لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۶:۳۰

زنده مراسم رسمی تشییع فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای در تهران برگزار شد

به‌روز شده
۰۱:۴۸ ۲۸.۳.۱۴۰۴

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و نتانیاهو

رسانه‌های مختلف از گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، رهبران آمریکا و اسرائیل، در روز سه‌شنبه خبر داده‌اند و سی‌ان‌ان گزارش کرده که این تماس پیش از جلسه آقای ترامپ در اتاق بحران کاخ سفید انجام شد.

مقام‌های آمریکا و اسرائیل هنوز درباره این تماس اطلاع‌رسانی نکرده‌اند اما بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه گفت که از زمان آغاز درگیری با ایران تقریبا هر روز با دونالد ترامپ صحبت کرده است.

اظهارات آقای ترامپ در روز سه‌شنبه گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال پیوستن آمریکا به حملات اسرائیل علیه ایران را افزایش داده است.


۱۵:۰۱

نگاهی به برخی مقالات رسانه‌های اسرائیل، پنج روز پس از آتش‌بس

  • تایمز اسرائیل هفتم تیر در گزارشی نوشت تمامی منطقۀ خاورمیانه در ۱۲ روز جنگ اسرائیل و ایران شاهد ضعف تهران در برابر اسرائیل بود و دید که حملات موشکی ایران نتوانست اسرائیل را در عملی کردن برنامه‌های جنگی خود در قبال ایران بازدارد. این گزارش همچنین با یادآوری این‌که تهران در ۲۰ ماه اخیر نیز نتوانسته بود از نیروهای نیابتی خود در منطقه محافظت کند، افزود در ۱۲ روز جنگ هم نیروهای نیابتی نتوانستند کاری برای حمایت از ایران انجام دهند.

    به‌نوشتۀ تایمز اسرائیل، اکنون که گردوغبار جنگ ۱۲ روزه با ایران فرو نشسته، توجه‌ها دوباره معطوف عملیات ۶۳۰ روزه در غزه شده و باید پرسید چگونه است که ارتش اسرائیل در برابر قدرتمندترین دشمنانش هوشیار، مسلط و به طرزی بی‌رحمانه کارآمد است اما در برابر «تروریست‌های حماس» در باتلاق گرفتار شده و به هیچ‌یک از اهداف اعلام‌شده‌اش از جنگ غزه دست نیافته است؟

    تایمز اسرائیل نوشت در این وضعیت که تمامی عملیات و شیوه‌های اسرائیل «پیروزی مطلق» مورد نظر بنیامین نتانیاهو در غزه را تأمین نکرده، اگر رئیس‌جمهور آمریکا این معضل را برای اسرائیل حل نکند، کشیده شدن عملیات نظامی در غزه به تابستانی دیگر، گرفتن هزینه از نظامیان اسرائیل را بیشتر خواهد کرد و جان گروگان‌ها در آن‌جا را نیز با خطر روزانه بیشتر روبه‌رو می‌کند و هیچ چشم‌انداز روشنی برای پایان این بحران در افق نیست.
  • وای.نت، سایت روزنامه یدیعوت آحرونوت، شنبه هفتم تیر در مقاله‌ای به قلم راز زیمت، کارشناس امور ایران در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل، به بررسی اثرات جنگ ۱۲ روزه بر سیاست‌های داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت: «ایران در تلاش خود برای توسعه و حفظ یک عامل بازدارندۀ مؤثر در برابر دشمنانش، در طول چند دهه سه مؤلفه کلیدی را پرورش داد: شبکه‌ای از نیروهای نیابتی منطقه‌ای، توانمندی‌های نظامی راهبردی، و تقویت توان هسته‌ای. اما درس‌های جنگ اخیر و پیامدهای آن می‌تواند بر هر یک از این مؤلفه‌ها تأثیر بگذارد.»

