لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ تهران ۲۰:۲۲

«میانگین ورود زنان به بازار خودفروشی در ایران: ۱۴ و ۱۵ سالگی»


روزنامه‌های ابتکار، جمهوری اسلامی و شرق تصویب قطعنامه‌ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی و تحریم ۱۱۶ فرد حقیقی و حقوقی در حکومت ایران از جمله ممنوع‌الورود شدن علی‌اکبر صالحی به سوئیس را مورد توجه قرار داده‌اند.

روزنامه کیهان از قول فرمانده بسیج درباره انفجار ۲۱ آبان در پادگان سپاه پاسداران خبر داده است که قرار بود یک روز بعد «شخصیت‌های مهم‌تری در آنجا حاضر شوند».

روزنامه شرق از «تغییر انگیزه‌های روانی کارگران جنسی در ایران» و کاهش سن ورود زنان به بازار کارگری جنسی در ایران خبر داده و نوشته است که «بازار کارگری جنسی در ایران در مواردی پذیرای دخترکان ۱۵ تا ۲۰ ساله ‌است».

روزنامه تهران امروز گزارش داده است که در آخرین ساعات بعدازظهر جمعه جنازه احمد رضایی فرزند فرمانده اسبق سپاه پاسداران که روزهای منتهی به مرگ با نام «تام جی اندرسون» در هتل گلوریای دوبی اقامت داشت، به تهران منتقل شده است.

صدور قطعنامه جدید شورای حکام، ممنوع‌الورود شدن علی‌اکبر صالحی به سوئیس

روزنامه‌های ابتکار، جمهوری اسلامی و شرق گزارش‌هایی از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی را در عناوین اصلی شماره شنبه منتشر کرده‌اند.

روزنامه ابتکار قطعنامه شورای حکام علیه فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را «قطعنامه‌ای معتدل» توصیف کرده و نوشته است که به این ترتیب بررسی «پرونده هسته‌ای به بهار موکول شد».

به نوشته این روزنامه، در قطعنامه شورای حکام که روز جمعه به تصویب رسید «از ایران خواسته شده تا موافقت خود را با ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای بدون هیچ پیش‌شرطی اعلام کند» و «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز موظف شده است تا یافته‌های جدید خود را درباره موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تا ماه مارس آتی [فروردین‌ماه] ارائه دهد».

روزنامه ابتکار در عین حال خبر داده است که روز جمعه «آلمان، فرانسه و انگلیس با صدور بیانیه‌ای مدعی شدند که ایران مهارت کافی برای ساخت تسلیحات هسته‌ای را به ‌دست آورده است و تهران را به نقض آشکار معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای متهم کردند».

روزنامه جمهوری اسلامی نیز در تیتر یک شماره ۲۸ آبان نوشته است که به رغم تصویب قطعنامه تازه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره پرونده هسته‌ای ایران، «تحریم‌های بیشتر به تاخیر افتاده است».

به گزارش این روزنامه، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ۳۲ رای موافق، دو رای مخالف کوبا و اکوادر، و نیز رای ممتنع اندونزی این «قطعنامه را علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران به تصویب رساند»، اما «به دلیل مخالفت چین و روسیه با اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی، هرگونه مذاکره در این باره به بهار آینده موکول شد».

روزنامه جمهوری اسلامی همچنین خبر داده است که علی‌اصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بلافاصله پس از تصویب این قطعنامه اعلام کرده است که «جمهوری اسلامی ایران حتی برای یک ثانیه برنامه هسته‌ای خود را متوقف نخواهد کرد».

روزنامه شرق نیز گزارش داده است که «شورای حکام یک نشست فصلی دیگر را برگزار کرد تا پرونده هسته‌ای ایران را با استناد به گزارشی متفاوت از منظر لحن و محتوا بررسی کند، اما در ‌‌نهایت با عدم توافق میان اعضا، پرونده هسته‌ای ایران حداقل دو فصل دیگر، یعنی تا بهار آینده در وین باقی ماند و به نیویورک نرفت».

این روزنامه با تاکید بر این که بهار آینده «فصل رویش دوباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی» است، نوشته «کار مشترک قدرت‌های بزرگ سرانجام منجر به صدور قطعنامه‌ای شد که به ایران مهلت داد تا فصل بهار به تمامی سوالات آژانس پاسخ دهد که پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع نشود».

به نوشته روزنامه شرق، «این قطعنامه که با حمایت آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین ارائه شد»، «از حمایت کشورهایی همچون ایتالیا، ژاپن، استرالیا، بلژیک، بلغارستان، مجارستان، کانادا، هلند، پرتغال، سنگاپور، جمهوری چک و سوئد برخوردار بود».

روزنامه شرق همزمان خبر داده است که دولت سوئیس روز جمعه اعلام کرد که تحریم‌ها علیه مقام‌های حکومت ایران را شدت بخشیده و «اسامی ۱۱۶ نفر از جمله علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه را در فهرست افراد تحت تحریم‌های مالی و مسافرتی قرار داده است».

