کمیته اطلاعاتی مجلس سنا روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت جینا هسپل گزینه دونالد ترامپ برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیآیای، را تایید کرد و به این ترتیب انتظار میرود این مجلس هفته آینده انتصاب او به این مقام را تصویب کند.
کمیته اطلاعاتی مجلس سنا در یک جلسه غیرعلنی با ۱۰ رای موافق در برابر پنج رای مخالف نامزدی خانم هسپل را تایید کرد. انتظار میرفت که نامزدی او توسط این کمیته تایید شود چون مارک وارنر نایب رئیس دمکرات و جو منچین یک عضو دیگر دمکرات این کمیته از پیش گفته بودند از نامزدی جینا هسپل برای ریاست سیآیای حمایت خواهند کرد.
به رغم انتقادها از جمله توسط راند پال و جان مککین، دو سناتور جمهوریخواه، به خاطر ارتباط خانم هسپل با «روشهای خشن بازجویی افراد مظنون به فعالیتهای تروریستی» توسط سیآیای انتظار میرود انتصاب او به عنوان اولین زنی که ریاست این سازمان را به عهده میگیرد، تایید شود.
جینا هسپل با ۳۳ سال سابقه کار در سیآیای هم اکنون رئیس موقت این سازمان است.
جلسه بررسی معرفی او در هفته گذشته تحتالشعاع سئوالات نمایندگان در مورد نقشاش در بکارگیری روشهای خشن بازجویی و بویژه روش موسوم به غرق مصنوعی مظنونان در دوران ریاستجمهوری جورج دبلیو بوش قرار گرفت.
سناتور جان مککین که مدتهای طولانی به خاطر ابتلا به بیماری سرطان از واشینگتن دور بوده است از نمایندگان مجلس سنا خواست به خانم هسپل رای ندهند.
سناتور جان مککین که خودش در دورانی که اسیر جنگی بوده شکنجه شده است با اشاره به نقش خانم هسپل در برنامههای بازجویی گفت آمریکا برای تامین امنیت خود فقط باید از روشهایی استفاده کند که «صحیح و عادلانه و با معیارهایی که به آن اعتقاد داریم و در سراسر جهان ترویج میکنیم سازگار باشد».
علاوه بر سناتور مارک وارنر حداقل چهار سناتور دمکرات دیگر که در انتخابات میان دورهای امسال باید در ایالتهایی مبارزه کنند که همه در سال ۲۰۱۶ از دونالد ترامپ حمایت کردهاند از نامزدی خانم هسپل پشتیبانی کردهاند.
او برای تایید نامزدی خود به اکثریت آراء مجلس سنا نیاز دارد که از مجموع ۱۰۰ کرسی ۵۱ کرسی آن در کنترل جمهوریخواهان است. در صورت رای برابر موافقان و مخالفان، نظر مایک پنس معاون رئیسجمهوری میتواند این تعادل را بشکند.
جینا هسپل در جلسه بررسی نامزدی خود در مجلس سنا گفت هیچگاه روشهای بازجویی را که پس از حملات یازده سپتامبر به اجرا گذاشته شد تکرار نخواهد کرد. ولی تا آنجا پیش نرفت که بپذیرد چنین روشهایی هیچگاه نباید به کار برده میشد.
با این همه او روز دوشنبه در یادداشتی خطاب به سناتور وارنر نوشت که سیآیای هیچگاه نمیبایست چنین طرحی را اجرا میکرد.
دونالد ترامپ در ماه مارس و پس از انتصاب مایک پمپئو رئیس سابق سیا به مقام وزارت خارجه خانم هسپل که ریاست موقت این سازمان را بر عهده گرفته بود به عنوان نامزد ریاست سیآیای معرفی کرد.