم.»

دیوید کامرون نیز گفت که به نظرش این اظهارات صحیح است و «باید همچنان این نکات را به آنها یادآور شویم».

وی اظهار داشت: «در نهایت امنیت بلندمدت اسرائیل صرفا به قدرت و توان نظامی آنها بستگی ندارد، بلکه به این نیز بستگی دارد که فلسطینی‌ها بتوانند در صلح و امنیت زندگی کنند.»

نوار عزه در پی حملات هوایی و زمینی اسرائیل صحنه یک بحران انسانی بزرگ است، جایی که صدها هزار فلسطینی آواره به شدت نیازمند غذا و دارو و مراقبت‌های پزشکی هستند.

آخرین آماری که وزارت بهداشت غزه منتشر کرده، حاکی از آن است که که شمار کشته‌شدگان فلسطینی به ۱۷ هزار و ۱۷۷ نفر رسیده است.

با استفاده از گزارش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان؛ س.ن

مراسم چهلم آرمیتا گراوند در بهشت زهرای تهران با بازداشت «دست‌کم یک نفر» همراه شد

مراسم چهلم آرمیتا گراوند
مراسم چهلم آرمیتا گراوند

مراسم چهلم آرمیتا گراوند روز چهارشنبه، ۱۵ آذرماه، با حضور گسترده مأموران حکومتی در قطعه ۹۹ بهشت زهرای تهران برگزار شد. به گزارش منابع حقوق بشری، مأموران لباس‌شخصی، پس از این مراسم دست‌کم یکی از حاضران در این مراسم را بازداشت کردند.

آرمیتا گراوند، دانش‌آموز نوجوان اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پس از آن‌که روز نهم مهر سال جاری بدون بر سر داشتن حجاب اجباری وارد قطاری از متروی تهران شد، بی‌هوش شد و پس از گذشت حدود یک ماه که در کما بود، جان باخت.

شهرهای مختلف ایران، از جمله تهران، کرج و شیراز، شامگاه پس از انتشار این خبر، شاهد سر داده شدن شعارهای شبانه ضدحکومتی بود.

مراسم چهلم آرمیتا گراوند روز چهارشنبه برگزار شد و به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی و خبرگزاری هرانا، یک شهروند اهل تهران به نام آریانا اکبری که در این مراسم حضور یافته بود، پس از مراسم توسط مأموران لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

از نهاد بازداشت‌کننده، محل نگهداری یا اتهام‌های مطروحه علیه آریانا اکبری اطلاعی در دست نیست. این شهروند پیشتر در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شده بود.

همزمان با برگزاری مراسم چهلم آرمیتا گراوند، خواهر او آوا گراوند در پیامی در یک استوری اینستاگرام نوشت: «درسته که چهل روز گذشت اما برای ما سخت‌تر و دردناک‌تر از چهل روز گذشت. تو در قلب ما همیشه ماندگار هستی.»

یک روز پیش از مراسم چهلم آرمیتا گراوند، پنج سندیکای فرانسوی با انتشار بیانیه مشترکی، ضمن محکوم کردن افزایش بازداشت‌ها و اجرای احکام اعدام در ایران با اشاره به مرگ آرمیتا گراوند نوشته بودند که «زنان اولین قربانیان این رژیم استبدادی و مردسالار هستند که کنترل بر بدن آنها یکی از ارکان این رژیم است.»

مراسم خاکسپاری پیکر آرمیتا گراوند روز هفتم آبان امسال با حضور اعضای خانواده و جمعیتی بزرگ در بهشت زهرای تهران برگزار شد.

در همان زمان گزارش‌هایی نیز از جو شدید امنیتی در خاکسپاری و سپس مراسم ختم او و بازداشت چندین تن از حاضران منتشر شد. در میان آنها نسرین ستوده، فعال حقوق بشر هم بعد از ضرب‌ و شتم به بازداشتگاه و سپس زندان منتقل شد.

دو روز پس از مراسم خاکسپاری، رادیوفردا مطلع شد که مأموران امنیتی، خانواده آرمیتا گراوند را برای تغییر زمان مراسم هفتم دخترشان، به شدت تحت‌ فشار قرار داده بودند تا از تجمع احتمالی دوباره مردم جلوگیری کنند.