این روزنامه ضمن تاکید بر این که «با تازه‌ترین اقدام دولت سوئیس، وزیر امورخارجه ایران بار دیگر به فهرست تحریم‌ها بازگشت»، یادآوری کرده است که «علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه که در دوران ریاست خود بر سازمان انرژی اتمی ایران در فهرست تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته بود و پس از در اختیار گرفتن سکان هدایت دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی از این فهرست خارج شد، دوباره با اقدام جدید دولت سوئیس به فهرست تحریم‌ها بازگشت، آن‌هم در کشوری که مقر دفاتری از سازمان ملل متحد است».

فرمانده بسیج: قرار بود مقام‌های ارشد در پادگان ملارد حاضر شوند

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود در شماره شنبه از قول فرمانده بسیج درباره انفجار در پادگان سپاه پاسداران نوشته است که قرار بود یک روز بعد «شخصیت‌های مهم‌تری در آنجا حاضر شوند».

به نوشته این روزنامه، محمدرضا نقدی فرمانده بسیج در جریان «نهمین جشنواره ممتازان، مبتکران و نوآوران بسیجی» با اشاره به این که «اسرائیل تلاش می‌کند که خود را عامل حادثه اخیر نشان دهد» گفته است که «گذشته از این که این ادعا نشان از ماهیت ترویستی آنها دارد، باید گفت که اساساً اسرائیل در حد و اندازه‌ای نیست که بتواند در جمهوری اسلامی چنین غلط‌هایی انجام دهد» و «اگر در این انفجار عاملی از جانب آنها حضور داشت، این اقدام را یک روز دیر‌تر انجام می‌داد، زیرا شخصیت‌های مهم‌تری قرار بود در آنجا حاضر شوند».

فرمانده بسیج هویت «شخصیت‌های مهم‌تری» که قرار بود در پادگان مرکز انفجار مهیب شنبه ۲۱ آبان «حاضر شوند» را اعلام نکرده است.

به نوشته این روزنامه وابسته به جناح حاکم بر ایران، فرمانده بسیج همچنین از «حسن تهرانی مقدم» یکی از فرماندهان ارشد سپاه که در انفجار ۲۱ آبان کشته شد به عنوان «پایه‌گذار اصلی توانمندی هوا فضای جمهوری اسلامی» نام برده و گفته است که در حال حاضر امکان بیان «همه خدمات حسن تهرانی مقدم» نیست، اما طی سال‌های گذشته اسرائیل «بار‌ها برای ترور حسن تهرانی مقدم اقدام کرد و گروه‌های متعددی را فرستاد که همگی دستگیر و متلاشی شدند».

روزنامه کیهان همچنین از قول فرمانده بسیج آمریکا و اسرائیل را تهدید کرده و نوشته است که «آمریکا اگر دست از پا خطا کند، کمترین بهایی که می‌پردازد، محو اسرائیل و آزادی قدس است که نتیجه تلاش‌های حسن تهرانی مقدم در آفرینش اقتدار برای جبهه مستضعفین است».

«میانگین ورود زنان به بازار کارگری جنسی در ایران: ۱۵ و ۱۴ سالگی»

روزنامه شرق از «تغییر انگیزه‌های روانی کارگران جنسی در ایران» خبر داده و نوشته است که «بازار کارگری جنسی در ایران در مواردی پذیرای دخترکان ۱۵ تا ۲۰ ساله‌ای است که دیگر بی‌سواد نیستند و برای امرار معاش کار نمی‌کنند، بلکه برای از بین بردن نابرابری‌های طبقاتی و تجربه برخورداری از امکانات دختران طبقه مرفه دست به این کار می‌زنند».

به نوشته این روزنامه، «جدید‌ترین آمار و مطالعات درباره زنان روسپی حکایت از این واقعیت دارد که دخترانی با سن کمتر و تحصیلات بالا‌تر وارد بازار کارگری جنسی می‌شوند که دیگر مهاجر نیستند.» و «اغلب نیازهای اساسی و اولیه زندگی‌شان را با شغل اول تامین می‌کنند و کارگری جنسی را به عنوان شغل دوم برای از بین بردن نابرابری‌های اجتماعی خود با دیگر دختران هم سن و سال‌شان انتخاب می‌کنند».

روزنامه شرق همچنین گزارش داده است که «سعید مدنی، تحلیل‌گر مسائل اجتماعی» در اولین کنگره روان‌پزشکان ایران با اعلام این که «بر اساس تغییر شاخص‌های مشکلات اجتماعی امروز شاهد کاهش میانگین و دامنه سنی زنان کارگر جنسی هستیم» گفته است که «در سال ۴۷ میانگین سن زنان کارگر جنسی ۳۰ سال و دوره تغییر از ۱۹ سال تا ۲۷ سال گزارش می‌شد، اما در سال‌های اخیر میانگین ورود زنان به بازار کارگری جنسی به‌شدت کاهش پیدا کرده و به کمتر از ۱۵ و ۱۴ سال رسیده است».

