لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۱۴:۵۵
انفجارهای ناشی از حملات آمریکا و اسرائیل به تهران در روز ۱۰ اسفند
انفجارهای ناشی از حملات آمریکا و اسرائیل به تهران در روز ۱۰ اسفند

زنده لاریجانی:با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم؛ اسرائیل از کشته شدن دو مقام وزارت اطلاعات خبر داد

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۲:۳۶

دور دیگری از حملات موشکی ایران به اسرائیل هفت زخمی به‌جا گذاشت

در تازه‌ترین حملۀ موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، هفت تن در منطقه اورشلیم زخمی شدند.

بر اساس بیانیۀ سرویس آتش‌نشانی ملی اسرائیل، حادثه در بزرگراهی در اطراف اورشلیم رخ داده و هفت زخمی با سطوح مختلف جراحت، برای دریافت خدمات درمانی از محل، منتقل شده‌اند.

پیشتر ارتش اسرائیل از شناسایی و رهگیری موشک‌های شلیک‌شده از ایران خبر داده بود. هنوز مشخص نیست که حادثۀ این بزرگراه، ناشی از برخورد موشک‌ بوده یا سقوط بقای موشک‌های رهگیری‌شده.

کانال‌های ۱۱ و ۱۲ تلویزیون اسرائیل تصاویری از نیروهای امدادی در مرکز این کشور و همینطور نزدیکی اورشلیم پخش کردند که در آنها، تصاویری از بقایای پرتابه‌ها، سنگ و کلوخ ناشی از برخورد اشیاء سنگین با زمین، و همینطور خودروهای آسیب‌دیده به‌چشم می‌خورند.

مقررات ارتش اسرائیل در زمینۀ سانسور، رسانه‌ها را از انتشار محل دقیق حوادث و جزئیات تلفات احتمالی آنها منع می‌کند.


۰۲:۰۶

بریتانیا اجازۀ استفادۀ «محدود» آمریکا برای استفاده از پایگاه‌هایش جهت مقابله با موشک‌های ایران را صادر کرد

نخست‌وزیر بریتانیا می‌گوید آمریکا می‌تواند برای مقابلۀ دفاعی با موشک‌های ایران، از پایگاه‌های بریتانیا استفاده کند.

کی‌یر استارمر روز یکشنبه تأیید کرد که کشورش درخواست ایالات متحده در این زمینه را پذیرفته است.

نخست‌وزیر بریتانیا در پیامی تصویری که در شبکۀ اجتماعی ایکس منتشر کرده، می‌گوید: «ایالات متحده، خواستار مجوز استفاده از پایگاه‌های بریتانیا، صرفاً برای مقاصد محدود دفاعی شده است. ما برای ممانعت از ادامۀ شلیک موشک‌های ایران به سمت کشورهای منطقه، تصمیم گرفتیم با این درخواست موافقت کنیم».

کی‌یر استارمر تأکید کرده که موشک‌های ایران منافع بریتانیا و شهروندانش را به خطر انداخته اند و تنها راه مقابله با آنها، از بین بردنشان در مبداء، یعنی انبارها و سکوهای پرتاب است.

نخست‌وزیر بریتانیا با تأکید بر مطابقت این تصمیم با قوانین بین‌الملل، خاطرنشان کرده که کشورش در حمله به زاغه‌ها و لانچرهای موشکی ایران مشارکت نخواهد داشت و صرفاً مجوز استفادۀ محدود از پایگاه‌هایش را به ایالات متحده داده است».




۰۱:۴۸

سه‌ قدرت اروپایی: در صورت لزوم، آمادۀ اقدام دفاعی علیه ایران هستیم

سه قدرت اروپایی موسوم به E3 با صدور بیانیه‌ای مشترک، از آمادگی خود برای اقدام علیه ایران، در راستای دفاع از منافع خود و متحدانشان در خلیج فارس خبر دادند.

فرانسه، آلمان و بریتانیا با ابراز «تأثر، خشم و بهت» از حملات موشکی «بی‌هدف و نامتناسب» ایران علیه کشورهای منطقه، «به‌خصوص کشورهایی که هیچ دخالتی در حملۀ آمریکا و اسرائیل به ایران نداشته‌اند»، تصریح کردند که «در صورت لزوم»، برای از کار انداختن توان ایران در زمینه شلیک موشک‌ و پهپاد، همۀ امکانات دفاعی خود را به‌کار خواهند گرفت.

