رهبر حکومت نظامیان میانمار (برمه سابق) در نخستین مصاحبه خود از زمان وقوع کودتای نظامی در روز نخست فوریه (۱۳ بهمن ۹۹) گفت که آنگ سان سوچی «صحیح و سالم» در منزلش است و ظرف چند روز آینده در دادگاه حاضر خواهد شد.
آنگ سان سوچی ۷۵ ساله، برنده جایزه صلح نوبل و رهبر غیر نظامی دولت منتخب میانمار، در میان بیش از چهار هزار نفری است که از زمان وقوع کودتای اخیر در بازداشت به سر میبرد.
خانم سوچی قرار است دوشنبه آینده (سوم خرداد) در دادگاه حضور یابد. ارتباط او با وکلایش تا امروز تنها به صورت تصویری بوده و اجازه نیافته است که با آنها بهطور مستقیم و بیواسطه دیدار کند. حکومت نظامیان میگوید به دلایل «امنیتی» مانع ملاقات خصوصی خانم سوچی و وکلایش شده است.
مین آنگ هلینگ، فرمانده ارشد نظامیان میانمار، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «فینکس» که لینک ویدیوی آن روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت منتشر شد، بار دیگر از احتمال برگزاری انتخابات جدید و ایجاد تغییرات در قانون اساسی میانمار سخن گفت. او ادعا کرد این تغییرات تنها در صورتی اعمال میشوند که مطابق «خواست مردم» باشند.
پس از کودتا، پلیس میانمار مدعی شد که در بازرسی از محل اقامت خانم سوچی در نایپیداو، پایتخت میانمار، تعدادی بیسیم فاقد مجوز قانونی کشف و ضبط کرده است. پلیس میگوید که این شش دستگاه بیسیم از طریق واردات قاچاق در اختیار رهبر ۷۵ ساله میانمار و محافظانش قرار گرفته بود.
علاوهبر این، ارتش میانمار ادعا میکند که به دلیل تقلب در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر که در آن حزب «لیگ ملی دمکراسی» به رهبری خانم سوچی به پیروزی رسید، اقدام به برکناری دولت «غیرنظامی» این کشور کرده است. با این حال، کمیسیون انتخابات میانمار اتهام تقلب در رایگیریها را رد کرده است. سازمان ملل و دولتهای غربی نیز ضمن محکوم کردن کودتای اخیر میگویند هیچ مدرکی در اثبات تقلب انتخاباتی وجود ندارد.
بر اساس آمارهای رسانهها و سازمانهای حقوق بشری تاکنون دستکم ۸۱۲ نفر در اعتراضات به کودتای نظامیان کشته شدهاند. این در حالی است که ارتش میانمار آمار کشتهشدگان را حدود ۳۰۰ نفر اعلام کرده است.