مقابله با بحران اقلیمی؛ صندوق بین‌المللی پول خواستار کاهش یارانه‌های سوختی شد

کریستالینا گئورگیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول
کریستالینا گئورگیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول

رئیس صندوق بین‌المللی پول از کشورهای جهان خواست تا با کاستن از یارانه‌هایی که به تولید سوخت‌های فسیلی می‌دهند و با واقعی‌تر کردن قیمت این نوع سوخت‌ها، تریلیون‌ها دلاری را که برای مقابله با تغییرات اقلیمی لازم است، فراهم کنند.

کریستالینا گئورگیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول که در جریان کنفرانس تغییرات اقلیمی کاپ۲۸ در دبی سخن می‌گفت، روز پنج‌شنبه، ۱۶ آذر، در مصاحبه با روزنامه گاردین توضیح داد که قیمت تولیدات کربن‌زا باید منعکس‌کننده هزینه‌های واقعی آنها برای جامعه باشد.

به گفته این مقام، این امر از طریق گرفتن مالیات بیشتر سوخت از شرکت‌ها و کاهش یارانه‌دهی به آنها میسر می‌شود.

این پیشنهاد او در حالی مطرح می‌شود که سیاستمداران و احزاب مختلف، از ایالات متحده و استرالیا گرفته تا اروپا و بریتانیا، به دلیل عدم محبوبیت اخذ بیشتر مالیات کربن، صراحتاً با قیمت‌گذاری واقعی برای سوخت جلوگیری می‌کنند.

به نوشته گاردین، مطالعات انجام‌شده توسط اقتصاددانان برجسته جهان نشان داده است که هر ساله تریلیون‌ها دلار در سراسر جهان برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و سایر فناوری‌های کم‌کربن مورد نیاز است و تنها کشورهای در حال توسعه (به استثنای چین) تا سال ۲۰۳۰ میلادی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مقابله با تأثیرات تغییرات شدید آب‌وهوایی به دو تریلیون دلار نیاز دارند.

در تابستان امسال، صندوق بین‌المللی پول محاسبه کرد که یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیمی که برای تولید سوخت‌های فسیلی پرداخت می‌شود، حتی بدون احتساب اثرات سوء ثابت‌شده این سوخت‌ها مانند هزینه‌های سلامت، به بیش از هفت تریلیون دلار بالغ می‌شود.

افشای کارزار وابسته به حکومت روسیه برای پخش نقل قول‌های جعلی ضد اوکراینی از زبان چهره‌های مشهور

رسانه‌های غربی از یک کارزار روسی پخش اطلاعات نادرست خبر می‌دهند که نقل قول‌هایی با محتوای ضد اوکراینی را به دروغ از زبان چهره‌های مشهور موسیقی و ورزش و سینما منتشر می‌کند.

بنا بر این گزارش‌ها، عوامل دولتی روسیه این کارزار را با افزودن نقل قول‌هایی جعلی زیر تصاویر افراد مشهوری مانند تیلور سویفت، بیانسه، کیم کارداشیان، جاستین بیبِر و اپرا وینفری، لیدی گاگا، جنیفر لوپز، شکیرا و گوئینت پالترو و پخش آنها در سراسر شبکه‌های اجتماعی پیش می‌برند.

در همین ارتباط، در هفته اول ماه گذشته میلادی، نوامبر، محققان رسانه‌ای دست‌کم ۵۶۰ آگهی جعلی در فیس‌بوک مشاهده کردند که تصاویری از افراد مشهور را در کنار نقل قول‌های طرفدار روسیه و ضد اوکراین نشان می‌داد.

در یکی از این آگهی‌های جعلی که به کریستیانو رونالدو نسبت داده شده بود، از قول این فوتبالیست مشهور آمده بود که او خواستار توقف کمک مالی غرب به اوکراین است. این آگهی پیش از غیرفعال شدن، بیش از ۱۱۵ هزار بازدیدکننده داشت.

نشریه «وایِرد» که در حوزه ارتباطات و فناوری‌های جدید فعالیت می‌کند نیز خبر می‌دهد که، بنا بر اطلاعات رسیده به این نشریه، این کارزار دروغ‌پراکنی به رهبری گروهی مرتبط با سازمان اطلاعات روسیه انجام می‌شود.

