لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۴۰

آسوشیتدپرس: رضایی‌نژاد در فعالیت‌های اتمی مشکوک ایران دست داشت


عکس داریوش رضایی‌نژاد بر تابوت او
عکس داریوش رضایی‌نژاد بر تابوت او
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنج‌شنبه در گزارشی به نقل از یک مقام خارجی و یک بازرس سابق آژانس انرژی اتمی اعلام کرد که داریوش رضایی‌نژاد که روز شنبه گذشته در تهران ترور شد «در فعالیت‌های اتمی مشکوک ایران و تلاش برای ساخت تسلیحات اتمی دست داشت».

داریوش‌ رضایی‌نژاد عصر روز شنبه در خیابان بنی‌هاشم تهران به ضرب گلوله دو فرد سوار بر موتورسیکلت کشته شد.

به دنبال این حادثه، برخی از رسانه‌های داخل کشور مضروب را با نام «داریوش رضایی» و «دانشمند هسته‌ای» معرفی کردند، اما پس از ساعاتی نام درست او «رضایی‌نژاد» و «از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه خواجه نصیر تهران» مخابره شد.

این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش روز پنج‌شنبه خود به نقل از یک مقام از «کشوری که عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است» می‌گوید آقای رضایی‌نژاد در ساخت «قطعه‌ای کلیدی در کلاهک‌های اتمی» دخالت داشته است.

جمهوری اسلامی همواره این فرضیه را که به دنبال ساخت و تولید تسلیحات اتمی است رد کرده و تاکید کرده است که به دنبال استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی است، اما در عین حال از توقف غنی‌سازی اورانیوم با درصد بالا در داخل کشور نیز سر باز می‌زند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش خود همچنین از قول یک دیپلمات غربی در وین، پایتخت اتریش، می‌گوید که سه ترور اخیر «دانشمندان هسته‌ای» در ایران که به شیوه‌ای مشابه انجام شد و شک و تردیدها در مورد نام و هویت و شغل آخرین قربانی ترورها به این سوء‌ظن دامن زده است که مقامات ایرانی در تلاش‌اند بر این قضیه سرپوش بگذارند.

در دو سال گذشته سه تن از دانشمندان اتمی و فیزیک ایران هدف سوءقصد قرار گرفته‌اند که از میان آنها مسعود علی‌محمدی و مجید شهریاری جان باختند، اما فریدون عباسی دوانی که اکنون هدایت سازمان انرژی اتمی ایران را بر عهده دارد از سوءقصد جان سالم به در برد.

آسوشیتدپرس همچنین از قول این مقام غربی داریوش رضایی‌نژاد را فیزیکدانی معرفی می‌کند که در گذشته برای وزارت دفاع ایران و روی پروژه‌هایی مرتبط با ساخت تسلیحات اتمی کار می‌کرده است.

در روز حادثه ترور آقای رضایی‌نژاد، خبرگزاری فارس گزارشی منتشر کرد و در آن داریوش رضایی‌نژاد را که دانشجوی پیشین دانشگاه مالک اشتر، وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی، بود «همکار وزارت دفاع» معرفی کرد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، یک روز پس از ترور داریوش رضایی‌نژاد قتل او را «پروژه‌ای آمریکایی صهیونیستی» توصیف و آمریکا را محکوم کرد. اما تنها ساعاتی بعد وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی اعلام کرد که دخالت سرویس‌های جاسوسی خارجی در این ترور «هنوز قطعی نیست».

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات در دولت محمود احمدی‌نژاد، روز پنج‌شنبه نیز بار دیگر اشاره کرد که «هنوز به این که سرویس‌های اطلاعاتی پشت این حرکت هستند نرسیده‌ایم».
XS
SM
MD
LG