این سه‌قدرت اروپایی در عین حال، ضمن ترغیب رهبری ایران به بازگشت به مذاکرات و دنبال‌کردن راه حلی از مسیر گفت‌وگو، تصریح کرده‌اند که مردم ایران باید بتوانند دربارۀ آیندۀ خود، تصمیم بگیرند.

۰۱:۱۸

ترامپ خطاب به مردم ایران: از فرصت موجود استفاده کرده و کشور خود را پس بگیرید

رئیس‌جمهور ایالات متحده خطاب به مردم ایران گفت آمریکا کنار شما است.

دونالد ترامپ همزمان از ایرانیان خواست که «از فرصت موجود استفاده کرده و کشور خود را پس بگیرند».

رئیس‌جمهور آمریکا که روز یک‌شنبه در پام بیچ صحبت می‌کرد، یک روز پس از کشته‌شدن علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی و چندین فرمانده نظامی این حکومت، مردم ایران را تشویق کرد که «به‌پا خواسته و جمهوری اسلامی را ساقط کنند».

آقای ترامپ گفت: «خطابم با همه ایرانیان میهن‌پرستی است که سودای آزادی دارند؛ از شما می‌خواهم که با استفاده از این فرصت، شجاع، استوار و قهرمان بوده و کشورتان را پس بگیرند. ایالات متحده آمریکا کنار شماست».

رئیس‌جمهور آمریکا در عین حال در سخنانی دیگر در همین روز، گفته بود که به‌دنبال «تغییر حکومت ایران نیست».


۰۱:۱۰

ترامپ با تأکید بر احتمال افزایش تلفات آمریکا در جنگ، وعده داد انتقام بگیرد

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز یکشنبه وعده داد که انتقام سه نظامی آمریکایی کشته‌شده در جنگ با ایران را بگیرد.

دونالد ترامپ در یک سخنرانی ویدیویی تصریح کرد که ممکن است تعداد تلفات آمریکا در این جنگ، افزایش یابد.

او گفت: «متاسفانه احتمالاً این آمار بیشتر خواهد شد. اما آمریکا انتقام آنها را خواهد گرفت و سنگین‌ترین ضربۀ تنبیهی را بر سر تروریست‌هایی که جنگی را بر علیه تمدن بشری راه انداخته‌اند، فرو خواهد آورد».


۰۰:۱۱

ترامپ می‌گوید حملات نظامی علیه ایران می‌تواند تا چهار هفته طول بکشد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز یکشنبه در گفت‌وگو با روزنامه بریتانیایی دیلی میل گفت که عملیات نظامی علیه ایران که با مشارکت اسرائیل آغاز شده است، می‌تواند تا چهار هفته طول بکشد.

او که در اقامتگاه خود در ایالت فلوریدا بود، در این مصاجبه تلفنی اعلام کرد: «همیشه این یک فرایند چهار هفته‌ای بوده است. ما برآورد کرده‌ایم که حدود چهار هفته طول خواهد کشید.»

آقای ترامپ با اشاره به این‌که ایران کشور بزرگی است، افزود که حملات نظامی «چهار هفته طول می‌کشد، یا حتی کمتر.»

او مانند دیگر مصاحبه خود در روز یکشنبه به کشته شدن ۴۸ مقام ارشد ایرانی در حملات روز شنبه آمریکا و اسرائیل اشاره کرد و در عین حال گفت همچنان برای گفت‌وگوهای بیشتر با ایرانی‌ها آمادگی دارد، اما نمی‌تواند بگوید که آیا این گفت‌وگوها «به‌زودی» انجام خواهد شد یا نه.

او توضیح داد: «نمی‌دانم. آن‌ها می‌خواهند، می‌خواهند صحبت کنند، اما من گفتم باید هفته گذشته صحبت می‌کردید، نه این هفته.»

