لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۸ تیر ۱۴۰۴ تهران ۲۰:۳۴
تخریب ناشی از حمله هوایی اسرائیل به بخش‌هایی از زندان اوین
تخریب ناشی از حمله هوایی اسرائیل به بخش‌هایی از زندان اوین

زنده ابراز تردید مقام نظامی ایران درباره تداوم آتش‌بس؛ ممنوعیت استفاده از استارلینک

۱۶:۳۷ ۲۵.۳.۱۴۰۴

علی افشاری: آشفتگی موجود، جامعهٔ ایران را در شرایط نابسامانی قرار داده است

علی افشاری، تحلیلگر سیاسی ایران در واشینگتن، در گفت‌وگو با رادیو فردا می‌گوید آشفتگی موجود، جامعهٔ ایران را در شرایط نابسامانی قرار داده است ولی «تجاوز اسرائیل» به ایران «بعد ملی» دارد.

علی افشاری: آشفتگی موجود، جامعهٔ ایران را در شرایط نابسامانی قرار داده است
please wait

No media source currently available

0:00 0:09:50 0:00
لینک مستقیم
۲۰:۲۸

فعالیت پالایشگاه‌ نفت حیفا از سرگفته شد

بنا بر اعلام اسرائیل، فعالیت‌ها در تأسیسات پالایشگاهی حیفا که پس از حمله موشکی ایران دو هفته پیش متوقف شده بود، از سر گرفته شد.

شرکت‌ پالایشگاه‌های نفت اسرائیل، «بازان»، روز یکشنبه ۸ تیر ماه در تل‌آویو اعلام کرد که در حال بازگرداندن تدریجی عملیات در پالایشگاه حیفا است و احتمالاً تا آبان ماه این پالایشگاه کاملاً عملیاتی خواهد شد.

این شرکت خاطرنشان کرد که بیمه‌ای دارد که خسارات و زیان‌های حاصل از سود را تا سقف ۲۵۰ میلیون دلار، ناشی از اقدامات تروریستی و جنگ پوشش می‌دهد.

شرکت «بازان» در ۲۵ خرداد اعلام کرد که خطوط لوله و خطوط انتقال آن در حیفا در اثر حملات موشکی ایران آسیب دیده‌اند که منجر به کشته شدن سه کارمند شد.

ایران پس از حملات موشکی به پالایشگاه حیفا ارزیابی فنی در مورد صدمات وارده منتشر نکرد، و در عوض در مورد این حملات از عبارات کلی مانند «انهدام کامل»، «صدمات چشمگیر»، «حمله قدرتمند»، «عملیات تلافی‌جویانه موفقیت‌آمیز» و «خسارات مهم به اهداف اقتصادی و صنعتی اسرائیل» استفاده می‌کرد.

۲۰:۱۰

نرگس محمدی: جنگ با اسرائیل مبارزه مردم ایران برای آزادی را تضعیف می‌کند

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر، می‌گوید جنگ با اسرائیل مبارزه مردم ایران برای آزادی و دموکراسی را تضعیف می‌کند.

خانم محمدی در ویدئویی اختصاصی که در تهران ضبط و برای خبرگزاری آسوشیتدپرس به خارج از کشور ارسال شده، اظهار داشت که واکنش حکومت ایران به جنگ، افزایش تدابیر امنیتی در پایتخت و تشدید سرکوب زندانیان سیاسی و جامعه مدنی بوده است.

نرگس محمدی همچنین با انتقاد از حمله اسرائیل به بخشی از ساختمان زندان اوین نسبت به وضعیت زندانیان و محل نگهداری آنها ابراز نگرانی کرد.

۱۸:۱۷

مجلس برای استفاده از اینترنت «استارلینک» در ایران مجازات حبس درنظر گرفت

رسانه‌های ایران محتوای طرح تصویب‌شده مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته را فاش کرده‌اند که بر اساس آن استفاده یا خرید و فروش تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» جرم محسوب شده و با مجازات حبس مواجه می‌شود.

این طرح که کلیات آن با عنوان تشدید مجازات جاسوسی برای اسرائیل و دیگر کشورهای متخاصم روز دوم تیر در مجلس تصویب شد، می‌گوید که استفاده، حمل، خرید یا فروش یا وارد کردن یا در اختیار گذاشتن «ابزارهای الکترونیکی ارتباطی اینترنتی فاقد مجوز از قبیل استارلینک»، ممنوع است و باعث تعیین حبس تعزیری درجه ۶ می‌شود. حبس تعزیری درجه ۶ شامل شش ماه تا ۲ سال حبس است.