در اقدامی دیگر، این گروه مرتبط با روسیه، ویدئوهایی با محتوای جعلی یا دستکاری‌شده از الایجا وود، بازیگری که بیشتر به خاطر ایفای نقش فرودو بَگینز در «ارباب حلقه‌ها» شناخته می‌شود، و چند چهره سینمایی دیگر منتشر کرده، با این مضمون که آنها «از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، می‌خواهند تا درمان اعتیاد به مواد مخدر و الکل را آغاز کند».

در واکنش به انتشار جعلی این ویدئوها، نماینده آقای وود گفت که پیام ضبط‌شده الایجا وود «به هیچ وجه خطاب به زلنسکی یا مرتبط با روسیه یا اوکراین یا جنگ نیست.»

پیامی جعلی نیز با تغییر صدا از مایک تایسون، قهرمان سنگین‌وزن بوکس جهان، منتشر شده با این مضمون که او ولودیمیر زلنسکی را به عنوان «یک نئونازی معتاد به مواد مخدر» معرفی می‌کند.

به گفته محققان، این گروه مرتبط با سازمان اطلاعات روسیه همزمان با کمپین خود در فیس‌بوک، کارزاری را نیز در شبکه ایکس با استفاده از بیش از ده هزار حساب رباتیک راه‌اندازی کرده که در یک بازه زمانی هشت ساعته، بیش از ۲۷ هزار پیام دروغین ارسال کرده‌اند.

بر اساس گزارشی که روز پنج‌شنبه توسط مرکز تحلیل تهدیدات مایکروسافت منتشر شد، از ماه ژوئیه، این ویدئوها و موارد مشابه از طریق رسانه‌های اجتماعی روسی پخش شده و سپس گزارش‌دهی درباره محتوای آنها سر از خبرگزاری‌های اصلی روسیه مانند «ریا نووستی» و روزنامه‌های رسمی دولتی مانند «روسیسکایا گازتا» درآورده که کوشیده‌اند با این نوع گزارش‌ها، رئیس جمهوری اوکراین را «با اعتیاد به مواد مخدر» مرتبط نشان دهند.

محققان رسانه‌ای می‌گویند که تازه‌ترین تلاش‌های روسیه در جهت پخش اطلاعات نادرست (دروغ‌رسانی)، با استفاده از فناوری هوش مصنوعی تقویت شده که این کار می‌تواند این کارزار روسیه را سرعت ببخشد.

با استفاده از نیویورک‌تایمز و وایرد/ پ. پ./ ف. دو.

آمریکا: روابط دفاعی نگران‌کننده روسیه و ایران را همچنان زیر نظر داریم

جان کربی٬
جان کربی٬

جان کربی٬ هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز چهارشنبه ۱۵ آذرماه در خصوص روابط روسیه با کشورهای خاورمیانه گفت که آمریکا همچنان با نگرانی روابط نظامی مسکو و تهران را زیر نظر دارد.

جان کربی در پاسخ به این پرسش که آیا واشینگتن نگران سفر رئیس جمهور روسیه، به کشورهای دوست آمریکا چون عربستان نیست، گفت: «ولادیمیر پوتین عادت‌های خاص خود را برای سفر دارد. اما آنچه که می‌توانم اضافه کنم این است که ما به نظارت بر روابط دفاعی در حال گسترش و نگران‌کننده بین ایران و روسیه ادامه می‌دهیم.»

این مقام کاخ سفید اضافه کرد: «برای این که ایران به ارسال پهپاد برای آقای پوتین ادامه می‌دهد و او از این پهپادها برای حمله به زیرساخت‌های انرژی اوکراین و کشتن اوکراینی‌های بی‌گناه استفاده می‌کند. در ازای (چنین کمک‌هایی) ایران توقع حمایت دفاعی از روسیه دارد.»

