لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۴

حس کشنده جرج بوش از نبود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق


به گزارش رسانه‌های آمریکایی، جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا، به خاطر پیدا نشدن سلاح‌های تخریب و کشتار جمعی در عراق هنوز هم حس بدی دارد. این موضوع در کتاب خاطرات وی مطرح شده که با عنوان «زمانی برای تصمیم‌گیری» هفته آینده منتشر خواهد شد.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، جرج بوش در قسمتی از کتاب خاطرات خود دیک چینی معاون خود را «دردسرآفرین برای دولت» توصیف کرده و می‌نویسد که در مقطعی تصمیم داشت وی را کنار بگذارد. اما آقای بوش در مورد باراک اوباما که پس از وی به مقام ریاست جمهوری رسید هیچ اظهار نظری نکرده است.

در همین حال جرج بوش که اکنون ۶۴ سال دارد در کتاب جدید خود از تصمیم خود برای اشغال عراق دفاع کرده است. در این کتاب خاطرات که نسخه‌ای از آن قبل از انتشار در اختیار روزنامه نیویورک تایمز قرار گرفته است، جرج بوش می‌گوید که مردم عراق پس از سرنگونی دیکتاتور آن کشور زندگی بهتری دارند. وی تاکید می‌کند که از بین بردن رژیم صدام حسین که در پی دستیابی به سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک بود برای منافع آمریکا نیز تغییر مثبتی است.

البته جرج بوش معترف است که از نیافتن سلاح‌های کشتار و تخریب جمعی در عراق به شدت شوکه شده است.

او در کتاب خاطرات خود می‌نویسد: «وقتی که این تسلیحات پیدا نشد، هیچ کس به اندازه من شوکه و عصبانی نبود. هر گاه در مورد این موضوع فکر می‌کردم احساس بسیار بدی مثل حالت مرگ به من دست می‌داد. هنوز هم همین حالت به من دست می‌دهد.»

برکنار کردن دیک چینی

رئیس جمهور سابق آمریکا در کتاب خاطرات خود همچنین می‌نویسد که هفته‌ها مشغول بررسی احتمال برکنار کردن دیک چینی، معاون خود، بوده و قصد داشته است در انتخابات سال ۲۰۰۴ بیل فیرست، سناتور ایالت تنسی، را به عنوان معاون خود برگزیند.

به گزارش نیویورک تایمز، ایده کنار گذاشتن دیک چینی در خلال یک ملاقات خصوصی بین دو نفر مطرح شده است. دیک چینی به آقای بوش پیشنهاد کرد که از مقام خود کناره‌گیری کرده و در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۰۴ شرکت نکند.

جرج بوش در کتاب خود می‌نویسد: «من پیشنهاد او را بررسی کردم. چون در آن دوره دیک چینی به شخصیت تاریک و بی‌رحم و دردسرآفرین دولت معروف شده بود.»

جرج بوش می‌افزاید که پیشنهاد کناره‌گیری دیک چینی من را به فکر فرو برد، چون قصد داشتم به این شایعات که گویا تصمیم‌گیر اصلی حکومت شخص او است پایان دهم .

اما در نهایت رئیس جمهور سابق آمریکا تصمیم می‌گیرد که دیک چینی را در مقام معاونت خود نگاه دارد و آن طور که در کتاب خاطرات خود می‌نویسد: «من دیک چینی را انتخاب کرده بودم که وظایف و کارها را به درستی انجام دهد و این دقیقا همان کاری بود که او می‌کرد.»

جرج بوش در این کتاب به ۱۴ فراز و مقطع مهم از تصمیم‌گیری‌های خود در زندگی شخصی و دوران ریاست جمهوری‌اش می‌پردازد از جمله ترک الکل و تصمیم‌های مهم پس از وقوع حملات تروریستی یازدهم سپتامبر در سال ۲۰۰۱.

او اذعان می‌کند که در برخورد با فاجعه طبیعی ناشی از توفان بزرگ کاترینا دچار اشتباه شده یا در دوران تشدید بحران اقتصادی در پایان دوران ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۰۸ «احساس می‌کرد که مثل ناخدای یک کشتی در حال غرق شدن است».

ولی او می‌افزاید: «بحران اقتصادی نباید بهانه‌ای شود برای افزایش مالیات‌ها.»

شبکه خبری بی‌بی‌سی در پایان می‌نویسد که انتشار این کتاب خاطرات می‌تواند به ترسیم فضای مثبت‌تری از دوران فعالیت جرج بوش در مقام ریاست جمهوری آمریکا منجر شود که در سال‌های آخر کار خود به عنوان رئیس جمهور نازل‌ترین میزان محبوبیت را در میان مردم آن کشور داشت.

جرج بوش در بخشی از کتاب خود می‌نویسد: «قضاوت در مورد دوران ریاست جمهوری من هر چه که باشد من این حقیقت را پذیرفته‌ام که دیگر درگیر فضا و فعالیت‌هایی نخواهم بود که این قضاوت‌ها را بشنوم.»
XS
SM
MD
LG