    این مقاله می‌گوید این‌که روسیه از کمک نظامی به ایران در این درگیری خودداری کرد، معلوم نیست تهران را غافلگیر کرده باشد، اما بی‌اعتمادی و سوء‌ظن در روابط تهران با مسکو را تشدید خواهد کرد اما در برابر، اهمیت چین به‌عنوان یک سنگر اقتصادی و هم به دلیل نیاز ایران به چین در تأمین قطعات برای صنعت آسیب‌دیدۀ موشکی ایران، در نگاه تهران تقویت خواهد شد.
  • شبکه خبری اسرائیلی آی‌۲۴ ششم تیر نوشت در بحبوحۀ جنگ اسرائیل و ایران، مذاکرات اسرائیل با سوریه در جریان بود به‌گونه‌ای که ممکن است دو کشور تا پیش از پایان سال ۲۰۲۵ توافق صلح امضا کنند. یک مقام سوری در دولت دمشق نیز در این ارتباط گفت سوریه انتظار دارد اسرائیل به‌تدریج از خاک سوریه که پس از سقوط حکومت بشار اسد تصرف کرد، عقب‌نشینی کند. تساخی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل، هفته گذشتۀ وجود مذاکرات مستقیم میان کشورش با سوریه را تأیید کرده بود.
  • روزنامه گلوبز ششم تیر نوشت فروپاشی محوری که جمهوری اسلامی ایران از متحدین خود در منطقه برپا کرده بود، پس از عملیات اسرائیل در ایران سرعت گرفته است و این امر همراه با نیاز فوری به بازسازی اقتصادی سوریه و لبنان و علاقه‌مندی عربستان به مهار ایران در منطقه، «یک گزینه واقعی» برای اسرائیل ایجاد کرده و اکنون پرسش این است که آیا این رویدادهای راهبردی به توافق‌های سیاسی در منطقه نزدیک خواهد شد یا نه. بنیامین نتانیاهو پنجم تیر در یک ویدئو گفت دولت او برای تبدیل شرایط جاری به فرصت پیشبرد و گسترش پیمان‌های ابراهیم در منطقه شتاب دارد.
۱۴:۱۵

مادر بهناز محجوبی از بازداشت دخترش خبر داد

بتول حسینی، مادر بهنام محجوبی، درویش زندانی جان‌باخته در زندان، در ویدئویی اعلام کرد که روز شنبه هفتم تیر نیروهای موسوم به «لباس شخصی» دختر او بهناز را در محل کارش که یک خیریه در کرمان است، بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کرده‌اند.

مادر بهنام و بهناز محجوبی می‌گوید دخترش «ناراحتی قلبی دارد و اگر مشکلی برای او پیش بیاید، دادگستری و اطلاعات کرمان باید جوابگو باشند».

پس از اعلام آتش‌بس که به جنگ ۱۲ روزۀ اسرائیل و ایران پایان داد، موج تازه‌ای از بازداشت‌ها در ایران آغاز شده است.

بهنام محجوبی، درویش گنابادی در سال ۱۳۹۶ بازداشت شد و در زندان با وجود بیماری بارها تحت شکنجه قرار گرفت و حتی به بیمارستان روانی منتقل شد. او نهایتاً اسفند ۱۳۹۹ در پی وخامت حالش در زندان درگذشت.


۱۲:۵۳

مراسم رسمی تشییع فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای

جمهوری اسلامی ایران برای حدود ۶۰ تن از فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای خود که در ۱۲ روز حملات اسرائیل به ایران کشته شدند، مراسم رسمی تشییع‌جنازه برگزار کرد.

این مراسم با عنوان رسمی «شهدای اقتدار ملی» روز شنبه هفتم تیر از میدان انقلاب در مرکز تهران با حضور جمعیتی که این میدان را پر کرده بود، به سمت میدان آزادی آغاز شد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی که از شروع جنگ اسرائیل با ایران در پناهگاهی مخفی مستقر شده، در این مراسم نیز حضور نداشت اما در پیام خود پس از آتش‌بس با تأکید بر «اقتدار ملی» مدعی شد ایران در این جنگ هم بر اسرائیل و هم آمریکا پیروز شده است.

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید.