جان کربی تاکید کرد چنانچه ایران به توانایی‌های نظامی تسلیحات روسیه دست یابد این امر برای امنیت منطقه خاورمیانه پیامدهای خوبی نخواهد داشت.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که ایران و روسیه روز سه‌شنبه سند مشترکی را برای همکاری در خصوص «راه‌ها و ابزارهای مقابله، کاهش و جبران‌ آثار منفی اقدامات قهرآمیز یکجانبه همچون تحریم‌ها»، امضا کردند.

این سند در آستانه سفر روز پنجشنبه ابراهیم رئیسی، رئيس جمهور ایران، به مسکو برای دیدار با ولایمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امضا شد.

جمهوری اسلامی و روسیه در سال‌های اخیر همکاری نظامی خود را تقویت کرده‌اند، اما تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ و نیاز مسکو به تسلیحات بیشتر به ویژه پهپادهای جنگی، موجب شد که این همکاری‌ها گسترش یابد.

کشورهای غربی بارها نقش جمهوری اسلامی در جنگ اوکراین به واسطه فروش پهپادهای ساخت ایران به روسیه را محکوم و تحریم‌هایی را علیه روسیه و ایران وضع کرده‌اند.

در همین زمینه، جانشین وزیر دفاع ایران هفتم آذرماه سال جاری از قطعی شدن قرارداد خرید چند نوع تسلیحات نظامی از روسیه از جمله جنگنده سوخو ۳۵ خبر داد.

مهدی فرحی به خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران گفت که قرار است به زودی «بالگرد هجومی میل ۲۸، جنگنده سوخو ۳۵ و هواپیمای آموزشی یاک ۱۳۰» وارد ایران شود.

تیراندازی در دانشگاه نوادا در لاس‌وگاس دست‌کم سه کشته برجای گذاشت

 محوطه دانشگاه نوادا
محوطه دانشگاه نوادا

مقامات لاس‌وگاس روز چهارشنبه ۱۵ آذرماه اعلام کردند که در جریان تیراندازی در محوطه اصلی دانشگاه نوادا در این شهر دست‌کم سه نفر کشته شدند.

به گفته پلیس لاس وگاس، فرد مظنون در جریان این تیراندازی کشته شد و همچنین وضعیت یکی از مجروحان این تیراندازی وخیم گزارش شده است.

هنوز مقامات ایالت نوادا هویت قربانیان را اعلام نکرده‌اند و همچنین مشخص نیست که آیا مظنون اصلی این تیراندازی به ضرب گلوله پلیس کشته شده یا دست به خودکشی زده است.

کوین مک‌هیل، رئیس پلیس منطقه لاس‌وگاس گفت: دیگر تهدیدی متوجه شهروندان نیست و مظنون جان باخته است.

وی اضافه کرد که دانشگاه نوادا و تمام شعبه‌های آن برای روز چهارشنبه بسته شدند.

پلیس لاس‌وگاس پیشتر در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که تیراندازی در نزدیکی مدرسه بازرگانی این دانشگاه رخ داده است.

دانشگاه نوادا که در حومه شرق لاس وگاس قرار دارد، حدود ۲۵ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و۸۰۰۰ دانشجوی فوق لیسانس و دکترا دارد.

در مرگبارترین حادثه تیراندازی در تاریخ مدرن آمریکا در مهرماه سال ۱۳۹۶ در شهر لاس‌وگاس فردی که بعدا مشخص شد دچار افسردگی بود از فراز یک هتل به روی شرکت‌کنندگان در یک کنسرت آتش گشود و۶۰ نفر را کشت و صدها نفر مجروح کرد.

آمریکا چهار نظامی روس را به اتهام شکنجه یک آمریکایی در اوکراین تحت تعقیب قرار داد

سربازان روس در بزرگراهی در مسکو
سربازان روس در بزرگراهی در مسکو

وزارت دادگستری آمریکا چهار نظامی روسی را به اتهام «ربودن و شکنجه» یک مرد آمریکایی در هفته‌های آغازین تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، تحت تعقیب قضایی قرار داد.

این برای اولین بار است که چنین پرونده‌ای در دستگاه قضائی آمریکا علیه شهروندان خارجی باز می‌شود. این اقدام همچنین اولین پرونده قرار تعقیب علیه نظامیان روس در چهارچوب قوانین جنایات جنگی سیستم قضایی آمریکا است.