به گفته سعید مدنی، «وضعیت تحصیلات» در کارگران جنسی «به طور کلی دگرگون شده است و ادعای زن بی‌سوادی که در گذشته دست به این کار می‌زد منتفی است» و «نسبت زن کارگر جنسی بی‌سواد امروز خیلی ناچیز است و در مقابل سطح تحصیلات بالا رفته است».

این پژوهشگر مسائل اجتماعی همچنین تاکید کرده است که «امروز کارگری جنسی با وجود این که یکی از راه‌های کسب درآمد است اما یک راه اساسی برای کاهش نابرابری‌های اجتماعی هم محسوب می‌شود» و «دخترانی که وارد بازار کارگری جنسی می‌شوند به این آگاهی رسیده‌اند که باید اقدامات پیشگیری انجام دهند تا دچار گرفتاری تشکیل خانواده نشوند» و «در آمار اخیر سهم ورود دختران مجرد و ازدواج نکرده بیشتر شده است».

به نوشته روزنامه شرق، سعید مدنی طی سخنرانی در اولین کنگره روان‌پزشکان ایران با اشاره به «نگاه مجرم‌مآبانه به کارگران جنسی از سوی مسئولان» تاکید کرده است که «اگر بخواهیم به عنوان مجرم به این افراد نگاه کنیم باید گفت که مجرم اصلی مشتریان هستند و آمار نشان می‌دهد بیشتر مردان در رده سنی ۳۰ تا ۵۰ سال مشتری زنان کارگر جنسی هستند و بعد جوانان قرار دارند» و «نقش عوامل کلان امروزه به شدت بیشتر احساس می‌شود، چرا که فقر و نابرابری‌های اجتماعی یک عامل تشدید‌کننده این اوضاع است».

این روزنامه همچنین از قول سعید مدنی نوشته است که «شاخص مشکلات اجتماعی در ایران نشان می‌دهد روند مشکلات اجتماعی در کشور روند مطلوبی نیست و جامعه ایران نشانه‌هایی از یک کشور بیمار را دارد، چرا که نظام برنامه‌ریزی در ایران یا غلط بوده یا نسبت به روند مشکلات اجتماعی که روز به روز در حال رشد است بی‌توجه شده است».

انتقال جنازه احمد رضایی از دوبی به تهران

روزنامه تهران امروز خبر داده است که در آخرین ساعات بعدازظهر جمعه جنازه احمد رضایی فرزند فرمانده اسبق سپاه پاسداران از دوبی به تهران منتقل شد و «طبق اعلام خانواده رضایی «مراسم تشییع وی امروز شنبه برگزار می‌شود».

این روزنامه همچنین خبر داده است که احمد رضایی که تابعیت آمریکایی نیز داشته با نام «تام جی اندرسون» در هتل گلوریای دوبی اقامت داشته و «در حالی که پلیس دوبی از ارائه هر گونه اطلاعاتی در خصوص درگذشت مردی که آنان «تام جی اندرسون» می‌نامیدند، خودداری کرده بود»، روز یک‌شنبه ۲۲ آبان «پایگاه اطلاع‌رسانی محسن رضایی از مرگ مشکوک «احمد رضایی» فرزند ارشد دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد».

به نوشته تهران امروز، «با انتشار اولین اخبار» درگذشت احمد رضایی «گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در این خصوص فعال شده و پیرو آن موج گسترده‌ای از شایعات فضای مجازی را به خود اختصاص داد»، چنان که خانواده‌اش آن را «مرگ مشکوک» توصیف کردند و «عده‌ای از قتل وی خبر دادند، عده‌ای از مرگ طبیعی و عده‌ای نیز با سوء‌استفاده از فضای ابهام‌آمیز به‌وجود آمده سخن از خودکشی احمد رضایی به میان آوردند».

این روزنامه البته اشاره‌ای نکرده است که کدام یک از این گمانه‌ها درست است، اما ادعا کرده که طی روزهای اخیر «علی رضایی» فرزند دیگر محسن رضایی «برای تحویل جنازه برادرش به دوبی عزیمت کرد» و پس از او نیز «امیدوار رضایی برادر محسن رضایی» و از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی «نیز به دوبی رفت»، و به این ترتیب بعدازظهر روز جمعه جنازه احمد رضایی به تهران انتقال یافته است.

تهران امروز با این ادعا که «وسایل شخصی» احمد رضایی به خانواده‌اش تحویل نشده، به «خودداری مسئولین هتل از ارائه فیلم‌های دوربین مداربسته نیز اشاره کرده، اما به دلیل آن اشاره‌ای نکرده است. این در حالی است که پیشتر رسانه‌ها از قول مقام‌های قضایی دوبی خبر داده بودند که بررسی پرونده مرگ احمد رضایی هم‌چنان ادامه دارد.
XS
SM
MD
LG