غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه، روز چهارشنبه پنجم خرداد «با نظر» اعضای شورای نظارت بر صداوسیما به عنوان هشتمین رییس این شورا انتخاب شد.
آقای محسنی اژهای روز ۲۹ اردیبهشت ماه با حکم رییس قوه قضاییه به عنوان نماینده جدید این قوه در شورای نظارت بر صدا و سیما منصوب شده بود.
پیش از این ابراهیم رییسی دادستان سابق کل کشور، یکی از نمایندگان قوه قضائیه در شورای نظارت بر صداوسیما بود و ریاست این شورا را بر عهده داشت.
پس از درگذشت ناصر واعظی طبسی تولیت آستان قدس رضوی، آقای رییسی روز ۱۷ اسفند ۹۴ با حکم رهبر جمهوری اسلامی به این سمت منصوب شد.
بر اساس اصل ۱۷۵ قانون اساسی هر یک از قوای سه گانه دو نماینده در شورای نظارت بر صداوسیما دارند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و حسامالدین آشنا مشاور رییس جمهوری، نمایندگان دولت، محمد جواد لاریجانی و غلامحسین محسنی اژهای، نمایندگان قوه قضائیه و رمضان شجاعی کیاسیری و مفید کیایینژاد، نمایندگان مجلس، در این شورا هستند.
اعضای این شورا دخالتی در نصب مدیران سازمان صداوسیما ندارند و پیش از این تنها درباره برخی از برنامههای پخش شده از رادیو و تلویزیون به مدیران این سازمان تذکر داده اند.
رهبر جمهوری اسلامی ۲۲ اردیبهشت امسال ضمن پذیرش استعفای محمد سرافراز، عبدالعلی علیعسگری، معاون سابق توسعه و فناوری سازمان صداوسیما را به سمت ریاست این سازمان منصوب کرد.
در دوره مدیریت آقای سرافراز، اتفاقات حاشیهسازی چون شکایت شینا شیرانی، مجری شبکه تلویزیونی «پرستیوی» از دو مدیر آن به اتهام آزار و اذیت جنسی، برنامه «فتیلهایها» که توهین به آذریها تلقی شد، سریال «در حاشیه» درباره پزشکان که با اعتراض آنها روبرو شد، جنجال بر سر برنامه «اکسیر» با اجرای فرزاد حسنی و تغییرات گسترده مدیران سازمان صداوسیما رخ داده بود.
مدیران صداوسیما در سالهای گذشته از به گفته آنان «کمبود بودجه» این سازمان انتقاد کردهاند اما رسانههای ایران کیفیت پایین برنامههای رادیو و تلویزیون را از جمله دلایل عدم اقبال به برنامههای این سازمان دانسته و نوشتهاند که کارکنان این سازمان دهها برابر تلویزیونهای دولتی در دیگر کشورها هستند.
حسن روحانی رییس جمهوری ایران و اعضای دولت او نیز بارها از عملکرد صداوسیما انتقاد کردهاند و برنامههای این رسانه را جانبدارانه و در خدمت گروههای مخالف دولت دانستهاند.
حسن روحانی در ایام انتخابات ریاست جمهوری، حتی صدا و سیما را «رسانه میلی» خطاب کرده بود.