آسوشیتدپرس با انتشار این خبر نوشته با توجه به اینکه چهار نظامی روسی، در خاک آمریکا نیستند و امکان بازداشت آنها وجود ندارد، اقدام دادگستری آمریکا بیشتر جنبه نمادین دارد؛ اما مقامات آمریکایی می‌گوید این پرونده یک اقدام تاریخی درباره جنایات جنگی روسیه در اوکراین است و احتمالا سرآغاز باز شدن پرونده‌های قضایی بیشتری خواهد بود.

مریک گارلند، دادستان کل آمریکا می‌گوید این اولین اقدام است و باید منتظر اقدامات بیشتری هم باشید.

بر اساس گزارش دادگستری آمریکا، دو افسر و دو سرباز رده پایین روسی در اوایل تهاجم نظامی کرملین به اوکراین یک مرد آمریکایی را ربوده و شکنجه کرده‌اند.

نام دو افسر یاد شده سورن سیرانوویچ مکرتچیان و دیمیتری بودنیک اعلام شده، و آمریکا می‌گوید تنها نام کوچک دو سرباز روسی را شناسایی کرده؛ یکی «والری» و دیگری «نازار» بوده است.

گزارش دادستانی می‌گوید این چهار نظامی روسی یک مرد آمریکایی را در آوریل ۲۰۲۴، حدود چند هفته بعد از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، در روستایی ربوده و به مدت ۱۰ روز او را مورد شکنجه قرار داده‌اند.

نام این فرد آمریکایی در گزارش دادستانی ذکر نشده، اما گفته می‌شود نظامیان روسی نه تنها او را لخت کرده، عکس انداخته و کتک زده‌اند، بلکه او را تهدید به مرگ هم کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، حتی در یک مورد از این شهروند آمریکایی خواسته شده تا «قبل از مرگ آخرین حرف هایش را بزند» و سپس چنین وانمود کرده‌اند که او را برای کُشتن به بیرون می‌برند.

آمریکا همچنین به تحقیقات بین‌المللی درباره جنایات جنگی کرملین در جنگ اوکراین کمک می‌کند و از طرفی به کی‌یف نیز در جمع‌آوری شواهد حقوقی برای اثبات جنایات جنگی نظامیان روسی یاری می‌‎رساند.

کمیسیون اروپا وضع تعرفه در تجارت خودروهای الکتریکی با بریتانیا را به تعويق انداخت

کمیسیون اروپا پیشنهاد کرد که مقررات سختگیرانه‌تر در زمینه تجارت خودروهای الکتریکی با بریتانیا که وضع تعرفه گمرکی در آن در نظر گرفته شده و قرار بود از آغاز سال ۲۰۲۴ به اجرا درآید برای سه سال به تعویق افتد.

اتحادیه اروپا و بریتانیا در صنعت خودروهای الکتریکی که تولید آنها برای کاستن از انتشار گازهای آلاينده تشویق می‌شود، بزرگترین شریک تجاری یکدیگر هستند.

کمیسیون اروپا درعین حال اعلام کرد سه میلیارد یورو به تقویت صنعت تولید باطری برای خودروهای الکتریکی اختصاص خواهد داد که هدف آن افزایش تولید داخلی این محصول و کاهش وابستگی به واردات از چین است.

طبق معاهده تجاری پسابرگزیت بین اتحادیه اروپا و بریتانیا فقط خودروهای الکتریکی از تعرفه گمرکی معاف می‌شوند که حداقل ۵۵ درصد از کل ارزش آنها، ۶۵ درصد از ارزش صفحات باطری و ۷۰ درصد از ارزش مجموعه سیستم باطری‌ها محصول صنایع اروپایی و یا بریتانیایی باشند.

خودروهای الکتریکی وارداتی به اتحادیه اروپا که این مشخصات را نداشته باشند مشمول حداقل ۱۰ درصد تعرفه گمرکی خواهند شد.

در این معاهده یک دوره انتقالی سه ساله در نظر گرفته شده که شروط آن برای برخورداری از معافیت گمرکی سهل‌تر است.

جوهره پیشنهاد کمیسیون اروپا این است که دوره انتقالی تا پایان سال ۲۰۲۷ یعنی مقطعی که معاهده تجاری پسابرگزیت قرار است به طور کامل به اجرا آيد به مدت سه سال تمدید شود.