۲۳:۳۸ ۱۰.۱۲.۱۴۰۴

هفت فرمانده ارشد نظامی ایران در حملات اسرائیل و آمریکا کشته شدند

«بنیاد حفظ آثارو نشر ارزش‌های دفاع مقدس» در اطلاعیه‌ای نام هفت تن از فرماندهان ارشد نظامی ایران را که در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شدند، اعلام کرد.

در بیانیه این نهاد که خبرگزاری تسنیم منتشر کرده، اعلام شده که صالح اسدی، معاون اطلاعات ستاد کل نیروهای مسلح، غلامرضا رضائیان، رئیس سازمان اطلاعات فراجا (نیروی انتظامی)، محمد شیرازی، رئیس دفتر فرمانده کل قوا، محسن دره‌باغی، معاون آماد و پشتیبانی نیروهای مسلح، اکبر ابراهیم‌زاده، جانشین رئیس دفتر فرمانده کل قوا، بهرام حسینی مطلق، رئیس اداره طرح و عملیات معاونت عملیات ستاد کل نیروهای مسلح، و حسنعلی تاجیک، رئیس اداره آماد ستاد کل نیروهای مسلح، کشته شدند.

به زمان دقیق و محل کشته شدن این فرماندهان نظامی اشاره نشده است. پیش از این مقام‌های اسرائیلی و آمریکایی اعلام کرده بودند تعداد زیادی از نیروهای ارشد مسلح ایران در حملات انجام‌شده کشته شدند.

۲۲:۴۹ ۱۰.۱۲.۱۴۰۴

گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن بیمارستان گاندی در تهران

رسانه‌های ایران خبر دادند که در حملات هوایی امشب به ایران، بیمارستان گاندی در تهران هدف قرار گرفته است.

عکس‌ها و ویدئوهای منتشر شده آسیب به ساختمان این بیمارستان و خیابان‌های اطراف آن را نشان می‌دهد.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از دو شاهد عینی خبر داد در جریان حملات هوایی اسرائیل یک بیمارستان در خیابان گاندی تهران مورد اصابت قرار گرفته است.

این شاهدان گفتند بیمارستان به شدت آسیب دیده و بیماران در حال خارج شدن از آن هستند.

۲۲:۳۱ ۱۰.۱۲.۱۴۰۴

سنتکام از به‌کارگیری بمب‌افکن‌های بی-۲ در حمله به تأسیسات موشکی ایران خبر داد

فرماندهی ستاد مرکزی آمریکا، سنتکام، خبر داد که بمب‌افکن‌های رادارگریز بی-۲ ایالات متحده شنبه‌ شب تأسیسات مستحکم موشک‌های بالستیک ایران را هدف قرار دادند.

سنتکام روز یکشنبه در پستی در شبکهٔ ایکس نوشت که «این بمب‌افکن‌ها به بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی (۹۰۷ کیلوگرمی) مسلح بودند»، و افزود که «هیچ کشوری هرگز نباید در عزم آمریکا تردید کند».

ایالات متحده در حملهٔ روز اول تیرماه امسال به تأسیسات هسته‌ای ایران نیز از این بمب‌افکن‌ها استفاده کرده بود.

۲۲:۱۵ ۱۰.۱۲.۱۴۰۴

امارات در واکنش به حملات ایران سفارتخانه خود در تهران را تعطیل کرد

وزارت خارجه امارات متحده عربی اعلام کرد در واکنش به حملات ایران به خاک خود، سفارتخانه‌اش در تهران را تعطیل و سفیر و تمامی اعضای هیئت دیپلماتیک خود را از ایران خارج کرده است.

در بیانیه منتشر شده توسط این وزارتخانه «اقدامات تهاجمی» جمهوری اسلامی علیه اهداف غیرنظامی، از جمله مناطق مسکونی، فرودگاه‌ها، بنادر و تأسیسات خدماتی که جان غیرنظامیان را به خطر انداخته، «تشدید تنش خطرناک و غیرمسئولانه» و نقض حقوق بین‌الملل توصیف شده است.

ابوظبی همچنین هشدار داده که حملات ایران «منطقه را به سوی مسیرهایی بسیار خطرناک سوق می‌دهد».

سپاه پاسداران در واکنش به حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، طی روزهای شنبه و یکشنبه امارات متحده عربی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG