لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۳

سفر گردشگران غربی به ایران «۵۶ درصد افزایش داشته است»


دو گردشگر خارجی در میدان نقش جهان اصفهان.
دو گردشگر خارجی در میدان نقش جهان اصفهان.

یک مقام مسئول در حوزه گردشگری از کاهش ۶.۹ درصدی تعداد کل گردشگران خارجی به ایران در سه ماهه نخست سال ۹۶ و افزایش ۵۶ درصدی سفر گردشگران اروپایی و آمریکایی به کشور از سال ۹۵ تاکنون خبر داد.

خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه اول شهریور این خبر را به نقل از مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و حمایت از توسعه گردشگری ایران گزارش کرده است.

عبدالرضا مهاجری‌نژاد گفته که در سه ماه اول سال جاری٬ «یک میلیون و ۱۴۸ هزار و ۵۰ نفر به ایران سفر کردند. در حالی‌که آمار گردشگران سال پیش در زمان مشابه، یک میلیون و ۱۸۷ هزار و ۲۳۳ نفر بود».

وی با اشاره به رشد منفی ۶.۹ درصدی سفر گردشگران خارجی به ایران در بهار سال ۹۶ ٬ علت آن را کاهش سفر شهروندان کشورهای «حوزه خلیج‌فارس و عراق» به ایران دانست.

آن‌طور که مهاجری‌نژاد گفته٬ علت کاهش ۹ درصدی سفر گردشگران این کشورها به ایران در سه ماهه نخست سال جاری و کاهش ۵.۲ درصدی ورود گردشگران خارجی به ایران در سال ۹۵ «سیاسی و اقتصادی» است.

وی روند نزولی ورود گردشگران خارجی به ایران از سال ۹۵ تاکنون را با «روابط سیاسی کشورهای حوزه خلیج فارس با ایران پس از جریان سفارت عربستان، ناامنی در کشورهای پیرامونی و وضعیت نامناسب اقتصادی در عراق و سوریه» مرتبط دانست.

به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و حمایت از توسعه گردشگری ایران٬ سال گذشته نیز در مجموع «چهار میلیون و ۹۱۱ هزار و ۹۲۰ نفر به ایران سفر کردند که در مقایسه با سال ۹۴، ۵.۲ درصد کاهش آمار داشته که ناشی از رشد منفی ۹.۹ درصدی سفر از کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق بوده است».

این مقام مسئول در بخش دیگری از اظهاراتش٬ از رشد «جذب گردشگر از بازارهای اروپایی» پس از امضای توافقنامه برجام میان ایران و غرب خبر داد.

مهاجری‌نژاد در این زمینه گفت:‌ «اگرچه میل به سفر به ایران در کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق بنا به شرایط اقتصادی و سیاسی کمتر شده، اما سفر گردشگران اروپایی و آمریکایی به ایران از سال ۹۵ (تا تیرماه) با ۵۶.۶ درصد رشد همراه بوده است».

وی افزود بر اساس آماری که پلیس مهاجرت اعلام کرده٬ پس از برجام و از مردادماه سال ۹۴ تا پایان سال ۹۵ از کشورهای غربی و بیشتر اروپایی «۴۷۸ هزار و ۸۲۶ نفر به ایران سفر کردند».

به گفته وی٬ پیش از امضای برجام در فاصله دی‌ماه ۹۲ تا تیرماه ۹۴، تنها «۳۵ هزار و ۸۵۲ اروپایی» به ایران سفر کرده بودند.

این مقام سازمان گردشگری٬ رشد منفی در آمار گردشگری ورودی به کشور را از آنجا که تنها به بازارهای عربی محدود شده است، چندان مهم ندانست و اضافه کرد: «هر گردشگر اروپایی و آمریکایی دست کم ۱۵۵۶ دلار خرج می‌کند، برای همین جذب گردشگر از این کشورها برای ما مهم‌تر است».

موضوع کاهش ورود گردشگران عرب به ایران پس از حمله به ساختمان‌های سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد و از دست رفتن درآمدی که سفر آنها به ایران داشت٬ به اندازه‌ای مهم شد که در جریان مناظره‌های دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری نیز طرح شد.

اسحاق جهانگیری٬ معاون اول حسن روحانی و یکی از نامزدهای انتخابات٬ در دور اول مناظره‌ها این پرسش را مطرح کرد که «چه کسانی به سفارت عربستان حمله کردند؟ چه کسانی باعث شدند ۷۰۰ هزار شیعه‌ای که به مشهد می‌آمدند و درآمدزایی داشتند و زندگی مشهدی‌ها می‌چرخید، این را چه کسانی به هم زدند؟»

وب‌سایت «انتخاب» نزدیک به حسن روحانی نیز نوشته بود که حمله به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری آن در مشهد٬ «موجب ریزش دو سوم گردشگران عرب کلانشهر مشهد شده است».

وب‌سایت «اقتصادایرانی» نیز از کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی گردشگری مذهبی ایران و از بین رفتن «بیش از ۱۰ هزار شغل» بعد از حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان در ایران خبر داده بود.

این وب‌سایت به نقل از مرتضی رحمانی موحد٬ معاون گردشگری وقت ایران، نیز نوشته بود: «سال ۹۳ و ۹۴ در ارتباط با اتفاقی که در سفارت عربستان رخ داد، ۴۵ تا ۵۰ درصد از ظرفیت گردشگران حوزه خلیج فارس و ۹۰ درصد از بازار عربستان را از دست دادیم».

روزنامه ایران هم در گزارشی نوشته بود که شیعیان کویت، بحرین و امارات قبل از قطع رابطه ایران و عربستان٬ «بیشترین ارز را از طریق گردشگری زیارت وارد کشور می‌کردند».

این روزنامه به نقل از کارشناسان نوشته بود، در حالی که مناطق مختلف کشور این روزها با استقبال «شدید» گردشگران خارجی روبه رو است٬ «اما مشهد همچنان از حمله به سفارت عربستان زخمی است».

XS
SM
MD
LG