همچنین تأمین یا واردات «بیش از ۱۰ دستگاه یا اقدام با هدف مقابله با نظام» مجازات حبس تعزیری درجه ۴، شامل پنج تا ۱۰ سال زندان خواهد داشت.

از دیگر مصداق‌های جرم در این طرح «ارسال تصاویر یا اطلاعات به شبکه‌های معاند» ذکر شده است.

۱۷:۴۸

ایران می‌گوید برای مذاکره با آمریکا قراری گذاشته نشده است

معاون وزیر خارجه ایران می‌گوید برای مذاکره با آمریکا بعد از آتش‌بس قراری گذاشته نشده است.

مجید تخت‌روانچی روز یکشنبه با اشاره به اظهارات مقام‌های آمریکایی گفت: «در مورد موضوعاتی که مطرح می‌شود هیچ قراری گذاشته نشده است.»

رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته در حاشیه نشست سران پیمان ناتو در هلند گفت که مقام‌های آمریکایی و ایرانی هفتهٔ آینده با هم گفت‌وگو خواهند کرد. دونالد ترامپ روز چهارم تیر در عین حال اعلام کرد که تمایلی به از سرگیری مذاکرات با ایران ندارد و تأکید کرد که حملات آمریکا برنامهٔ هسته‌ای ایران را نابود کرده است.

۱۶:۴۰

ابراز تردید رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران در مورد تداوم آتش‌بس

رئیس ستادکل نیروهای مسلح می‌گوید که ایران به پایبندی اسرائیل و آمریکا به آتش‌بس «کاملا تردید» دارد.

عبدالرحیم موسوی که در پی کشته شدن محمد باقری در روز اول حمله اسرائیل به این سمت منصوب شد، در گفت‌وگو با وزیر دفاع عربستان سعودی با اشاره به این که تهران آغازگر جنگ نبود، اضافه کرد: «ولی باتمام قدرت به متجاوز پاسخ دادیم و از آنجا که در مورد پایبندی دشمن به تعهداتش از جمله آتش‌بس، کاملاً تردید داریم، آمادگی داریم پاسخ محکمی به او در صورت تکرار تجاوز بدهیم.»

رسانه‌های ایران در گزارش این تماس تلفنی که روز یکشنبه ۸ تیر منتشر شد، نوشته‌اند که آقای موسوی آمریکا و اسرائیل را متهم کرده که به قواعد بین‌المللی «پایبند» نیستند.

بامداد سوم تیر ماه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای اولین بار اعلام کرد که در پی ۱۲ روز جنگ میان ایران و اسرائیل، آتش‌بس شکل می‌گیرد. حملات هوایی طرفین از صبح همان روز قطع شد، اما در روزهای اخیر گزارش‌های متعددی از شنیده شدن صدای پدافند و انفجار در شهرهای مختلف ایران منتشر شده است.

با این حال مقام‌های ایرانی این گزارش‌ها را تأیید نکرده‌اند.

از سوی دیگر یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی مدعی شده که «آتش‌بس» میان ایران و اسرائیل برقرار نیست و تنها به شکل موقت جنگ قطع شده است.

اسماعیل کوثری که درجه سرتیپی دارد و پیش‌تر جانشین قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بوده است، روز یکشنبه به وب‌سایت دیده‌بان ایران گفت: «اکنون در آتش‌بس قرار نداریم، بلکه در مرحله قطع موقت جنگ هستیم و این به طرف مقابل بستگی دارد که چه زمانی بخواهد دوباره جنگ را آغاز کند.»

او همچنین تهدید کرد که نیروهای مسلح ایران به «هرگونه تهدید مقامات رسمی کشور به ترور» پاسخ خواهند داد و افزود: «ما هیچ‌گاه تهدید دشمن را دست‌کم نگرفته‌ایم.»

۱۵:۰۲

وزیر کشور آلمان در اسرائیل: ایران مسلح به سلاح هسته‌ای را نمی‌پذیریم

وزیر کشور آلمان یکشنبه هشتم تیرماه در سفر به اسرائیل، هنگام بازدید از مناطقی در شهر بت‌یام در مرکز اسرائیل که در جریان حملات تلافی‌جویانه ایران به اسرائیل آسیب دید و شماری از ساکنان آن کشته شدند، گفت آلمان «صد درصد» از اقدامات اسرائیل در دوره اخیر، از جمله حمله به سایت‌های هسته‌ای، حمایت می‌کند.

