یک مقام امنیتی لیبی روز یکشنبه سوم اسفند در گفتوگو با خبرگزاری رویترز از انفجار دروازه ورودی اقامتگاه سفیر ایران در پایتخت لیبی خبر داد.
این مقام امنیتی گفته که در این حادثه کسی صدمه ندیدهاست. اقامتگاه سفیر ایران در لیبی، در منطقه مرکزی طرابلس قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شبکه خبر ایران، برخی منابع، این انفجار را انفجار خودروی بمبگذاری شده مقابل ساختمان محل اقامت سفیر ایران در منطقه «بن عاشور» شهر طرابلس اعلام کردهاند.
یک مقام امنیتی لیبی که نخواسته نامش فاش شود نیز به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که بمب دستسازی که منفجر شده در میان کیسههای آشغال نزدیک به دروازه ورودی این ساختمان جاسازی شدهبود.
خبرگزاری فارس نیز مینویسد که «منابع خبری در لیبی» به این خبرگزاری گفتهاند که این انفجار یک اقدام «تروریستی» است.
این منابع همچنین گفتهاند که سفیر ایران به هنگام حادثه در منزل خود حضور نداشتهاست.
خبرگزاری ایرنا مینویسد که سفارت ایران تعطیل است و سفیر به صورت ترددی انجام وظیفه میکند.
شبکه خبری الجزیره نیز گزارش میدهد که این انفجار ناشی از انفجار یک بمب دستی بودهاست.
هنوز گروهی مسئولیت این انفجار را برعهده نگرفته و جزئیات بیشتری در مورد این حادثه منتشر نشدهاست.
چهار سال پس از سرنگون شدن دولت معمر قذافی، لیبی در هرج و مرج به سر میبرد، به طوری که هم اکنون دو دولت و پارلمان رقیب در حال کشمکش برای سیطره بر کشور هستند و در این میان گروههای افراطی اسلامی از خلا قدرت برای تثبیت خود بهره جستهاند.
در این میان افراد شبه نظامی که گفته میشود وابسته به گروه حکومت اسلامی در لیبی هستند، روز جمعه اول اسفند با انفجار سه خودرو در شهر «قُبه» باعث کشته شدن ۴۰ نفر و زخمی شدن ۷۰ تن دیگر شدند.
عبدالله الثانی نخست وزیرِ به رسمیت شناخته شده لیبی در سطح بینالمللی، در حدود ۴۰ کیلومتری قبه در شهر بیضا مستقر است.
پایتخت کشور، طرابلس، نیز هم اکنون در کنترل جناح رقیب وی، گروه «فجر لیبی» است. این گروه با اشغال طرابلس، نخست وزیر را وادار کردهاست که به مناطق شرقی کشور عقبنشینی کند.
مصر و کشورهای غربی هشدار دادهاند که ستیزهجویان مسلح اسلامی در لیبی جای پا باز میکنند. ماه گذشته یک گروه وابسته به حکومت اسلامی با حمله به یک هتل پنج تبعه خارجی و چهار شهروند لیبی را به قتل رساند.