۰۹:۵۳

رهگیری یک موشک که از یمن به اسرائیل شلیک شد

ارتش اسرائیل صبح امروز هفتم تیر اعلام کرد یک فروند موشک بالیستیک شلیک‌شده از سوی یمن را که موجب شد آژیر خطر حملهٔ موشکی در مناطق نگب، دریای نمک و صحرای عاراوا در شرق و جنوب اسرائیل به صدا درآید، با موفقیت رهگیری کرده و آسیب جانی و مالی نداشته است.

شبه‌نظامیان حوثی‌ که از سوی تهران حمایت می‌شوند، بنا به اعلام خودشان در «همبستگی» با فلسطینیان در غزه که هنوز زیر جنگ ارتش اسرائیل هستند، به این کشور موشک شلیک می‌کنند اما در طول ۱۲ روزی که ایران درگیر جنگ با اسرائیل بود، هیچ شلیک موشکی از یمن به‌سوی اسرائیل گزارش نشد.

شاخهٔ نظامی گروه حوثی‌های مستقر در صنعا مسئولیت این حملۀ موشکی را به عهده گرفته و عزالدین ناصر، یک مقام سیاسی ارشد این گروه، هم گفته است «نباید گذاشت که آژیرها برای اسرائیل خاموش شود زیرا تجاوز علیه غزه و رنج ساکنان غزه متوقف نشده و شرایط فقط بدتر می‌شود.»

رئیس‌جمهور آمریکا جمعه‌شب به خبرنگاران در کاخ سفید گفت «ما به یک توافق در مورد غزه نزدیک شده‌ایم» که ممکن است «در یک هفته» حاصل شده و به آتش‌بس در غزه و معامله بر سر آزادی گروگان‌های اسرائیلی منجر شود. هنوز ۲۰ گروگان زنده و جسد ۳۰ گروگان کشته‌شدهٔ دیگر اسرائیل در دست گروه افراطی حماس در غزه است.

از سوی دیگر، معمر الاریانی، وزیر اطلاع‌رسانی در دولت یمن در عدن که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و با حوثی‌های مسلط بر صنعا مخالف است، جمعه گفت ایران بخش‌هایی از صنایع نظامی خود را به قلمرو تحت کنترل حوثی‌ها منتقل کرده تا موشک‌ها و پهپادهای بیشتری در مناطق اطراف صنعا و استان‌های شمالی صعده و حجه ساخته شود.

الاریانی در پستی در شبکهٔ ایکس تجهیز بیشتر حوثی‌ها مسیرهای کشتیرانی جهانی در خلیج عدن را به خطر می‌اندازد. او افزود سهل‌انگاری جامعهٔ جهانی در رویارویی با این گام‌ها، هزینهٔ سنگینی برای منطقه و جهان خواهد داشت و به ایران فرصت می‌دهد یمن را به محلی برای توسعهٔ برنامه‌های موشکی ممنوعهٔ خود تبدیل کند. مقامات تهران بارها ادعای حمایت تسلیحاتی یا هدایت نظامی حوثی‌ها را رد کرده‌اند و می‌گویند حوثی‌ها مستقل عمل می‌کنند.

۰۹:۰۴

ترامپ گزارش سی‌ان‌ان در مورد طرح کمک ۳۰ میلیارد دلاری به ایران را رد کرد

دونالد ترامپ گزارش سی‌ان‌ان مبنی بر بررسی طرحی در دولت آمریکا برای کمک «۳۰ میلیارد دلاری» به ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی را رد کرد و و آن را «یک دروغ دیگر رسانه‌های جعلی» خواند.

رئیس‌جمهور آمریکا در تروث سوشیال نوشت: «هرگز چنین ایده مسخره‌ای نشنیده‌ام. این هم فقط یک دروغ دیگرِ از سوی رسانه‌های جعلی است که برای تحقیر منتشر می‌کنند».

شبکه خبری سی‌ان‌ان پنجشنبه ۵ تیر به نقل از چندین منبع آگاه خبر داده بود که دولت دونالد ترامپ در تلاش برای احیای مذاکرات با تهران طرحی را در دست ببرسی دارد که شامل کاهش تحریم‌ها، پیشنهاد کمک ۳۰ میلیارد دلاری برای توسعۀ برنامۀ هسته‌ای غیرنظامی و آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده است.

سی‌ان‌ان همچنین گزارش کرده بود که دولت ترامپ پیشنهادهای مختلفی را بررسی می‌کند که همگی در مراحل ابتدایی و در حال تغییر هستند، اما شرط اصلی و «غیرقابل مذاکره» در تمامی آن‌ها این است که ایران غنی‌سازی اورانیوم را به شکل کامل متوقف کند.

رئیس‌جمهور آمریکا دیروز اعلام کرد که اگر ایران بار دیگر دست به غنی‌سازی اورانیوم در حدی بزند که آمریکا را نگران کند، او در حملۀ دوباره به ایران تردید نخواهد کرد.

ترامپ بار دیگر اشاره کرد که تهران خواستار ملاقات است، اما همچون دفعات گذشته هیچ جزئیاتی در این باره ارائه نکرد.

۰۳:۰۳

طرح پیشنهادی دموکرات‌های سنا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ رای نیاورد

طرح پیشنهادی دموکرات‌ها در سنای آمریکا برای محدود کردن دولت دونالد ترامپ در حمله مجدد به ایران با نتیجه ۵۳ رای مخالف رد شد و تنها ۴۷ رای موافق کسب کرد.

این طرح که از سوی سناتور دموکرات تیم کین ارائه شده بود با استناد به «قانون اختیارات جنگی» مصوب سال ۱۹۷۳، کاخ سفید را ملزم می‌کرد که قبل از هر اقدام نظامی دیگر علیه ایران، تایید سنا و مجلس نمایندگان را کسب کند.

پس از بحث‌های داغی که در صحن سنا در گرفت، سرانجام تقریبا تمام دموکرات‌ها به این طرح رای موافق و جمهوریخواهان که اکثریت سنا را در دست دارند به آن رای مخالف دادند.

در مجلس نمایندگان آمریکا نیز دو طرح مجزا برای محدود کردن اختیارات آقای ترامپ برای حمله مجدد به ایران در جریان است اما این طرح‌ها زودتر از دو هفته دیگر به صحن راه نخواهند یافت.


۰۲:۴۲

گزارش‌ها از وضعیت «فاجعه‌بار» زندانیان منتقل شده به قرچک و بی‌خبری از دو زندانی

بستگان زندانیان سیاسی که از زندان اوین به سایر زندان‌های تهران منتقل شده‌اند از شرایط نگهداری «فاجعه‌بار»‌ آنها ابرازنگرانی کرده‌اند و در همین حال، بی‌خبری از وضعیت چند زندانی که در بندهای امنیتی زندان اوین محبوس بودند همچنان ادامه دارد.

به گفته ویدا ربانی، زندانی سیاسی که اخیرا به طور مشروط آزاد شد، از مطهره گونه‌ای هنوز خبری در دست نیست و خانواده‌اش نگران حال او هستند.

خانم ربانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که خانواده مطهره گونه‌ای نگران حال او هستند.

مریم یحیوی، زندانی سیاسی سابق، نیز در اینستاگرام خود نوشت: «مطهره گونه‌ای، ارغوان فلاحی و بقیه افرادی که در سلول‌های امنیتی ۲۰۹، دوالف و ۲۴۰ بودند کجا هستند؟»

به نوشته خانم یحیوی، این زندانیان «هیچ تماسی نداشته‌اند و به قرچک هم منتقل نشده‌اند».

محوطه ورودی زندان اوین دوم تیرماه هدف حمله اسرائیل قرار گرفت و سازمان زندان‌های ایران یک روز بعد اعلام کرد که زندانیان اوین به سایر زندان‌های استان تهران منتقل شدند.



۰۱:۵۱

عراقچی: اگر ترامپ خواهان توافق است باید «لحن غیرمحترمانه» نسبت به خامنه‌ای را کنار بگذارد

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که اگر رئیس جمهور ترامپ خواهان توافق است، باید «لحن غیرمحترمانه و غیرقابل قبول» خود را نسبت به رهبر جمهوری اسلامی کنار بگذارد و قلب «پیروان راستین او را جریحه‌دار نکند».

او با بیان اینکه ایران «به تهدیدها و توهین‌ها توجه نمی‌کند»، در عین حال هشدار داد که «اگر توهمات به اشتباهات بدتری منجر شوند، ایران در رونمایی از توانایی‌های واقعی خود تردید نخواهد کرد».

اظهارات عباس عراقچی ساعتی پس از آن منتشر شد که رئیس جمهور ایالات متحده در گفت‌وگو با خبرنگاران و همچنین در یادداشتی در شبکه اجتماعی خود به شدت از سخنان اخیر علی خامنه‌ای انتقاد کرد.

او به سخنان «به اصطلاح رهبر معظم کشور جنگ‌زده ایران» که «به دروغ ادعا می‌کند در جنگ با اسرائیل پیروز شده است» تاخت و گفت که یک «رهبر دینی» نباید دروغ بگوید.


۰۱:۳۳

نامه آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل: هدف از حمله اخیر متوقف کردن تهدید ایران بود

ایالات متحده روز جمعه در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل هدف از حملات اخیر به تاسیسات هسته‌ای ایران را «نابود کردن توانایی غنی‌سازی اتمی و متوقف کردن تهدید این رژیم یاغی برای دستیابی و استفاده از سلاح هسته‌ای» اعلام کرد.

به گزارش رسانه‌هایی که متن این نامه را مشاهده کرده‌اند، از جمله خبرگزاری رویترز، دوروتی شی، سفیر موقت ایالات متحده در سازمان ملل، در نامه خود حملات آمریکا را به عنوان دفاع جمعی ذیل ماده ۵۱ منشور ملل متحد عنوان کرده است؛ موردی که ایجاب می‌کند ۱۵ عضو شورای امنیت بلافاصله از هرگونه اقدامی که کشورها در دفاع از خود در برابر حمله مسلحانه انجام می‌دهند مطلع شوند.

به نوشته رویترز، خانم شی در نامه به شورای امنیت همچنین تاکید کرده است: «ایالات متحده همچنان متعهد به پیگیری توافق با ایران است.»


۰۱:۲۰

تحلیل یک کارشناس از میزان کارایی موشک‌های ایران در حمله به اسرائیل

یک تحلیلگر به خبرگزاری رویترز گفت که بررسی تصاویر ماهواره‌ای از حملات موشکی ایران به اسرائیل نشان می‌دهد که «ایران هنوز موشک‌هایی تولید نکرده است که دقت بالایی را نشان دهند».

دِکر ایولت، متخصص تصاویر ماهواره‌ای در مرکز تحقیقاتی سی‌ان‌ای در آمریکا، به رویترز گفت از بین تقریبا حدود ۳۰ موشک ایران که توانستند از دفاع هوایی اسرائیل عبور کنند «تنها تعداد کمی» از آنها به اهداف نظامی اصابت کردند.

به گفته این تحلیلگر، موشک‌های ایران دقت کافی برای اصابت به اهداف نظامی کوچک، مثلا آشیانه جنگنده‌های اف-۳۵، را نداشتند و به همین دلیل، فقط اهداف صنعتی در شهرهای بزرگ مانند پالایشگاه حیفا را به طور منظم هدف قرار دادند.

آقای ایولت همچنین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بر اساس ارزیابی‌های مختلف، ایران در این مدت بین ۵۰۰ تا ۵۹۱ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد که «اگر هرگونه اصابت به اهداف پرجمعیت را موفقیت فرض کنیم، موشک‌های ایران شش درصد موفق بودند اما اگر آسیب به یک هدف نظامی خاص را موفقیت فرض کنیم، این عدد به حدود یک درصد کاهش می‌یابد».

این کارشناس مستقل همچنین این ادعا را که اسرائیل ۲۵۰ مورد از اصابت‌ها را پنهان می‌کند «مضحک» خواند و گفت تصاویر ماهواره‌ای چنین چیزی را نشان نمی‌دهد و با توجه به اینکه اسرائیل کشور بسیار کوچکی است غیرممکن است که این موضوع در صورت وقوع جلب نظر نکند.


بیشتر

XS
SM
MD
LG