به گزارش شبکه کان، الکساندر دُوبرینت گفت تهدید هسته‌ای ایران تنها خطری برای اسرائیل نیست بلکه تهدیدی برای تمامی اروپا است و اسرائیل، آلمان و آمریکا «ایران مسلح به سلاح هسته‌ای را نخواهند پذیرفت».

آقای دوبرینت نخستین دولتمرد خارجی است که در پایان درگیری اسرائیل و ایران به اسرائیل سفر کرده است.

اصابت موشک از ایران در روز دوم جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل به شهر ساحلی بت‎‌یام در نزدیکی تل‌آویو موجب مرگ ۱۹ غیرنظامی، شامل هفت نفر از شهروندان اوکراین شده بود. وزیر کشور آلمان گفت حملۀ ایران به غیرنظامیان «هیچ توجیهی نداشته است».

در حملات اسرائیل به ایران نیز ده‌ها غیرنظامی ازجمله به‌گفتۀ مقامات رسمی «۱۳ کودک و ۴۹ زن» کشته شدند.

بر اساس بیانیه دولت اسرائیل، وزیر خارجه دولت بنیامین نتانیاهو که وزیر کشور آلمان را در این بازدید همراهی می‌کرد، گفت «وقت آن رسیده که بریتانیا، آلمان و فرانسه، که اتخاذ گام مشخص در اختیار آن‌ها است، مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی را فعال کنند».

۱۳:۵۴

هشدار هنرمندان و فعالان مدنی درباره جان زندانیان سیاسی اوین

بیش از ۲۰۰ فعال مدنی و هنرمند در داخل و خارج ایران با امضای بیانیه‌ای مشترک هشدار دادند که جان و سلامت زندانیان منتقل‌شده از اوین به زندان‌های دیگر پس از حملۀ اسرائیل «در معرض خطر جدی است» و خواستار آزادی آن‌ها «پیش از وقوع فاجعهٔ قابل پیشگیری دیگر» یا دادن مرخصی اضطراری به آن‌ها «حداقل تا تأمین شرایط انسانی» شدند.

امضاکنندگان این بیانیه که بسیاری از چهره‌های سرشناس هنری و مدنی نیز در میان آن‌ها هستند، می‌گویند شرایط تحمیل‌شده به زندانیان سیاسی «نقض فاحش موازین حقوق بشر» است و «زندانیانی که به‌شکلی معجزه‌آسا از این حملۀ وحشیانه جان سالم به در بردند، اکنون در معرض تهدیدات و آسیب‌های جدی قرار دارند».

روز دوم تیرماه، یک روز پیش از اعلام آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه، برخی نقاط تهران شاهد سنگین‌ترین حملات اسرائیل بود. اسرائیل حمله به زندان اوین را به‌عنوان حمله به یکی از «نهادهای سرکوب» توصیف کرد اما هنوز توضیح بیشتری در این باره نداده است.


۱۱:۴۲

تجمعات اعتراضی اسرائیلی‌ها از سر گرفته شد

هزاران اسرائیلی شنبه‌شب هفتم تیر با شرکت در تجمع اعتراضی در تل‌آویو درخواست از دولت بنیامین نتانیاهو برای پایان دادن به جنگ غزه برای بازگرداندن ۲۰ گروگان زنده و پیکر ۳۰ گروگان کشته‌شدۀ اسرائیلی در غزه را از سر گرفتند.

این تجمع‌های اعتراضی که در بیش از یک سال و نیم گذشته هر شنبه‌شب در تل‌آویو برگزار می‌شد، در پی شروع حملات اسرائیل به ایران موقتاً متوقف شده بود.

برگزارکنندگان تجمع گفتند جنگ ۱۲ روزه با ایران «فرصتی تاریخی» برای دستیابی به توافق برای آزاد کردن گروگان‌ها از دست گروه افراطی حماس فراهم کرده است.

به‌نوشتۀ یدیعوت آحرونوت، تجمع هفتم تیر در سایه بیانیه‌های تازه دونالد ترامپ در مورد احتمال دستیابی به توافق میان اسرائیل و گروه افراطی حماس برگزار شد.

آقای ترامپ شنبه‌شب در پیام دیگری در این زمینه نوشت «توافق کنید؛ گروگان‌ها را بازگردانید».

خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی به رسانه‌های این کشور می‌گویند بیشتر از دولت اسرائیل، به کوشش‌های دونالد ترامپ برای بازگرداندن عزیزان خود اطمینان دارند.