اتحادیه صنایع خودروسازی اروپا تخمین زده بود که اگر اجرای مقررات به تعویق نیفتد حدود ۴.۳ میلیارد یورو برای این صنعت هزینه خواهد داشت و در نتیجه از تصمیم کمیسیون اروپا استقبال کرد.

مسئول مناسبات با بریتانیا در کمیسیون اروپا گفت افزایش بهای انرژی تحت تاثیر جنگ در اوکراین و کمک مالی قدرت‌های بزرگ اقتصادی نظیر آمریکا و چین به صنایع خودروسازی خود باعث شده شتاب تولید باطری برای خودروهای الکتریکی در اروپا کندتر از پیش‌بینی‌ها باشد.

با توجه به این نکته که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزش هر خودروی الکتریکی مربوط به باطری آن است و بخش اعظم باطری‌ها از چین وارد می‌شوند اکثر خودروسازان اروپایی معتقدند که هنوز برای اجرای کامل مقررات تجاری پیش‌بینی شده با بریتانیا آماده نیستند.

به نظر آنها وضع تعرفه تجاری در چنین وضعیتی فقط به نفع رقبای خارجی از جمله خودروسازان چینی خواهد بود که صادرات آنها به بازار اتحادیه اروپا با سرعت رو به افزایش است.

عزل مدیر ورزش کهگیلویه برای «روسری نداشتن دختران زیر ۱۲ سال»

در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بسیاری از دختران و زنان روسری‌های خود را به نشانه اعتراض به حجاب اجباری برداشتند
در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بسیاری از دختران و زنان روسری‌های خود را به نشانه اعتراض به حجاب اجباری برداشتند

یک رسانه در ایران از عزل مدیر اداره ورزش و جوانان شهرستان کهگیلویه به دلیل «روسری نپوشیدن کودکان» در یک مسابقه ورزشی خبر داد.

خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه ۱۵ آذر به نقل از ناصر رمضانی، رئیس معزول ورزش و جوانان شهرستان کهگیلویه، نوشت که دلیل این «عزل ناگهانی» نپوشیدن روسری از سوی تعدادی از دختران زیر ۱۲ سال بود که همراه با خانواده‌های خود در مسابقات تکواندو دختران نونهال در دهدشت حضور داشتند.

او گفت: «در زمانی که جوایز قرار بود اهداء شود یکی دو نفر از دختران نونهال حدود ۱۲ سال و یا زیر ۱۲ سال بدون روسری خواستند جوایز خود را دریافت کنند که از آنان خواستم روسری شان را اول بپوشند و بعد لوح و جوایز خود را بگیرند.»

آقای رمضانی افزود: «آقایانی که بدنبال عزل ما بودند همین روسری نپوشیدن کودکان پیش دبستانی را پیراهن عثمان کردند.»

حمزه محقق‌زاده سرپرست فرمانداری کهگیلویه با تأیید این عزل، به ایلنا گفت: «وقتی مدارک و اسناد را ارائه دادند، پذیرفتیم که براساس آن اسناد و مدارک، باید این برکناری صورت گیرد.»

این اولین بار نیست که مقام‌های جمهوری اسلامی، مسئولان دولتی را در راستای اعمال سیاست حجاب اجباری برکنار می‌کنند.

چندی پیش و پس از برگزاری مراسم روز پزشک در شهر آمل که در جریان آن، یک پزشک جراح زن بدون حجاب اجباری شرکت کرده بود، مقام‌های جمهوری اسلامی مدیران حاضر در این مراسم را برکنار کردند.

مردادماه سال جاری نیز دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند از بازداشت مدیر و کارمند بانکی در دماوند به علت ارائه خدمات به یک زن مخالف ‌حجاب اجباری با دستور مدعی‌العموم خبر داده بودند.

با وجود اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» که پس از جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد به راه افتاد، و محکومیت حجاب اجباری از سوی معترضان، جمهوری اسلامی فشارها را برای اعمال این سیاست افزایش داده است.

بیشتر

تازه‌های ایران و جهان

XS
SM
MD
LG