روزنامۀ معاریو نوشت مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه ششم تیر در دیدار با نمایندگان خانواده‌های گروگان‌ها گفت «پیروزی واقعی در غزه با بازگشت تمامی گروگان‌ها به خانه بدست خواهد آمد».

ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، پنجم تیر گفت ارتش در پی «عملیات موفق» در ایران، اکنون دوباره بر غزه متمرکز شده است. وزارت بهداشت وابسته به حماس در غزه گفته‌ است که تازه‌ترین حملات ارتش اسرائیل در غزه در روزهای جمعه و شنبه بیش از یکصد کشته بر جا گذاشت.


۱۱:۲۰

قالیباف می‌گوید مردم در تشییع‌جنازه نشان دادند که قدردان مدیریت شجاعانۀ خامنه‌ای هستند

رئیس مجلس شورای اسلامی امروز هشتم تیرماه در صحن علنی مجلس با تکرار این‌که آمریکا و اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه «شکست سخت و تاریخی» خوردند و با اشاره به مراسم تشییع فرماندهان ارشد نظام در تهران ادعا کرد «مردم ایران نشان دادند که قدردان مدیریت هوشمندانه و شجاعانۀ» رهبر جمهوری اسلامی هستند.

روز گذشته مراسم رسمی تشییع فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای در تهران برگزار شد، اما علی خامنه‌ای، که از شروع جنگ اسرائیل با ایران در پناهگاهی مخفی مستقر شده، در این مراسم نیز حضور نداشت.

قالیباف همچنین گفت «مواضع رئیس‌جمهور قمارباز آمریکا هیچ اعتباری ندارد» و افزود هر اظهارنظر دونالد ترامپ «یا بخشی از یک نقشۀ عملیات روانی برای القای نا امیدی و ترس» و «بر هم زدن دستگاه محاسباتی مسئولان کشور است و یا اظهارنظری سخیف و بی‌معنا است که برای جلب‌توجه گفته شده است».

۰۹:۱۲

قوه قضاییه: حمله به اوین ۷۱ کشته بر جا گذاشت

سخنگوی قوه قضاییه ایران شمار کشته‌شدگان حملۀ اسرائیل به محوطه ورودی زندان اوین را ۷۱ نفر اعلام کرد و گفت شماری از «کادر اداری زندان، سربازان وظیفه، محکومین زندانی، خانواده محکومین که برای ملاقات و یا پیگیری قضایی زندانیان خود به زندان مراجعه کرده بودند و همسایه‌هایی که در مجاورت زندان زندگی می‌کردند» ازجمله کشته‌شدگان بوده‌اند.

به‌گفتۀ این مقام قضایی، در حملۀ دوم تیرماه اسرائیل به این زندان، «برخی ساختمان‌های زندان اوین ازجمله بهداری، ساختمان فنی مهندسی، ساختمان ملاقات و دادیاری زندان مورد هدف و حملۀ پرتابه قرار گرفت».

اصغر جهانگیر هچنین گفت خسارات واردشده به همسایه‌های زندان اوین نیز «خسارت‌های سنگین مادی و خسارت‌های بدنی» بوده است.

روز دوم تیرماه برخی نقاط تهران شاهد سنگین‌ترین حملات اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه بود. اسرائیل حمله به این زندان را به‌عنوان حمله به یکی از «نهادهای سرکوب» توصیف کرد اما هنوز توضیح بیشتری در این باره نداده است.

سازمان زندان‌های ایران یک روز پس از حملهٔ اسرائیل به زندان اوین اعلام کرد که زندانیان این زندان به سایر زندان‌های استان تهران منتقل شده‌اند. در روزهای اخیر گزارش‌های متعددی از «وضعیت بسیار وخیم» زندانیان منتقل‌شده به زندان زنان در قرچک و زندان بزرگ تهران منتشر شده است.

وضعیت نامعلوم چندین زندانی سیاسی نیز اعتراض خانواده‌های آنان، نهادهای حقوق‌بشری و گروه‌هایی از کاربران شبکه‌های اجتماعی را در پی داشته است.

قوه قضاییه در مورد دلیل انتقال زندانیان سیاسی، نحوۀ انتقال آنان که گزارش شده با خشونت شدید همراه بوده و همچنین سرنوشت چندین زندانی سیاسی که از آنان اطلاعی در دست نیست، هنوز توضیحی نداده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG